V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

MRB,
PROGRAMDA ÇALIŞIRKEN KAT KOPYALAMA YAPMAK İSTEDİĞİMDE
mdbthunk çalışmayı durdurdu
Windows soruna çevrimiçi sorun arayabilir

uyarısı alıyorum.neden kaynaklanıyor acaba.birde bu nedir? i nasıl çalıştıracağız?

HakanŞahin":1ispmo51' Alıntı:
Bolvadinim":1ispmo51' Alıntı:
Versiyon 6.54 de ki sıkıntı yeni versiyon 7.01 de devam ediyor..Panel ölçüleri çizimlerde doğru basılmıyor
Teşekkürler..
Telefonla konuştuğumuz üzere genel bir sıkıntı yok. Problemi gösteren örnek bir projeyi [email protected] adresine göndermenizi bekliyoruz...

Hakan bey Merhabalar..

Az önce telefonla konuştuğumuz gibi ölçülendirmelerde sıkıntı var.. Bu durumu [email protected] adresine gönderdiğim,proje üzerinde eş zamanlı olarak tespit ettik...

Teşekürler..

HakanŞahin":3m6ju1vi' Alıntı:
nulkucu":3m6ju1vi' Alıntı:
statik 7 de rapor çıktılarını alamıyorum neden

Windows XP mi kullanıyorsunuz?

...aynı sorun benim bilgisayarım içinde geçerli windows xp kullanıyorum....

ayrıca idecad statik 7 versiyonunda;

obje parçalama içinde komut satırından giriş yapabilseydik.
ayrıca uzaklık ölçerken her defasında tamam butonunu tıklamak yerine ölçüm işlemi bittiğinde sağ tuşa basınca kapansa iyi olurdu.
obje parcalarken bir seviye parçalamak istediğimizde sağ tuşa basmamız yeterli olsa iyi olurdu.

genel olarak komut satırı çok güzel
döşeme düzenlemedeki kolaylıklar iyi

V6 da da aynı sıkıntıyı yaşıyorum V7 de de. Donatı hesap makinesi çalışmıyor. Sebebine ola ki?

* V6.54 de yaptığımda 14:30 dakika süren hesap V7 de 62:15 sürdü. Ve dosya boyutu da 85 Mb tan 125 Mb çıktı. (döşeme analizi her iki hesapta da yaptırılmamıştır)

* V7 de döşeme renklendirmesi güzel olmuş ama bu rengi değiştirme konusuna müdahil olunan bir yer var mı? Farklı ekran renk kombinasyonlarında da aynı renkte mi kalacak?

* V7 de kiriş donatılarda Betonarme konfigrasyonunda kırmızı ve yeşil noktaların haricinde hiç bir şey görünmüyor. Ne ile ilgili olabilir.

* Kolon donatılarında Birleşim kesme güvenliği kısmında olumsuzluğu belirten X işareti kırmızı olsun okey işaretleri yeşil olsun. Yine kolon donatılarında bir kolondan diğerine geçişte (sanırım 3B donatı gösterimi nedeniyle) yavaşlama oluyor.

Ekli dosyalar

• Dnt hesap makinesi.png
    Dnt hesap makinesi.png
    7.2 KB · Görüntüleme: 31,921
  • Analiz süresi.doc
    Analiz süresi.doc
    40 KB · Görüntüleme: 938
Nedim merhaba,

NYILMAZ":3blauhyx' Alıntı:
V6 da da aynı sıkıntıyı yaşıyorum V7 de de. Donatı hesap makinesi çalışmıyor. Sebebine ola ki? .
Yarın uzaktan erişimle birlikte bakalım.

* V6.54 de yaptığımda 14:30 dakika süren hesap V7 de 62:15 sürdü. Ve dosya boyutu da 85 Mb tan 125 Mb çıktı. (döşeme analizi her iki hesapta da yaptırılmamıştır)
Yarı rijit diyafram çözümü seçmiş olabilirsin. Yarı rijit diyaframda tüm yapı döşeme ile sonlu elemanlara bölünerek analiz yapılıyor. Daha uzun sürmesi normal. Dosya boyutunun artması da normal.

