V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

sürekli temel çözümünde yatak katsayısı değerini zemin etüdündeki değer girdiğimde zemin gerilmeleri kurtarmıyor. 2b+z+3 katlı bir yapı zemin emniyet degeri 2.0 kg/cm2 yatak katsayısı 50000 üstü alınabilir diyo bu değerde temellerim kurtarmıyor. yatak katsayısını düşürdüğümde kurtarıyor. bu hususta yardımcı olabilirmisiniz.

tekil temel ve sürekli temel çözümlerinde, zemin emniyet gerilmesi kontrolünü, deprem yüklerini kullanarak çözüm yapıldığında, artırılmış zemin emn. gerilmesi ile kıyaslaması gerekirken girilen emniyet gerilmesi ile yapıyor. bunun sebebi nedir acaba?

Ekli dosyalar

• temel ayar.jpg
    temel ayar.jpg
    46.7 KB · Görüntüleme: 27,045
  • yapı özet.jpg
    yapı özet.jpg
    44.4 KB · Görüntüleme: 27,045
  • zem kontrol.jpg
    zem kontrol.jpg
    32.7 KB · Görüntüleme: 27,045
belki ekren görüntüleri yeterli olmaz diye jpg ekliyorum. saygılarımla...

Ekli dosyalar

• temel ayar.jpg
    temel ayar.jpg
    46.7 KB · Görüntüleme: 27,044
  • zem kontrol.jpg
    zem kontrol.jpg
    32.7 KB · Görüntüleme: 27,044
  • temel ayar.jpg
    temel ayar.jpg
    46.7 KB · Görüntüleme: 27,044
Kıyaslama her temel için ve her yük kombinasyonu için yapılmaktadır.
İlgili temelin ilgili yük kombinasyonu için zemin gerilmesinin aşıp aşmadığının kontrolü, eğer o kombinasyonda deprem yüklemesi varsa arttırılmış emniyet gerilmesine göre, yoksa(Mesela G+Q kombinasyonu) arttırılmamış zemin emniyet gerilmesine göre yapılır.
Dolayısıyla projede deprem hesabı yapılıyor diye temeller her zaman arttırılmış emniyet gerilmesine göre kontrol ediliyor gibi bir durum sözkonusu değildir.
Bir temel düşey yüklerden olumsuz duruma girerken diğeri depremli yüklemeden girebilir. Bu sebeple raporun başında basılan değer kullanıcı tarafından girilen emniyet gerilmesinin (bilgi amaçlı) gösterimidir, ama temel bazında kontrol yukarıda belirttiğim algoritmaya göre yapılır.

teşekkür ederim. sanırım anlaşıldı da teyiden(hani askerlikte emir tekrarı gibi) bir de ben yazayım. bir temelin kontrolü yapılırken öncelikle en büyük zemin gerilmesini oluşturan yük kombinasyonuna bakılıyor, orada deprem varsa artırılmış emn. ger kullanılıyor, yoksa artırılmamış değer... temellere genel bakmak yerine, her bir temele göre bakış...teşekkür ederim açıklama için...

Bir örnek vereyim:Zemin emniyet gerilmemiz 20 t/m3 olsun,
Bir temelde 0.9G +E1 yüklemesinden hesaplanan zemin gerilmesi 29 t/m3 çıksın.Bu kombinasyonda deprem olduğu için emniyet gerilmesi %50 arttırılıp 30 t/m3 ile kontrol yapılacak, 29<30 oluğu için temelimiz bu kombinasyon için kurtaracaktır.
Aynı temelde G+Q kombinasyonundan hesaplanan zemin gerilmesi 22 t/m3 olsun. 22>20 (arttırılmamış emniyet gerilmesi) olduğu için, temel kurtarmayacaktır.
Yani kontrol en büyük zemin gerilmesine göre yapılmıyor, öyle olsa 29'a göre kontrol yapardık ve temelimiz kurtarırdı. Tahkik her kombinasyon için, o kombinasyonun ilgili (arttırılmış ya da arttırılmamış) emniyet gerilmesine göre yapılıyor, herhangi bir kombinasyonda gerilme emniyet sınırını aşıyorsa temel için hata veriliyor.

