V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

nahroyo":2wqdd7py' Alıntı:
aynı bilgisayarda mimari demo mevcut yalnız bugün çalıştırılmadı... bundan dolayı bir bozulma olabilir mi

Demodan kaynaklı böylesine bir sorun bizde oluşmuyor. Başka projelerde de aynı sorunu yaşarsanız bize bildirin.

İyi çalışmalar...

- MRB MERDİVEN DETAYI ALIRKEN ÖLÇEĞİ 1/20 GİRMEME RAĞMEN DETAY YAZISINDA ÖLÇEK 1/50 OLARAK ÇIKIYOR DEVAMLI NEDEN ACABA?
- EN SON VERSİYONU YÜKLEDİM AMA YİNE ÇALIŞIRKEN BAZEN HATA VERİP KAPANIYOR(RAPOR FALAN ALIRKEN)
- DETAYLARDA KEŞKE KOTLARIDA YAZILARDA GÖSTERSE İYİ OLURDU

Merhaba,

excalibur_24":1dbbza2k' Alıntı:
- MRB MERDİVEN DETAYI ALIRKEN ÖLÇEĞİ 1/20 GİRMEME RAĞMEN DETAY YAZISINDA ÖLÇEK 1/50 OLARAK ÇIKIYOR DEVAMLI NEDEN ACABA?

Merdiven her koşulda 1/1 çizilmekte, yazı yükselikleri varsayılan olarak 1/50 tekniğine uygun yazılmakta, çiziciye gönderirken 1'e 50 olarak gönderilmelidir.

Eğer merdiven çizimini başka bir ölçekte hazırlamak istiyorsanız yazı yüksekliklerini ona göre ayarlamanız gerekmektedir.. çizim yine bire 1/1 yapılacak ancak çiziciye gönderirken 1'e isteğiniz ölçekte göndermelisiniz. Bu durumda ölçek yazısını da yazı değiştir ile değiştirmelisiniz.

- EN SON VERSİYONU YÜKLEDİM AMA YİNE ÇALIŞIRKEN BAZEN HATA VERİP KAPANIYOR(RAPOR FALAN ALIRKEN)
Problem proje bazında oluşuyorsa projeyi incelememiz gerekir. Rastlantısal bir problemse donanıma bağlı olarak açığa çıkabilir. İsterseniz uzaktan erişimle probleme bakabiliriz.

- DETAYLARDA KEŞKE KOTLARIDA YAZILARDA GÖSTERSE İYİ OLURDU
İstediğinizi şekille belirtirseniz bizim için daha anlaşılır olacaktır (şurada şu yapılmıyor, şu yapılsın şeklinde)

İyi çalışmalar

Merhaba,

Ekli projede köşe kolonların radyede zımbalama çevreleri neden farklı? Zira kolon ebatları da, radye kalınlığı da aynı.

Bence;

Köşe ye gelen 30/60 kolon ve 45 cm radye faydalı yüksekliği ile Up=b+h+d 135 cm olmalı.

Programın hesabında 158 cm ve 180 cm çıkmış

Ekli dosyalar

iyi günler idecad
ekteki projemde sürekli temelerimde zemin emliyet gerilmesi 0 görünüyor tekrar hesap yaptırdığımda ise inf değerini görüyorum acaba sorun neden kaynaklanıyor nasıl çözebilirim

iyi çalışmalar

dosya:http://www.2shared.com/file/naXkUQxR/ORNEK.html

bha":2a1m404g' Alıntı:
iyi günler idecad
ekteki projemde sürekli temelerimde zemin emliyet gerilmesi 0 görünüyor tekrar hesap yaptırdığımda ise inf değerini görüyorum acaba sorun neden kaynaklanıyor nasıl çözebilirim

iyi çalışmalar

dosya:http://www.2shared.com/file/naXkUQxR/ORNEK.html

Merhaba,

S22'de birleşen temeller S22'ye bağlanmamış... S22'nin sağında bulunan G-6 aksının kesişiminde bağlanmışlar. Sorun bundan kaynaklanıyor.

