V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

windtalker":3peg2j9y' Alıntı:
Merhabalar
Aşağıdaki kısımda da bilgisayarın kapanması sorunu mevcut.Mod sayısı 50 yapıldığında analiz sırasında porogram kapanıyor. Yakalayamadığım hatalı bir birleşim var. Bu hataları görmenin kolay bir yolu mevcut mu acaba ? Teşekkürler

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Levent Özpak":3peg2j9y' Alıntı:
....Ayrıca mod sayısı 60 bile verilse analiz tamamlanıyor.(Bilgisayarınızın ram i yetersiz geliyor olabilir.)
Eklediğiniz projede analiz sorunsuz bir şekilde tamamlanıyor. Bilgiyarınızın ram i ne kadar? (Yarı rijit diyafram seçeneğine göre analizde en az 8 GB Ram olmalı.Önerilen 16 GB)
Aksi durumda sesli iletişime geçin. Bilgisayarınıza uzaktan eişim sağlayarak sorunu tespit etmeye çalışalım.

cami minareleri için özel tasarım yükleri var mıdır. minare hesabı idecad ile yapılıyor mu. yapan arkadaşlardan yardım rica ediyorum...

windtalker":c1ghmod4' Alıntı:
Ram 6 gb bu durumda tam rijit diyaframla analiz yapmam gerekecek sanırım.
Projenizde 64 bit işletim sisteminde 4 Gb ram a sahip bir notebookta da analiz yapılabiliyor. Bizimle iletişime geçerseniz, bilgisayarınıza uzaktan erişim sağlayarak belki sorunu tespit edebiliriz.

Merhabalar
Ekteki dosyada mod sayısını 300'e çıkartmama rağmen yine de dinamik analizde mod sayısı yetersiz uyarısı alıyorum. Merdivenleri eklemeden önce böyle bir problem yoktu. Birden fazla rijit diyafram bulduğu için böyle sanırım. Çözüm nedir ? Teşekkürler.

Merhabalar

Ekteki projede hem mod sayısı yetersiz hem de radye döşeme kalınlığı yetersiz hatası alıyorum. Radye kalınlığını oldukça arttırdım (90 cm) ama sağlamıyor. Nedeni nedir? Teşekkürler.

Merhaba;
Projemdeki sürekli temel ve bağ kirişleri donatıları 12m den büyük olmasına rağmen bölünmedi. 12m den bölünmesini nasıl sağlarım? Projeyi ekte yolluyorum.

Ekli dosyalar

• 1.ide7
    1.ide7
    723.6 KB · Görüntüleme: 622
windtalker":35g87qk5' Alıntı:
Merhabalar
Ekteki dosyada mod sayısını 300'e çıkartmama rağmen yine de dinamik analizde mod sayısı yetersiz uyarısı alıyorum. Merdivenleri eklemeden önce böyle bir problem yoktu. Birden fazla rijit diyafram bulduğu için böyle sanırım. Çözüm nedir ? Teşekkürler.

Merhaba,

*Analiz yöntemi tam rijit diyafram seçildiği için merdiven mesnetleri yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre düzenleyin. (Merdiven yükleri ilgili elemanlara ilave yük olarak girilebilir.)
*Analiz Ayarlarında Deprem yükü belirleme yönteminin -Mod birleştirme yöntemi- seçin.

İyi çalışmalar

aykut_k":31eshb4p' Alıntı:
Merhaba;
Projemdeki sürekli temel ve bağ kirişleri donatıları 12m den büyük olmasına rağmen bölünmedi. 12m den bölünmesini nasıl sağlarım? Projeyi ekte yolluyorum.
Merhaba,
Bağ kirişi ve Sürekli temel boyuna donatılarında şu an 12 metre donatı uzunluğu kontrolü otomatik yapılmıyor.

windtalker":s1g13esn' Alıntı:
Merhabalar
Ekteki projede hem mod sayısı yetersiz hem de radye döşeme kalınlığı yetersiz hatası alıyorum. Radye kalınlığını oldukça arttırdım (90 cm) ama sağlamıyor. Nedeni nedir? Teşekkürler.

* Merdiven mesnetlerini yapıdan bağımsız mesnetlme koşullarına göre düzenleyin. Analiz Ayarlarında Deprem yükü belirleme yöntemini -Mod birleştirme yöntemi- seçin.

*Radye döşeme kalınlık kontrolü iki sistemdeki iki kolon arasında mesafeye bakılarak yapılıyor. RD18 radyesinde kolon olmadığı için kalınlık kontorlünde radye açıklığı dikkate alınıyor. Betonarme Hesap Aksı Edit komutu donatı akslarının -kalınlık kontrolü için temiz açıklık- satırına uygun gördüğünüz değeri girin.

