V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

NYILMAZ":3d4ilbqd' Alıntı:
aykut_k":3d4ilbqd' Alıntı:
Kalıp planlarında kolon, kiriş, perde elemanlarının sadece isim ve ebat yazılarını seçmenin ve/veya silmenin pratik bir yolu var mı?

Çizilmiş kalıp planında örneğin kirişlerin hepsinin adını ve boyutlarını silmek için şu yöntemi deneyebilirsiniz. Katman ayarları / hepsini kapat / sadece kiriş katmanını aç/ yazı komutuna gir/ hepsini seç / sil, sonrasında katman ayarları / hepsini aç. Aynı şeyi perde, kolon yada diğer elemanlar için de kullanabilirsiniz.

Bu yöntem benim bazen kullandığım bir yöntemdir. Ama bazen çizimlerde veri girerken kiriş elemanı kiriş katmanında (yada kolon elemanı kolon katmanında) değilse problem olabiliyor.
Teşekkürler evet bu benim aklıma gelmemişti.

Merhabalar, İdecadi yeni kullanmaya baslayan üniversite öğrencisiyim, idecad statiğin demo sürümünü kullanıyorum kalıp planı çizerken kirişi bağladığım yerde sadece kirişin yazısı çıkıyor. (başka çizdiğim projelerde de basıma geldi.) Neden kaynaklanıyor olabilir. Bir de geçmiş yıllarda idecadin öğrenci versiyonları yayınlanmış idecad statik 7.018 versiyonu için böyle bir uygulama var mı?

Ekli dosyalar

• ekran alıntısı.PNG
    ekran alıntısı.PNG
    27.8 KB · Görüntüleme: 28,196
Myact":1ccsafnv' Alıntı:
Merhabalar, İdecadi yeni kullanmaya baslayan üniversite öğrencisiyim, idecad statiğin demo sürümünü kullanıyorum kalıp planı çizerken kirişi bağladığım yerde sadece kirişin yazısı çıkıyor. (başka çizdiğim projelerde de basıma geldi.) Neden kaynaklanıyor olabilir.
Merhaba,

Katman Ayarları/Çizim Detayları Sekmesinde Kiriş Ölçülendirme satırının işareti kaldırılmış olabilir.

Bir de geçmiş yıllarda idecadin öğrenci versiyonları yayınlanmış idecad statik 7.018 versiyonu için böyle bir uygulama var m
Şu an öğrenci versiyonu şeklinde bir versiyonumuz bulunmuyor.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• kirişölçü.PNG
    kirişölçü.PNG
    45.1 KB · Görüntüleme: 28,189
Myact":27fw2396' Alıntı:
Merhabalar, İdecadi yeni kullanmaya baslayan üniversite öğrencisiyim, idecad statiğin demo sürümünü kullanıyorum kalıp planı çizerken kirişi bağladığım yerde sadece kirişin yazısı çıkıyor. (başka çizdiğim projelerde de basıma geldi.) Neden kaynaklanıyor olabilir. Bir de geçmiş yıllarda idecadin öğrenci versiyonları yayınlanmış idecad statik 7.018 versiyonu için böyle bir uygulama var mı?

Eğer yanlış anlamadıysam kirişin kendisinin görünmediğini sadece ölçülerinin göründüğünü söylemek istiyorsunuz. resimden de bunu anlıyorum. Acaba kiriş genişliğini (birim olarak) hatalı girmiş olabilir misiniz? (örneğin: 0.25 m gireyim derken 0.25 cm girilmiş olabilir)

Kolay gelsin....

Merhabalar

Ekli projede geometri kontrolü yaptığım zaman, D12-D13 vb. 20 cm kalınlıktaki fransız balkon çıkması olan döşemelerin bağlandığı kiriş yüksekliklerinin döşeme kalınlığının 1/3 ünden az olduğunu algılamıyor. Her projemde bu gibi döşemelerde hata verirdi. Bunda niyeyse yakalayamadı. Belki faydası olur diye bildirimde bulunmak istedim...

Ekli dosyalar

Merhabalar,

ideCAD Statik 7 Demo sürümünün Windows 8 ile uyumlu programı var mı? Varsa nerden temin edebilirim?

Teşekkürler

AltugC":2pae52wn' Alıntı:
Merhabalar,

ideCAD Statik 7 Demo sürümünün Windows 8 ile uyumlu programı var mı? Varsa nerden temin edebilirim?

