sidnehum05":2dxps4wj' Alıntı:
çok teşekkürler levent bey. ben idecad 7 nin yeni kullanıcısıyım. yaptığım projeleri önce raporlardan kontol ettikten sonra tasarım depremi vererek performans analizi yaptırıp durumuna bakıyorum sizce doğru bir çözümmüdür? birde yüklediğim bu projede A1 düzensizliğinden kurtulamıyorum binanın çaplığından dolayı sanırım. performans analizi yaptığımdada göçme durumu ortaya çıkıyor? bunun sebebi A1 düzensizliğinin bütün katlarda olmasımıdır? bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekir yardım ederseniz sevinirim. iyi çalışmalar.
Merhaba,
Yeni yapılan binalarda Bölüm 7 de belirtilen performans analizine göre bir çözüm istenmez. Yeni yapılacak olan bir yapının bir de performans analizi sonrası durumunu görmenin ve projeyi buna göre düzenlemenin bence hiç bir sakıncası yok.
A1 türü düzensizlik hesap yöntemi seçimini etkileyen bir düzensizliktir. Dinamik analiz yapıldığında bu düzensizliğin bir önemi yoktur.
Yönetmelik Madde 2.3.2.1 Yapının performans düzeyinin göçme çıkması bununla alakalı değil. Doğrusal Performans analizi TDY. Bölüm 7 de belirtilen koşullara göre yapılır. Yapıda bir elemanın bile gerekli koşulları sağlamaması performans düzeyini göçme bölgesinde verir. Performans analizi sonuçlarını Bölüm 7 ye hakim olduktan sonra ve peformans rapor detaylarına göre incelemek uygun olur.
İyi çalışmalar