* V7 de kiriş donatılarda Betonarme konfigrasyonunda kırmızı ve yeşil noktaların haricinde hiç bir şey görünmüyor. Ne ile ilgili olabilir.
Ekran kartı uyumsuzluğundan veya ekran kartı sürücülerinin eski olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bu konuya da birlikte bakalım.

Merhabalar ,
Öncelikle emeği geçen fikir veren alan herkese saygılar sevgiler teşekkürler.
Yazdıklarımda harf cümle hatası olursa şimdiden çok özür dilerim.
hızlıca gözüme çarpan olması gerekn ve hata veren vb. durumlar şunlar :
İLGİLİ KONUNUN MADDELRİNİN SONUNA ( MİMARİ + STATİK ) TALEBİMİN HANGİ PROGRAMA DAİR OLDUĞUNU BELİRTMEK İÇİN.

Bu sürümler malum beta olduğu için yeni çıkacak olan ilave sürüm ve finale kadar eklmlerin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.s

1-kutupsal izlemenin :eklenmesi süper olmuş ama kısıtlı işler için yapılmış
sadece döşme kenarı perde kiriş çizgi için değil çizimle alaklaı mesafe ve açı girilebilecek bütün işlerle ekelenmeli birkaç örnek : ilk olrak rotada ve rota takviyeli komutlarda kesin olmalı sonra temel ve çeşitleri tarama, ,profil objesi ,korkuluk ölçü , merdiven , döndürme ve benzeri bütün işlemlerde devreye alınması ve seçmlei olarak eklenmesi çok güzel olacaktır. MİMARİ + STATİK

2-merdiven ayarlarında 2,kolun ayarlarına giremiyorum program kapanıyor. MİMARİ + STATİK

3- benim çok kullandığım katman sakla göster - kilitle çöz komutları sadece değiştir menüsünde var
Araç çubuklarına eklediğimde yazı olarak görünüyor ve değişmiyor ve kocaman bir yer işgal ediyor . bütün komutların resmiz/ yazı görünümlerini kelnmesş ve değiştirlebilmesi çok kullanışlı olacaktır. MİMARİ + STATİK

4- donatı seçiminde hiçbirini seçme butonu konması. Okadar çok donatı işareti yapılıyorki zaman kaybı bence. STATİK

5-merdiven çizimi çok karışıyor özellikle kesit yeri işaretlerini bir ayarı falan yokmu benmi bulmadım acaba? STATİK

6-HIZLI TAŞI komutunda pence ile seçme seçeni olursa daha iyi olacak. Örneğin blok olan bir detayın kesitini yada gövde çizimini daha kolayca taşınması hızlı taşı komutunu dahada hızlı yapacaktır. STATİK

7-merdivenin kalıp ve beton metrajı görünmüyor. STATİK

8-ilkel objeler için renk ile veya layer ile seçme özelliği olsa MİMARİ + STATİK

9-yazıların üzerine çift tıkladığımızda Yazı özellikleri penceresi ve Yazı Değiştir penceresinin gelmesi bu iki pencerenin birleştirilmesi daha iyi olacaktır.
Biçimli yazıyı fazla kullna yok sanırım. Çünkü yazı yı değiştirmek için seçiyoruz. Sonra pence içerisinde tekrar seçmek gerekiyor. Uzun bir yazım işleminde kısmı değişiklikler için biçimli yazı farklı oluyor. Yani normla yazıyla paragraflar halinde yazılmış bir yazıyı obje parçala komutuyla parçlayım satır satır düznleme taşıma yapıla bliyor ama biçimli yazı olmuyor.

