V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

temuçin":i423u6oc' Alıntı:
Ancak Betonarme/ kaset veya Nervül sekmesinde kaset veya nervül döşeme kiriş sonuçları çıkmadı. P

Kaset ve nervürlerde "tipik diş" belirlememişsiniz.

"Değiştir/Obje Edit/Döşeme/Tipik kiriş belirle" komutunu kullanarak hesaba girecek dişleri işaretleyin.

Not: Girdiğiniz nervür elemanlarını da kaset objesi olarak girin... Böylelikle nervür ve kaset sistemini birlikte ve dişlerini de sürekli çözebilirsiniz.

Merhaba,

Tipik dişlerin tamamının sürekli çözülebilmesi için doğru tanımlamayı ekteki örnekten inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba;kirişlerde 2.sıra donatı çizimi halen elle yapılmaktadır.Programda herhangi bir çözümü yok mudur?

merhaba.kalıp planında döşemelerin kotunu belirtmek istiyorum fakat kot işaretini benmi bulamadım yoksa programdamı yok.

kalıp planı almadan önce ölçülendirme komutlarında kot vardır oradan istediğin yere kot verebilirsin

nory":3uzsvvh2' Alıntı:
merhaba alttaki projeyi incelermisiniz hataları nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba,
Projede analiz yapıldığında Bazı kolonlarda Kesme sorunu ve Zemin katta B1 düzensizliği uyarısı veriyor.
-Zemin katta eğik kirişlerin bağlandığı ( S3-S5-S10-S12) kolonları ile kirişlerin üst kotları arasında küçük bir uyuşmazlık oluşmuş. Bu yüzden kolon kesme güvenliği kontrolünde kolon boyları hatalı görünüyor. İlgili kolonların üst kotları -56 cm olarak düzenlenirse sorun çözülür.
-Asma katta kiriş bağlanmayan kolonlarınız var. B1 düzensizliği kontrolünde bu kolonların alanı kat etkili kesme alanına dahil edilmez. Eğer Siz bu kolonları kat etkili kesme alanına dahil etmek isterseniz, Analiz/Kat Parametreleri/Düzensizlikler Sekmesinde Asma Katta AWx ve AWy sütunlarına etkili alanları manuel olarak girebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba;

3D Ekranındaki interaktif modeli çizim ekranına aktarmanın bir yolu var mıdır?
(Ekran görüntüsü kaydetmek dışında)

erdoğanaşık":2zd68fpi' Alıntı:
ekran üzerine sağ tıklayarak vektör çizim oluşturu tıkladığınızda çizgi olarak aktarılır..

O işlem de "ekran görüntüsünü kaydetmek" ten farklı değil. Onda da görüntü yeterince büyük olmuyor. Büyütünce de çözünürlük sıkıntısı oluyor. Benim asıl yapmaya çalıştığım şey; örneğin 1/50 ölçekte katı model çıktısı almak. Mimarların cephe renderlerinde yaptıklarının kaba bir hali gibi. Zira çizimin bazı noktalarında 2D ile ifade etmekte güçlük çektiğimiz durumlarda çok faydalı oluyor. Şu anda manuel olarak yapıyorum.

slm arkadaşlar 1 bodrum katlı bir yapıda sadece iki kenarı panel yaptığımda (ön ve sağ yan) üst rijit kat numarasını -1 mi almalıyım yoksa -2 mi almalıyım. -1 aldığımda üst kat etkileşimli çözmüyormu bodrumu anlamadım? şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Mehmet Bey merhaba,
anladığım kadarıyla render almak istiyorsunuz. Statik programda alamazsınız. Render ideCAD Mimari programımızın özelliğidir.

Merhaba,
50 cm ve daha kısa kaset kirişlerinin açılımlarını alamıyoruz.
Aynı durum 40 cm ve daha kısa nervür kirişlerinde de var.

Ekli dosyalar

emrah":dh8xrrpz' Alıntı:
50 cm ve daha kısa kaset kirişlerinin açılımlarını alamıyoruz.

Merhaba,

Daha öncesinde gözlemlenen hatalı veri girişlerinin engellenmesi amacıyla nervür ve kasetlerde minimum açıklık sınırı konulmuştu. Bu durum notlarımız arasındadır. Tekrar değerlendirme yapılacaktır.

İyi çalışmalar

sidnehum05":2e9hmngw' Alıntı:
slm arkadaşlar 1 bodrum katlı bir yapıda sadece iki kenarı panel yaptığımda (ön ve sağ yan) üst rijit kat numarasını -1 mi almalıyım yoksa -2 mi almalıyım. -1 aldığımda üst kat etkileşimli çözmüyormu bodrumu anlamadım? şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

sorum hakkında cevap vermediniz?

sidnehum05":2vl9s1a1' Alıntı:
sidnehum05 yazdı:slm arkadaşlar 1 bodrum katlı bir yapıda sadece iki kenarı panel yaptığımda (ön ve sağ yan) üst rijit kat numarasını -1 mi almalıyım yoksa -2 mi almalıyım. -1 aldığımda üst kat etkileşimli çözmüyormu bodrumu anlamadım? şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

sorum hakkında cevap vermediniz?
Merhaba;

Rijit bodrum kat numarasını -2 almalısınız, mevcuttaki perdelerinizide Subasman Perdesi olarak işaretlemelisiniz. Her şekilde etkileşimli çözüm yapılmaktadır.

Saygılarımla.

-2 alarak uyguladım zeminde nki=6.66 oldu zemin katta bodrumdaki subasman perdelerinden dolayı zemin yumuşak kat çıktı ancak raporda dinamik analiz yapılmıştır deniyor dinamik analiz yapıldığında a1 ve b2 düzensizlikleri bir sorun teşkil etmezmi ondan dolayımı böyle yazdı. birde bu durumda zemin katın yumuşak kat çıkması nki nin bukadar artması tehlikemidir? teşekkürler...

Geri