V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

izmirlimuhendis":270f6ti3' Alıntı:
perde altına radye temel
tamamı perdelerle çevrili bir yapıda radye temel yapmak istersek döşeme kenarı komutu ile döşeme oluşturmak gerekiyor. Ancak burada kafama takılan döşeme kenarını perdenin içinden mi geçiricez yoksa dışından mı . bu yapıyı nasıl etkiler. bunları sormak istiyorum..
Radye döşeme kenarlarını perdelerin dışından dolaşmanız uygun olur. Aksi durumda Panellerin etkileri radyede dikkate alınmayabilir.

Ekli dosyalar

İyi akşamlar,

Ekte hazırladığım güçlendirme projesi için çizimleri hazırladım. Sonrasında metraj hazırlamaya başladım. İhtiyacım olan sadece güçlendirmede kullanılacak beton ve donatı olduğu için programın verdiği metrajı doğrudan kullanamıyorum. Bu sebeple, programın verisini excel'e aktarıp düzenlemeye başladım. Sorumu, spesifik bir örnek ile sorayım;

Projeden bir bodrum kat kolon aplikasyon planı alın, güçlendirme detayları ile. O detaylarda 163 numaralı bir çiroz donatısı var. Aynı çizimde ağırlığını ve adetini(alttaki tabloda) gösteriyor. Şİmdide bir donatı metrajı hazırlatın (rapor menüsündeki ile, detaylı metraj). Rapor kısmından oluşturulan metrajda (kolonlar için oluşturulmuş kısımda) bu çirozu göremedim. Hatta 125 numaralı pozdan sonraki hiçbir poz bu metrajda yer almıyor.

Acaba ben biryerlere bakmayı mı unutuyorum ? Çünkü programın çizimde metrajını gördüğü pozu, raporlamada görmemesi pek mantıklı gelmiyor.

İyi çalışmalar.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

yagmurcankocak":2tklmxtr' Alıntı:
İyi akşamlar,

Ekte hazırladığım güçlendirme projesi için çizimleri hazırladım. Sonrasında metraj hazırlamaya başladım. İhtiyacım olan sadece güçlendirmede kullanılacak beton ve donatı olduğu için programın verdiği metrajı doğrudan kullanamıyorum. Bu sebeple, programın verisini excel'e aktarıp düzenlemeye başladım. Sorumu, spesifik bir örnek ile sorayım;

Projeden bir bodrum kat kolon aplikasyon planı alın, güçlendirme detayları ile. O detaylarda 163 numaralı bir çiroz donatısı var. Aynı çizimde ağırlığını ve adetini(alttaki tabloda) gösteriyor. Şİmdide bir donatı metrajı hazırlatın (rapor menüsündeki ile, detaylı metraj). Rapor kısmından oluşturulan metrajda (kolonlar için oluşturulmuş kısımda) bu çirozu göremedim. Hatta 125 numaralı pozdan sonraki hiçbir poz bu metrajda yer almıyor.

Acaba ben biryerlere bakmayı mı unutuyorum ? Çünkü programın çizimde metrajını gördüğü pozu, raporlamada görmemesi pek mantıklı gelmiyor.

İyi çalışmalar.]

Merhaba,

Çizimlerde bahsettiğiniz poza ait donatı metrajı raporlada da görünüyor. Ancak poz numaraları farklı ... Örneğin çizimde 163 nolu poza ait çiroz donatısının metrajı raporda 125 nolu pozda görünüyor.

Pozların farklı olma nedeni; programda şu an çizimlerde eleman bazında global metraj hazırlanması....

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• metraj_poz_2.PNG
    metraj_poz_2.PNG
    12.8 KB · Görüntüleme: 27,534
Levent Özpak":2inphnzp' Alıntı:
yagmurcankocak":2inphnzp' Alıntı:
İyi akşamlar,

İyi çalışmalar.]

Merhaba,

Çizimlerde bahsettiğiniz poza ait donatı metrajı raporlada da görünüyor. Ancak poz numaraları farklı ... Örneğin çizimde 163 nolu poza ait çiroz donatısının metrajı raporda 125 nolu pozda görünüyor.

Pozların farklı olma nedeni; programda şu an çizimlerde eleman bazında global metraj hazırlanması....

İyi çalışmalar

Levent Bey iyi günler tekrar,

"Donatıyı global pozlandır" seçeneğini kaldırıp çizimleri yeniden oluşturdum. Bu durumda her 3 kattada aslında aynı olan çirozlar, tamamen farklı isimler aldı (Bodrum:156 Z.kat:15 1.kat:13). Ama bu durumda da metrajdaki 125 poz numaralı donatı (çiroz) çizimlerde gözükmüyor. Kaldı ki çizimde "donatıyı global pozlandır" dememizin sebebi zaten farklı katlardaki elemanlar eğer aynı ise, aynı ismi alsınlar diye değil mi (yani 1. kattada bodrum kattada şekli aynı olan (bu örnekte) çirozlar aynı poz numarasına sahip olsunlar) ?

Yada lafı çok dolandırmadan, sizide fazla yormadan, sorumu şöyle kısaltayım. Çizimlerde gördüğümüz donatıların, metrajdaki karşılıklarını (eğer poz numaralarında bu şekilde uyumsuzluk var ise şayet) nasıl bulabilirim (Bu örnekte mesela global olarak 163 poz no'lu donatının metrajdaki 125 poz no'lu donatıya denk geldiğini nasıl bulabilirim) ? Ayrıca, eğer tüm çizimde zaten toplam 125 poz demir varsa, "donatıyı global pozlandır"ın anlamı bu değil mi? Neden çizimlerdeki "global pozlar" ile metrajdaki "global pozlar" farklı ?

İyi çalışmalar

yagmurcankocak":38lsr67v' Alıntı:
Levent Bey iyi günler tekrar,
"Donatıyı global pozlandır" seçeneğini kaldırıp çizimleri yeniden oluşturdum. Bu durumda her 3 kattada aslında aynı olan çirozlar, tamamen farklı isimler aldı (Bodrum:156 Z.kat:15 1.kat:13). Ama bu durumda da metrajdaki 125 poz numaralı donatı (çiroz) çizimlerde gözükmüyor. Kaldı ki çizimde "donatıyı global pozlandır" dememizin sebebi zaten farklı katlardaki elemanlar eğer aynı ise, aynı ismi alsınlar diye değil mi (yani 1. kattada bodrum kattada şekli aynı olan (bu örnekte) çirozlar aynı poz numarasına sahip olsunlar) ?
Yada lafı çok dolandırmadan, sizide fazla yormadan, sorumu şöyle kısaltayım. Çizimlerde gördüğümüz donatıların, metrajdaki karşılıklarını (eğer poz numaralarında bu şekilde uyumsuzluk var ise şayet) nasıl bulabilirim (Bu örnekte mesela global olarak 163 poz no'lu donatının metrajdaki 125 poz no'lu donatıya denk geldiğini nasıl bulabilirim) ? Ayrıca, eğer tüm çizimde zaten toplam 125 poz demir varsa, "donatıyı global pozlandır"ın anlamı bu değil mi? Neden çizimlerdeki "global pozlar" ile metrajdaki "global pozlar" farklı ?
İyi çalışmalar

Tekrar merhaba,

Benim söylediğim farklı bir durum ve program algoritmasından kaynaklanıyor. Şu an metraj raporundaki pozları donatı metraj tablosu ile aynı olacak şekilde alamıyorsunuz. Metraj raporundaki pozun, donatı metraj tablosunda hangi poza denk geldiği donatı boyları kontrol edilerek bulunabilir.

Çizim ve metraj raporundaki pozların aynı olacak şekilde alınabilmesine yönelik istek notlarımız arasındadır.

İyi çalışmalar

aykut_k":1ttvgpv8' Alıntı:
Analiz ayarlarındaki eksantriste oranı nedir?

Eksantriste oranı, rijit diyaframı olan yapılarda, deprem kuvvetlerinin kütle merkezinden ne kadar uzaklığa etki ettirileceğini belirleyen orandır. TDY'ye göre %5 alınması gerekir.

