V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Merhabalar

Eklemiş olduğum projede Seçmeli Rapor aldığım zaman düzensizlikler bölümünde B2 düzensizliği olmamasına rağmen, aynı raporda R Katsayısının seçim nedenleri bölümünde B2 düzensizliği Var yazıyor.
Bu sebeple hem A1 hem B2 düzensizliği olmamasına rağmen dinamik analizde alt sınır değeri Betayı 0.9 alıyor.
Sebebi nedir?
Teşekkürler

Ekli dosyalar

proisa":3e6sdhxj' Alıntı:
Merhabalar

Eklemiş olduğum projede Seçmeli Rapor aldığım zaman düzensizlikler bölümünde B2 düzensizliği olmamasına rağmen, aynı raporda R Katsayısının seçim nedenleri bölümünde B2 düzensizliği Var yazıyor.
Bu sebeple hem A1 hem B2 düzensizliği olmamasına rağmen dinamik analizde alt sınır değeri Betayı 0.9 alıyor.
Sebebi nedir?
Teşekkürler

Merhaba,

Belirttiğiniz durum merdiven çıkış kolonun ara sahanlığa bağlanmamasından ve Analiz ayarlarında üst rijit kat numarasının her iki yön için farklı alınmasından kaynaklanıyor. Merdiven oluştururken ara sahanlığının konturunu örnekteki gibi parçalı bir şekilde oluşturun. BAP03 açılı perdesi sebebiyle de üst rijit kat numarasının her iki yön için -2 alınması bence daha uygun olur.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

[/quote]

Merhaba,

Belirttiğiniz durum merdiven çıkış kolonun ara sahanlığa bağlanmamasından ve Analiz ayarlarında üst rijit kat numarasının her iki yön için farklı alınmasından kaynaklanıyor. Merdiven oluştururken ara sahanlığının konturunu örnekteki gibi parçalı bir şekilde oluşturun. BAP03 açılı perdesi sebebiyle de üst rijit kat numarasının her iki yön için -2 alınması bence daha uygun olur.

İyi çalışmalar[/quote]

Merdiven kolunun ara sahanlığa bağlanmamasının sebebini anlamadım. Sizin çiziminizde ara sahanlıkta rota çizimi yaparken merdiven kollarının bittiği ve bağladığı yerlerede nokta oluşturmuşsunuz. Her zaman böyle veri girişi mi yapılması gerekir.
Benim çizimim de merdiven tersirleri (merdivenin kendisi değil) yanlış mı hesaplanmış oluyor?

Merhaba,

İyi çalışmalar[/quote]

Merdiven kolunun ara sahanlığa bağlanmamasının sebebini anlamadım. Sizin çiziminizde ara sahanlıkta rota çizimi yaparken merdiven kollarının bittiği ve bağladığı yerlerede nokta oluşturmuşsunuz. Her zaman böyle veri girişi mi yapılması gerekir.
[/quote]
Evet bu şekilde yapılması gerekiyor. Parçalı bir şekilde oluşturulmadığında ikinci kol ara sahanlığa bağlanmıyor.

Ekli dosyalar

• 2.PNG
    2.PNG
    128.4 KB · Görüntüleme: 29,097
  • 1.PNG
    1.PNG
    70.3 KB · Görüntüleme: 29,097
Forumda bildirilen ve 7.019 versiyonunda giderilen tespitler:

NYILMAZ":2nh49j2l' Alıntı:
Aşağıda talep ettiğim bilgilerin hepsinin bir şekilde program içinde mevcut olduğunu biliyorum. Yinede:

Performans analizi raporları, güçlendirme yada genel analiz raporu sonuçlarında olduğu gibi seçmeli rapor formatında olabilir mi? Yada performans analiz raporlarına;
- yapı yerleşim şekilleri
- yapı genel bilgileri
- kiriş yükleri
- döşeme yükleri eklenebilir mi?

