V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

HakanŞahin":h5s5xzcf' Alıntı:
NYILMAZ":h5s5xzcf' Alıntı:
* V6-V7 de kiriş donatılarda Betonarme konfigrasyonunda kırmızı ve yeşil noktaların haricinde hiç bir şey görünmüyor. Ne ile ilgili olabilir.
Ekran kartı Nvidia 9600M GT idi. Nnivia.com adresinden güncelleme yapınca sorun kalmadı.

Başka proje açtığımda sorun yok. Transfer ettiğimiz projede (v6-v7) sorun hala devam ediyor. ?! :(

1-)Deprem yönetmeliği genel raporunda Düzensizlik raporunda B2 düzensizliği gözükmezken
detay sayfasında x yönünde zemin katta B2 düzensizliği var diyor. Ve ilk sayfada basılmıyor.
Nedeni nedir acaba.

2-) Analiz yaparken sistemde B3 düzensizliği olmadığı halde "TDY madde 2.3.2.4 - B3 düzensizliği ile eleman iç kuvvetleri arttırılıyor." diyor

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    179.6 KB · Görüntüleme: 31,545
  • 2.jpg
    2.jpg
    230.8 KB · Görüntüleme: 31,545
  • 3.jpg
    3.jpg
    263.4 KB · Görüntüleme: 31,545
NYILMAZ":27qbzf5a' Alıntı:
Başka proje açtığımda sorun yok. Transfer ettiğimiz projede (v6-v7) sorun hala devam ediyor. ?! :(

Merhaba,

Projene baktım. Projede kiriş çizimine ait katmanlar kapalı kalmış.

1. Katman Ayarları komutunu tıkla.
2. Katman Ayarları diyalogunda "Tüm çizimlere Uygula" seçeneğini işaretle.
3. "Hepsini Aç" butonunu tıkla.
4. Diyalogu "Tamam" ile kapat.
5. Kiriş Ayarlarına gir. Kiriş çizimleri görünecektir.

ryildiz":17br3fl9' Alıntı:
1-)Deprem yönetmeliği genel raporunda Düzensizlik raporunda B2 düzensizliği gözükmezken
detay sayfasında x yönünde zemin katta B2 düzensizliği var diyor. Ve ilk sayfada basılmıyor.
Nedeni nedir acaba.

2-) Analiz yaparken sistemde B3 düzensizliği olmadığı halde "TDY madde 2.3.2.4 - B3 düzensizliği ile eleman iç kuvvetleri arttırılıyor." diyor
Projenizi ekler misiniz?

ryildiz yazdı:
1.jpg
detay sayfasında x yönünde zemin katta B2 düzensizliği var diyor
2.jpg. Ve ilk sayfada basılmıyor.
Nedeni nedir acaba.

3.jpg

Projenizi ekler misiniz?

Projeyi ekliyorum Levent Bey

Ekli dosyalar

ryildiz":ke4wpv6q' Alıntı:
1-)Deprem yönetmeliği genel raporunda Düzensizlik raporunda B2 düzensizliği gözükmezken detay sayfasında x yönünde zemin katta B2 düzensizliği var diyor Ve ilk sayfada basılmıyor. Nedeni nedir acaba.

Projeniz incelenmek üzere notlarımıza alınmıştır.

ryildiz":ke4wpv6q' Alıntı:

Projenizde B3 düzensizliği bulunmamaktadır. Mesaj ise analiz aşaması olarak her projede açığa çıkıyor. Tespit notlarımıza alınmıştır.

İyi çalışmalar ...

Levent Özpak":3bt71bfe' Alıntı:
nahroyo":3bt71bfe' Alıntı:
nervür açılımlarında donatılarda 12 m kontrolu yapılmıyor... ayarı var mı? ben bulamadım...
Nervür detaylarında şu an 12 metre donatı boy kontrolü yapılmıyor.

bu eksiklik önümüzdeki günceleştirmelerde giderilirse çok makbule geçer. Zira elle düzeltmek gerçekten çok zaman alıyor.. hatta tüm elemanlarda bu kontrolun olması bir gereklilik çünkü piyasada 12m'den uzun demir yok donatı yok zaten.. ilginiz için teşekkürler

Merhabalar.

