V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

yagmurcankocak":2ndhpux8' Alıntı:
İyi akşamlar,
MEvcut binaların analizi ile ilgili olarak;
Bazı kirişlerde (veya kolonlarda) farklı çapta donatı kullanılabiliyor. Mesela bir kiriş için üstte 2Ø12 + 2Ø16 düz donatı kullanılmış. Fakat bunu programda tanımlayamadım. Acaba ben mi göremedim yoksa henüz bu şekilde bir tanımlama yapma olanağımız yok mu ? Çünkü öbür türlü 2Ø14 gibi mevcut donatı alanının altında kalan bir donatı seçmek zorunda kalıyoruz. Ve her seferinde bu şekilde yakın değerler verecek donatıları bulmak kolay olmuyor.
İyi çalışmalar,
Yağmur Can KOÇAK

Merhaba,

Kolonlarda möajör ve minör olarak farklı donatı çapı girmek mümkün. Ancak hem boyuna hem de enine donatı için toplam donatı alanını sağlayabilmek önemlidir. Kısacası donatı çapına bağlı bir veri girişi gerekmiyor. Kolonlar, kiriş mesnetleri ve panellerde toplam donatıyı sağlayacak şekilde istediğiniz çapta donatı düzenlemesi yapabilirsiniz.

Ayrıca mevcut kiriş ve kolonlarda etriye sıklaştırmasının var olup/olmadığı bilgisini vermeniz de önemli... İlgili seçenek kiriş, kolon obje ayarlarlarında bulunmaktadır.

İyi çalışmalar...

iyi akşamlar.döşeme üzerinden duvar geçmektedir.bu durumda döşeme hareketli yükünü kaç almalıyım?yada döşeme çizgisel yükü tanımladığımda G yükünü kaç almalıyım?teşekkürler

yusuf_engineer":q7dbpvg6' Alıntı:
iyi akşamlar.döşeme üzerinden duvar geçmektedir.bu durumda döşeme hareketli yükünü kaç almalıyım?yada döşeme çizgisel yükü tanımladığımda G yükünü kaç almalıyım?teşekkürler

ÇizgiselDöşemeYükü_G = DuvarHacimAğırlığı * DuvarKalınlığı * DuvarYüksekliği + SıvaHacimAğırlığı * ToplamSıvaKalınlığı * SıvaYüksekliği

Çizgisel döşeme yükü uzunluğunu duvar uzunluğu kadar tanımlayın.

Duvarda sadece sıva olduğunu varsaydım. Başka katmanlar varsa onların yükü de aynı mantıkla toplama eklenmelidir. Ayrıca pencere boşlukları varsa boşluk toplamdan çıkartılmalıdır.

İyi çalışmalar

enteresan bir analiz süresi
paylaşmak istedim :)

Ekli dosyalar

• idesüreıkıntısı.jpg
    idesüreıkıntısı.jpg
    187.5 KB · Görüntüleme: 25,901
proje şu anda normal sürelerde çözüm yapıyor
analizi açık bırakıp iş yerinden ayrılmıştım
döndüğümde 86 dakikada çözüldüğünü görünce SS aldım
sonraki analizlerde böyle bir sorun olmadı
iyi çalışmalar

iyi çalışmalar.iki katı bodrum olan bi proje var.bodrum perdelerine toprak yükü eklemek istiyorum.nasıl yükleme yapabilirim.yardımcı olursanız sevinirim.bide toprak yükünü kaç almalıyım?

yusuf_engineer:2mw2q8u5' Alıntı:
iyi çalışmalar.iki katı bodrum olan bi proje var.bodrum perdelerine toprak yükü eklemek istiyorum.nasıl yükleme yapabilirim.yardımcı olursanız sevinirim.

Toprak yükünün perdelere nasıl tanımlanacağı konusunda, aşağıda linkte verilen bilgiler size yardımcı olacaktır:

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi haftalar dilerim herkese,

Sormak sitediğim konu eleman isimlendirmeleri ile ilgili. Bir güçlendirme projesi ile ilgili olan modelimde kollonlarıma, orjinal projeye uygun olarak S101, S102....S205 gibi numaralar veriyorum. Fakat kat planı aldığımda (yada raporlarda) program otomatik olarak, bodrum kat kolonlarına SK101 şeklinde basıyo (yada SZ201 veya S1301). Acaba bunu iptal etmenin yada sadece benim girdiğim kolon numaralarının bastırılması gibi bir opsiyon var mı ?

Şimdide teşekkür ederim,

Yağmur Can KOÇAK

yagmurcankocak":1ttqjjor' Alıntı:
İyi haftalar dilerim herkese,

Sormak sitediğim konu eleman isimlendirmeleri ile ilgili. Bir güçlendirme projesi ile ilgili olan modelimde kollonlarıma, orjinal projeye uygun olarak S101, S102....S205 gibi numaralar veriyorum. Fakat kat planı aldığımda (yada raporlarda) program otomatik olarak, bodrum kat kolonlarına SK101 şeklinde basıyo (yada SZ201 veya S1301). Acaba bunu iptal etmenin yada sadece benim girdiğim kolon numaralarının bastırılması gibi bir opsiyon var mı ?

Şimdide teşekkür ederim,

Yağmur Can KOÇAK

Merhaba,

Analiz/Kat parametreleri diyalogunda İndis sütununda yazılı olan indisleri silerseniz, istediğiniz şekilde sonuç alırsınız.