Teşekkürler

Merhaba,

Demo sürümleri windows 8 ile uyumludur. idecad.com.tr download sayfasından inderebilirsiniz.

Bu sürüm erişimden kaldırılmıştır. Daha yeni sürümler için
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
tıklayınız.

Kolonda zımbalama hatasını (EZ) nasıl gideririm? (Temel kalınlığı ve yapı yüklerini değiştirmeden)

aykut_k":i5gu0cyp' Alıntı:
Kolonda zımbalama hatasını (EZ) nasıl gideririm? (Temel kalınlığı ve yapı yüklerini değiştirmeden)
Eksenel yük ve zımbalama sorunlarını aşmak için malzeme dayanımı arttırılabilir, kolon boyutu büyütülebilir, taşıyıcı sisteme yeni kolon ilave edilebilir. Sadece zımbalama sorununu aşmak için kolon başlığı taımlanabilir.

Merhabalar

Ekli projedeki panellere panel yatay yükü eklememe rağmen 3 boyutlu çerçevede yükleri göremiyorum ayrıca hesapta da dikkate alınmıyor.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

ideMimarla çizilmiş bir projeyi statikte açtığımda, çokgen duvar üzerine girilmiş pencerede problem var. Bilgilerinize....

Ayrıca bazı komutlarda tüm katlarda seç işlemi sonrasında komut tam çalışmıyor, sadece mevcut katta çalışıyor. Örnek:

Kolon / Hepsini Seç / Tüm Katlarda seç / Perspektif görünüş / Katman değiştir.
Aks / Hepsini Seç / Tüm Katlarda seç / Perspektif görünüş / obje özellikleri / bilgi yazısı ...

Değişiklikler sadece mevcut katta gerçekleşti.

Ekli dosyalar

proisa":x89fzvhd' Alıntı:
Merhabalar

Ekli projedeki panellere panel yatay yükü eklememe rağmen 3 boyutlu çerçevede yükleri göremiyorum ayrıca hesapta da dikkate alınmıyor.

Teşekkürler.

Merhaba,

Panel yatay yüklerini görmek için 3B çerçeveye Döşeme Yükleri - Kabuk seçeneği ile bakmanız, yatay yükü Q yüklemesinde tanımladığınız için yüklemeyi de Q seçmeniz gereklidir.

Hesapta dikkate alınmadığını nasıl tespit ettiniz? Panel yatay yükleri varken ve yükleri silip tekrar analiz yaptımızda panel elemanlarda Q yüklemesine ait uç tesirlerinin değiştiği gözlemlenebiliyor.

Örneğin; P01 elemanında yükler tanımlıyken V3i=8.0712 tf çıkmışken, yükler silindiğinde V3i= - 0.053 tf' olarak değişiyor.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    361.2 KB · Görüntüleme: 29,140
HakanŞahin":1czko8ey' Alıntı:
proisa":1czko8ey' Alıntı:
Merhabalar

Teşekkürler.

Merhaba,

Panel yatay yüklerini görmek için 3B çerçeveye Döşeme Yükleri - Kabuk seçeneği ile bakmanız, yatay yükü Q yüklemesinde tanımladığınız için de yüklemeyi de Q seçmeniz gereklidir.

Hesapta dikkate alınmadığını nasıl tespit ettiniz? Panel yatay yükleri varken ve yükleri silip tekrar analiz yaptımızda panel elemanlarda Q yüklemesine ait uç tesirlerinin değiştiği gözlemlenebiliyor.

Örneğin; P01 elemanında yükler tanımlıyken V3i=8.0712 tf çıkmışken, yükler silindiğinde V3i= - 0.053 tf' olarak değişiyor.

Hakan Bey Teşekkür ederim. Yanlış kombinasyonlara bakmışım yükleri alıyor...

