V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

sultan061":1ku21spx' Alıntı:
inşaat mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim , idecad statik 7 nin demo sürümünü indirdim ve kullanıyorum, fakat bazı hazır projeleri sürüm uyuşmazlığı edeniyle kullanamıyorum. sanırım demo sürüm 7.017 fakat elimdeki hazır projeler 7.020 acaba demo sürüm güncellemesi yapılabiliyor mu ?

Evet 7.020 için demolar hazırlanıyor...

elif ceren ankaralı":3agkx9mm' Alıntı:
su basman perdelerim çizim aldığım zaman zemin kat kolon aplikasyon planında gözüküyor gözükmemesi için ne yapmam gerekiyor acil cevap arkadaşlar

2 farklı şekilde yapma şansınız var:

Plan penceresinde su basman perdelerini silip, kolon aplikasyon planı aldıktan sonra, su basman perdelerini tekrar geri getirmek için "geri al" yapmak... Kolon aplikasyon alırken su basman perdeleri silinmiş olduğu için çizimde görünmeyecekler...

veya

Su basman perdelerin her bir parçası kolon aplikasyonda blok yapıldığı için, tıklayıp, bütün olarak silebilirsiniz.

.rpt dosyaları

yeni güncellemeyi kurduktan sonra idecad .rpt uzantılı dosyayı varsayılan olarak ayarlayamıyorum.masaüstünde kayıt olan metraj dosylarım otomatik olarak varsayılan .rpt olmuyor? yardımcı olabilirmisiniz

Re: .rpt dosyaları

illaga":3lydgtpa' Alıntı:
yeni güncellemeyi kurduktan sonra idecad .rpt uzantılı dosyayı varsayılan olarak ayarlayamıyorum.masaüstünde kayıt olan metraj dosylarım otomatik olarak varsayılan .rpt olmuyor? yardımcı olabilirmisiniz
Sorununuz tam anlaşılmadı. Eğer rpt uzantılı dosyayı çift tıklayarak açmaktan bahsediyorsanız, bu konuyla ilgili program kurulumunda herhangi bir işlem yapılmıyor. rpt uzantılı dosyayı çift tıklayarak açmak için bir defaya mahsus olmak üzere önce dosya üzerinde sağ tuşa basın. Açılan menüden Birlikte Aç satırını tıklayın. Karşınıza gelen diyalogda Önerilen programlar bölümünde ide RPT görünmüyorsa Gözat seçeneğini tıklayarak C:\Program Files\ideCAD\ideCAD Statik 7 klasörü altından ideRPT.exe dosyasını seçin Diyalogda -Bu tür dosyaları açmak için her zaman seçili programı kullan- seçeneğini işaretleyin. Tamam ı tıklayarak diyalogdan çıkın. Artık rpt uzantılı dosyayı çift tıkladığınızda iderpt programı ile birlikte açılacak.

Ekli dosyalar

• birlikteaç.PNG
    birlikteaç.PNG
    19.4 KB · Görüntüleme: 28,632
sultan061":1ggarynb' Alıntı:
inşaat mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim , idecad statik 7 nin demo sürümünü indirdim ve kullanıyorum, fakat bazı hazır projeleri sürüm uyuşmazlığı edeniyle kullanamıyorum. sanırım demo sürüm 7.017 fakat elimdeki hazır projeler 7.020 acaba demo sürüm güncellemesi yapılabiliyor mu ?

HakanŞahin":1ggarynb' Alıntı:
Evet 7.020 için demolar hazırlanıyor...