Yükler hk.da..

Yük kütüphanelerinin, çok katmanlı, daha ayrıtılı ve şeffaf hale getirilmesi için;
Duvar malzemleri (tugla/gazbeton/bims/taş/alçıpan), iç ,dış sıva (alçı/beton sıva), dış cephe elemanları (tasıyıcı konstrüksiyon, cam, aluminyum, mermer, granit, taş, mantolama, vb. gibi katmanları)

Mevcut kiriş yük editöründe, döşeme yük kütüphanesinde anlatıldığına benzer şekilde, bir alttaki tabloda duvar ve duvar alt katman kalınlıkları, birim ağırlığı, sıva kalınlığı, sıvanın birim ağırlığı gibi duvarı oluşturan tüm katmanlar tek tek tanımlanamıyor.

Netice-i Kelam:Görsel şekille desteklnmiş yeni kiriş,döşeme yükleri editörü talep ediyoruz..

Teşekkürler..

Ekli dosyalar

• Kiriş yük.jpg
    Kiriş yük.jpg
    76.7 KB · Görüntüleme: 31,342
Merhaba. Öncelikle benim gördüğüm sorun şu şekilde; idestatik açık iken sağ alttaki çubuğa bastığımızda açılan sıralamada katlar ve kalıp kolon kırıs gıbı planlar gozukuyor. Bizde Bu katmanların uzerıne gelerek ilgili planı yada katı acıyoruz. Şimdiki sürümde hepsi karısıyor. Birini acınca diğeri alta kayıyor. İlgilenirseniz sevinirim. İyi çalışmalar

dester":1mbboab2' Alıntı:
Merhaba. Öncelikle benim gördüğüm sorun şu şekilde; idestatik açık iken sağ alttaki çubuğa bastığımızda açılan sıralamada katlar ve kalıp kolon kırıs gıbı planlar gozukuyor. Bizde Bu katmanların uzerıne gelerek ilgili planı yada katı acıyoruz. Şimdiki sürümde hepsi karısıyor. Birini acınca diğeri alta kayıyor. İlgilenirseniz sevinirim. İyi çalışmalar

Merhaba,

Yazdığınız karışıklık değil aslında, programın yeni özelliklerinden biridir ve pencere sayısı çoğalınca aktif hale getirilir.

Liste:

Pencerelerin listesi
-----
Bir önceki tıklayışta açılan pencerelerin listesi

olarak düzenlenir...

Kısacası, pencere listesinden tıkladığınız bir pencere, tıklama sırasına göre bir alttaki listeye alınıyor. Bir nevi kayıt listesi gibi çalışıyor.

Örneğin kat listesi başlangıçta;
3.kat
2.kat
1.kat
Kalıp planı
Kiriş açılımı
------
Kolon aplikasyon

şeklinde görünsün.

2. katı tıkladığımızı düşünelim.
Bu durumda liste:

3.kat
1.kat
Kalıp planı
Kiriş açılımı
----
2.kat
Kolon aplikasyon

şeklinde olacaktır.

İyi çalışmalar...

Bolvadinim":sqr6oy2o' Alıntı:
Merhabalar.

Yükler hk.da..

Yük kütüphanelerinin, çok katmanlı, daha ayrıtılı ve şeffaf hale getirilmesi için;
Duvar malzemleri (tugla/gazbeton/bims/taş/alçıpan), iç ,dış sıva (alçı/beton sıva), dış cephe elemanları (tasıyıcı konstrüksiyon, cam, aluminyum, mermer, granit, taş, mantolama, vb. gibi katmanları)

Mevcut kiriş yük editöründe, döşeme yük kütüphanesinde anlatıldığına benzer şekilde, bir alttaki tabloda duvar ve duvar alt katman kalınlıkları, birim ağırlığı, sıva kalınlığı, sıvanın birim ağırlığı gibi duvarı oluşturan tüm katmanlar tek tek tanımlanamıyor.

Netice-i Kelam:Görsel şekille desteklnmiş yeni kiriş,döşeme yükleri editörü talep ediyoruz..