Ayrıca performans analizi ön bilgilerinde;
- bilgi düzeyi katsayısı (biliyorum tabloda yazıyor ama...)
- kullanılan deprem seviyesi
- hesaplanan performans düzeyi
- beklenen performans düzeyi eklenebilir mi?
...... Sevilerimle, kolay gelsin....

unver":2nh49j2l' Alıntı:
Sn NYILMAZ önerisine destek.
1- "Deprem yönetmeliği genel raporu" (ikonu) gibi;
"Güçlendirme yönetmeliği genel raporu"(ikonu) ile sonuçları ekrandan almamız olabilirmi?
(TDY 7.5.3. göre göreli kat ötelemeleri eklenerek, proje hataları, proje hataları tespit edildi verileri ile birlikte)
2-"Seçmeli raporlar"(ikonu) da zaten;
"Statik rapor ayarları" nda "Güçlendirme raporları" bölümü var. Buraya şimdiki durumda güçlendirme raporunda basılan seçenekler eklenirse, seçmeli raporlarda bastırdığımız bütün bilgiler ile birlikte, güçlendirme raporları bastırılabilir.
Kolay gelsin

ryildiz":2nh49j2l' Alıntı:
Süneklik düzeyi normal perdeli sistemlerde program alfa s kontrolünü yapıyor mu?
TDY 2.5.3.1 e göre alfa s >=0,75. ( Ancak as 0,75 ten küçük olduğu halde program süneklik düzeyinin değiştirilmesi hususunda bildirimde bulunmuyor)

yagmurcankocak":2nh49j2l' Alıntı:
İyi günler dilerim,
Forumda aradım ama bulamadım o yüzden yeni bir başlık açtım.
Sormak istediğim süneklik düzeyi yüksek kirişler için (süneklik düzeyi düşük kirişler içinde aynı koşul geçerli olmak üzere) TDY 2007'ye göre 3.4.1 (a) maddesinde minimum kiriş genişliği en az 250mm olacaktır kısıtlaması var. Modelimde süneklik düzeyini yüksek olarak seçmiş olmama rağmen 200mm genişlikli kiriş kullandığımda herhangi bir uyarı göremedim programda. Acaba ben mi birşeyleri gözden kaçırdım ?
İyi çalışmalar,
Yağmur Can KOÇAK

yagmurcankocak":2nh49j2l' Alıntı:
İyi günler,
Kolon enkesit alanı kontrolünde (T.D.Y. 3.3.1.1) kolonlar enkesitleri için "Dikdörtgen kesitli kolonların en küçük boyutu 250 mm'den ve enkesit alanı 75000 mm²'den daha az olmayacaktır. Dairesel kolonların çapı en az 300 mm olacaktır" şeklindeki açık ifadesine rağmen programa çapı 300 mm olan dairesel kolon tanımladığımda "düşük kesitli kolon" uyarısı alıyorum. Sanırım dairesel kolonlarda da enkesit alanı kontrolü uygulanıyor. Paylaşmak istedim.
İyi çalışmalar,
Yağmur Can KOÇAK

siromar":2nh49j2l' Alıntı:
raporda Kolon kesme güvenliği kısmında hataı basılan birşey farkettim
kolay gelsin iyi çalışmalar

Riskli binaların tespit edilmesine yönelik yayımlanan yönetmeliğe nereden ulaşabilirim.
İlginç ama internette teknik yönetmeliğe ulaşamadım.

Merhabalar

Ekteki istinat duvarı projesinde donatı tablosundaki değerler kırmızı renkte görünüyor. Forumda daha önce de karşılaştığım bir durum. Nasıl çözebilirim?

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Donatı tablosundaki kırmızı renk donatı eksikliğinden kaynaklanıyor. İstinat duvaro Donatı seçimi diyaloğunda Konsol düşey donatısını 28 lik donatı çapına kadar işaretleyip istinat duvarı analizi yapın.

İyi çalışmalar

proisa":22iilb8v' Alıntı:
Riskli binaların tespit edilmesine yönelik yayımlanan yönetmeliğe nereden ulaşabilirim.
İlginç ama internette teknik yönetmeliğe ulaşamadım.

Yönetmelik henüz yayımlanmış olabilir, yakında yayımlanacaktır.. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan temin ettiğimiz son metne göre programa ekleme yapıldı. (RiskliBinaTesbitindeKullanılacakKurallar_23_01_2013.pdf)

proisa":22iilb8v' Alıntı:
Riskli katın tesbiti nasıl yapılıyor?

Analiz sırasında kritik katı program bize soruyor.

