V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

sidnehum05":2tk2kh0v' Alıntı:
HakanŞahin":2tk2kh0v' Alıntı:
sidnehum05":2tk2kh0v' Alıntı:
ide CAD 7 kullanıyorum projede kiriş donatıları çok sık çıkıyor kirişlere aşırı donatı yüklüyor. projeyi göndersem bana yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler.

Projeyi mesaja eklerseniz forum sakinleri görüşlerini belirtebilirler...

projeyi sıkıştırdım ama yinede boyutu büyük diyor. bana yardımcı olacak arkadaşlara mail de atabilirim.

Projeyi herhangi bir siteye upload edip linkini verebilirsiniz.
Örneğin
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Levent Özpak":mjshtx7q' Alıntı:
nahroyo":mjshtx7q' Alıntı:
resimdeki merdiveni oluşturamadım bir türlü.. yardımcı olabilir misiniz ?
Merhaba,
Merdiven ekteki örnek projede olduğu gibi oluşturulabilir.

levent bey öncelikle ilginiz için teşekkürler... yalnız daha önce ben bu yöntemi de denedim şimdi yine deniyorum ama olmuyorum... 2 rıhtlı basamak kısmı otomatik olarak sahanlık olarak oluşuyor ve merdiven seçeneği pasif oluyor bunu sebebi ne olabilir

Ekli dosyalar

• merdiven.JPG
    merdiven.JPG
    86.7 KB · Görüntüleme: 25,785
nahroyo":2q3nbzrn' Alıntı:
Levent Özpak":2q3nbzrn' Alıntı:
nahroyo":2q3nbzrn' Alıntı:
resimdeki merdiveni oluşturamadım bir türlü.. yardımcı olabilir misiniz ?
Merhaba,
Merdiven ekteki örnek projede olduğu gibi oluşturulabilir.

levent bey öncelikle ilginiz için teşekkürler... yalnız daha önce ben bu yöntemi de denedim şimdi yine deniyorum ama olmuyorum... 2 rıhtlı basamak kısmı otomatik olarak sahanlık olarak oluşuyor ve merdiven seçeneği pasif oluyor bunu sebebi ne olabilir
İki basamaktan oluşan ikinci alanı parçalı olarak oluşturun. Örnek projede rota komutuyla oluşturulan kapalı alanları inceleyebilirsiniz.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• rota.PNG
    rota.PNG
    39.8 KB · Görüntüleme: 25,781
HakanŞahin":36r7iic8' Alıntı:
sidnehum05":36r7iic8' Alıntı:
ide CAD 7 kullanıyorum projede kiriş donatıları çok sık çıkıyor kirişlere aşırı donatı yüklüyor. projeyi göndersem bana yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler.

projeyi ekledim link:

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler. ilgilendiğiniz için sizede çok teşekkür edermi hakan bey.

sidnehum05":34f2r0j7' Alıntı:
HakanŞahin":34f2r0j7' Alıntı:
sidnehum05":34f2r0j7' Alıntı:

projeyi ekledim link:

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler. ilgilendiğiniz için sizede çok teşekkür edermi hakan bey.

*Projede Analiz Ayarlarında Üst rijit bodrum katı numarası 1. Bodrum katta çevre perdesi olmadığı için -2 olması gerekiyor. Bunun dışında veri girşine yönelik herhangi bir sorun göremedim.

İyi çalışmalar

çok teşekkürler levent bey. ben idecad 7 nin yeni kullanıcısıyım. yaptığım projeleri önce raporlardan kontol ettikten sonra tasarım depremi vererek performans analizi yaptırıp durumuna bakıyorum sizce doğru bir çözümmüdür? birde yüklediğim bu projede A1 düzensizliğinden kurtulamıyorum binanın çaplığından dolayı sanırım. performans analizi yaptığımdada göçme durumu ortaya çıkıyor? bunun sebebi A1 düzensizliğinin bütün katlarda olmasımıdır? bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekir yardım ederseniz sevinirim. iyi çalışmalar.