İyi çalışmalar

HakanŞahin":1icgc5zi' Alıntı:
yusuf_engineer":1icgc5zi' Alıntı:

ÇizgiselDöşemeYükü_G = DuvarHacimAğırlığı * DuvarKalınlığı * DuvarYüksekliği + SıvaHacimAğırlığı * ToplamSıvaKalınlığı * SıvaYüksekliği

Çizgisel döşeme yükü uzunluğunu duvar uzunluğu kadar tanımlayın.

Duvarda sadece sıva olduğunu varsaydım. Başka katmanlar varsa onların yükü de aynı mantıkla toplama eklenmelidir. Ayrıca pencere boşlukları varsa boşluk toplamdan çıkartılmalıdır.

İyi çalışmalar

Merhaba,

Konu ile ilgili olarak kendim için hazırlamış olduğum yazılımın size yardımcı olabileceğini düşünmekteyim. Programı ideStatik ile veri girişini kolaylaştırmak için hazırladım.

Saygılarımla.

Erbil ÖZÜM

Not: İş yoğunluğumdan yazılımı tamamlayamadım.

Ekli dosyalar

• Erbil.rar
    Erbil.rar
    2.8 MB · Görüntüleme: 367
  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    61.4 KB · Görüntüleme: 25,342
Hakan Bey,
bir sorum olacaktı. İdecad statik programında kat döşemesi farklı olan bir sistemi çözerken kat genel ayarlarında döşeme kotlardan her hangi birini almamız fark ediyor mu?
Örneklersek tek katlı bir yapı ama +2, 80 m; + 3,00 m ; + 3,50 m ve + 4,20 m kotlarında döşemeler olsun. bizim burada alacağımız kotun +2,80 veya +4,20 m kotunu kat genel ayarında yazmamız Statik hesap açısından bir önem taşır mı?
Hangisini alırsak daha mantıklı çözüm yaparız. iyi çalışmalar...

saridurmus":2nbsyuk6' Alıntı:
Hakan Bey,
bir sorum olacaktı. İdecad statik programında kat döşemesi farklı olan bir sistemi çözerken kat genel ayarlarında döşeme kotlardan her hangi birini almamız fark ediyor mu?
Örneklersek tek katlı bir yapı ama +2, 80 m; + 3,00 m ; + 3,50 m ve + 4,20 m kotlarında döşemeler olsun. bizim burada alacağımız kotun +2,80 veya +4,20 m kotunu kat genel ayarında yazmamız Statik hesap açısından bir önem taşır mı?
Hangisini alırsak daha mantıklı çözüm yaparız. iyi çalışmalar...

İbrahim Bey merhaba,

Statik açıdan fark etmez. Herhangi bir kotu baz alabilirsiniz.

İyi çalışmalar

Hakan Bey, bende öyle diyorum ama Gençlik spor il müd. yaptığım projede ben ortada bit kotu aldım ama en üst kota göre yapmam da ısrar edildi. düzelttim ama benim bilmediğim bir durummu var diye sordum. teşekkürler.

saridurmus":dl1d7qtg' Alıntı:
Hakan Bey, bende öyle diyorum ama Gençlik spor il müd. yaptığım projede ben ortada bit kotu aldım ama en üst kota göre yapmam da ısrar edildi. düzelttim ama benim bilmediğim bir durummu var diye sordum. teşekkürler.

Önemli olan eleman bazında eleman boylarının doğru(olması gerektiği gibi) alınmış olması... Bu manada iki proje arasında fark olmayacatır. Zaten iki proje de elinizdeyse karşılaştırma yapabilirsiniz.

Merhabalar,

Ekteki villa projesinin ön cephesindeki geniş açıklıkta zemin katta 8 mm 1. katta 10 mm'lik düşey deplasman değerleri görülmektedir. Bu değerlerin uygun olup olmadığına karar veremedim. Yardım ve sistem bazında önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Dosya ektedir:

windtalker":16mpbkka' Alıntı:
Merhabalar,

Ekteki villa projesinin ön cephesindeki geniş açıklıkta zemin katta 8 mm 1. katta 10 mm'lik düşey deplasman değerleri görülmektedir. Bu değerlerin uygun olup olmadığına karar veremedim.
Dosya ektedir:

Sistemi Sap2000'e aktarıp çözdüm. Örnek bir düğüm noktasının (979) sap2000 ve ideCAD Statik'te hesaplanan deplasman değerleri ekteki resimlerde görünmektedir.

Not: Resimdeki deformans görüntüsü 273 kat fazladır.

DN=979
ideCAD Uz=9.68 mm
Sap2000 U3=9.73 mm

Ayrıca projenizde sehimle ilgili herhangi bir problem bulunmamakta...

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    603.7 KB · Görüntüleme: 25,262
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    160.6 KB · Görüntüleme: 25,262
Ekteki resme bir bakınız. Girilen merdiven kalınlığını 17 cm dir. Program sahanlık kısımlarında verilen kalınlık kadar değeri almasına rağmen eğimli bölgelerde (basamakların olduğu bölgede) basamakların yerleştiği eğime dik doğrultuda 17 cm değil, (girilen değeri değil) yine kat yada sahanlık düzleminde dik doğrultudaki kalınlığı alıyor.

Yani bu çizimde eğim 32 derece olduğuna göre: cos32 x 17 cm =14.4 cm basamak kısmı döşeme kalınlığı çıkıyor. Oysa benim beklentim döşeme kalınlığının her noktada homojen olmasıdır. Ben mi hatalıyım? Kolay gelsin...

Ekli dosyalar

• Merdiven Kalınlığı.png
    Merdiven Kalınlığı.png
    63.9 KB · Görüntüleme: 32,016
Geri