10- ölçü işaretlerindede daha fazla seçenek oması gerekli. Ok işareti , kalın çentik içi dolu daire vb benzeri. MİMARİ + STATİK

11- simetri alırken yazıların yönünün değişip değişmemesinin seçenekli olması. MİMARİ + STATİK

12-komut satırındaki kısayolara biz tarafında ilave yapılması değiştirilmesi. Ve burdaki ingilizce türkçe dil karışıklığının giderilmesi( ben 12 yıllık bir kullanıcı olarakzum pencere komutunu ctrl+z olarak kullnadım ve parmak ezberliği oluştu. Vebenzeri ir sürü kullnadığım komut var. Şimdi komut satırna alışacağım daha bol seçnek ve değiştirme imkanı olursa tabiki.) MİMARİ + STATİK

13- özellikle rendedaki ingilizce terimlerin giderilmesi yada daha kolay yoldan yardım menüsüyle açıklnması en kolaya çzöüm olacak. Tabiki bu yardım menüsünde grefik resim vb açıklmalarla anlatılırsa daha iyiolur MİMARİ + STATİK

14- blok yap komutuyla blok yaptığımız objlerin renklerini blok ayarlarında değiştirebiliyoruz renk kalınlık çizgi tip gibi. Daha zınradan bu bloğu parçalamamız gerektiğnde ilk olarak verilmiş özelliklerine dönüyor. Neden bu şekilde çalıştığı ve ne işimize yadığını çözemedim.
Parçala yaptığızda mevcıt özelliklerini koruyup parçalanması daha kullanışlı olackatır.
MİMARİ + STATİK

15--Donatı hesap akslarının etki mesafesini kat planında görebilme ve mouse ile kolay değiştirebilme ve -Opsiyonel olarak kalıp planında donatı akslarının geçerlilik mesafesi gösteriminde aks taşıma yapınca veya düğüm noktası ile taşıma yapınca hesap aks ları değişiyor fakat ok ile gösterilen geçerlilik mesafesi eskis gib kalıyor. STATİK

16-Toolbardan herhangi bir tuşa baştığımızda komut satırında da bu komutun gözükmesi hem komutlara atanan tanımlamaları öğrenmemizi kolaylaştırır. Hemde kullanışlılığı arttırır MİMARİ + STATİK

17-Ofset , Fillet gibi komutların komut satırında özelliklerinin ayarlanabilmesi MİMARİ + STATİK

18-

şimdilik fark ettiğim ve eklenmesini talep ettiğim işlemler bunlar.
Statikle ve renderla alakalı tebrik ve isteklerimizi kullandıkça iletmeye açlışacağız.
Saygılar.

NYILMAZ":9y02op86' Alıntı:
V6 da da aynı sıkıntıyı yaşıyorum V7 de de. Donatı hesap makinesi çalışmıyor. Sebebine ola ki? .
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package kurulu olması gerekiyordu. Kurulunca düzeldi.

NYILMAZ":9y02op86' Alıntı:
Ekran kartı Nvidia 9600M GT idi. Nnivia.com adresinden güncelleme yapınca sorun kalmadı.

Merhaba,

KUBA2009":106w2jkn' Alıntı:
2-merdiven ayarlarında 2,kolun ayarlarına giremiyorum program kapanıyor. .
Ayarlarına giremediğiniz merdiveni proje olarak [email protected] adresine gönderir misiniz?
5-merdiven çizimi çok karışıyor özellikle kesit yeri işaretlerini bir ayarı falan yokmu benmi bulmadım acaba?
Kesit yeri işaretleri hesap aksının geçtiği yere göre belirleniyor.
(Karışık olarak belirtiğiniz bir örneği aynı adrese gönderir misiniz?)

