V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Merhaba,

Programda sürekli temeller elastik zemine oturan kiriş teorisine göre çözülmektedir. Bu çözümde temel gerilmeleri zemin yatak katsayısı*deplasman a göre bulunur. Bu nedenle yatak katsayısı arttığında temel gerilmelerinde artış gözlemlenebilir.
Temel Ayarlarında gerilme kontrolündeki seçeneklerin hangisinin işaretleneceği mühendisin inisiyatifindedir.

Veri girişine yönelik öneriler;
*Kaset döşeme üzerine çizgisel döşeme yükü tanımlanmış. Çizgisel ve noktasal döşeme yükleri plak döşemeler içindir. Kaset ve nervürlü döşemelerde bu tür yükler G veya Q ya ilave edilebilir.
**1. Bodrum katta S11-S06, S06-S01 ve S04S05 kolonları arasındaki bölünmüş panel parçalarına aynı ismi vermek bence daha uygun olur.

İyi çalışmalar

Merhaba...

ideStatik yeni kullanıcısıyım. Bu sebeple umarım forumu meşgul etmiyorumdur. Forumda arama yaptım ancak cevap bulamadım. Ekteki ekran alıntılarından da görüldüğü üzere modellemesini gerçekleştirmiş olduğum B+Z+10NK'dan oluşan bir tünel kalıp konut yapısında kalıp planında iç ölçülendirmeyi yapamadım. Bu işlemin yazılım tarafından otomatik olarak gerçekleştirilmesi gerekmiyor mu?

Konu ile ilgili olarak yardımcı olacak arkadaşlarımıza teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Not: Windows 7 64bit, Güncellenmiş. ideStatik v7.017

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı-1.PNG
    Ekran Alıntısı-1.PNG
    75.8 KB · Görüntüleme: 28,566
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    65.2 KB · Görüntüleme: 28,566
erbil":1eztvrjd' Alıntı:
ideStatik yeni kullanıcısıyım. Bu sebeple umarım forumu meşgul etmiyorumdur. Forumda arama yaptım ancak cevap bulamadım. Ekteki ekran alıntılarından da görüldüğü üzere modellemesini gerçekleştirmiş olduğum B+Z+10NK'dan oluşan bir tünel kalıp konut yapısında kalıp planında iç ölçülendirmeyi yapamadım. Bu işlemin yazılım tarafından otomatik olarak gerçekleştirilmesi gerekmiyor mu?

Merhaba,

Kalıp planında iç ölçülendirmeler hesap aksların geçtiği hatta oluşturulur. Döşemelerde hesap aksı tanımlı değilse, tanımlayın. Kalıp planı oluşturmadan önce döşeme analizi yapın. Kalıp planı aldığınızda iç ölçülendirme donatılarla birlikte görünecektir. Kalıp planında donatı istemiyorsanız, katman ayarlarından donatı katmanını kapatırsınız, sadece iç ölçüler görünür.

İyi çalışmalar

HakanŞahin":2xk4mizy' Alıntı:
erbil":2xk4mizy' Alıntı:

Merhaba,

Kalıp planında iç ölçülendirmeler hesap aksların geçtiği hatta oluşturulur. Döşemelerde hesap aksı tanımlı değilse, tanımlayın. Kalıp planı oluşturmadan önce döşeme analizi yapın. Kalıp planı aldığınızda iç ölçülendirme donatılarla birlikte görünecektir. Kalıp planında donatı istemiyorsanız, katman ayarlarından donatı katmanını kapatırsınız, sadece iç ölçüler görünür.

İyi çalışmalar

Hakan Bey İyi Akşamlar,

Döşemelerde hesap aksları tanımlı, ancak bunların aynı hizada mı olması gerekiyor? Yaptığım proje tünel kalıp olması sebebiyle üç farklı çizim almaktayım. Bunlardan bir tanesi sadece kalıp planı (üzerinde iç ölçülendirme olmasını istediğim) diğeri ise üst ve alt hasır donatı çizimleri olmak üzeredir.

erbil":wzehr31y' Alıntı:
Döşemelerde hesap aksları tanımlı, ancak bunların aynı hizada mı olması gerekiyor? Yaptığım proje tünel kalıp olması sebebiyle üç farklı çizim almaktayım. Bunlardan bir tanesi sadece kalıp planı (üzerinde iç ölçülendirme olmasını istediğim) diğeri ise üst ve alt hasır donatı çizimleri olmak üzeredir.

Tekrar merhaba,

Döşeme hasır donatıysa iç ölçülendirme otomatik verilmemektedir. Bu durumu notlarımıza alıyoruz. Kalıp planı aldıktan sonra iç ölçülendirmeyi, kesişim ölçüledirme veya serbest ölçülendirme komutları ile kendiniz oluşturabilirsiniz. İkinci yöntem ise döşemelerde hasır donatı seçmeden bir kere döşeme analizi yapıp kalıp planı almak ve iç ölçüleri bloklamak. Ardından hasır donatılı kalıp planına iç ölçüleri yapıştırmak. Betonarme hesap aksları aynı hizada olmak zorunda değiller, bununla birlikte aynı hizada girildiğinde iç ölçülendirmede süreklilik oluşur.

İyi çalışmalar

Cevabınız için teşekkür ederim. Döşeme donatılarını hasır donatı seçmeden analiz edip buradan aldığım kalıp planının iç ölçülendirmesini dediğiniz gibi hasır donatıdan aldığım çizimlere ilave edeceğim.

İyi çalışmalar.

