V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

HakanŞahin":1sugc92m' Alıntı:
NYILMAZ":1sugc92m' Alıntı:
Revizyon bulutu bloklanamıyor. (mu?)

Nedim merhaba,

Bloklanmıyor diye sorduğun "blok yap" komutunun Revizyon bulutu için aktif olmaması mıdır?

Evet hem aktif olmaması, hemde içinde revizyon bulutunun da olduğu objeleri seçip blok yap dendiğinde blok yapmıyor.

Kalıp planı çizimi oluşmuyor.

Merhabalar
ekte bulunan projede bütün çizmleri alabiliyorum ama kalıp planı alamıyorum. sorun nerededir bulamadım ?

Ekli dosyalar

KUBA2009":2p89n9sn' Alıntı:
ekte bulunan projede bütün çizmleri alabiliyorum ama kalıp planı alamıyorum. sorun nerededir bulamadım ?

Merhaba

"Kalıp planı ayarları/Seçili objeleri al seçeneğini" iptal ederek kalıp planı alın.

İyi çalışmalar

mimari kısmda kısaca paylaştım ama bi tepki gelmedi.

KUBA2009":2nb8zyp9' Alıntı:
ideCAD Wrep 7,016 da alan hesabı yapılamıyor. ilk noktayı tıkladıkdan sonra devam edemiyoruz.

Merhabalar sayın ilgili.
wrep teki birkaç problemi mimari 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular kısmında paylaştım ama orda bir ilgi yok sanırım.

29.05.2012 de yani 21 gün önce wrep te alan hesabı yapılamadığını ilettim ama yeni sürümde bu soruna bakılmamış sanırım.
alan hesabına istinaden tarama rota işlemleride yapılamamakta.
program kilidini başka bir arkadaşım kullanıyorken. ben başka bir projede bir alan hesabı , tarama , komutuyla işlem yapma gerekiyor ama yapamıyorum.

Merhaba,

KUBA2009":21ehmf0d' Alıntı:
wrep teki birkaç problemi mimari 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular kısmında paylaştım ama orda bir ilgi yok sanırım.

Mimari ya da statik forum farkı gözetmeden bütün mesajlar okunmaktadır ve mesajların içeriği değerlendirilmektedir.

İyi çalışmalar

ideCAD WREP programı, mevcut projelerin çıktısını almak amacıyla kullanılması için hazırlanmıştır.

7.017 versiyonunda. obje seçildikten sonra esc tuşuna basınca obje seçilmiş gibi gözüküyor ekran büyütüp küçülünce seçim iptal oluyor.
Eski versiyonda böyle bir sorunum yoktu . ne yapmam gerekli.

Oznb":23vhfjc6' Alıntı:
7.017 versiyonunda. obje seçildikten sonra esc tuşuna basınca obje seçilmiş gibi gözüküyor ekran büyütüp küçülünce seçim iptal oluyor.
Eski versiyonda böyle bir sorunum yoktu . ne yapmam gerekli.

7.017'de yazdığınız şekilde bir problem oluşmuyor. Görüntü problemi olabilir. Ekran kartı ile ilgili bir değişiklik yaptınız mı? Ekran kartı sürücülerini güncellemek gerekiyor olabilir. Proje ayarlarıyla ilgli olabilir. Örneğin şablon projesi ile yeni bir proje açıp deneme yapabilirsiniz... Problem proje ile ilgiliylse proje dosyasını mesaja ekleyebilirsiniz.

Admin":2sb20vwt' Alıntı:
ideCAD WREP programı, mevcut projelerin çıktısını almak amacıyla kullanılması için hazırlanmıştır.

ilginize teşeklüerler ama 5 versiyonlarında çalışıyordu 6 ve 7 de engellenmiş. yapıcak bişey yok.

HakanŞahin":1omt3cvn' Alıntı:
Merhaba,

KUBA2009":1omt3cvn' Alıntı:

Mimari ya da statik forum farkı gözetmeden bütün mesajlar okunmaktadır ve mesajların içeriği değerlendirilmektedir.

İyi çalışmalar
ilginize teşekkürler . mimari kısmda herhangi bir bilgi verilmeyince buraya yazmak zorunda kaldım. ve cevap geldi tşkler.

selamlar, forumu taradım ama yine de net bir cevap bulamadım.

radye temel tasarımında pilye+düz yapılmasında bir sakınca var mıdır?
pilye+düz tasarımla alta-üste düz tasarımları arasında 20 ton demir farkı var.

pilyeli tasarım yapınca program altta donatı olmayan (pilyenin kırıldığı bölgeler) bölgelerde donatı ihtiyacı var mı yok mu diye bir kontrol yapıyor mu?

jumboss":3uyh9ffi' Alıntı:
selamlar, forumu taradım ama yine de net bir cevap bulamadım.

radye temel tasarımında pilye+düz yapılmasında bir sakınca var mıdır?
pilye+düz tasarımla alta-üste düz tasarımları arasında 20 ton demir farkı var.

pilyeli tasarım yapınca program altta donatı olmayan (pilyenin kırıldığı bölgeler) bölgelerde donatı ihtiyacı var mı yok mu diye bir kontrol yapıyor mu?

Merhaba,

Kirişsiz radye temel tasarımında donatı tipi üstte+altta düz donatı seçilmeli. Donatı tipi Düz+Pilye seçildiğinde menset bölgesinde negatif moment, açıklıkta pozitif moment değerine bakılıyor. Oysa temelde herhangi bir bölgede pozitif veya negatif moment çıkabilir. Ayrıca düz+pilye seçeneğinde donatı dizaynı sadece hesap aksının geçtiği yerdeki momentlere göre yapılır . Temelin diğer bölgelerindeki moment değerleri dikkate alınmaz.

İyi çalışmalar

oya":25n9jevl' Alıntı:
kaset kiriş açılımlarında da aksaları gorebılıyor muyuz?

Merhaba,

Kaset ve nervür döşemelerinde dişlerin açılımları, döşeme isimleri esas alınarak yapılmakta, sorduğunuz şekilde akslar gösterilmemektedir. Bu konuyla ilgili foruma mesaj yazmıştınız; isteğiniz o dönem kayıt altına alınmıştı.

İyi çalışmalar...

slm arkadaşlar benim bir sorum olacaktı kirişsiz döşeme idecad7 de radye döşeme gibi çizip yarı rijit diyafram ile çözüyoruz farklı hareketli yük alınması gereken koridor gibi yerlerde tek oluşturduğumuz bu döşemede koridor kısmına gelen yükü nasıl belirlememiz gerekir şimdiden cevaplar için teşekkürler

Merhaba;
Döşemelerinizi tek parça olrak tanımlamak zorunda değilsiniz.
Farklı yüklemelere sahip döşemeleri döşeme kenarı komutunu kullanarak parça parça girebilirsiniz.

Saygılarımla.

merhaba;

Temel aplikasyon, kolon aplikasyon ve kalıp planlarında 1/100 ölçeğe ihtiyacım oluyor. Ancak çizim arayüzünü 1/100 ölçekte verimli kullanamıyorum. Yazı boyutlarını 2 katına çıkarmama rağmen bazı yazılar ufak kalabiliyor.
Bunu ayarlamanın daha pratik bir yolu var mıdır? Ya da nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

merhaba;
projemde subasman perdesi donatıları üstten taşıyor.alt uçları da boşta görünüyor. neden olmuş olabilir?

Ekli dosyalar

• perde.jpg
    perde.jpg
    103.8 KB · Görüntüleme: 27,350
Geri