V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Oznb":1cc0gexu' Alıntı:
Kolon başlığı hesap çıktılarını nereden alabilirim ...?

Kolon başlığı hesap çıktıları, kat döşemeleri için döşeme raporunda, radye için ise radye döşeme raporunda zımbalama kontrolleri başlığı ile verilmektedir.

mehmetdindas":1cmny7c4' Alıntı:
2008 Tarihli olduğunu sandığım bir makale;

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İlgilenenlerden ricam;
-Örneklerden biri olan 10 katlı yapıdaki farklılıklar sizce nelerden kaynaklanıyor?

Değerli fikirlerini paylaşanlara şimdiden çok teşekkürler...

Sağlıklı bir değerlendirme yapabilmek için pdf dosyasında yeterli veri bulunmuyor. Program çıktılarında ara değerlere veya en iyisi proje datalarına bakmak lazım...

merabalar herkese
bant kirişleri ile ilgili aklıma bir soru takıldı acaba bant kirişlerini konsol asmolen döşeme uçlarında alın kirişi olarak kullanabilir miyiz?

nahroyo":hbbgbxss' Alıntı:
merabalar herkese
bant kirişleri ile ilgili aklıma bir soru takıldı acaba bant kirişlerini konsol asmolen döşeme uçlarında alın kirişi olarak kullanabilir miyiz?
Merhaba,
Bant kirişleri konstrüktif elemanlardır. Analizde etkili değildir. Eğer amacınıza hizmet edecekse, bence istediğiniz yerde kullanabilirisiniz.

Levent Özpak":30tfayax' Alıntı:
nahroyo":30tfayax' Alıntı:
merabalar herkese
Merhaba,
Bant kirişleri konstrüktif elemanlardır. Analizde etkili değildir. Eğer amacınıza hizmet edecekse, bence istediğiniz yerde kullanabilirisiniz.
evet konstrüktif olması çok iyi fakat yüksekliğini değiştiremiyoruz plak döşeme yüksekliği ile aynı yükseklikte oluyor program tarafından.
yüksekliğini ayarlayabilirsek sanırım daha iyi kullanabiliriz...

maksimum gerilme zemin gerilmesini aşmasına rağmen hala olumlu sonuc gösteriyor...:S:S :S

2zlq9.jpg

majesty":2cq4ruw2' Alıntı:
maksimum gerilme zemin gerilmesini aşmasına rağmen hala olumlu sonuc gösteriyor...:S:S :S
Analiz Ayarları/Temel-Zemin Sekmesinde -Radye Temellerin Zemin Emniyet Kontrolünü Ortalama Gerilmeye göre yap- satırı işaretlenmiş olabilir.

Projeyi ekleyemem çünkü sistemi değiştirerek tekrar analiz yapma yöntemine gittim :(

ortalam gerilmenn kapalı olduğuna eminim.. dikkat ettim özellikle... programsal bir hata olabilir die eklemek istedim..:S

ideCAD Statik 7 versiyonunu bilgisayarıma kuramıyorum demo olarak önce denemek istedim ama hata veriyor neden acaba ?

israfil":3qwi7eut' Alıntı:
ideCAD Statik 7 demo kurmaya çalıştım ama hata veriyor neden acaba ?

Hata mesajı nedir? Hata mesajını gösteren ekran görüntüsünü alıp mesaja eklerseniz sorunun çözümünde yardımcı oluruz.

merabalar herkese.
şuan üzerinde çalıştığım projede maksimum kiriş açıklığım 6 m ama seçmeli raporların geometri bilgileri kısmında maksimum kiriş açıklığı 22 m diyor ve raporda hatalar olmakta bunun nedeni ne olabilir.

nahroyo":1betd8c9' Alıntı:
merabalar herkese.
şuan üzerinde çalıştığım projede maksimum kiriş açıklığım 6 m ama seçmeli raporların geometri bilgileri kısmında maksimum kiriş açıklığı 22 m diyor ve raporda hatalar olmakta bunun nedeni ne olabilir.
Projenizi eklemeniz gerekiyor.

Levent Özpak":29gxdu7w' Alıntı:
nahroyo":29gxdu7w' Alıntı:
merabalar herkese.
Projenizi eklemeniz gerekiyor.
durumu düzelttim teşekkürler
balkon döşemelerinin birinde konsol kiriş 22 m olmuştu ama gizli olduğu için görünmüyordu. 3B çerçeve modunda yapıyı inceledim ve hatalı tanımlanmış kirişi düzeltince sorun kalmadı.

Öncelikle iyi çalışmalar.
İdestatik kat pencerelerinde yapılan yenilikle
Örneğin kiriş objesi çizerken çıkan yatay çizgisi, bu ordinat çizgisi ile aradaki açıyı gösterir yay ve
kiriş uzunluğunu göseren ölçü çizgilerinin hepsi aynı renk (siyah arka planda beyaz) göstermektedir.
Çizim yaparken kaçıklık ayarlaması için gözü zorlayan bir durum söz konusu.
Bu çizgi renklerine müdahale edebiliyormuyuz ? Nasıl ?
Öyle bir opsiyon yok ise objeleri kendi renginde diğer yardımcı çizgileride 65 renk kodunda,
yazılarıda sarı gösterirse çok daha sağlıklı görüntü çıkar ve gözü yormaz diye dşünüyorum.

Şimdiden Teşekkürler
Saygılarımla...

herkese merhabalar

yeni katlar arası ve çizimler arası geçiş pencerisnde karışıklık var inanın bazen katları bulmak için 1 dk arıyorum daha pratik, kullanışlı ve basit bir yöntem olmalı. en son kullandığımız sürekli yer değiştiriyor neticede allak bullak oluyor en azından kat planları sabit olsa ve hangi kat planını tıklarsak ilk sıraya o katın çizimleri gelse daha güzel ve kullanışlı olur diye düşünüyorum... saygılarımla... çalışmalarınızda başarılar diliyorum ve ilginize teşekkür ediyorum...

iyi çalışmalar
daha önce sorduğum 12 katlı binada kolonlarda tamamen 14lük demir kullanma sorununu notlarımıza aldık demiştiniz
ve balkonlarda 8lik demir verme hatası hakkında bir çalışmanız söz konusu mu teşekkürler

ahmetozates":dpbno9x1' Alıntı:
iyi çalışmalar
daha önce sorduğum 12 katlı binada kolonlarda tamamen 14lük demir kullanma sorununu notlarımıza aldık demiştiniz
ve balkonlarda 8lik demir verme hatası hakkında bir çalışmanız söz konusu mu teşekkürler
Merhaba,
Programda böyle bir hata yok. Döşemede moment ne çıkıyorsa o momente karşılık gelen donatı atılıyor.

Geri