V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

hakan_sb":3jx8sbct' Alıntı:
şu an yapmakta olduğum projede perde modellemesinin uç kot:3.50 diğer uç ise 2.50 yanda eğimli perde gerekli modellemesini nasıl yapabilirim? tşk. edr.
Programda sol ve sağ ucu farklı yüksekliğe sahip panel objesi tanımlama olanağı bulunmuyor.

Arkadaşlar elimde bir proje var.. projenin söyle bir sıkıntısı var.... Projede 65cm RADYE döşeme inşaat sırasında döküldükten bir hafta sonra alınan karot numunesinde dayanımın yetersiz olduğu tespit edilmiş ve yapı denetiminde yönlendirmesiyle.. radye kırılıp yeniden döküleceğine.. üstüne 30cm yeni bir radye temel dökülmüş.. ve belli aralıkalrla epoksi yapılarak bütünleşmesi sağlanmış....:)))

Şimdi ben bu durumda son oluşan radyeyi nasıl hesaplayabilirim.. idecadde bunu yapabilmem mümkün mü....:??

mümkünse nasıl.....

tşk ederim...

Levent Özpak":b41d3hrl' Alıntı:
hakan_sb":b41d3hrl' Alıntı:
şu an yapmakta olduğum projede perde modellemesinin uç kot:3.50 diğer uç ise 2.50 yanda eğimli perde gerekli modellemesini nasıl yapabilirim? tşk. edr.
Programda sol ve sağ ucu farklı yüksekliğe sahip panel objesi tanımlama olanağı bulunmuyor.

Merhaba Levent Bey,
2.5 yıldır çalıştığım proje ofisinde yerli yazılım olarak S**4-Cad kullanılıyor. Yazılımın avantaj ve dezavantajlarını çok iyi biliyorum. ideCAD i de 2008 den beri takip ediyorum. 6. Surumle bayağı bir sıçrama yapıp 7. Sürümde çok iyi bir konuma geldiğini düşünüyorum. Son bir kaç yıldır her ortamda ideCAD savunurken buluyorum kendimi. Arkadaşlarım bazen ideCAD yetkilileri seni görse hemen işe alır diye de takılıyor. O derece yani. Ama bazı şeyleri neden yazılıma koymadıgınızı anlayamıyorum. Artık hesap algoritması veya model arayüzü mur izin vermiyor bilemiyorum. Söz gelimi;

1) Perdenin iki ucuna farklı kot neden veremiyoruz? Mesh algoritması mı sorun?

2) Analiz sonrasında plandan bir elemana tıklayıp eleman sonuçlarını ve donatı diyalog tablosunu neden göremiyorum. Özellikle kiriş donatılarını elle değiştirmek istediğimde betonarme menüsünden kiriş sekmesine gelince açılan sayfada kiriş isimleri yazıyor. Yani önce plandaki ismi bulup sonra o tablodan değiştirmek gerekiyor. Size bu zor değil mi? Ya da farklı yol mu var?

3) Sol tarafta yer alan ağaç menüde neden katlar yok. Sayfa bilgi çubuğuna sağ tıklayarak katlar arası geçiş çok garip ve kullanışsız doğrusu.

4) Analiz sonrasinda kesiti yetersiz elemanları 3D penceresinde yanıp sönerek gosterilmesi işleri çok hızlandırır. Böyle bir özellik getirmeyi dusunuyor musunuz?

Niyetim yazılımın daha iyi hale gelmesi. Zaten ideCAD in rakiplerine göre onlarca farklı konuda üstün geldiğini biliyorum. Ama benim gibi profesyonel iş hayatında farklı bir yazılım kullanan bir mühendisin ideCAD kullanmaya karar verdiğinde ilk arayacağı ozellikler bunlar. Sevgilerle.

Merhaba Sayın MaFiAmax;
MaFiAMaX":214tfjaj' Alıntı:
1) Perdenin iki ucuna farklı kot neden veremiyoruz? Mesh algoritması mı sorun?
Perdenin iki ucuna farklı kot verilmesi ile ilgili teknik olarak bir sorun yok. Ancak öncelikli işler listesinde şu an bulunmamakta...

2) Analiz sonrasında plandan bir elemana tıklayıp eleman sonuçlarını ve donatı diyalog tablosunu neden göremiyorum. Özellikle kiriş donatılarını elle değiştirmek istediğimde betonarme menüsünden kiriş sekmesine gelince açılan sayfada kiriş isimleri yazıyor. Yani önce plandaki ismi bulup sonra o tablodan değiştirmek gerekiyor. Size bu zor değil mi? Ya da farklı yol mu var?
Programda herhangi bir elemanı seçip betonarme diyaloğuna girildiğinde diyalogda sadece ilgili eleman görünür. Bu olanağın işlemlerinizi hızlandıracağını düşünüyorum.

3) Sol tarafta yer alan ağaç menüde neden katlar yok. Sayfa bilgi çubuğuna sağ tıklayarak katlar arası geçiş çok garip ve kullanışsız doğrusu.

Bu olanak şu an programda mevcut. Ancak çizim pencerelerinin yapı ağacında görünmesi için Proje açıldıktan sonra Kat Genel Ayarları diyaloğuna girilip Tamam tıklanarak diyalogdan çıkılması gerekiyor.

4) Analiz sonrasinda kesiti yetersiz elemanları 3D penceresinde yanıp sönerek gosterilmesi işleri çok hızlandırır. Böyle bir özellik getirmeyi dusunuyor musunuz?
Bu tür bir özelliğin 8 versiyonunda programa eklenmesi planlanıyor.

İyi çalışmalar

hocam autocad de .dxf olarak kaydettiğim dosyayı idecadde açamıyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.

özgür":3p293jw0' Alıntı:
hocam autocad de .dxf olarak kaydettiğim dosyayı idecadde açamıyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

Neyi amaçladığınızı belirtmemişsiniz.

Amacınız çizimi çizgi objeleri olarak import etmekse Proje/Import/Dxf komutunu kullanabilirsiniz.

Amacınız Aks, kolon, kiriş elemanlar oluşturmaksa Araçlar/2B Mimari Proje Oku komutunu kullanabilirsiniz. Ancak bu komutun tam verimli kullanılabilmesi için, elemanların kendi katmanlarında tanımlanmış olması gereklidir.

hocam dediğiniz yönergeleri uyguladım ama can't open file yazıyor, ne kadar uğraştıysam sorunu çözemedim.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

özgür:sod15w4u' Alıntı:
hocam dediğiniz yönergeleri uyguladım ama can't open file yazıyor, ne kadar uğraştıysam sorunu çözemedim.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Sorun windows dil bölge ayarlarının türkçe olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Dxf uzantılı dosyanın ismini 8 karakteri aşmayacak şekilde ve türkçe karakter içermeyecek şekilde değiştirin. (Örneğin a1.dxf yapın) Eğer dosya import ediliyorsa sorun türkçe karakterden kaynaklanıyordur. Windows dil ve bölge ayarlarının türkçe olarak düzenlenmesi için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Eğer sorun düzelmezse dxf uzantılı dosyayı ekleyin, inceleyelim.

hocam windows dil bölge ayarlarını da düzelttim ama olmadı, bundan önce ide 5 vardı bilgisayarımda sonradan bunu yükleyince hata verdi. acaba sorun bununla alakalı olabilirmi ?

özgür":2o7oczwt' Alıntı:
hocam windows dil bölge ayarlarını da düzelttim ama olmadı, bundan önce ide 5 vardı bilgisayarımda sonradan bunu yükleyince hata verdi. acaba sorun bununla alakalı olabilirmi ?

Sorunun 5 ile alakası yoktur. Dxf dosyasını mesaja ekleyin, bizde açılıyor mu bakalım...

perde altına radye temel
tamamı perdelerle çevrili bir yapıda radye temel yapmak istersek döşeme kenarı komutu ile döşeme oluşturmak gerekiyor. Ancak burada kafama takılan döşeme kenarını perdenin içinden mi geçiricez yoksa dışından mı . bu yapıyı nasıl etkiler. bunları sormak istiyorum..

Ekli dosyalar

Geri