HakanŞahin":2q6225ss' Alıntı:
erbil":2q6225ss' Alıntı:

Tekrar merhaba,

Döşeme hasır donatıysa iç ölçülendirme otomatik verilmemektedir. Bu durumu notlarımıza alıyoruz. Kalıp planı aldıktan sonra iç ölçülendirmeyi, kesişim ölçüledirme veya serbest ölçülendirme komutları ile kendiniz oluşturabilirsiniz. İkinci yöntem ise döşemelerde hasır donatı seçmeden bir kere döşeme analizi yapıp kalıp planı almak ve iç ölçüleri bloklamak. Ardından hasır donatılı kalıp planına iç ölçüleri yapıştırmak. Betonarme hesap aksları aynı hizada olmak zorunda değiller, bununla birlikte aynı hizada girildiğinde iç ölçülendirmede süreklilik oluşur.

İyi çalışmalar

Merhaba,

Tünel kalıp konut yapıları için perde donatılarını (hasır donatı) görsel olarak incelemek istediğimde yazılım donatıları göstermiyor. Acaba eksik/hatalı tasarladığım bir nokta mı var?

Ekli dosyalar

• EkranAlintisi_310082012.PNG
    EkranAlintisi_310082012.PNG
    143.9 KB · Görüntüleme: 28,444
Merhaba,

Yapı için beton/donatı metrajı oluşturduktan sonra, raporu görüntülediğimde ekran alıntısında gözüktüğü üzere projede kullanılan beton sınıfı C30 ile gösterilmesi gerekirken BS30 olarak ifade edilmiş. İsimlendirme ile ilgili olarak bir güncelleme yapılacak mı?

Ekli dosyalar

• EkranAlintisi_310082012_2.PNG
    EkranAlintisi_310082012_2.PNG
    20.2 KB · Görüntüleme: 28,442
Hasır donatıları hem çok yoğun oldukları için hem de genellikle düzenli olarak döşendikleri için 3 boyutlu donatı inceleme modülüne dahil edilmemişlerdir. 7 versiyonu için şimdilik bir güncelleme düşünmüyoruz.

etriye kanca boyunun hesabı nasıl yapılıyor. üç yazılımda da farklı etriye kanca boyu var... ekteki dosyada ben bir kıyaslama yaptım....gösterim ile ilgili mi fark acaba?

Ekli dosyalar

• pro-.pdf
    pro-.pdf
    120.8 KB · Görüntüleme: 484
mhanifiata":hpxzpk8e' Alıntı:
etriye kanca boyunun hesabı nasıl yapılıyor. üç yazılımda da farklı etriye kanca boyu var... ekteki dosyada ben bir kıyaslama yaptım.gösterim ile ilgili mi fark acaba?
Merhaba,
Programda etriye kanca boyu hesabı TDY. 3.2.8 de belirtilen koşullara göre yapılmaktadır.

Ekli dosyalar

• kanca.PNG
    kanca.PNG
    82.1 KB · Görüntüleme: 29,189
ideCAD'de kancanın düz boyu (80mm) haricinde etriyelerin düzgün bükülmesi için çizimdeki 135 derecelik kıvrımlar için de ek bir pay bırakılıyor, fark buradan geliyor.

S420 donatı için:

Toplam kanca boyu= (5*fietr çapında, 135 derece yayın uzunluğu) + min (6*fietr veya 8 cm)

135 derece yayın uzunluğu = (135/360)*pi*R = 0.375 * 3.14 * (5*0,8) = 4.71 cm

Toplam kanca boyu = 8 + 4.71 = 12.71 = 13 cm.

yay uzunluğu eklenince idecad doğru, diğerinde yay uzunluğu ilave edilmiyor. çizgi zaten kırık çiziliyor. uygulama açısından eksik kesim olabilir. teşekkür ederim.

merhabalar. inşaat müh. öğrencisiyim. idecadi kendi çapımda öğrenmeye çalışıyorum, idecad statik 7 demo versiyonunda merdiven çizp analizini yaptm ama perspektifte merdivenin her yeri kırmızı oluyor ve dinamik hesaba katılan mod yetersiz diye bi hata alıyorum. ne yapabilirim?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

aynı işlemleri kubbe ve tonoz çizerken yapınca da aynı şey oluyor ama havuz çizip havuz analizi yapınca herşey normal çıkıyor.

alist":n59a33ml' Alıntı:
merhabalar. inşaat müh. öğrencisiyim. idecadi kendi çapımda öğrenmeye çalışıyorum, idecad statik 7 demo versiyonunda merdiven çizp analizini yaptm ama perspektifte merdivenin her yeri kırmızı oluyor ve dinamik hesaba katılan mod yetersiz diye bi hata alıyorum. ne yapabilirim?
aynı işlemleri kubbe ve tonoz çizerken yapınca da aynı şey oluyor ama havuz çizip havuz analizi yapınca herşey normal çıkıyor.

yanlışım var mı?

Merhaba,

Boş bir projede çalıştığınız için, projenizde "düşey yükleme durumu" ve "kombinasyonları" bulunmuyor. Bu nedenle merdiven sonuçları 3B çerçevede görüntülenemiyor... Herhangi bir yere kolon yerleştirin, "analiz+betonarme" yaptırın. Program sizin için tüm kombinasyonları tanımlayacaktır. Ardından kolonu silin ve merdiveni yerleştirin ve merdiven analizini yaptırın.

Aynı durum kubbe ve tonoz için de geçerlidir.

Geri