sidnehum05":11gzi92d' Alıntı:
çok teşekkürler levent bey. ben idecad 7 nin yeni kullanıcısıyım. yaptığım projeleri önce raporlardan kontol ettikten sonra tasarım depremi vererek performans analizi yaptırıp durumuna bakıyorum sizce doğru bir çözümmüdür? birde yüklediğim bu projede A1 düzensizliğinden kurtulamıyorum binanın çaplığından dolayı sanırım. performans analizi yaptığımdada göçme durumu ortaya çıkıyor? bunun sebebi A1 düzensizliğinin bütün katlarda olmasımıdır? bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekir yardım ederseniz sevinirim. iyi çalışmalar.
Merhaba,
Yeni yapılan binalarda Bölüm 7 de belirtilen performans analizine göre bir çözüm istenmez. Yeni yapılacak olan bir yapının bir de performans analizi sonrası durumunu görmenin ve projeyi buna göre düzenlemenin bence hiç bir sakıncası yok.
A1 türü düzensizlik hesap yöntemi seçimini etkileyen bir düzensizliktir. Dinamik analiz yapıldığında bu düzensizliğin bir önemi yoktur. Yönetmelik Madde 2.3.2.1 Yapının performans düzeyinin göçme çıkması bununla alakalı değil. Doğrusal Performans analizi TDY. Bölüm 7 de belirtilen koşullara göre yapılır. Yapıda bir elemanın bile gerekli koşulları sağlamaması performans düzeyini göçme bölgesinde verir. Performans analizi sonuçlarını Bölüm 7 ye hakim olduktan sonra ve peformans rapor detaylarına göre incelemek uygun olur.
İyi çalışmalar

Levent Özpak":2dxps4wj' Alıntı:
sidnehum05":2dxps4wj' Alıntı:
Merhaba,
Yeni yapılan binalarda Bölüm 7 de belirtilen performans analizine göre bir çözüm istenmez. Yeni yapılacak olan bir yapının bir de performans analizi sonrası durumunu görmenin ve projeyi buna göre düzenlemenin bence hiç bir sakıncası yok.
A1 türü düzensizlik hesap yöntemi seçimini etkileyen bir düzensizliktir. Dinamik analiz yapıldığında bu düzensizliğin bir önemi yoktur. Yönetmelik Madde 2.3.2.1 Yapının performans düzeyinin göçme çıkması bununla alakalı değil. Doğrusal Performans analizi TDY. Bölüm 7 de belirtilen koşullara göre yapılır. Yapıda bir elemanın bile gerekli koşulları sağlamaması performans düzeyini göçme bölgesinde verir. Performans analizi sonuçlarını Bölüm 7 ye hakim olduktan sonra ve peformans rapor detaylarına göre incelemek uygun olur.
İyi çalışmalar

ÇOK TEŞEKKÜRLER LEVENT BEY

herkese merhabalar...
DWG olarak import ettiğim proje üzerinde çalışıyorum fakat import yaptığımda program orjin noktasına çok uzak bir noktaya import ediyor. orjin noktasına taşımaya çalıştığımda da aynı koordinatta başka objeler var diyor ve bundan dolayı taşıma yapamıyorum. nasıl bir yöntem izlemeliyim ?

oldukça kolay,

once bildiğiniz şekilde import edin, sonra dosyaya koplaya komutu ile blok oluşturun, baz nokta olarakta orjin ile çakışacak noktayı seçin, import ettiğiniz plani silin, dosyadan kopyala komutu ile bloğu geri getirin, baz noktayı orjine bırakın.
Hepsi bu kadar!

