Merhaba,sates":cmtnw06f' Alıntı:Hakan Bey,
Parapet durumunda sorun değilde, en üst katlarda ters kiriş yapıldığında yani kolonun devam etmediği durumlarda bu çizim eksikliği programda kalsın istemediğim için paylaştım sizinle.
Döşeme yardımcı toolbarında bulunan objelere eğim ver komutu ile eğimli döşemeyi oluşturduğunuzda da sorun yaşıyor musunuz?MEHMETSIRAY":9cb8pky7' Alıntı:LEVENT BEY AYRICA EĞİMLİ DÖŞEME TANIMI YAPARKEN KİRİŞ VE KOLONLARI KOT VEREREK GİRDİĞİMİZDE OTOMATİK DÖŞEME OLUŞTURURKEN DÖŞEMENİN EĞİK KİRİŞE PARALEL OLMASI GEREKİRKEN OLMUYOR EĞİK ÇIKIYOR NEDEN? TŞK.
mc_sinyal":3s1lkf4l' Alıntı:ingilizce 7 versiyonu demo versiyonu çıktımı acaba 12 temmuzda haftaya demiştiniz bi bilgi alabilirmiyim acaba
HakanŞahin":3s1lkf4l' Alıntı:mc_sinyal":3s1lkf4l' Alıntı:7 .17 veya 7.14 ingilizce demo versiyonunun indirme linki bulunurmu acaba ingiliz bi inşaat mühendisi arkadaşıma yüklettireceğim de incelemesi için.
İyi çalışmalar
akeldan":1kz60hva' Alıntı:balkon konsol döşemelerindeki firkete donatılarına hesap akslarına göre müdahele ederek 8lik donatıları 12lik yapıyorum ama katta bulunan simetrik balkonlardan bazılarınin donatılarınin müdahele ettiğim halde çizimde değişmedigini görüyorum.bunun sebebi ne olabilir acaba? hesap akslarindaki sağ sol yönü hangi bakış yönüne göre değerlendiriliyor.
illaga":wc17vpc6' Alıntı:herkese merhabalar..Ben inşaat mühendisliği öğrencisi olarak idecad'e merak sardım..Bir sorum olacaktı..Dataları girdikten ve analizleri yaptıktan sonra yapı için hemen kullanım çıkmasına rağmen, Betonarme/Kiriş kontrolünde M, As, Br (pursantaj, donatı, burulma..) gibi hatalar çıktı..Pursantaj olayını çözmek için ya kesiti arttıracağım ya da donatı miktarını azaltacağım..Ama dengesiz miktarda kesitin alamayacağı miktarda donatı atıyo program..donatı oynayınca donatı uyarısı geliyo, kesiti artırsan estetik olmuyo..Fikirlerinizi bekliyorum bu konuda..Ayrıca bu betonarme/kiriş menüsünde olumsuz durumlarda kırmızı, mor, koyu mor gibi renklenmeler oluyor bunların anlamı nedir?
Saygılarımla..