V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Hakan Bey,
Parapet durumunda sorun değilde, en üst katlarda ters kiriş yapıldığında yani kolonun devam etmediği durumlarda bu çizim eksikliği programda kalsın istemediğim için paylaştım sizinle.

sates":cmtnw06f' Alıntı:
Hakan Bey,
Parapet durumunda sorun değilde, en üst katlarda ters kiriş yapıldığında yani kolonun devam etmediği durumlarda bu çizim eksikliği programda kalsın istemediğim için paylaştım sizinle.
Merhaba,
Programda, veri girişi olarak kirişlere pozitif kot verildiğinde bu kirişlerin bağlandığı kolonlara da üst kot verilmesi gerekiyor. Bu durumda çizimle ilgili bir sıkıntı oluşmaz. Sizin tanımızda kolonlara üst kot verilmediği için bu çizim sorunu oluşuyor.

İyi çalışmalar

merhaba,
kaset kırıs acılımlarında aksları gorebılırsek daha acıklayıcı cızım verebılecegımızı dusunuyorum ...

kolay gelsın

LEVENT BEY AYRICA EĞİMLİ DÖŞEME TANIMI YAPARKEN KİRİŞ VE KOLONLARI KOT VEREREK GİRDİĞİMİZDE OTOMATİK DÖŞEME OLUŞTURURKEN DÖŞEMENİN EĞİK KİRİŞE PARALEL OLMASI GEREKİRKEN OLMUYOR EĞİK ÇIKIYOR NEDEN? TŞK.

MEHMETSIRAY":9cb8pky7' Alıntı:
LEVENT BEY AYRICA EĞİMLİ DÖŞEME TANIMI YAPARKEN KİRİŞ VE KOLONLARI KOT VEREREK GİRDİĞİMİZDE OTOMATİK DÖŞEME OLUŞTURURKEN DÖŞEMENİN EĞİK KİRİŞE PARALEL OLMASI GEREKİRKEN OLMUYOR EĞİK ÇIKIYOR NEDEN? TŞK.
Döşeme yardımcı toolbarında bulunan objelere eğim ver komutu ile eğimli döşemeyi oluşturduğunuzda da sorun yaşıyor musunuz?

ingilizce 7 versiyonu demo versiyonu çıktımı acaba 12 temmuzda haftaya demiştiniz bi bilgi alabilirmiyim acaba bide kısa bi sorun var metrajda beton m3 demir kg birimlerini kullanıyor dime yardım konusunda yada metrajda sadece sayılar çıktığı için pek emin olamadıkiyi günler kolay gelsin

mc_sinyal":3s1lkf4l' Alıntı:
ingilizce 7 versiyonu demo versiyonu çıktımı acaba 12 temmuzda haftaya demiştiniz bi bilgi alabilirmiyim acaba

Geçen hafta mesajınıza yanıt yazmıştım ancak fark edilmemiş demek ki... Nedim Bey demo linklerini vermiş ancak ben tekrar vereyim...

HakanŞahin":3s1lkf4l' Alıntı:
mc_sinyal":3s1lkf4l' Alıntı:
7 .17 veya 7.14 ingilizce demo versiyonunun indirme linki bulunurmu acaba ingiliz bi inşaat mühendisi arkadaşıma yüklettireceğim de incelemesi için.

İyi çalışmalar

balkon konsol döşemelerindeki firkete donatılarına hesap akslarına göre müdahele ederek 8lik donatıları 12lik yapıyorum ama katta bulunan simetrik balkonlardan bazılarınin donatılarınin müdahele ettiğim halde çizimde değişmedigini görüyorum.bunun sebebi ne olabilir acaba? hesap akslarindaki sağ sol yönü hangi bakış yönüne göre değerlendiriliyor.

herkese merhabalar..Ben inşaat mühendisliği öğrencisi olarak idecad'e merak sardım..Bir sorum olacaktı..Dataları girdikten ve analizleri yaptıktan sonra yapı için hemen kullanım çıkmasına rağmen, Betonarme/Kiriş kontrolünde M, As, Br (pursantaj, donatı, burulma..) gibi hatalar çıktı..Pursantaj olayını çözmek için ya kesiti arttıracağım ya da donatı miktarını azaltacağım..Ama dengesiz miktarda kesitin alamayacağı miktarda donatı atıyo program..donatı oynayınca donatı uyarısı geliyo, kesiti artırsan estetik olmuyo..Fikirlerinizi bekliyorum bu konuda..Ayrıca bu betonarme/kiriş menüsünde olumsuz durumlarda kırmızı, mor, koyu mor gibi renklenmeler oluyor bunların anlamı nedir?
Saygılarımla..

akeldan":1kz60hva' Alıntı:
balkon konsol döşemelerindeki firkete donatılarına hesap akslarına göre müdahele ederek 8lik donatıları 12lik yapıyorum ama katta bulunan simetrik balkonlardan bazılarınin donatılarınin müdahele ettiğim halde çizimde değişmedigini görüyorum.bunun sebebi ne olabilir acaba? hesap akslarindaki sağ sol yönü hangi bakış yönüne göre değerlendiriliyor.

