V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ide 7 de şu özellikde olsa iyi olurdu

ryildiz":3o53mxbj' Alıntı:
............................
Levent Bey bahsettiğim gösterim ekteki resimdeki gibidir. İyi çalışmalar.

Ben böyle bir istek istek isteseydim daha görsel bir şey isterdim. En basit tabiri ile çizgisel döşeme yükü şeklinde olmalıdır. Yükün geometrik şekli görünecek formda (üçgen, trapez, boşluklu vs) ve çizgisel döşeme yükünden farklı bir renkte olabilir mesela. Hatta döşeme oluşturmadaki gibi yarı saydam düşey bir düzlem olabilir.

Abarttık mı? :)

Sevgilerimle...

NYILMAZ":30rl8okt' Alıntı:
ryildiz":30rl8okt' Alıntı:

Ben böyle bir istek istek isteseydim daha görsel bir şey isterdim. En basit tabiri ile çizgisel döşeme yükü şeklinde olmalıdır. Yükün geometrik şekli görünecek formda (üçgen, trapez, boşluklu vs) ve çizgisel döşeme yükünden farklı bir renkte olabilir mesela. Hatta döşeme oluşturmadaki gibi yarı saydam düşey bir düzlem olabilir.

Sevgilerimle...

Sayın NYILMAZ
Bu hali bile yetecek, ihtiyacımıza karşılık verecek. Tabi ağanın eli tutulmaz :) değerli ide yetkilileri bununla yetinmeyip sizin yazdıklarınızı da eklerlerse daha güzel olur. En güzelide 3 boyutta duvarları da görebilmek olsa gerek. (kalınlıklarına göre farklı renkte)

Saygılar...

NYILMAZ":3q93yr9t' Alıntı:
ryildiz":3q93yr9t' Alıntı:

Sevgilerimle...

O goruntuyu zaten gorebilirsiniz
Yukler - duvar yukleri derseniz 3 boyut ekraninda gorebilirsiniz
Duvar yuklerini idemimardan alirsaniz gercek bir yayili yuk diyagramini (kapi ve pencere bosluklarinda azalan)alirsiniz hatta yari rijit cozumde 10'luk duvarlari da cizgisel yuk olarak dosemeye ekleyecektir program, gerci doseme ustu duvar yuklerinde hatalar vardi yuku fazla alma gibi ama bu versiyonlarda duzeltildi mi bilemiyorum

siromar":3e7psmlt' Alıntı:
O goruntuyu zaten gorebilirsiniz
Yukler - duvar yukleri derseniz 3 boyut ekraninda gorebilirsiniz
Duvar yuklerini idemimardan alirsaniz gercek bir yayili yuk diyagramini (kapi ve pencere bosluklarinda azalan)alirsiniz hatta yari rijit cozumde 10'luk duvarlari da cizgisel yuk olarak dosemeye ekleyecektir program, gerci doseme ustu duvar yuklerinde hatalar vardi yuku fazla alma gibi ama bu versiyonlarda duzeltildi mi bilemiyorum

Sayın siromar,

Söylediklerinizi biliyorum... Ama sayın ryildiz'in gönderdiği resimden anlaşıldığı üzere sözünü ettiği şey veri giriş ekranı ile ilgili. Ben de bu çerçevede çıtayı yükseltmiştim. Bir ikona tıklayarak kiriş yükleri göster / kapat komutu ile veri giriş ekranından çıkmadan yükleri görmekle ilgili öneri getirmiştim.

Sayın Gökhan Yılmaz,
*Merdiven donatı aksları ile ilgili uyarım dikkate alınmamış.
Ayrıca bu konu ile ilgili forumu çok meşgul ettiğimizi düşünüyorum. Yukarıdaki bilgiler ışığında projenizi tekrar gözden geçirin ve projenizi sonlandırın.

İyi çalışmalar[/quote]

MErhaba.
MErdiven ile ilgili bir sorum var.
MEsnetleri tanımladım. Döşemeler bağlı mesnetleri belirledim.
Ancak merdiven akslarını tanımlamadığım için betonarme diyoloğında merdiven donatıları görünmüyor.

MErdiven aksları verdiğimde bu durum düzeliyor ancak bu sefer de MOD sayısı yetersiz diyor.
Mod sayısını arttırıyorum ancak bu sefer ANALİZ yapılamıyor diyor.

Not: yarı rijit diyafram seçeneğini kullanıyorum ve geometri kontrolde hiç bir sorun yok.

GökhanYILMAZ":2m8rumf4' Alıntı:
MErhaba.
MErdiven ile ilgili bir sorum var.
MEsnetleri tanımladım. Döşemeler bağlı mesnetleri belirledim.
Ancak merdiven akslarını tanımlamadığım için betonarme diyoloğında merdiven donatıları görünmüyor.
MErdiven aksları verdiğimde bu durum düzeliyor ancak bu sefer de MOD sayısı yetersiz diyor.
Mod sayısını arttırıyorum ancak bu sefer ANALİZ yapılamıyor diyor.
Not: yarı rijit diyafram seçeneğini kullanıyorum ve geometri kontrolde hiç bir sorun yok.

Merhaba,
Programda düz kollu merdivenlerin donatı çizimleri otomatik yapılıyor. Ayrıca bu konu ile ilgili daha önceki mesajımda linkini verdiğim projeyi inceleyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

herkese merhabalar ve iyi çalışmalar

yüksek katlı binalara rüzgar yüklemesini nasıl yapabiliriz... programda bulamadım...

nahroyo":3djy5fay' Alıntı:
herkese merhabalar ve iyi çalışmalar
yüksek katlı binalara rüzgar yüklemesini nasıl yapabiliriz... programda bulamadım...
Merhaba,
Katlara etkiyen rüzgar yüklerini hesapladıktan sonra, Analiz menüsü/Kat Parametreleri diyalogunda, Rüzgar-Toprak sekmesinde, Rüzgar X ve Rüzgar Y sütunlarından girilebilir.

Ekteki projede -karma sistem seçilmiş ve perde kesme kuvvetleri toplamının,toplam taban kesme kuvvetine oranı 0,40'dan küçük- uyarısı alıyorum.
Perde sayısının her iki yönde yeterli olduğu kanaatindeyim,daha önceki benzer yüksek katlı projelerde bu uyarı çıkmazdı.Nasıl düzeltebilirim?

GETA":12f8p2xi' Alıntı:
Ekteki projede -karma sistem seçilmiş ve perde kesme kuvvetleri toplamının,toplam taban kesme kuvvetine oranı 0,40'dan küçük- uyarısı alıyorum.
Perde sayısının her iki yönde yeterli olduğu kanaatindeyim,daha önceki benzer yüksek katlı projelerde bu uyarı çıkmazdı.Nasıl düzeltebilirim?

Linke eklene proje dosyasının boyutu sıfır bayt görünüyor. Projeyi tekrar yükleyip linkini verir misiniz?

GETA":265tj7oj' Alıntı:

Projede üst rijit bodrum katı numarası -3 girilmiş. Programda Alfa s kontrolü rijit katın üstündeki katta yapılmakta. 2. Bodrum katta tanımlanan su basman perdeleri, bu kata gelen kesme kuvvetlerinin büyük bir bölümünü alıyor. Ancak su basman olarak tanımlandığı için aldıkları kesme kuvvetleri, alfs kontrolünde perde kesme kuvveti olarak kullanılmıyor. Deprem yönetmeliği Genel Raporunda her kattaki alfaS oranı basılmaktadır. Proje mühendisi bu durumda inisiyatif kullanılarak ve program tarafından verilen uyarıyı dikkate almayarak su basman perdesi olmayan kattaki alfas durumuna göre sistemi karma seçip seçmeyeceğine ve R katsayısını ne alacağına karar verebilir. (Sizin projenizden yola çıkarsak zemin kattaki alfa oranlarına göre R katsayısına karar verilebilir.)

MERHABA, TAMAMEN PERDELERDEN OLUŞAN VE MAT RADYE TEMELLİ BİR SİSTEMİM VAR. TÜM ÇABALARIMA RAĞMEN ZIMBLAMA KONTROLÜ RAPORUNU BULAMADIM. RAPOR BOŞ ÇIKIYOR. BETONAMRE SEKMESİNDE KOLON BAŞLIĞINA BAKTIM BİR ŞEY YAZMIYOR. RADYE TEMEL RAPORUNDADA YOK. BEN Mİ BULAMIYORUM ACABA ?

Zımbalama kontrolü kolonlar için yapılıyor sisteminizde kolon yok ise zımbalama kontrolü yapılmaz

merhabalar benim merak ettiğim bir konu var.
çok sade çok sıkıntılı proje olmasa bile mesnet donatılarım çok yüksek çıkıyor kendi kanatimce 7fi14 gibi...bunun sebebi nedir sizce?yoksa bir sorun yok mu?yerinde yapılırken o kadar donatıyı yerleştirdikten sonra beton girişinde sıkıntı yaşanıyor ve sürekli bu konuda uyarılıyorum...yardımcı olursanız sevinirim

dexana":559xkrm7' Alıntı:
merhabalar benim merak ettiğim bir konu var.
çok sade çok sıkıntılı proje olmasa bile mesnet donatılarım çok yüksek çıkıyor kendi kanatimce 7fi14 gibi...bunun sebebi nedir sizce?yoksa bir sorun yok mu?yerinde yapılırken o kadar donatıyı yerleştirdikten sonra beton girişinde sıkıntı yaşanıyor ve sürekli bu konuda uyarılıyorum...yardımcı olursanız sevinirim

Projenizi görmek gerekir. Genelde seçilen taşıyısı sistemin uygun olmayışından kaynaklanabilir. Aynı yönde kolonlar, yetersiz perdeler, rijit kolonlar arası kirişler vs..

herkese selamlar
idecad yetkililerinden rica ediyorum şu nervür döşemelerde kullanılan KUŞAK KİRİŞLERİNİ otomatikleştirsinler...

Forumda bildirilen ve 7.017 versiyonunda giderilen tespitler:

NYILMAZ":1rtopbza' Alıntı:
Ekteki dosyada normal kat kalıp planında açı ölçülendirme var. Hepsini seç (ctrl + A) ve Kopyala (ctrl + c) yaptığımda program kırılması meydana geliyor. Açı ölçülendirmeyi sildiğimde aynı problem olmuyor. Boş bir projede açı ölçü verip seçip kopyalamaya çalıştım sorun yok. (ctrl + C komutunun haricinde klonlama komutuna girince de aynı sorunla karşılaşıldı)

Yine ekteki dosyada normal kat kalıp planında açı ölçülendirme var. Bu ölçülendirme ve onun bulunduğu objeleri taşıyınız. Ölçülendirmeler bozuluyor.

D.N yakalama ikonu aktif olduğu halde ve ayarlardaki D.Noktasına kilitlen açık olmasına rağmen 0,0 düğüm noktası neden yakalanmıyor?

mehmetdindas":1rtopbza' Alıntı:
Merhaba, Ekli projede köşe kolonların radyede zımbalama çevreleri neden farklı? Zira kolon ebatları da, radye kalınlığı da aynı.
Bence;Köşe ye gelen 30/60 kolon ve 45 cm radye faydalı yüksekliği ile Up=b+h+d 135 cm olmalı.Programın hesabında 158 cm ve 180 cm çıkmış

Nasıl olduğunu çözemediğim bir problem ile karşılaştım. Kaydedip kapattığım bir dosyayı açtığımda bütün ayarlar (özellikle renk ayarları) kayboluyor, değişiyor. Arka plan beyaz ayarlar kullanıyorum. Ama kayıtlı dosyayı açtığımda arka plan beyaz geliyor, fakat sanki arka plan siyah dosyasının ayarlarında geliyor. Böylelikle bütün kalem kalınlıklarım da mahvoluyor.

Ayrıca ekteki projede perde/hepsini seç dediğimde seçilmeyen perdeler var. Nedenini anlayamadım. Seçilmeyen perdeyi tek başına seçip editleyebiliyorum.

Not: V 7.16

Merhaba,

NYILMAZ":1vgu1st4' Alıntı:
Nasıl olduğunu çözemediğim bir problem ile karşılaştım. Kaydedip kapattığım bir dosyayı açtığımda bütün ayarlar (özellikle renk ayarları) kayboluyor, değişiyor. Arka plan beyaz ayarlar kullanıyorum. Ama kayıtlı dosyayı açtığımda arka plan beyaz geliyor, fakat sanki arka plan siyah dosyasının ayarlarında geliyor. Böylelikle bütün kalem kalınlıklarım da mahvoluyor.

Projeyi açarken "Proje Yükle" diyalogunda "Aktif kalem ve rengi uygula" seçeneği işaretli kalmış olabilir mi? Proje bende arka plan beyaz olarak açıldı.

NYILMAZ":1vgu1st4' Alıntı:
Ayrıca ekteki projede perde/hepsini seç dediğimde seçilmeyen perdeler var. Nedenini anlayamadım. Seçilmeyen perdeyi tek başına seçip editleyebiliyorum.
O perdeler güçlendirme perdesi olarak girilmiş. Dolayısıyla Güçlendirme perdesi/Hepsini Seç ile seçilebilir.

Geri