Ancak; kirişli radye veri girişlerinde göze çarpan başka problemler de bulunmakta: Örneğin 1 aksı üzerindeki temeller kolonlara mesnetlenmemiş. Tek açıklıkta süreli temel olarak girilmiş.

İki kolon, tek bir temel kirişi içinde kalmış(TK219) ama temeli girerken tek parça girmişsiniz. Kolondan birini yakalayarak veri girişi yapmanız gerekirdi.

Çekirdek panelleri birbirine bağlayan sürekli temeller panel düğüm noktalarını yakalamıyor.

Aynı aks üzerinde bulmayan kolonlara bağlanan temeller, kolonları kesecek şekilde girilmemiş. (Özellikle yapmadıysanız, sürekli temeller illa ki 0-90 derece girilecek diye bir kural yok )

Kolonların dağınık olduğu projelerde kirişli radye çözümü yapmak yerine kirişsiz radye çözümü yapmak daha mantıklı olabilir. Sistemi kirişsiz radyeye çevirmenizi öneririm.

İyi çalışmalar

MERHABALAR...
ŞU AN ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIM PROJEDE SÜREKLİ TEMEL OLARAK DİZAYN YAPTIM ANALİZ YAPTIKTAN SONRA SÜREKLİ TEMEL KİRİŞ AÇILIMLARINDA BAZI KİRİŞLERİN ALT VE ÜST DONATILARI GÖRÜNMÜYOR BU NORMAL BİR DURUM MU YOKSA BU BİR DİZAYN HATASI MI?

Ekli dosyalar

• DONATI  SORUNU.JPG
    DONATI SORUNU.JPG
    59 KB · Görüntüleme: 30,381
nahroyo":2y85cdjj' Alıntı:
ŞU AN ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIM PROJEDE SÜREKLİ TEMEL OLARAK DİZAYN YAPTIM ANALİZ YAPTIKTAN SONRA SÜREKLİ TEMEL KİRİŞ AÇILIMLARINDA BAZI KİRİŞLERİN ALT VE ÜST DONATILARI GÖRÜNMÜYOR BU NORMAL BİR DURUM MU YOKSA BU BİR DİZAYN HATASI MI?

Projeyi eklerseniz inceleriz...

HakanŞahin":29guaine' Alıntı:
nahroyo":29guaine' Alıntı:

yaptığım proje normalde b+z+4 katlı ama boyutu küçültmek için b+z bıraktım

Ekli dosyalar

nahroyo":1cqv92x7' Alıntı:
HakanŞahin":1cqv92x7' Alıntı:
nahroyo":1cqv92x7' Alıntı:

yaptığım proje normalde b+z+4 katlı ama boyutu küçültmek için b+z bıraktım

P17-P15-P13-P12 panellerin düğüm noktalarını inceleyin. Bu elemanlara bağlanan sürekli temellerin düğüm noktaları ile adlarını yazdığım panellerin düğüm noktaları birbirleriyle çakışmıyor.

Benzer şekilde sağ taraf elemanları için aynı durum var.

Ekteki projeyi inceleyebilirsiniz; bodrum katta, panel kaçıklıkları ve buna bağlı olarak sürekli temellerin düğüm noktaları birbirleriyle çakışacak şekilde düzenlenmiştir.

Ayrıca, üst kata devam eden ve panel boyutunda olmayan (P17 ve P12 vb) panellerini, kolon objesi olarak girmenizi tavsiye ederiz.

Ekli dosyalar

yaptığım proje normalde b+z+4 katlı ama boyutu küçültmek için b+z bıraktım[/quote]

P17-P15-P13-P12 panellerin düğüm noktalarını inceleyin. Bu elemanlara bağlanan sürekli temellerin düğüm noktaları ile adlarını yazdığım panellerin düğüm noktaları birbirleriyle çakışmıyor.

Benzer şekilde sağ taraf elemanları için aynı durum var.

Ekteki projeyi inceleyebilirsiniz; bodrum katta, panel kaçıklıkları ve buna bağlı olarak sürekli temellerin düğüm noktaları birbirleriyle çakışacak şekilde düzenlenmiştir.