7.020 demolarını "download" sayfamızdan indirebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

elif ceren ankaralı":eiapdbpm' Alıntı:
göreli kat ötelemesi çok yüksek rijitliği arttırın diye rapor alıyorum ne yapmam gerekiyor acaba

Kolon boyutları yetersiz görünüyor... Daha detaylı yanıt verebilmek için projenin incelenmesi gerekiyor.

elif ceren ankaralı":2d4v9mmh' Alıntı:
projenasıl yükleniyor

Mesaj yazdığınız çerçevenin altında "Eklenti yüklemesi" bölümü var, orayı kullanabilirsiniz. Ancak dosya boyutu sınırı vardır. Projeyi sıkıştırılmış ekleyebilirsiniz. Boyut fazla gelirse dosya paylaşım sitelerinden birine yükleyebilir, linkini verebilirsiniz.

elif ceren ankaralı":18fdaxxw' Alıntı:
göreli kat ötelemesi sorunu yaşıyorum kolonları büyüttüğüm halde yardım lütfen
Merhaba,

*Projede temel sistemi kirişli radye olarak dizayn edilmiş ve Analiz Ayarlarında üst yapı etkileşimli çözüm seçeneği işaretlenerek analiz yapılmış. Kirişli radye temel sistemi üst yapı-temel etkileşimli çözüm için uygun değil. Eğer üst yapı etkileşimli çözüm yapılacaksa temel sistemi kirişsiz radye olarak dizayn edilmeli...

*Temel sistemi örnekteki gibi kirişsiz radye olarak tasarlanıp , B aksındaki kolonların boyutları X ekseni doğrultusunda büyütüldüğünde göreli kat öteleme sorunu çözülüyor.

Ekli dosyalar

Eklemiş olduğum projede analiz yaptığımda bir sıkıntı gözükmüyor.
Sonra hiçbirşey değiştirmeden ikinci analizi yapıyorum, bazı kolon-kiriş birleşim güvenliği hataları çıkıyor.
Ardından tekrar birşey değiştirmeden analiz yapıyorum, eski hatasız haline geri dönüyor.
Bu böyle döngü şeklinde devam ediyor.

Ekli dosyalar

Bu sefer eklediğim projede ise deprem yüklerini mod birleştirmeye göre hesapladığımızda çözüm normal, hata veren bir eleman yok.
Fakat dağıtılmış kütleler ile tepki spektrumu kullandığımızda bütün kolonlar. E,M,K,As(-) uyarısı veriyor.

Ekli dosyalar

proisa":2oxpxexq' Alıntı:
Bu sefer eklediğim projede ise deprem yüklerini mod birleştirmeye göre hesapladığımızda çözüm normal, hata veren bir eleman yok.
Fakat dağıtılmış kütleler ile tepki spektrumu kullandığımızda bütün kolonlar. E,M,K,As(-) uyarısı veriyor.

Projenizde, tepki spektrumu çözümü için mod sayısı yetersiz kalıyor... Mod sayısını arttırın, sonuçlar normalleşecektir.

proisa":mbduanyu' Alıntı:
Sonra hiçbirşey değiştirmeden ikinci analizi yapıyorum, bazı kolon-kiriş birleşim güvenliği hataları çıkıyor.
Ardından tekrar birşey değiştirmeden analiz yapıyorum, eski hatasız haline geri dönüyor.
Merhaba,

3. kattaki SD01 döşemesideki yük dağılımından kaynaklanan bir durum var. Tam rijit diyafram seçeneğine göre analizde sorun oluşmuyor. Projedeki durumu notlarımız arasına aldık.

Levent Özpak":305dp26l' Alıntı:
proisa":305dp26l' Alıntı:
Merhaba,

3. kattaki SD01 döşemesideki yük dağılımından kaynaklanan bir durum var. Tam rijit diyafram seçeneğine göre analizde sorun oluşmuyor. Projedeki durumu notlarımız arasına aldık.

Projeyi neredeyse tamamladım ama merak ettim hata verdiği durumdaki analiz mi doğru diğeri mi?

proisa":6w3pmmlz' Alıntı:
Levent Özpak":6w3pmmlz' Alıntı:
proisa":6w3pmmlz' Alıntı:
Merhaba,

Projeyi neredeyse tamamladım ama merak ettim hata verdiği durumdaki analiz mi doğru diğeri mi?
Kolonlarda B uyarısı veren analiz doğru görünüyor.

şu an yapmakta olduğum projede perde modellemesinin uç kot:3.50 diğer uç ise 2.50 yanda eğimli perde gerekli modellemesini nasıl yapabilirim? tşk. edr.

Geri