Levent Özpak
Administrator
Merhaba,
Projede veri girişine yönelik bir sorun görünmüyor.
Projede veri girişine yönelik bir sorun görünmüyor.
proisa":3e6sdhxj' Alıntı:Merhabalar
Eklemiş olduğum projede Seçmeli Rapor aldığım zaman düzensizlikler bölümünde B2 düzensizliği olmamasına rağmen, aynı raporda R Katsayısının seçim nedenleri bölümünde B2 düzensizliği Var yazıyor.
Bu sebeple hem A1 hem B2 düzensizliği olmamasına rağmen dinamik analizde alt sınır değeri Betayı 0.9 alıyor.
Sebebi nedir?
Teşekkürler
NYILMAZ":2nh49j2l' Alıntı:Aşağıda talep ettiğim bilgilerin hepsinin bir şekilde program içinde mevcut olduğunu biliyorum. Yinede:
Performans analizi raporları, güçlendirme yada genel analiz raporu sonuçlarında olduğu gibi seçmeli rapor formatında olabilir mi? Yada performans analiz raporlarına;
- yapı yerleşim şekilleri
- yapı genel bilgileri
- kiriş yükleri
- döşeme yükleri eklenebilir mi?
Ayrıca performans analizi ön bilgilerinde;
- bilgi düzeyi katsayısı (biliyorum tabloda yazıyor ama...)
- kullanılan deprem seviyesi
- hesaplanan performans düzeyi
- beklenen performans düzeyi eklenebilir mi?
...... Sevilerimle, kolay gelsin....
unver":2nh49j2l' Alıntı:Sn NYILMAZ önerisine destek.
1- "Deprem yönetmeliği genel raporu" (ikonu) gibi;
"Güçlendirme yönetmeliği genel raporu"(ikonu) ile sonuçları ekrandan almamız olabilirmi?
(TDY 7.5.3. göre göreli kat ötelemeleri eklenerek, proje hataları, proje hataları tespit edildi verileri ile birlikte)
2-"Seçmeli raporlar"(ikonu) da zaten;
"Statik rapor ayarları" nda "Güçlendirme raporları" bölümü var. Buraya şimdiki durumda güçlendirme raporunda basılan seçenekler eklenirse, seçmeli raporlarda bastırdığımız bütün bilgiler ile birlikte, güçlendirme raporları bastırılabilir.
Kolay gelsin
ryildiz":2nh49j2l' Alıntı:Süneklik düzeyi normal perdeli sistemlerde program alfa s kontrolünü yapıyor mu?
TDY 2.5.3.1 e göre alfa s >=0,75. ( Ancak as 0,75 ten küçük olduğu halde program süneklik düzeyinin değiştirilmesi hususunda bildirimde bulunmuyor)
yagmurcankocak":2nh49j2l' Alıntı:İyi günler dilerim,
Forumda aradım ama bulamadım o yüzden yeni bir başlık açtım.
Sormak istediğim süneklik düzeyi yüksek kirişler için (süneklik düzeyi düşük kirişler içinde aynı koşul geçerli olmak üzere) TDY 2007'ye göre 3.4.1 (a) maddesinde minimum kiriş genişliği en az 250mm olacaktır kısıtlaması var. Modelimde süneklik düzeyini yüksek olarak seçmiş olmama rağmen 200mm genişlikli kiriş kullandığımda herhangi bir uyarı göremedim programda. Acaba ben mi birşeyleri gözden kaçırdım ?
İyi çalışmalar,
Yağmur Can KOÇAK
yagmurcankocak":2nh49j2l' Alıntı:İyi günler,
Kolon enkesit alanı kontrolünde (T.D.Y. 3.3.1.1) kolonlar enkesitleri için "Dikdörtgen kesitli kolonların en küçük boyutu 250 mm'den ve enkesit alanı 75000 mm²'den daha az olmayacaktır. Dairesel kolonların çapı en az 300 mm olacaktır" şeklindeki açık ifadesine rağmen programa çapı 300 mm olan dairesel kolon tanımladığımda "düşük kesitli kolon" uyarısı alıyorum. Sanırım dairesel kolonlarda da enkesit alanı kontrolü uygulanıyor. Paylaşmak istedim.
İyi çalışmalar,
Yağmur Can KOÇAK
siromar":2nh49j2l' Alıntı:raporda Kolon kesme güvenliği kısmında hataı basılan birşey farkettim
kolay gelsin iyi çalışmalar
proisa":22iilb8v' Alıntı:Riskli binaların tespit edilmesine yönelik yayımlanan yönetmeliğe nereden ulaşabilirim.
İlginç ama internette teknik yönetmeliğe ulaşamadım.
proisa":22iilb8v' Alıntı:Riskli katın tesbiti nasıl yapılıyor?
proisa":25b8eicn' Alıntı:Radye temelde zımbalama nedeni ile kolon başlığı tanımladığımız zaman, bodrum kattaki kolona kolon başlığının yüksekliği kadar kot vermemiz gerekir mi?
Merhaba,NYILMAZ":vr6x0vtp' Alıntı:Programda genel ayarlar/ayarları bütün pencerelere uygula komutunu işaretliyorum. Başka kata geçiyorum orada baktığımda işaret yok. Tekrar aynı işaretlediğim kata geliyorum, eski işaretlediğim yerde de işaret kalkmış. Böylelikle; örneğin tüm katlardaki kirişlerin taraması olsun (çizim detayları/kiriş taraması) diyorum. Fakat sadece mevcut kattaki değişiyor, her katı ayrı ayrı yapmak zorunda kalıyorum. Nerede problem var?
Merhaba,izmirlimuhendis":1tzo6zh6' Alıntı:projede S20 kolonunu (poligon U kolon) U tarafının iki ucunu kiriş ile bağlamak istiyorum ancak bir türlü kiriş tanımlayamıyorum. yardımcı olabilirmisiniz.