Ekli dosyalar

PROJE LİNKİ:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

sayın ünver merhabalar... forumda mesajlarınızı takip ediyorum güzel cevaplar veriyosunuz belki banada yardımcı olursunuz düşüncesiyle gönderiyorum bu mesajı eğer vaktiniz olursa bi projem var bulunduğum bölge açısından büyük diyebilcem bi proje..bitirdim projemi analiz sonucunda raporlarda herhangibir sıkıntı çıkmadı yalnız daha bu meslekte yeni olduğumdan ufak tefekte olsa hatalarım varmı yanlış yapmışmıyımdır, gibi düşünceler aklıma gelmiyo değil. sizden ricam size gönderdiğim projeyi vaktiniz olursa şöle genel hatlarıyla bakıp tecrübelerinizden yararlanarak varsa bana tavsiye edebilceniz şeyleri mesaj atarmısınız... forumda paylaştım yalnız cvp yazan olmadı sizden isteğim bana yardımcı olurmusunuz...
proje hakkındada kısa bilgi veriyim. bulunduğum bölge 1. derece deprem bölgesi, zemin sınıfı CZ4, müşterinin isteği doğrultusunda yarı bodrum yaptım ( temel topal temel diye tabir edilen temel sistemiyle çözmek zorunda kaldım ama gerekli önlemleri aldığımı düşünüyorum bodrum kat perdeleri için konuşuyorum ) üzerinde zemin kat + 3 kat ve çatı var çatıyıda çelik profiller yardımyla kapatıcaz sadece kolonları devam ettirdim ölece bıraktım ( tabi %33 çatı eğimini düşünerek kolonları bıraktım ) bukadar zaten diğer değerler analiz ayarlarında mevcut yardımcı olursanız çokkk memnun olurum ... şimdiden çokkkk teşekürler...

Radye temelde zımbalama nedeni ile kolon başlığı tanımladığımız zaman, bodrum kattaki kolona kolon başlığının yüksekliği kadar kot vermemiz gerekir mi?

proisa":25b8eicn' Alıntı:
Radye temelde zımbalama nedeni ile kolon başlığı tanımladığımız zaman, bodrum kattaki kolona kolon başlığının yüksekliği kadar kot vermemiz gerekir mi?

Kolonun kotu zımbalama hesabını etkilemez... Bu manada kolona, kolon başlığının yüksekliği kadar kot vermemiz gerekmiyor. Ancak kesitte, kolon kotunu ne verirseniz o şekilde görünecektir.

Programda genel ayarlar/ayarları bütün pencerelere uygula komutunu işaretliyorum. Başka kata geçiyorum orada baktığımda işaret yok. Tekrar aynı işaretlediğim kata geliyorum, eski işaretlediğim yerde de işaret kalkmış. Böylelikle; örneğin tüm katlardaki kirişlerin taraması olsun (çizim detayları/kiriş taraması) diyorum. Fakat sadece mevcut kattaki değişiyor, her katı ayrı ayrı yapmak zorunda kalıyorum. Nerede problem var?

NYILMAZ":vr6x0vtp' Alıntı:
Programda genel ayarlar/ayarları bütün pencerelere uygula komutunu işaretliyorum. Başka kata geçiyorum orada baktığımda işaret yok. Tekrar aynı işaretlediğim kata geliyorum, eski işaretlediğim yerde de işaret kalkmış. Böylelikle; örneğin tüm katlardaki kirişlerin taraması olsun (çizim detayları/kiriş taraması) diyorum. Fakat sadece mevcut kattaki değişiyor, her katı ayrı ayrı yapmak zorunda kalıyorum. Nerede problem var?
Merhaba,
Katman Ayarları/ Çizim Detayları sekmesinde yapılan değişiklikler sadece aktif katta çalışıyor.
Genel Ayarlarda tüm katlara uygula seçeneği işaretlendiğinde o an için yapılan ayarlar tüm katlara uygulanıyor. Daha sonra diyaloğa girildiğinde o satırın işaretli görünmemesi normal.

İyi çalışmalar

projede S20 kolonunu (poligon U kolon) U tarafının iki ucunu kiriş ile bağlamak istiyorum ancak bir türlü kiriş tanımlayamıyorum. yardımcı olabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

izmirlimuhendis":1tzo6zh6' Alıntı:
projede S20 kolonunu (poligon U kolon) U tarafının iki ucunu kiriş ile bağlamak istiyorum ancak bir türlü kiriş tanımlayamıyorum. yardımcı olabilirmisiniz.
Merhaba,

Poligon kolon çubuk eleman olduğu için arasına kiriş veya döşeme kenarı girilemez. Poligon kolonu panel objeleri ile girip kabuk olarak modelleyebilirsiniz.

İyi çalışmalar

iyi günler arkadaşlar ekteki dosyada 64 m2 döşemem var 2 farklı tasarım yaptım , hangisi daha sağlıklı olacağı konusunda görüşlerinizi bekliyorum iyi çalışmalar
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri