Hakan Şahin
Administrator
aykut_k":2zabn3kp' Alıntı:merhaba;
projemde subasman perdesi donatıları üstten taşıyor.alt uçları da boşta görünüyor. neden olmuş olabilir?
Projeyi ekler misiniz?
aykut_k":2zabn3kp' Alıntı:merhaba;
projemde subasman perdesi donatıları üstten taşıyor.alt uçları da boşta görünüyor. neden olmuş olabilir?
aykut_k":1h9q8t1d' Alıntı:eklemeye çalışıyorum fakat 'Mesajınız fazla karakter içeriyor.' yazıyor ekleyip göndere tıkladığımda. dosya boyutu 10mb
aykut_k":23gmispb' Alıntı:merhaba;
nahroyo":6illfxci' Alıntı:herkese slemalar ve bol kazaçlı hafta diliyorum ,
idecad yetkililerinden birkaç tane isteğim olacak dikkate alınırsa sevinirim
1- 3 boyutlu ekrandayken herhangi bir katta işaretlenen bir eleman istenen başka bir kata kopyalanması,
2- eleman isimlendirme tam otomatik hale getirilmesi,
3- nervürlü döşemlerde kuşak kirişlerinin otomatik atılması,
4- raporlara ekonomik dizayn raporu eklenmesi, mesela kesiti küçük olan elemanlar yanında ayrıca kesiti gereksiz olarak büyük yapılan elemanlarda raporda görünsün,
5 - analiz sonucu sorunlu olan elemanların 3 boyuta ve 2 boyuta farklı farklı renklerle işaretlenmesi (her hata türü için farklı renk ),
6 - kiriş açılımlarında benzer kat kiriş isimlerinin bir kez yazılması fakat kotların herkat için yazılmması,
İDECAD EKİBİNE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER VE BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM...
Merhaba,nahroyo":2gatneup' Alıntı:herkese slemalar ve bol kazaçlı hafta diliyorum ,
2- eleman isimlendirme tam otomatik hale getirilmesi, ...
YasinTezel":r4na93vw' Alıntı:nahroyo":r4na93vw' Alıntı:herkese slemalar ve bol kazaçlı hafta diliyorum ,
1- 3 boyutlu ekrandayken herhangi bir katta işaretlenen bir eleman istenen başka bir kata kopyalanması,
4- raporlara ekonomik dizayn raporu eklenmesi, mesela kesiti küçük olan elemanlar yanında ayrıca kesiti gereksiz olarak büyük yapılan elemanlarda raporda görünsün,
5 - analiz sonucu sorunlu olan elemanların 3 boyuta ve 2 boyuta farklı farklı renklerle işaretlenmesi (her hata türü için farklı renk ),
6 - kiriş açılımlarında benzer kat kiriş isimlerinin bir kez yazılması fakat kotların herkat için yazılmması,
İDECAD EKİBİNE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER VE BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM...
Merhaba
isteğiniz notlarımıza alındı
Objeleri otomatik adlandır komutu ile tek komutla tüm projenin obje isimlendirilmesi yapılabilir.
Bağ kirişli nervür döşemeler , kaset döşeme olarak tanımlanmalı ve bir yöndeki kaset dişleri aralığı döşeme açıklığına göre düzenlenmelidir. Bunun otomatik olarak yapılması notlarımızda yer alıyor.
Levent Özpak":d1gix15x' Alıntı:Merhaba,nahroyo":d1gix15x' Alıntı:herkese slemalar ve bol kazaçlı hafta diliyorum ,
2- eleman isimlendirme tam otomatik hale getirilmesi, ...
Programda otomatik isimlendirme yapılabiliyor. Tam otomatik hale getirilmesinden kastınız nedir? Bir örnek le detaylandırır mısınız?
YasinTezel":3al2uqjj' Alıntı:....................
Bağ kirişli nervür döşemeler , kaset döşeme olarak tanımlanmalı ve bir yöndeki kaset dişleri aralığı döşeme açıklığına göre düzenlenmelidir. Bunun otomatik olarak yapılması notlarımızda yer alıyor.
NYILMAZ":20qhjmup' Alıntı:YasinTezel":20qhjmup' Alıntı:....................
Yukarıdaki maddeye ek olarak bir talep ve öneride bulunmak istiyorum;
Artık nervür ve dolgu yüklerinin hesaplanması ile ilgili bir algoritma geliştirmeliyiz diye düşünüyorum.
Program sanırım döşemede nervür sayısını otomatik bulabilir yada buluyor. Buradan hareketle:
Nervürlerin toplam ağırlığı=(Nervür yüksekliği - döşeme kalınlığı) X nervür genişliği X nervür sayısı X nervür uzunluğu X beton birim hacim ağırlığı
Nervür yükü = toplam döşeme alanı / nervür toplam ağırlığı.
Aynı yöntem dolgu malzemesi için de yapılabilir. Veri girişi olarak nervür sekmesinde sadece dolgu birim hacim ağırlığı girilir.
Sonra bu üç veri (döşeme yükü+nervür yükü+dolgu yükü) toplamı nervür döşeme sabit yükünü verir.
Yukarıda yazdıklarım herkes tarafından kolaylıkla hesaplanacak yaklaşık bir yöntemdir. Diğer yöntem 1 m2 deki nervür diş ve alanından daha kolaydır (programlama açısından). Bunlar sadece matematik hesapla yapılabilecek bir çalışma. Burada programı zorlayacak ve çözümü karmaşıklaştıracak bir unsur olmadığını düşünüyorum. Arka planda programa düşen iş nervür sayısı, toplam nervür uzunluğu ve döşeme alanı bulmak. Sanırım döşeme alanını arka planda zaten hesaplıyor.
Aslında tek nervür hesabında program sanırım bunun daha zorunu başarıyor. Ama mevcut tek nervür analizini nasıl etkiler, oradaki mantık nasıl kurulu onu bilmiyorum tabi.
Eksik veya hatalı bir bilgim varsa lütfen paylaşalım. Sevgilerimle.....
Yukarıdaki maddeye ek olarak bir talep ve öneride bulunmak istiyorum;
Artık nervür ve dolgu yüklerinin hesaplanması ile ilgili bir algoritma geliştirmeliyiz diye düşünüyorum.
Program sanırım döşemede nervür sayısını otomatik bulabilir yada buluyor. Buradan hareketle:
Nervürlerin toplam ağırlığı=(Nervür yüksekliği - döşeme kalınlığı) X nervür genişliği X nervür sayısı X nervür uzunluğu X beton birim hacim ağırlığı
Nervür yükü = toplam döşeme alanı / nervür toplam ağırlığı.
Levent Özpak":3skvkkla' Alıntı:.................
Programda nervür kirişlerinin zati ağırlığı otomatik olarak dikkate alınmaktadır. Sadece Nervür dişlerinin ağırlığı döşeme üzerinde G satırında gösterilmemektedir. Döşeme Betonarme Raporunda Nervür diş ağırlığı basılmaktadır.
Kullanıcı nervürlü döşemelerde eğer varsa sadece dolgu malzemesinin ağırlığını girer. Dolgu malzesinin ağırlığının olduğu bir yük tipi de yük kütüphanesinde tanımlanabilir.
mc_sinyal":2zbip1hp' Alıntı:7 .17 veya 7.14 ingilizce demo versiyonunun indirme linki bulunurmu acaba ingiliz bi inşaat mühendisi arkadaşıma yüklettireceğim de incelemesi için.