İyi çalışmalar

Selamlar..Modellediğim bir istinat perdesi ile ilgili sorularım şöyle.Yardımlarınız için teşekkürler.
1.İstinat perdesi donatı detayında temel dişindeki boyuna donatıyı Q14/30 gösteriyor ancak metrajda ve çizimde 5Q14 olduğu görülüyor.
2.Yine aynı pozla alakalı çizimdeki ok etriyenin üzerinde ancak 2 no.lu poz boyuna donatıya karşılık geliyor.Okun üzerindeki donatı etriye ve etriyenin kendisi de 6.no ile lejantta görülüyor
3.Dişin sağ tarafındaki boyuna alt donatılarda 2 tane yan yana donatı görülüyor ama aralarındaki mesafe yazmıyor.

Ekli dosyalar

• istinat.png
    istinat.png
    25.3 KB · Görüntüleme: 30,565
Merhaba,
Eklediğiniz çizimde fi14/30 olarak gösterilen donatı etriyeyi değil, taban dişindeki boyuna yatay donatıları ifade ediyor. Donatı çizgisi biraz aşağıda olduğu için ve boyuna donatılar eşit aralıklarla yerleştirilmediği için sanıyorum yanlış anlaşılma olmuş.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• istinat.PNG
    istinat.PNG
    53.7 KB · Görüntüleme: 30,561
Levent Özpak":g3y2nymk' Alıntı:
Merhaba,
Eklediğiniz çizimde fi14/30 olarak gösterilen donatı etriyeyi değil, taban dişindeki boyuna yatay donatıları ifade ediyor. Donatı çizgisi biraz aşağıda olduğu için ve boyuna donatılar eşit aralıklarla yerleştirilmediği için sanıyorum yanlış anlaşılma olmuş.
İyi çalışmalar
Levent bey cevabınız için teşekkürler.Ben de durumu tarif ettiğiniz şekilde yorumladım.Ancak donatı çizgisinin kaymış olabileceğini teyit etmek istedim.
Bir de tabi diş- boyuna donatıyı çizimde tariflerken Q../30 demesinin teknik olarak bir karşılığı olmadığını düşünüyorum çünkü /30'un tatbik edileceği bir mesafe yok.(benim örnekteki diş ebatları 30*50)
Bunun yerine direkt donatı adedini ve yerleşim yerlerini göstermesi daha doğru olur diye düşünüyorum.
Tekrar teşekkürler.

windtalker":29wz4utc' Alıntı:
Merhabalar 2. katta sistem rijitliğini arttırmam konusunda hata alıyorum ne yapabilirim.Teşekkürler
Merhaba,

2. katta bazı kolon ve panellere döşeme bağlanmıyor. Bu yüzden B1 Düzensizliği uyarı vermesi normal . Program döşeme bağlanmayan elemanları B1 düzensizliği kontrolünde etkili kesme alanına dahil etmez. Dahil edip etmemek mühendisin inisiyatifinde. Siz dahil etmek isterseniz, Analiz/ Kat Parametreleri/Düzensizlikler bölümünden Aw ve Ag sütunlarına bu alanları ilave edebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• kat parametreleri.PNG
    kat parametreleri.PNG
    54.2 KB · Görüntüleme: 30,481
  • B1.PNG
    B1.PNG
    58.7 KB · Görüntüleme: 30,481
  • Yönetmelik_B1.PNG
    Yönetmelik_B1.PNG
    27.7 KB · Görüntüleme: 30,481
Kalıp planlarında kolon, kiriş, perde elemanlarının sadece isim ve ebat yazılarını seçmenin ve/veya silmenin pratik bir yolu var mı?

aykut_k":33ef2jbk' Alıntı:
Kalıp planlarında kolon, kiriş, perde elemanlarının sadece isim ve ebat yazılarını seçmenin ve/veya silmenin pratik bir yolu var mı?

Merhaba,

Sorunuzu doğru anladıysam; veri giriş ekranındayken Katmanlar/Çizim Detayları diyalogunda kolon, perde ve kiriş için adı ve ölçülendirme seçeneklerini kapatırsanız, kalıp planı aldıktan sonra eleman isim ve ebat yazıları kalıp planında da görünmezler.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    192.7 KB · Görüntüleme: 30,431
aykut_k":1b3i6kj4' Alıntı:
Teşekkürler ama dediğim o değil. Çizilmiş bir kalıp planı penceresinde sordum.

Kalıp planı penceresinde sorduğunuz işlem direk yapılamıyor ancak dediğim şekilde tekrar çizdirerek yapmak mümkün...

İyi çalışmlar

aykut_k":3d775r4v' Alıntı:

Çizilmiş kalıp planında örneğin kirişlerin hepsinin adını ve boyutlarını silmek için şu yöntemi deneyebilirsiniz. Katman ayarları / hepsini kapat / sadece kiriş katmanını aç/ yazı komutuna gir/ hepsini seç / sil, sonrasında katman ayarları / hepsini aç. Aynı şeyi perde, kolon yada diğer elemanlar için de kullanabilirsiniz.

Bu yöntem benim bazen kullandığım bir yöntemdir. Ama bazen çizimlerde veri girerken kiriş elemanı kiriş katmanında (yada kolon elemanı kolon katmanında) değilse problem olabiliyor.

Geri