Benim bir havuz problemim var. Bir havuz yapmak istiyorum ancak konsol platform olmasın istiyorum. Platform boyutlarına 0 girmeme rağmen hala platformu dizayn yapıyor. Konsol platformu nasil iptal edebilirim

merhabalar ve herkese selamlar,
radye temellerde pilyeli dizayn nasıl yapılıyor? programda donatı seçiminin radye bölümünde pilye için de donatı çapı seçiliyor ama şimdiye kadar pilyeli dizayn oluşmadı projelerimde, ama kanaatimce pilyeli dizayn olursa daha da ekonomik çözümler üretebiliriz...
saygılarımla...

nahroyo":2jvfvq4r' Alıntı:
merhabalar ve herkese selamlar,
radye temellerde pilyeli dizayn nasıl yapılıyor? programda donatı seçiminin radye bölümünde pilye için de donatı çapı seçiliyor ama şimdiye kadar pilyeli dizayn oluşmadı projelerimde, ama kanaatimce pilyeli dizayn olursa daha da ekonomik çözümler üretebiliriz...
saygılarımla...
Merhaba,
Kirişsiz radye temellerde pilyeli dizayn sadece donatı aksının geçtiği göre yapıldığı için uygun değildir. Hatalı sonuçlara yol açabilir.

b.ersin":g4046w0z' Alıntı:
sürekli temel çözümünde yatak katsayısı değerini zemin etüdündeki değer girdiğimde zemin gerilmeleri kurtarmıyor. 2b+z+3 katlı bir yapı zemin emniyet degeri 2.0 kg/cm2 yatak katsayısı 50000 üstü alınabilir diyo bu değerde temellerim kurtarmıyor. yatak katsayısını düşürdüğümde kurtarıyor. bu hususta yardımcı olabilirmisiniz.

b.ersin:isy2rtki' Alıntı:
b.ersin:isy2rtki' Alıntı:

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Forumda bildirilen ve 7.016 versiyonunda giderilen tespitler:

*
nahroyo:3uy8fyip' Alıntı:
yeni katlar arası ve çizimler arası geçiş pencerisnde karışıklık var inanın bazen katları bulmak için 1 dk arıyorum daha pratik, kullanışlı ve basit bir yöntem olmalı. en son kullandığımız sürekli yer değiştiriyor neticede allak bullak oluyor en azından kat planları sabit olsa ve hangi kat planını tıklarsak ilk sıraya o katın çizimleri gelse daha güzel ve kullanışlı olur diye düşünüyorum... saygılarımla... çalışmalarınızda başarılar diliyorum ve ilginize teşekkür ediyorum...

*
MaFiAMaX:3uy8fyip' Alıntı:
Ben de katlara geçiş için alt taraftaki bilgi çubuğuna tıklayarak katlar arası geçiş yapmanın pratik olmadığını düşünüyorum. Üst menüden geçme dışında katların gösterildiği bir sütun olsa güzel olur. Yapı ağacında diyaframlar kısmında katları görebiliyoruz ama tıklanıldığında o kat aktif olmuyor.

*
MUSTAFA KALAFATOĞLU:3uy8fyip' Alıntı:
herhangibir ögeyi taşımak isterken,ögeyi seçtikten sonra taşıyacağım yeri zum yapıp iyi görerek taşırken taşınan öge büyük şekilde geliyor ve iyi bir taşıma yapamıyorum.ne yapmam lazım?

*
Apocalpyse:3uy8fyip' Alıntı:
Benim sorunum merdiven yerleştirme noktasıyla ilgili eski versiyonlarda bu buttonun çalıştığını hatırlıyorum ama ide7de çalışmadığını fark ettim gereksiz akslar ekleyerek merdevenimi yerleştirmeye çalışıyorum yoğunluktan dolayıda foruma topic açma fırsatım olmamıştı yardımcı olursanız sevinirim her seferinde uğraşmayalım artık

isbandam:3uy8fyip' Alıntı:
özellikle kabuk sonuçlarını 3b pencerede izlerken kubbenin kotu değişmekte sebebi nedir anlamadım.

*
NYILMAZ:3uy8fyip' Alıntı:
Dahada önemlisi kolon betonarmesi ne girdiğinizde tüm katları gösteri tıkladığınızda program kırılıyor.

*
NYILMAZ:3uy8fyip' Alıntı:
Merdiven kotu değiştirildiğinde merdiven detay çizimlerinde hata meydana geliyor.

* ideCAD Rapor için yardım dosyası yazıldı.

* Diğer genel iyileştirmeler

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

fikirlerimizi ve düşüncelerimizi dikkate aldığınız için
teşekkürler idecad ekibi
çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Güçlendirme projeleri

Öncelikle İDEYAPI ailesini kutlamak istiyorum çok güzel bir çalışma olmuş.Fakat ideyapı anasayfadaki tanıtım resimlerinde gösterilen güçlendirme detayları program tarafından otomatik olarak veriliyormuş gibi bir izlenim var fakat bu detaylar manuel olarak yaratılıyor sanırım.

hakan_sb":3w3sn22o' Alıntı:
Öncelikle İDEYAPI ailesini kutlamak istiyorum çok güzel bir çalışma olmuş.Fakat ideyapı anasayfadaki tanıtım resimlerinde gösterilen güçlendirme detayları program tarafından otomatik olarak veriliyormuş gibi bir izlenim var fakat bu detaylar manuel olarak yaratılıyor sanırım.

Merhaba,

Sayfadaki çizimler, uygulamaya yönelik örnekleme olabileceği için eksiksiz ve hatasız olması kaygısı ile hazırlandı. Çizimleri bu açıdan değerlendirmenizi rica ederiz.

Programda otomatik hazırlanan güçlendirme çizimleri :
Güçlendirme perdesi düşey açılımları
Güçlendirme perdesi aplikasyon planları
Kolon ve manto kolon düşey açılımları
Kolon aplikasyon planları
Kat planları

Çizimlerde manuel düzenleme gerektiren işlemler:
Bağlantı çubuğu yerlerinin belirtilmesi ve bağlantı çubuğu detay çizimleri
Kiriş mantolama ile temellere yönelik güçlendirmeler

İyi çalışmalar

herkese günaydınlar
7.016 versiyonunu birkaç gündür yükledim ama yeni bakma şansım oldu sanırım döşeme yüklerinde bazı sorunlar ya da sadece bana özel bir sorun da olabilir.
program hareketli yüklerine çok anlamsız değerler görünmektedir bunun sebebi ne olabilir?

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    42.4 KB · Görüntüleme: 27,580
nahroyo":bl74qw7p' Alıntı:
herkese günaydınlar
7.016 versiyonunu birkaç gündür yükledim ama yeni bakma şansım oldu sanırım döşeme yüklerinde bazı sorunlar ya da sadece bana özel bir sorun da olabilir.
program hareketli yüklerine çok anlamsız değerler görünmektedir bunun sebebi ne olabilir?

Günaydın,

Problem çalışılan projenin bir problemi gibi duruyor. Datayı eklerseniz inceleriz..

HakanŞahin":ifzif7fz' Alıntı:
nahroyo":ifzif7fz' Alıntı:
herkese günaydınlar

Günaydın,

Problem çalışılan projenin bir problemi gibi duruyor. Datayı eklerseniz inceleriz..

** projeyi yükledim
ilginiz için teşekkürler...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Projede yük kütüphanesi bozulmuş.

Çözüm:

1. Projeyi açın.
2. Tüm dosyaları dosyaya kopyala ile kayıt edin.
3. Siyah ya da beyaz şablonu kullanarak yeni bir proje açın.
4 . Dosyadan yapıştır ile bloğu boş projeye alın. Sorun hallolacaktır.

Ayrıca düzeltilmiş projeyi mesaja ekliyorum.

Demo ile normal program aynı pc'de çalıştırıldı mı acaba? Yük kütüphanesi formatı farklılığı nedeniyle sorun olmuş olabilir.

Ekli dosyalar

HakanŞahin":2cwvs5a0' Alıntı:
Merhaba,

Projede yük kütüphanesi bozulmuş.

Çözüm:

1. Projeyi açın.
2. Tüm dosyaları dosyaya kopyala ile kayıt edin.
3. Siyah şablonu kullanarak yeni bir proje açın.
4 . Dosyadan yapıştır ile bloğu boş projeye alın. Sorun hallolacaktır.

Ayrıca düzeltilmiş projeyi mesaja ekliyorum.

Demo ile normal program aynı pc'de çalıştırıldı mı acaba? Yük kütüphanesi formatı farklılığı nedeniyle sorun olmuş olabilir.

**ilginiz için teşekkürler..
aynı bilgisayarda mimari demo mevcut yalnız bugün çalıştırılmadı... bundan dolayı bir bozulma olabilir mi

Geri