V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

proisa":1c2fcjmu' Alıntı:
Programda betonarme parametrelerinde beton örtüsünü mesela kolon ve kirişlerde 4 cm yazıyor fakat raporlarda hep 2.5 cm çıkıyor.

Birde bu beton örtüsü hangi hesaplarda kesitten düşülüyor. Kiriş donatı oranı hesabında beton örtüsü düşülüyor. Atalet momentleri tam kesit üzerinden hesaplanıyor.
40x40 bir kolonda 4 cm beton örtüsü için 1333.33 cm2 kesme alanı hesaplıyor.

Merhaba,

TS500'de "beton örtüsü" ve " net beton örtüsü" şeklinde ayrı iki tanım var.

Program bu tanımlara göre; "beton örtüsü" değerini parametrelerden alıyor. Raporlarda ise "net beton örtüsü" şeklinde yazarak "net beton örtüsü" değerini basıyor ve çizimleri de buna göre yapıyor. Betonarme hesaplarında da "beton örtüsü" tanımına uygun şekilde alınan değer kullanılıyor.

Atalet momenti, kesme alanı vb hesaplarda, beton örtüsü veya net beton örtüsü değeri düşülmeden net boyut kullanılır. Kesme alanı=5 *40*40/6 =1333.33 cm2 veya atalet momenti = 40*40*40*40/12 = 213333.33 cm4 gibi...

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    68.3 KB · Görüntüleme: 30,380
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    91.2 KB · Görüntüleme: 30,380
Rus alfabesiyle yazılmış dosyayı import edip açtığımda yazılar bozuluyor..Rus alfabesini kullanarak yazı yazma şansımız varmı.

metinkacar":jh29sqee' Alıntı:
Rus alfabesiyle yazılmış dosyayı import edip açtığımda yazılar bozuluyor..Rus alfabesini kullanarak yazı yazma şansımız varmı.

Windows dil ayarlarından Rusça dil ve klavye özellikleri ekli mi? Ekli olunca problem olmaz sanıyorum.

Bir projede yük kütüphanesine atadığım duvar ve döşeme yüklerini başka projeye nasıl aktarırım?

aykut_k":2tcop2bk' Alıntı:
Bir projede yük kütüphanesine atadığım duvar ve döşeme yüklerini başka projeye nasıl aktarırım?
Merhaba,
Yük kütüphaneleri proje bazında tutuluyor. Bu yüzden mevcut projeye aktarılmıyor. Ancak oluşturduğunuz yük kütüphanelerini şablon proje olarak kayıt edip, yeni projelerde kullanabilirsiniz.

İyi çalışmalar

Merhabalar,

Ekteki projenin çatısı çelik karkas olarak düzenlenecektir her bir kolona çelik çatıdan bağlantı yapılacaktır.Bu tarz bir yapı daha önce yapmadım ve hakkında fazla fikir yürütemiyorum. Görüşlerinizi ve eksikliklerimi belirtirseniz sevinirim teşekkür ederim.

İyi çalışmalar.

Download linki:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

nomask":1lzb2ttq' Alıntı:
Selamlar,
Perde altlarındaki taban kesme kuvveti diyagramına yapı ağacından bakabiliyor muyuz?

Perde, çubuk elemanı olarak tanımlanmış ise ilgili yükleme kombinasyonunda "Çerçeve Sonuçları/Kesme Kuvveti 2-2 ve Kesme Kuvveti 3-3" ile;

Perde kabuk olarak modellendi ise igili yükleme kombinasyonunda "Bileşik kabuk sonuçlarında" sonlu eleman bazında kesme kuvveti diyagramlarını görebilirsiniz

Ayrıca, panel betonarmesinde ilgili katta, V2i ve V3j değerleri ve Deprem yönetmeliği genel raporunda, Perde Kesme Kuvveti kontrolü başlığı altında toplamPT değerleri sayısal olarak da verilmiştir.

