V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

eklemeye çalışıyorum fakat 'Mesajınız fazla karakter içeriyor.' yazıyor ekleyip göndere tıkladığımda. dosya boyutu 10mb

aykut_k":23gmispb' Alıntı:
merhaba;
projemde subasman perdesi donatıları üstten taşıyor.alt uçları da boşta görünüyor. neden olmuş olabilir?

Merhaba,

Subasman perdelerinin içine giren temel filizleri, subasman yüksekliğinden küçük kalıyor. Subasman perdelerini biraz daha yüksek yaparsanız sorununuz hallocaktır. [Su basman yüksekliği (15cm +beton örtüsü) kadar eksik kalıyor]

Ayrıca:

1.) Projede kolonlara -1 metre kot verilmiş, subasman perdeleri ve kolonlara -0.6 kot verilmiş. Temeller kolonun altından başlayacak şekilde veya kolon ve subasman, temelin üstünde kalacak şekilde kot düzenlemesi yapmak gerekir.

2.) Subasman perdelerini kabuk olarak modelleyebilirsiniz.

herkese slemalar ve bol kazaçlı hafta diliyorum ,
idecad yetkililerinden birkaç tane isteğim olacak dikkate alınırsa sevinirim
1- 3 boyutlu ekrandayken herhangi bir katta işaretlenen bir eleman istenen başka bir kata kopyalanması,
2- eleman isimlendirme tam otomatik hale getirilmesi,
3- nervürlü döşemlerde kuşak kirişlerinin otomatik atılması,
4- raporlara ekonomik dizayn raporu eklenmesi, mesela kesiti küçük olan elemanlar yanında ayrıca kesiti gereksiz olarak büyük yapılan elemanlarda raporda görünsün,
5 - analiz sonucu sorunlu olan elemanların 3 boyuta ve 2 boyuta farklı farklı renklerle işaretlenmesi (her hata türü için farklı renk ),
6 - kiriş açılımlarında benzer kat kiriş isimlerinin bir kez yazılması fakat kotların herkat için yazılmması,

İDECAD EKİBİNE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER VE BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM...

nahroyo":6illfxci' Alıntı:
1- 3 boyutlu ekrandayken herhangi bir katta işaretlenen bir eleman istenen başka bir kata kopyalanması,
4- raporlara ekonomik dizayn raporu eklenmesi, mesela kesiti küçük olan elemanlar yanında ayrıca kesiti gereksiz olarak büyük yapılan elemanlarda raporda görünsün,
5 - analiz sonucu sorunlu olan elemanların 3 boyuta ve 2 boyuta farklı farklı renklerle işaretlenmesi (her hata türü için farklı renk ),
6 - kiriş açılımlarında benzer kat kiriş isimlerinin bir kez yazılması fakat kotların herkat için yazılmması,

Merhaba

isteğiniz notlarımıza alındı

Objeleri otomatik adlandır komutu ile tek komutla tüm projenin obje isimlendirilmesi yapılabilir.

Bağ kirişli nervür döşemeler , kaset döşeme olarak tanımlanmalı ve bir yöndeki kaset dişleri aralığı döşeme açıklığına göre düzenlenmelidir. Bunun otomatik olarak yapılması notlarımızda yer alıyor.

nahroyo":2gatneup' Alıntı:
2- eleman isimlendirme tam otomatik hale getirilmesi, ...
Merhaba,

Programda otomatik isimlendirme yapılabiliyor. Tam otomatik hale getirilmesinden kastınız nedir? Bir örnek le detaylandırır mısınız?

YasinTezel":r4na93vw' Alıntı:
nahroyo":r4na93vw' Alıntı:

Merhaba

Objeleri otomatik adlandır komutu ile tek komutla tüm projenin obje isimlendirilmesi yapılabilir.

Bağ kirişli nervür döşemeler , kaset döşeme olarak tanımlanmalı ve bir yöndeki kaset dişleri aralığı döşeme açıklığına göre düzenlenmelidir. Bunun otomatik olarak yapılması notlarımızda yer alıyor.

İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM...

Levent Özpak":d1gix15x' Alıntı:
nahroyo":d1gix15x' Alıntı:
2- eleman isimlendirme tam otomatik hale getirilmesi, ...
Merhaba,

Programda otomatik isimlendirme yapılabiliyor. Tam otomatik hale getirilmesinden kastınız nedir? Bir örnek le detaylandırır mısınız?

tam otomatik isimlendirmeden kastetiğim normalde ilk başta eleman isimlendirme mesela kirişler için K1 olarak başlamasını istiyorum ve kiriş ayarlarından K1 olarak giriyorum fakat bir süre sonra K5 kirişini yanlış girdiğimi farkediyorum ve siliyorum fakat yeni kiriş girdiğimde bu kez program K5'i atlıyor ve K6 kirişini oluşturuyor

neticede isimlendirme şöyle oluyor : K1 - K2 - K3 - K4 - K6 vs.
yani program isimlendirmeyi güncelemiyor..

YasinTezel":3al2uqjj' Alıntı:
....................

Yukarıdaki maddeye ek olarak bir talep ve öneride bulunmak istiyorum;
Artık nervür ve dolgu yüklerinin hesaplanması ile ilgili bir algoritma geliştirmeliyiz diye düşünüyorum.

Program sanırım döşemede nervür sayısını otomatik bulabilir yada buluyor. Buradan hareketle:

Nervürlerin toplam ağırlığı=(Nervür yüksekliği - döşeme kalınlığı) X nervür genişliği X nervür sayısı X nervür uzunluğu X beton birim hacim ağırlığı

Nervür yükü = toplam döşeme alanı / nervür toplam ağırlığı.

Aynı yöntem dolgu malzemesi için de yapılabilir. Veri girişi olarak nervür sekmesinde sadece dolgu birim hacim ağırlığı girilir.

Sonra bu üç veri (döşeme yükü+nervür yükü+dolgu yükü) toplamı nervür döşeme sabit yükünü verir.

Yukarıda yazdıklarım herkes tarafından kolaylıkla hesaplanacak yaklaşık bir yöntemdir. Diğer yöntem 1 m2 deki nervür diş ve alanından daha kolaydır (programlama açısından). Bunlar sadece matematik hesapla yapılabilecek bir çalışma. Burada programı zorlayacak ve çözümü karmaşıklaştıracak bir unsur olmadığını düşünüyorum. Arka planda programa düşen iş nervür sayısı, toplam nervür uzunluğu ve döşeme alanı bulmak. Sanırım döşeme alanını arka planda zaten hesaplıyor.

Aslında tek nervür hesabında program sanırım bunun daha zorunu başarıyor. Ama mevcut tek nervür analizini nasıl etkiler, oradaki mantık nasıl kurulu onu bilmiyorum tabi.

Eksik veya hatalı bir bilgim varsa lütfen paylaşalım. Sevgilerimle.....

Gerekçe: Foruma gelen projelerden nervür döşemelerde çok eksik yük girişleri olduğunu gördüm. Olması gerekenden daha az ilave nervür yükleri veriliyor. Dolayısıyla bina kütleleri de olması gerekenden çok düşük oluyor.

NYILMAZ":20qhjmup' Alıntı:
YasinTezel":20qhjmup' Alıntı:
....................

Artık nervür ve dolgu yüklerinin hesaplanması ile ilgili bir algoritma geliştirmeliyiz diye düşünüyorum.

Program sanırım döşemede nervür sayısını otomatik bulabilir yada buluyor. Buradan hareketle:

Nervürlerin toplam ağırlığı=(Nervür yüksekliği - döşeme kalınlığı) X nervür genişliği X nervür sayısı X nervür uzunluğu X beton birim hacim ağırlığı

Aynı yöntem dolgu malzemesi için de yapılabilir. Veri girişi olarak nervür sekmesinde sadece dolgu birim hacim ağırlığı girilir.

Sonra bu üç veri (döşeme yükü+nervür yükü+dolgu yükü) toplamı nervür döşeme sabit yükünü verir.

Yukarıda yazdıklarım herkes tarafından kolaylıkla hesaplanacak yaklaşık bir yöntemdir. Diğer yöntem 1 m2 deki nervür diş ve alanından daha kolaydır (programlama açısından). Bunlar sadece matematik hesapla yapılabilecek bir çalışma. Burada programı zorlayacak ve çözümü karmaşıklaştıracak bir unsur olmadığını düşünüyorum. Arka planda programa düşen iş nervür sayısı, toplam nervür uzunluğu ve döşeme alanı bulmak. Sanırım döşeme alanını arka planda zaten hesaplıyor.

Aslında tek nervür hesabında program sanırım bunun daha zorunu başarıyor. Ama mevcut tek nervür analizini nasıl etkiler, oradaki mantık nasıl kurulu onu bilmiyorum tabi.

Eksik veya hatalı bir bilgim varsa lütfen paylaşalım. Sevgilerimle.....

*** KESİNLİKLE KATILIYORUM AYRICA PROGRAM ASMOLEN METRAJI DA VERMELİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM
VE BÜTÜN KALIP PLANLARINDA BUNU BASMALIDIR .
*** AYRICA BÜTÜN ÇIKTILARDA DONATI METRAJI YANINDA BETON METRAJI DA VERİLMELİ VE TABLO OLARAK BASILMALIDIR.

BUNLARIN PROGRAMA + BİR ÖZELLİK KATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM...

Programda nervür kirişlerinin zati ağırlığı otomatik olarak dikkate alınmaktadır. Sadece Nervür dişlerinin ağırlığı döşeme üzerinde G satırında gösterilmemektedir. Döşeme Betonarme Raporunda Nervür diş ağırlığı basılmakatadır.
Kullanıcı nervürlü döşemelerde eğer varsa sadece dolgu malzemesinin ağırlığını girer. Dolgu malzesinin ağırlığının olduğu bir yük tipi de yük kütüphanesinde tanımlanabilir.

Ekli dosyalar

• nervür.PNG
    nervür.PNG
    82.3 KB · Görüntüleme: 28,736
Levent Özpak":3skvkkla' Alıntı:
.................

Programda nervür kirişlerinin zati ağırlığı otomatik olarak dikkate alınmaktadır. Sadece Nervür dişlerinin ağırlığı döşeme üzerinde G satırında gösterilmemektedir. Döşeme Betonarme Raporunda Nervür diş ağırlığı basılmaktadır.
Kullanıcı nervürlü döşemelerde eğer varsa sadece dolgu malzemesinin ağırlığını girer. Dolgu malzesinin ağırlığının olduğu bir yük tipi de yük kütüphanesinde tanımlanabilir.

Ben zaten öyle yapıyorum. Ayrı bir yük tipi tanımlayıp kütüphaneye ekledim, o zaman da yeni şablon proje oluşturmak gerekiyor.

7 .17 veya 7.14 ingilizce demo versiyonunun indirme linki bulunurmu acaba ingiliz bi inşaat mühendisi arkadaşıma yüklettireceğim de incelemesi için.

mc_sinyal":2zbip1hp' Alıntı:
7 .17 veya 7.14 ingilizce demo versiyonunun indirme linki bulunurmu acaba ingiliz bi inşaat mühendisi arkadaşıma yüklettireceğim de incelemesi için.

Merhaba,

7 versiyonu ingilizce demolar önümüzdeki hafta içinde hazır olacak.. Hazır olduğunda linkler tarafınıza bildirilecektir.

herkerse iyi akşamlar
- en ekonomik çözüm için sizce hangi analiz ayarları kullanılmalı ?
- pursantajlar nasıl olmalı ?
- donatı çapı seçimi ekonomik çözüme etkili mi?

** birkaç projemde çok donatı kullanıldığı söylendi bana mesela 4446 m2 inşaat alanı için 220 ton demir normal mi yoksa gerçekten çok mu fazla ?

Merhaba;

Yorum yapmak için projenizle ilgili daha çok veriye ihtiyaç var. Projenizi eklerseniz ayarlarınızı ve metraj değerlerinizi kontrol (kıyas) yapabiliriz.
bu bilgiler ışığında 220ton/4446m²=49.5kg/m² gibi bir değer çıkıyorki bu oldukça fazla gözüküyor.

Saygılarımla.

Geri