Teşekkürler..
gerçek bunun bir gereklilik olduğunu düşünüyoruz... önümüzdeki güncelleştirmelerde bunlar için bir çalışma yapılmasını umuyoruz sayın yetkililerden...

nervürlü döşemelerde asmolenli çizim olanağı ve buna göre metraj olanağı olmalı bton donatı kalıp metrajları nervülerin içi boş olarak verilmektedir donatı ve beton metrajında sıkıntı yok tabi ama kalıp metrajında çok büyük sıkıntı oluyor bu durumda... kalıp metrajı asmelon olması durumuna göre verilmeli ayrıca asmolen metrajı da verilebilirse tabi ki daha da güzel olur diye düşünüyorum... sayın yetkililer bu konuda bir çalışma düşünüyorlar mı acaba ?
ilginize teşekkürler...

nervürlü döşemelerde asmolenli çizim olanağı ve buna göre metraj olanağı olmalı bton donatı kalıp metrajları nervülerin arası boş duruma göre verilmektedir donatı ve beton metrajında sıkıntı yok tabi ama kalıp metrajında çok büyük sıkıntı oluyor bu durumda... kalıp metrajı asmelon olması durumuna göre verilmeli ayrıca asmolen metrajı da verilebilirse tabi ki daha da güzel olur diye düşünüyorum... sayın yetkililer bu konuda bir çalışma düşünüyorlar mı acaba ?
ilginize teşekkürler...

nahroyo":28brdtea' Alıntı:
nervürlü döşemelerde asmolenli çizim olanağı ve buna göre metraj olanağı olmalı bton donatı kalıp metrajları nervülerin arası boş duruma göre verilmektedir donatı ve beton metrajında sıkıntı yok tabi ama kalıp metrajında çok büyük sıkıntı oluyor bu durumda... kalıp metrajı asmelon olması durumuna göre verilmeli ayrıca asmolen metrajı da verilebilirse tabi ki daha da güzel olur diye düşünüyorum... sayın yetkililer bu konuda bir çalışma düşünüyorlar mı acaba ?
ilginize teşekkürler...

Katılıyorum..

HakanŞahin":1jld1lw5' Alıntı:
Merhaba,

KUBA2009":1jld1lw5' Alıntı:
2-merdiven ayarlarında 2,kolun ayarlarına giremiyorum program kapanıyor. .
Ayarlarına giremediğiniz merdiveni proje olarak [email protected] adresine gönderir misiniz?
5-merdiven çizimi çok karışıyor özellikle kesit yeri işaretlerini bir ayarı falan yokmu benmi bulmadım acaba?
Kesit yeri işaretleri hesap aksının geçtiği yere göre belirleniyor.
(Karışık olarak belirtiğiniz bir örneği aynı adrese gönderir misiniz?)

ilgili merdivenin olduğu dosyayı adrese gönderdim. merdiven kesit işaretleri tekrardan karışmadı nasıl oldu anlmadım ama şu anda düzgün çıkıyor

Sayın İlgili idecad 7 versiyonunu inceliyorum. Benim beklentim kalıp planında da kolon aplikasyon planında olduğu gibi kolon apl. diyaloğu içinde kat seçimi ve kalıp planlarının aynı paftada görünmesi idi.
Eğer bu konuda bir çalışmanız olursa iyi olur. Çünkü genelde kalıp apli planlarını yan yana koyuyoruz.
İyi çalışmalar

Sağ tuş menüsünde perspektif görünüş ile geri dönüşü olan plan görünüşü ve buna bağlı olarak interaktif kamera üçlüsü belli bir düzen içinde yer alsa daha iyi olur gibi geliyor. Her defasında menü içinde perspektif ve plan aramayalım bence. Özetle en alt satırda perspektif görünüş ve yine bunun dönüşü en alt satırda plan görünüşü, interaktif kamera da hemen bunun üzerinde olabilir mi?

1- S11 poligon kolon detayında problem var.
2- B1 kattaki k27 kirişi S1 kolonuna değil kirişe bağlanıyor görünüyor.
3- Aynı bölgeyi sol taraftan simetri aldığımda döşeme oluşturma problemi oluyor.
4- Zemin katta D2 (ve simetriği) döşeme oluşturulmasında problemli görünüyor.
5- Bant kiriş nedir, tam olarak ne işe yarar. örnek?

Dosyanın linki ektedir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri