proisa":2ks0wehr' Alıntı:Bir binada aşağıdaki gibi bir kiriş çizmem gerekti.
Analiz ve betonarme dizaynı açısından bunu tek kiriş olarak mı girmek daha doğru yoksa parçalara bölüp farklı isimler vermek mi?
Merhaba,nitasltd":2oao832v' Alıntı:sistem çözülemiyor hatası veriyor fakat hatayı bulamadım.. yardımcı olabilirmsiniz
proisa":3tqsc329' Alıntı:ver 7.019 da merdiven momentlerinin 0 hesaplanması sebebi ile merdiveni yapı ile beraber çözmekte bir sıkıntı var mı?
emrah":141c5b5u' Alıntı:Merhaba
Default ayarlarda yapılmış ekteki basit projede;
Kolon beton örtüsü 4.5 cm alınırsa enine donatı Q8/12/7/10, kolon beton örtüsü 4 cm alınırsa enine donatı Q8/12/8/10 çıkmakta.
Kolon sarılma bölgesi enine donatıları aralığındaki bu fark neden oluşmaktadır?
Zayıf Kat uyarısı ile ilgili daha önce sorduğunuz soruya verilen cevap faydalı olacaktır.windtalker:27k67l0f' Alıntı:Merhabalar,
1) Ekteki sarten1 ve sarten3 projelerinde zayıf kat hatası alıyorum.
sarten_2 .ide7 projesinde zemin ve 1. Katta D06 döşemesine ait sol döşeme kenarının K53 kirişine bağlandığı koordinatta kiriş üzerinde düğüm noktası oluşmuyor. Ayrıca 1. Kattaki K54 kirişinin sağ düğüm noktası bağlandığı K63 kirişin üzerinde oluşmamış.2) Sarten2 projesi analiz sırasında hata vererek kapanıyor.
HakanŞahin":c14rmjir' Alıntı:Verilen beton örtüsü değerine göre etriye aralığının değişmesi normaldir çünkü hacimsel donatı oranında kullanılan bk değerini etkilemektedir. Bk değeri beton örtüsüne bağımlıdır. (TDY formül 3.1 ve 3.2)
bk: Birbirine yatay doğrultuların her biri için, kolon veya perde uç bölgesi çekirdeğinin enkesit boyutu (en dıştaki enine kesit donatı eksenleri arasındaki uzaklık)
emrah":35ffckos' Alıntı:HakanŞahin":35ffckos' Alıntı:Verilen beton örtüsü değerine göre etriye aralığının değişmesi normaldir çünkü hacimsel donatı oranında kullanılan bk değerini etkilemektedir. Bk değeri beton örtüsüne bağımlıdır. (TDY formül 3.1 ve 3.2)
bk: Birbirine yatay doğrultuların her biri için, kolon veya perde uç bölgesi çekirdeğinin enkesit boyutu (en dıştaki enine kesit donatı eksenleri arasındaki uzaklık)
Aynı projede (Kolon beton örtüsü 4.5 cm) kolon donatılarını majör ve minör yönde 4Q14 olacak şekilde düzenledim. İlk duruma göre çiroz sayısı 1 adet arttı ancak enine donatıyı Q8/12/8/10 seçince hata veriyor. Ekteki hesaplamada bir hata varmı?
cem_kucuk569":lzz9w8gi' Alıntı:ekte gönderdiğim merdivenin raporunda kuvvetler ve momentler sıfır çıkıyor demoda yaptığımda ise kuvvetleri ve momentleri görebilmekteyim yardımm lütfenn merdivenlerim ekte verilmiştir.
proisa":lzz9w8gi' Alıntı:Riskli Bina analizini çoğu projede bende denedim.
Denediğim 10'un üzerinde projede sonuç olarak;
Normal tasarımda sorunu olmayan ve doğrusal performans analizinden Can Güvenliği performansını alan binaların %85'i riskli bina olarak çıkıyor.
proisa":2t0t94uv' Alıntı:Eklediğim proje dosyasında aynı iki döşeme bodrum katta döşeme kalınlığını sağlarken zemin katta sağlamıyor. DB101-DZ01 / DB109-DZ07
Sebebi nedir acaba?
proisa":2t0t94uv' Alıntı:Elle hesap yaptığımda zemin katta yapılan hesap doğru çıkıyor.
Birde bu proje ile uğraşırken sistem devamlı çöküyor...
ideStatik yanıt vermeyi durdurdu....
Geometri kontrolünde hata bulamadım