İyi çalışmalar

Eski bir merdiven başlığı altına yazmak yerine buraya yazıyorum. Mutlaka merdiven çizimi ile ilgili yenileme çalışmaları vardır, fakat mevcut versiyon üzerinden konuşmak gerekirse;

Bir sürü, içiçe, birbiriyle ilgisi olmayan bloklardan gerçekten çok sıkılıyorum. 2b editte çok uğraştırıyor. Tüm blokları patlattığımda da başkaca bir sürü sorunla karşılaşıyorum. Lütfen merdivendeki bloklama mantığını kısa bir sürede hızlıca değiştiriniz. Öyle ki bir kattaki iki merdiven çizimi bile birbiriyle blok geliyor.

Bir de;
Daha önce de benzeri şeyleri yazmış olabilirim. Merdiveni, etrafındaki aks, kolon, kiriş ile birlikte çizebilsek çok daha güzel olacak. ....CAD programında bir komut vardı. Bir dikdörtgen seçiyorsunuz. O dikdörtgenin içini alıyor, dışında kalanların hepsi trimleniyor ve siliniyor. Böyle bir yöntemle kalıp planından dikdörtgenle seçilen bölüm merdiven detayının planı olabilir. Ayrıca 3d deki merdiven kalıp planı çizimlerinde (ismiyle birlikte m1-m2 vs) çizilebilmeli diye düşünüyorum.

Bunlarla alakalı bir çalışma yaptığınızdan bir şüphem yok fakat yinede fikir oluşturabilir düşüncesi ile yazma gereği hissettim. Kolay gelsin.

NYILMAZ":1sk0oggu' Alıntı:
Eski bir merdiven başlığı altına yazmak yerine buraya yazıyorum. Mutlaka merdiven çizimi ile ilgili yenileme çalışmaları vardır, fakat mevcut versiyon üzerinden konuşmak gerekirse;

Bir sürü, içiçe, birbiriyle ilgisi olmayan bloklardan gerçekten çok sıkılıyorum. 2b editte çok uğraştırıyor. Tüm blokları patlattığımda da başkaca bir sürü sorunla karşılaşıyorum. Lütfen merdivendeki bloklama mantığını kısa bir sürede hızlıca değiştiriniz. Öyle ki bir kattaki iki merdiven çizimi bile birbiriyle blok geliyor.

Bir de;
Daha önce de benzeri şeyleri yazmış olabilirim. Merdiveni, etrafındaki aks, kolon, kiriş ile birlikte çizebilsek çok daha güzel olacak. ....CAD programında bir komut vardı. Bir dikdörtgen seçiyorsunuz. O dikdörtgenin içini alıyor, dışında kalanların hepsi trimleniyor ve siliniyor. Böyle bir yöntemle kalıp planından dikdörtgenle seçilen bölüm merdiven detayının planı olabilir. Ayrıca 3d deki merdiven kalıp planı çizimlerinde (ismiyle birlikte m1-m2 vs) çizilebilmeli diye düşünüyorum.

Bunlarla alakalı bir çalışma yaptığınızdan bir şüphem yok fakat yinede fikir oluşturabilir düşüncesi ile yazma gereği hissettim. Kolay gelsin.

+1

İyi günler,

Sormak istediğim, bir şekilde firma adımız lisans kaydına yanlış işlenmiş. Ve artık tüm raporlarda bu şekilde çıkıyor. Acaba bunu değiştirme şansımız var mı? Var ise nereden yapabilirim ?

Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    136.4 KB · Görüntüleme: 28,913
yagmurcankocak":hlpz72ir' Alıntı:
İyi günler,

Sormak istediğim, bir şekilde firma adımız lisans kaydına yanlış işlenmiş. Ve artık tüm raporlarda bu şekilde çıkıyor. Acaba bunu değiştirme şansımız var mı? Var ise nereden yapabilirim ?

Şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Donanım kilidini bize göndermeniz gerekiyor. Kilit bize ulaştığında istediğiniz işlem yapılarak aynı gün içerisinde kargo ile tarafınıza geri gönderilir. Bursa ofisimizi arayarak Gülcan Hanım'dan konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

0 224 220 67 17

Konu yanlış başlığa girildiği için ideCAD Statik başlığı altına taşınmıştır....

demir metrajında çirozda miktarında hesaba katılıyor mu? ACİL!!!

o_berdibek":2r3oiwwq' Alıntı:
Konu yanlış başlığa girildiği için ideCAD Statik başlığı altına taşınmıştır....

demir metrajında çirozda miktarında hesaba katılıyor mu? ACİL!!!

Evet katılıyor...

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    23.4 KB · Görüntüleme: 28,854
Merdivenleri yapı ile birlikte çözdüğümüz zaman kiriş raporlarında kirişe hangi yükün merdivenden dolayı geldiği yazmıyor. Sadece hareketli ve sabit yük diye yazıyor. Merdiven döşemesinin adı yazmıyor. Bunu proje kontrollerine nasıl izah edeceğiz...?

Ekte gönderdiğim projede asansör çekirdeğini binaya bağlama konusunda ve bu çekirdeğe temel tasarlama konusunda bana fikir verebilecek büyüklerimin görüşlerini alabilir miyim? bu arada temeli sürekli temel yapmayı düşünüyorum

Ekli dosyalar

Arkadaşlar bi konuda görüşünüzü almak istiyorum.

Bir projemde belediye kontrolü olan arkadaş projemi geri çevirdi.
Proje ise B+4 katlı dikdörtgen şeklinde bir bina.

Sebebi ise süneklik düzeyi yüksek perde ve çerçeveden oluşan sistemde X yönünde Alfa S değerinin 0.40 tan küçük olması. (0.16)
Arkadaşa sistemin karma değil sünek olduğunu izah etmeye çalışsam da biz böyle kural koyduk diyor.
Ya X yönünde perdeleri artıracak yada mevcut perdeleri kolona çevirip R katsayısını 8 alacakmışım...
Perdeyi kolona çevirip R'yi 8 almanın sisteme ne faydası varsa artık...

Böyle bir mantık olabilir mi!!!?

Ekli dosyalar

Program kirişlerde Deprem Yönetmeliği 3.4.3.1 (a) şartını (Kiriş montaj donatısı iki uçtaki mesnet üst donatılarından büyük olanının 1/4 ünden az olamaz) denetlemiyor yada yanlışlık var.

İlk önce elle donatıları değiştirdiğim zaman hata vermiyor zannettim ama kendisi de denetlemiyor.

Resimde 4Q16 ialve (8.04 cm2) + 2Q12 montaj (2.26 cm2) montaj = 10.3 cm2

Montaj Donatısı 2Q12 = 2.26 cm2

10.3 / 2.26 = 0.219 < 0.250

Bilgilerinize.

Ekli dosyalar

• Resim.jpg
    Resim.jpg
    147 KB · Görüntüleme: 28,674
proisa":1ehjfdjw' Alıntı:
Program kirişlerde Deprem Yönetmeliği 3.4.3.1 (a) şartını (Kiriş montaj donatısı iki uçtaki mesnet üst donatılarından büyük olanının 1/4 ünden az olamaz) denetlemiyor yada yanlışlık var.

İlk önce elle donatıları değiştirdiğim zaman hata vermiyor zannettim ama kendisi de denetlemiyor.

Resimde 4Q16 ialve (8.04 cm2) + 2Q12 montaj (2.26 cm2) montaj = 10.3 cm2

Montaj Donatısı 2Q12 = 2.26 cm2

10.3 / 2.26 = 0.219 < 0.250

Bilgilerinize.

Merhaba,

Mevcut donatı ile hesap yapmışsınız. Halbuki program 1/4 koşuluna, ya hesap momentine ya da minimum donatı koşuluna karşılık gelen donatıyı kullanarak bakar.(GerekenAs)... Kuvvetler donatı alanları sekmesine bakın. (GerekenAs/4) montaj donatısını karşılıyordur.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    64.9 KB · Görüntüleme: 28,656
Bazı geniş kolonları kabuk olarak modellemek istiyorum ama yönetmelik tahkikleri ve boyutlandırması kolon olarak yapılsın. Teşekkürler

Geri