Selamlar,iki sorum olacaktı.
1. 4 bloktan oluşan her bir blokta 3 bodrum+1 zemin ve 3 normal kattan oluşan kirişsiz plak döşeme(yarı rijit diyafram) bina modeline ait dosya boyutum 1gb'ı aştı ve analiz hızını da çok yavaşlattı..Bu boyut normal midir?Yoksa bunu küçültmenin bir yolu varmıdır.
Kullanılmayan katmanları sildim ancak şimdi de katman butonuna her basışımda program hata verip kapanıyor.Dosya üzerinde çalışırken program oldukça zorlanıyor.Çok ağırlaştı

2. Binanın çatısını çelik olarak çözdük(Umarım yeni versiyonda en azından basit makaslı çelik çatı çözümü eklenir programa).Tabi çatı makasından gelen kolon tesirlerini düşey ve yatay olarak aşağıdaki taşıyıcılara etkitmem gerekiyor.Perde üzerine gelen düşey yükleri etkittim sorun yok ancak yatay yükleri noktasal olarak perde üst ucuna yatay-noktasal olarak nasıl etkitebilirim.L boyunu üst taraftan sıfır versem alttan da perde boyu kadar versem olur mu?

Teşekkürler.

nomask":21i8m7ov' Alıntı:
1. 4 bloktan oluşan her bir blokta 3 bodrum+1 zemin ve 3 normal kattan oluşan kirişsiz plak döşeme(yarı rijit diyafram) bina modeline ait dosya boyutum 1gb'ı aştı ve analiz hızını da çok yavaşlattı..Bu boyut normal midir?Yoksa bunu küçültmenin bir yolu varmıdır.
Kullanılmayan katmanları sildim ancak şimdi de katman butonuna her basışımda program hata verip kapanıyor.Dosya üzerinde çalışırken program oldukça zorlanıyor.Çok ağırlaştı
2. Binanın çatısını çelik olarak çözdük(Umarım yeni versiyonda en azından basit makaslı çelik çatı çözümü eklenir programa).Tabi çatı makasından gelen kolon tesirlerini düşey ve yatay olarak aşağıdaki taşıyıcılara etkitmem gerekiyor.Perde üzerine gelen düşey yükleri etkittim sorun yok ancak yatay yükleri noktasal olarak perde üst ucuna yatay-noktasal olarak nasıl etkitebilirim.L boyunu üst taraftan sıfır versem alttan da perde boyu kadar versem olur mu?
Teşekkürler.

Merhaba,

1-Kirişsiz döşemelerde yarı rjit diyafram seçeneğine göre analiz yapıldığı için dosya boyutunun büyümesi beklenen bir durumdur. Katmanlarla dosya boyutunun direkt bir ilgisi yoktur. Programın kapanması ile ilgili proje dosyasına eklemeniz gerekir. (Ekleyeceğiniz dosya boyutunu küçültmek için, sisteme mesnetsiz bir kiriş çizin. Analiz butonuna basın. Program sistem çözülemiyor uyarısı verecek. Bu aşamada Proje menüsünden sıkıştırarak kaydet komutu ile projenizi kayıt edin.)

2-Perdelere yatay noktasal yük verebilmek için perde çubuk olarak modellenebilir.

İyi çalışmalar

Merhabalar.

7.018 kullanıyorum. Kiriş çizmek için "A" kısayol tuşunu atadım, sonrasında sürekli olarak kiriş çizemediğimi farkettim. Genel ayarlarda, Çizim sekmesinde "Sürekli çizim modu" aktif olmasına rağmen çizemeyince bir terslik var dedim. 2 defa programı kaldırıp, eski dosyalarını silip yeniden kurdum. Son kurmamda, bu defa kiriş butonuna basarak çizmeyi denedim, sürekli çizebildim. Sorun çözülmüş dedim, kısayol tuşuna bastım, bu defa da A kısayol tuşu ile sürekli olarak kiriş çizemiyorum. Bir kiriş çizdikten sonra, yeniden komut vermem gerekiyor. Kısayol tuşu ile çizmeyi deneyince olmuyor, menüdeki Kiriş butonuna basınca oluyor??? Başka kısayol tuşlarını da denedim, olmadı ve kısayol içinde de "Kiriş" den farklı bir komut göremedim. Birşeyleri yanlış mı yapıyorum yoksa bu bir program hatası mıdır?

Teşekkürler, iyi günler...

celikbey":h5odwdnt' Alıntı:
Merhabalar.