Merhaba,

"Şu katta, şu döşemelerde şunları değiştiriyorum" şeklinde adım adım açıklama yazarak ilgili projenizi mesajınıza ekler misiniz?

illaga":wc17vpc6' Alıntı:
herkese merhabalar..Ben inşaat mühendisliği öğrencisi olarak idecad'e merak sardım..Bir sorum olacaktı..Dataları girdikten ve analizleri yaptıktan sonra yapı için hemen kullanım çıkmasına rağmen, Betonarme/Kiriş kontrolünde M, As, Br (pursantaj, donatı, burulma..) gibi hatalar çıktı..Pursantaj olayını çözmek için ya kesiti arttıracağım ya da donatı miktarını azaltacağım..Ama dengesiz miktarda kesitin alamayacağı miktarda donatı atıyo program..donatı oynayınca donatı uyarısı geliyo, kesiti artırsan estetik olmuyo..Fikirlerinizi bekliyorum bu konuda..Ayrıca bu betonarme/kiriş menüsünde olumsuz durumlarda kırmızı, mor, koyu mor gibi renklenmeler oluyor bunların anlamı nedir?
Saygılarımla..

Projenizi eklerseniz veri girişi doğruluğu açısından kontrol yapabiliriz.. Ayrıca sorularınıza isabetli yanıtlar verebiliriz..

Sayın yazılımcılar;

Iphone'da projelerimizi görüp inceleyebileceğimiz bir uygulama yazmayı düşünüyor musunuz? (Birileri kendi programları için yapmış da :D )

Böyle bir uygulamanın "şimdilik" önemli bir ihtiyaç olmadığını ve pratik olmadığını düşünüyoruz.

Projenizi PDF olarak kayıt ederseniz , kat planlarınızı , açılımları vs Iphone ve Ipad içerisinde görüntüleyip kontrol edebilirsiniz. Bu özellik 6 versiyonundan beri ideCAD de mevcut

Merhaba;

PDF'e gerek kalmadan AutocadWS ile iphone ve İpad de projeler incelenebilir.
Ayrıca iphone yada ipad'e yükleyeceğiniz TeamViewer uygulaması ilede ofisteki bilgisayarınıza erişip çalışma yada inceleme yapmanız mümkün.
Ancak MAC uyumlu bir ide sürümü hiç fena olmazdı. 64 bit atağından sonra ideyapı dan MAC uyumlu sürümüde beklemekteyiz.

Saygılarımla.

Merhaba,
İdecad betonarme perdelerin kirişszi radye temellerde yapabileceği zımbalama etksini hesaplıyor mu ? Hesaplıyorsa bunu hangi raporda görüyoruz ?

Merhaba;

Forumdaki yeri burası mı emin değilim ama yine de yazayım dedim.

Çelik yapıların 3D analizi ile ilgili çalışmalarınız ne durumda?

Mevcut IdeStatik arayüzüyle kullanılabilecek bir çelik yazılımı harika olur.

Çelik modülünü son hızla geliştirmeye devam ediyoruz, 2013 yılı içinde kullanıma sunulacak.

ekteki projede yatak katsayısını 10.000 olarak girdim ancak bir çok temel kurtarmadı. fakat yatak katsayısını düşürdüğüm zaman örneğin 4000-5000 lere o zaman temellerin hepsi kurtarıyor. peki bunun sebebi nedir. yatak katsayısını yükseltince temeller neden kurtarmıyor. bu durumda temel boyutlarını arttırmaktan başka bir çözüm yolu var mıdır. bir de sormak istediğim analiz seçeneklerindeki temellerin zemin emniyet kontrolü seçenekleri (depreme göre, ortalama gerilmeye göre vs. ) bunlar hangi durumlarda ve nerelerde kullanılır bunları açıklayabilirseniz sevinirim. ayrıca son bir şey daha ( çok oldu biliyorum :) ) projemin genel bir kontrolü de yapılırsa çok iyi olur. teşekkür ediyorum

Ekli dosyalar

Geri