unver":wla4vh8f' Alıntı:
Sn NYILMAZ
Merhaba
projeniz tamamlanmamış galiba. yinede ben uyarmak istedim.
1- her katta konsol kirişlerinizin bir kısmında mesnetleme hatası var. (örnek zemin K45 kirişin ortasındaki kirişlere mesnetnelmemiş.)
2- 2. kat K98 kirişide kolona mesnetlenmemiş. bu tip kirişlerin tamamı kontrol edilmeli.Ekranda görülen statik sistemden farklı bir çözüm yapmış olursunuz.
3- S9 kolonuna K84 kirişi çok yakın saplanmış. Kolonu kirişe kadar büyültseniz iyi olur.
4- merdiven yükleriniz eksik
5- döşemelerinizde özel bir durum yoksa 10 cm yerine 12 cm yapsanız iyi olur.
6- duvar yükleriniz her kirişte aynımı?
7- çatı katı yüklerini azaltabilirsiniz
Kolay gelsin iyi çalışmalar.
Ünver ÖZCAN
Sayın Özcan,
Öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum. Daha önce de bir vesile söylediğim gibi foruma gönderilen bütün projeleri inceliyor ve bıkmadan bazen aynı şeyler de olsa vurgulayarak cevaplıyorsunuz.
Söylediğiniz gibi projem ham. Tespitlerinize katılıyorum ve buradan da diğer arkadaşlara örnek olması anlamında kıymetli buluyorum.
Projenin yeni halinde hemen hepsi düzeltildi ve oldukça değişikliğe uğradı. Ama döşeme ile ilgili problemi göremediğimden mevcut hali ile gönderdim.
Ben projeye önce mimardan geldiği hali ile bakarım. 1, 2, 3 ve 4. maddeyi zaten düzeltmiştim. 2. maddedeki konu kolon silmelerde meydana geliyor. Kolay unutulan ve gözden kaçabilen konu.
5. madde konusunda da size katılıyorum. Ben de genelde karışık yükseklikteki döşemeleri tercih etmiyorum. Hatta artık
düşük döşemeyi de önermiyorum. Fakat her zaman yeterince ikna edici olamıyorsunuz.
İdeMimardan almadığım sürece konut tipi projelerde duvar yükü ile ilgili çok da detaylandırmam. Eğer tam dolu duvarlar çok etkin değilse tüm duvarları aynı yapıyorum. Böylelikle kiriş silip yeniden girdiğimde unutma problemleri ortadan kalkıyor.
Cebimde sakladığım iki kozum vardır.
Birisi çatı kat yükleri, diğeri ise beton kalitesi. Çayı yükleri konusu; düzeltmeler yapılıp çok fazla kat kopyaya maruz kalındığı için son anda yaptığım bir müdahaledir. Sistem çözülünce saçaklar vs. giriyor işin içine. Beton kalitesini hiç yükseltmeden sistemi çözmeye çalışırım. Artık çözüme çok yaklaşınca (1-2 elemanda kolon kiriş kesme güveliği sorunu gibi) bu iki kozumu cebimden çıkarırım. işte o zaman da keyfime diyecek yoktur. Birden yüzüm güler.
Buraya yazmaktaki amacım kafa şişirmek değil belki başka örnek olabilecek bir paylaşım oluşturmaktır. Herkese sevgilerimle. Özellikle de ideYAPI'ya ve Ünver beye.......
iyi geceler.....