Kolay gelsin

G.KÖSE

çalışmanızı ideye import yapmadan önce autocad te (0,0,0) noktasına taşırşanız eğer, import yaptığınızda orijinde çıkar. direkt olarak ölçek ayarını yapabilirsiniz.

temel yokken proje de hiçbir sorun yoktu ancak temel eklenince normal kattaki döşemelerde donatı yetersiz hatası çıktı temeli silip tekrar analiz yaptırdığımda aynı hatalar devam ediyordu ilk başta temel yokken niye bu hataları vermedi birde döşeme de çift sıra donatı gerektiği çıkıyor fakat hiçbir şekilde çözülmüyor bunu nasıl çözebiliriz yardımcı olurmusunuz genel olarakta projeyi inceler misiniz proje ektedir

nory":2tdoz643' Alıntı:
temel yokken proje de hiçbir sorun yoktu ancak temel eklenince normal kattaki döşemelerde donatı yetersiz hatası çıktı temeli silip tekrar analiz yaptırdığımda aynı hatalar devam ediyordu ilk başta temel yokken niye bu hataları vermedi birde döşeme de çift sıra donatı gerektiği çıkıyor fakat hiçbir şekilde çözülmüyor bunu nasıl çözebiliriz yardımcı olurmusunuz genel olarakta projeyi inceler misiniz proje ektedir

Merhaba,

1. normal kata geçin ve döşeme analizi yapın. Döşeme sonlu elemanları takip ederseniz döşeme çevre çizgilerinde kopukluklar olduğunu görebilirsiniz. Nedeni ise D12 konsol döşemesinin üst kenarını sınırlayan döşeme kenar elemanının K29 kirişine bağlı olmaması...

Yaşadınız sorunun nedeni budur; temelle alakası yok görünüyor.

Benzer durum; 4. normal katta D08 konsol döşemesinin alt kenar sınırı için de geçerli.

Genel olarak; diğer döşeme verilerinizi de kontrol edersiniz.

İyi çalışmalar

Merhaba;

3D Ekranında "3B Çerçeve" seçeneğini işaretleyip "Vektör Çizim Oluştur" u seçtiğimde bazı projelerde boş ekran geliyor, bazılarında ise kesikli ve anlamsız çizgiler çıkıyor. Katı model ya da Saklı çizgi seçeneklerinde sorun olmuyor.
Neden olabilir? 6 versiyonda böyle bir sorun yaşamamıştım.

Merhaba,

Şu an katı model ve saklı model görüntülerin vektör çizimleri oluşturulabiliyor. Durum tespit listemize eklendi. Şimdilik çözüm olarak projeyi Eski versiyon olarak kayıt edip Ver 6.54 te vektör çizim oluşturabiliriz.

İyi çalışmalar

eğer arka planda siyah kullanıyorsanız hepsini şeçip çizgileri beyaz, arka planda beyaz kullanıyorsanız çizgileri siyah yapın sorun çözülür. bende de aynı şey oluyordu. sonradan farkettim... ;) aslında her seferinde çiziliyor..

Merhaba;kirişlerde 2.sıra donatı çizimi halen elle yapılmaktadır.Programda herhangi bir çözümü yok mudur?

Levent Özpak":2u0uaz2z' Alıntı:
sidnehum05":2u0uaz2z' Alıntı:
Merhaba,
İyi çalışmalar

A1 türü düzensizlik burulma düzensizliği için bu düzensizliği makul değerlerde tutmaya çalışın. A1 türü düzensizlik olmayacak diye bir husus yoktur ancak değerin makul olması yapınızın deprem davranışı açısından önemlidir.

Kaset ve Nervüllü Döşeme

Ekte verilen dosyada döşeme sistemi kaset ve nervüllü döşeme olan 3 katlı betonarme bina var. Ancak Betonarme/ kaset veya Nervül sekmesinde kaset veya nervül döşeme kiriş sonuçları çıkmadı. Projede 14 ten kaset 6 tanede nervullü döşeme olmasına rağmen Raporlar kısmındada bakıldığında aynı şekilde yalnızca 1-2 tanesinin hesap sonuçları verilmektedir. Diğer döşeme kiriş sonuçlarına nereden ulaşabilirim nereden aktif hale getirebilirim.

Bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.

Ekli dosyalar

Geri