7.018 kullanıyorum. Kiriş çizmek için "A" kısayol tuşunu atadım, sonrasında sürekli olarak kiriş çizemediğimi farkettim. Genel ayarlarda, Çizim sekmesinde "Sürekli çizim modu" aktif olmasına rağmen çizemeyince bir terslik var dedim. 2 defa programı kaldırıp, eski dosyalarını silip yeniden kurdum. Son kurmamda, bu defa kiriş butonuna basarak çizmeyi denedim, sürekli çizebildim. Sorun çözülmüş dedim, kısayol tuşuna bastım, bu defa da A kısayol tuşu ile sürekli olarak kiriş çizemiyorum. Bir kiriş çizdikten sonra, yeniden komut vermem gerekiyor. Kısayol tuşu ile çizmeyi deneyince olmuyor, menüdeki Kiriş butonuna basınca oluyor??? Başka kısayol tuşlarını da denedim, olmadı ve kısayol içinde de "Kiriş" den farklı bir komut göremedim. Birşeyleri yanlış mı yapıyorum yoksa bu bir program hatası mıdır?

Merhaba,

Özelleştirmedeki kiriş komutu "sürekli kiriş" komutu değil, "tek kiriş" komutu olduğu için tek kiriş çiziliyor. Ayrıca "A" vb. tek harf şeklinde kısayol tanımlamanız verimli olmayabilir. "A", koordinat kutusundaki "Açı" değerinin kısayolu olmasının yanında, örneğin yazı yazarken "A" tuşuna bastığınızda A'ya atanan komut çalışır, yazı yazma işleminiz yarım kalır...

Alternatif olarak komut satırını kullanabilirisiniz (varsayılan="K"). "K" yerine "A" istiyorsanız, "idecadalias.txt" dosyasında değişikliğe gidebilirsiniz.

İyi çalışmalar

Levent Özpak":3na1r1vb' Alıntı:
nomask":3na1r1vb' Alıntı:
Teşekkürler.

Merhaba,

1-Kirişsiz döşemelerde yarı rjit diyafram seçeneğine göre analiz yapıldığı için dosya boyutunun büyümesi beklenen bir durumdur. Katmanlarla dosya boyutunun direkt bir ilgisi yoktur. Programın kapanması ile ilgili proje dosyasına eklemeniz gerekir. (Ekleyeceğiniz dosya boyutunu küçültmek için, sisteme mesnetsiz bir kiriş çizin. Analiz butonuna basın. Program sistem çözülemiyor uyarısı verecek. Bu aşamada Proje menüsünden sıkıştırarak kaydet komutu ile projenizi kayıt edin.)

2-Perdelere yatay noktasal yük verebilmek için perde çubuk olarak modellenebilir.

İyi çalışmalar
Dosyayı bir iki kere farklı kayıt edince sorun kalmadı.Teşekkürler

Programda betonarme parametrelerinde beton örtüsünü mesela kolon ve kirişlerde 4 cm yazıyor fakat raporlarda hep 2.5 cm çıkıyor.

Birde bu beton örtüsü hangi hesaplarda kesitten düşülüyor. Kiriş donatı oranı hesabında beton örtüsü düşülüyor. Atalet momentleri tam kesit üzerinden hesaplanıyor.
40x40 bir kolonda 4 cm beton örtüsü için 1333.33 cm2 kesme alanı hesaplıyor.

HakanŞahin":3p66dt8o' Alıntı:
celikbey":3p66dt8o' Alıntı:
Merhabalar.

Merhaba,

Özelleştirmedeki kiriş komutu "sürekli kiriş" komutu değil, "tek kiriş" komutu olduğu için tek kiriş çiziliyor. Ayrıca "A" vb. tek harf şeklinde kısayol tanımlamanız verimli olmayabilir. "A", koordinat kutusundaki "Açı" değerinin kısayolu olmasının yanında, örneğin yazı yazarken "A" tuşuna bastığınızda A'ya atanan komut çalışır, yazı yazma işleminiz yarım kalır...

Alternatif olarak komut satırını kullanabilirisiniz (varsayılan="K"). "K" yerine "A" istiyorsanız, "idecadalias.txt" dosyasında değişikliğe gidebilirsiniz.

İyi çalışmalar

Bir sonraki versiyonda kullanmak üzere, sürekli kiriş çizimi için de kısayol tuşu atayabileceğimiz şekilde bir çalışmaya giderseniz memnun oluruz. Bildiğiniz gibi, mevcut kısayolları tuşladıktan sonra, ayrıca "enter" veya "space" tuşlarına basmamız gerekiyor fakat kendi atadığımız kısayollarda, tuşa basınca direk komut devreye giriyor.

Kolay gelsin...

Geri