Ayrıca, üst kata devam eden ve panel boyutunda olmayan (P17 ve P12 vb) panellerini, kolon objesi olarak girmenizi tavsiye ederiz.[/quote]

çok teşekkürler yardımınız için...

idecad ailesi bugüne kadar tüm önerilerimizi/isteklerimizi dikkate almaktadır/almaya çalışmaktadır bunun için kendilerine teşekkür ediyoruz... kendilerinden naçizane birkaç istekte daha bulunmak istiyorum,
1- bazen projelerimizde perde tanımlamasına uymayan ( perde uzunluğu perde kalınlığının 7 katından az olamaz (tdy 3.6.2)) perde objesi kullanıyoruz sonra farkına varıldığında hepsini değiştirmek oldukça zaman almakta bunun yerine program otomatik olarak öyle bir objeyi kolon olarak tanısa ya da dönüştür komutuyla bunu kolona dönüştürme imkanı getirilirse çok yararlı olacaktır.
2- program nervür yönlerini otomatik olarak kendisi algılasa ayrıca açıklığı fazla olan döşemelerde enine dağıtma nervürünü otomatik olarak atabilirse çok yararlı olacaktır.

Bazen mimaride ki bina girişleri için kat kirişini +1.40m yukarı kot vermek geriyor ama analiz yapınca sistem çözülemiyor kesiliyor. Bir üst kattaki kirişten -1.40m aşağı kopyaladım gene olmuyor.

mehmet205":1vg19ldn' Alıntı:
Bazen mimaride ki bina girişleri için kat kirişini +1.40m yukarı kot vermek geriyor ama analiz yapınca sistem çözülemiyor kesiliyor. Bir üst kattaki kirişten -1.40m aşağı kopyaladım gene olmuyor.

Projenizi eklerseniz neden olmadığına bakabiliriz...

merhaba ekteki projenin temelini kontrol eder misiniz herhangi bir problem var mı varsa nelerdir yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin iyi çalışmalar

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

nory":1tqg6ea8' Alıntı:
merhaba ekteki projenin temelini kontrol eder misiniz herhangi bir problem var mı varsa nelerdir yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin iyi çalışmalar

Merhaba
Projede oluşturulan temel sistemi kesinlikle hatalı. Bu şekilde temel tasarımında radye döşemeye oturan kolon ve perdelerin etkisi radyede dikkate alınmaz. Kirişli radye temel dizaynında tüm kolon ve perdeler sürekli temel kirişleri ile birbirine bağlanmalı. Arada oluşan gözlere radye döşeme yerleştirilmeli. Kirişsiz radye temelde ise radye döşeme sınırları döşeme kenarı ile oluşturulmalı.

merhaba dün de aynı projeyi eklemiştim dediğiniz gibi tasarladım temeli ancak hala zemin emniyet olumsuz diyor proje eklerde yardımcı olursanız sevinirim iyi günler

şli_radye1.ide7

nory":1fkmqv2g' Alıntı:
merhaba dün de aynı projeyi eklemiştim dediğiniz gibi tasarladım temeli ancak hala zemin emniyet olumsuz diyor proje eklerde yardımcı olursanız sevinirim iyi günler

şli_radye1.ide7
Merhaba,
En son eklediğiniz proje indirilemiyor. Ancak bir önceki mesajda eklediğiniz projede zemin emniyet gerilmesi 8 t/m2 girilmiş. Buna göre zemin iyileştirmesi yapmadan veya yapı ağırlığı azaltılmadan gerilme sorununun aşılması biraz zor görünüyor.
Ayrıca C ve D grubu zeminlerde üst yapı etkileşimli çözüm yapılması gerekir. Bunun için de temel sisteminizi radye temel olarak modellemelisiniz.

Merhaba, projemde balkon döşemeleri hata veriyor. zemin ve 1. katta hata vermeyen döşemeler üst katlarda hata veriyor. hata veren donatı aksını eksik donatı kadar güçlendiriyorum ama gene olmuyor. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor bir bakarsanız sevinirim.

Geri