V7 hayırlı olsun. Hazırlayanların ellerine sağlık. Ben 2b çizimide idecad ile yapıyorum ve komut satırı gelince çok sevindim. fakat komut satırı şimdilik çok yetersiz ve bu haliyle kullanılmıyor. Aksine önceden özelleştirden klavyeye atama yapıyordum. şimdi karışıyorlar. komut satırını iptal etme gibi bir seçenek te yok. haliyle kullanışsız oldu. autocad ile aynı olursa çok kullanışlı olur ve bol bol dua ederiz. çizim de hızlanmış olur.
örneğin ''x'' komutu obje parçala olsa.
''co'' komutu klonlama olsa
düğüm noktası taşı komutu ''s''
fillet komutu ''f''
döndür ''ro''
simetri ''mi''
ölçekle ''sc''
trim ''tr''
uzat ''ex''
Gibi en çok kullanılan komutları kullanmak harika olurdu.
komut satırında büyük küçük harf ayrımı oluyor. büyük harfleri tanımıyor.
nesneleri ilk önce secersek komut satırında kaç tane seçildiği yazıyor ve komutu yazınca komutu tanımıyor. öreğin 2 çizgiyi taşımak istiyoruz ikisini de AYNI ANDA seçtik. komut satırında: (seçilenler:2)yazıyor. m yazıp boşluk veya enter tuşuna tıkladığımızda komutu tanımıyor çünkü komut satırında biz sadece m ye basmamıza rağmen Bilinmeyen komut:''2)m'' yazıyor.
Karşılaştığım problemleri yazmaya devam edeceğim.

Gördüğüm kadarıyla V7 nin teste çıkmasıyla birlikte en çok konuşulan konu komut satırı konusu oldu. Öncelikle ben de tüm ideYAPI çalışanlarına teşekkür ediyorum. İdeYAPI nın program gelişimi tamamen biz kullanıcıların eleştirileri doğrultusunda ilerliyor. Ama şu da bir gerçek ki program üreticisinin de bir takım kararları var. Bunlara da saygı duymak gerekir.

Nereye varmak istiyorum: Komut klavye girişlerinin malum programın komutlarıyla aynı olması konusuna.... Bazı diğer arkadaşlarımız ve son olarak "oyuksel" arkadaşımızın sözünü ettiği talep alışkanlıkların devam etmesi anlamında makul bir taleptir. Oysa ideS-M farklı bir programdır. Çalışma mantığı da farklıdır. Başlangıçta hatırlıyorum; bir çok konunun da malum programdaki gibi olması istenmiş fakat çoğu kullanıcı arkadaşlarımız yeni getirilen özelliklere bir süre sonra alışmıştır. Örneğin önceden kısa yol hiç yoktu. Sonrasında ctrl tuşuna bağlı kısa yol komutları çıktığında da çok eleştiri almıştı ama şimdi herkes benimsedi.

Özetle bana göre bu program özgün bir programdır. Kendine has komutları olması çok normaldir. Bu belkide biraz da iddiasından kaynaklanmaktadır. F klavyenin sıkça konuşulduğu bu günlerde bizim program komutlarımızın da kendine has olması bence iyi bir yaklaşımdır. Ben kısa sürede herkesin çok kolay uyum sağlayacağını düşünüyorum. Biraz eksiklikleri var mıdır, elbette vardır.Ama doğru yolda olduklarına inancım tamdır. Lütfen sözlerim bir polemik konusu olarak algılanmasın, gerekirse güzel bir tartışmanın başlangıcı olsun. Moderatör gerek görürse tartışmayı başka bir başlığa taşıyabilir. Sevgilerimle.....

Öncelikle verdiğiniz emekler için ellerinize sağlık.Benim tesbit edebildiğim bazı sorunlar

1-) İdeStatik 6.54 versiyonunda Betonarme-Kolon sekmesinde kolon Nd lerini görebiliyorduk. İdestatik 7 de göremedim. Eklenirse güzel olur.
2-) Betonarme menüsündeki " Bu nedir" özelliği yok. Pc de 6.54 te kurulu ve onda çalışıyor.
3-) Bazen kolon-kiriş-döşeme veya perde tanımı yaptıktan sonra mause ikonu normal haline dönmüyor.Mesela Kolon tanımı bitince Esc ile normale dönüldüğünde kolon ikonunda kalıyor.(Sadece ikon kalıyor)
4-) Betonarme diyalog kutusunda donatıları kilitlerken tek tek uğraşmasak "hepsini kilitle" "hepsini aç" olsa
5-) Panel objesi ile tanımladığımız perdelerde başlık bölgesi oluşturabiliyormuyuz? (Kolon objesiyle perde tanımlanınca proğram kendi oluşturuyor.)

Merhaba,

ryildiz":154b34ew' Alıntı:
1-) İdeStatik 6.54 versiyonunda Betonarme-Kolon sekmesinde kolon Nd lerini görebiliyorduk. İdestatik 7 de göremedim. Eklenirse güzel olur.
Kolonlar/Kuvvetler donatı alanları sekmesinde F1(eksenel) satırında verilmektedir.

Nd, en olumsuz kombinasyondan bulunan yük olmasına karşın, bazı kullanıcılarımız veya denetçiler onu düşey yük olarak değerlendiriyordu ve neden bazı kolonlarda üstten alta doğru artmayabildiğini soruyorlardı? Yanlış anlaşılıyordu.

2-) Betonarme menüsündeki " Bu nedir" özelliği yok. Pc de 6.54 te kurulu ve onda çalışıyor.
Programın yardım menüleri henüz hazırlanmadı.

3-) Bazen kolon-kiriş-döşeme veya perde tanımı yaptıktan sonra mause ikonu normal haline dönmüyor.Mesela Kolon tanımı bitince Esc ile normale dönüldüğünde kolon ikonunda kalıyor.(Sadece ikon kalıyor)
Bunu yapabileceğimiz bir senaryo yazabilirseniz isabetli olur.(Sırayla şunu tıkla şunu tıkla şeklinde)

4-) Betonarme diyalog kutusunda donatıları kilitlerken tek tek uğraşmasak "hepsini kilitle" "hepsini aç" olsa..
Shift tuşuna basılı tutarak tüm satırları işaretleyebilir, "ds"yi tıklayarak bütün elemanlar için işlemi tek seferde yapabilirsiniz. (Bir nevi hepsini seç gibi çalışır)

Ctrl tuşu ise satırları tek tek seçmeye yarar.

5-) Panel objesi ile tanımladığımız perdelerde başlık bölgesi oluşturabiliyormuyuz? (Kolon objesiyle perde tanımlanınca proğram kendi oluşturuyor.)
Panel olsun veya kolon objesiyle perde olsun, elemanda TDY'ye göre başlık koşulu sağlandığında başlık bölgeleri otomatik oluşturulur. (program kendi oluşturur.)

Eğer bir panelde başlık bölgesi oluşturulmamışsa başlık bölgesi koşulunu sağlamıyor demektir. (Aksi durumda projenizde bir problem var demektir ve projeyi incelemek gerekir)

İyi çalışmalar...

ryildiz yazdı:

Bunu yapabileceğimiz bir senaryo yazabilirseniz isabetli olur.(Sırayla şunu tıkla şunu tıkla şeklinde)

Öncelikle şunu belirteyim bu bahsi geçen hata sadece bir kere oldu.

Mesela çizim menüsünden Kiriş e tıkladık kirişlerimizi çizdik. ESC tuşu ile işlemi bitirdik. Ama mause olması gerektiği gibi (+) şeklinde değilde hala kiriş ikonu var fakat kiriş objesi aktif değil.

V7.01 de merdiven oluştur komutunda sahanlıksız kismi dönel birmerdiven oluşturmak isteğimizde eğer birinci dönel kısım kare ölçülerde ise yani 100*100 ölçülerinde ise merdiven oluştur komutunda direk sahanlık seçeneği geliyor, merdiven seçeneği gelmiyor.

saridurmus":282ibovb' Alıntı:
V7.01 de merdiven oluştur komutunda sahanlıksız kismi dönel birmerdiven oluşturmak isteğimizde eğer birinci dönel kısım kare ölçülerde ise yani 100*100 ölçülerinde ise merdiven oluştur komutunda direk sahanlık seçeneği geliyor, merdiven seçeneği gelmiyor.
Oluşturmak istediğiniz merdiveni, rota komutuyla oluşturduğunuz kapalı alanla birlikte ekler misiniz?

Geri