Panellere yük ekledim. Perspektifte eklediğim yükleri görüyorum, raporlarda kullanıcı tanımlı yüklerde görünmüyor. Oysa kolonlara eklediğim yükü hem perspektifte hem de raporda görebiliyorum.

Ekteki projede radye temelo kesit ve radye temel donatılarında yetersizlik uyarısı alıyorum. 150 cm çıkarmama rağmen uyarı devam ediyor. Yetersiz olan ilave donatılarının aralıklarını 5 cm'e kadar düşürdüm lakin 32lik donatı kullanıyor. Proje ile ilgili görüş ve önerileriniz nelerdir?
Teşekkür ederim.

enginuy":3e8vjzzx' Alıntı:
Panellere yük ekledim. Perspektifte eklediğim yükleri görüyorum, raporlarda kullanıcı tanımlı yüklerde görünmüyor. Oysa kolonlara eklediğim yükü hem perspektifte hem de raporda görebiliyorum.
Kabuk olarak modellenen panellere tanımlanan yükler raporlarda basılmıyor. Perspektif penceresinde 3B çerçeve modunda incelenebiliyor.

İyi çalışmalar

windtalker":3sag4jzo' Alıntı:
Ekteki projede radye temelo kesit ve radye temel donatılarında yetersizlik uyarısı alıyorum. 150 cm çıkarmama rağmen uyarı devam ediyor. Yetersiz olan ilave donatılarının aralıklarını 5 cm'e kadar düşürdüm lakin 32lik donatı kullanıyor. Proje ile ilgili görüş ve önerileriniz nelerdir?
Teşekkür ederim.

Merhaba,

Projenizde momentlerin S5-S9 ve S9 kolonun bulunduğu bölgelerde fazla olduğu görülüyor. Bu bölgelerde temellerin 50 cm dışarıya temellerin dışarıya doğru genişletilmesi (üst, sol ve sağ) cm ilave donatıların azalmasına yardımcı olabilir.

Not:Zemin katta S19-20-23-24 kolonları arasındaki merdivenin üst kotu kirişe bağlanmıyor.

İyi çalışmalar

Levent bey proje botisik nizam oldigindan boyle bir sansim yok ama genel anlamda kalinligin muazzam artmasi bile ise yaramiyor ilave donati sekmesinde donati araliklarini elle değiştirip as hatasini godeedikten sonra rapor aldigimda tekrar ayni sikinti cikiyor.

windtalker":1fv3i1ac' Alıntı:
... ilave donati sekmesinde donati araliklarini elle değiştirip as hatasini godeedikten sonra rapor aldigimda tekrar ayni sikinti cikiyor.
AS hatasını giderdikten sonra tekrar analiz yapıyorsanız, ilave donatılar tekrar hesaplandığı için As hatasının çıkması normal....

Tekrar analiz yapmadan rapor aldigimda durum böyle. Sorun problemin cozulememesi aslinda 32lik demir 5 cm ara ile cikmasi anormal.

windtalker":3lqzwkal' Alıntı:
Tekrar analiz yapmadan rapor aldigimda durum böyle. Sorun problemin cozulememesi aslinda 32lik demir 5 cm ara ile cikmasi anormal.
Forumdan öneri ve görüş istediniz... Ben de Size bilgim dahilimde olan öneride bulundum. Yapılan öneriyi beğenmediyseniz veya uygulayamıyorsanız, kendi bulduğunuz bir çözümü uygulayabilirsiniz. Eğer radye temel momentlerinin gereğinden fazla çıktığını düşünüyorsanız, proje dosyanızı sap 2000 e aktarıp sonuçları karşılaştırabilirsiniz...

. ilave donati sekmesinde donati araliklarini elle değiştirip as hatasini godeedikten sonra rapor aldigimda tekrar ayni sikinti cikiyor.
Bu durumla ilgili bizimle sesli iletişime geçin. Bilgisayarınıza uzaktan erişip duruma detaylı bakalım.

windtalker":291v77b3' Alıntı:

Merhaba,

Radye temeliniz düşey yüklerden zorlanıyor... Radyede kalınlığını attırmak moment değerinde her zaman azaltma oluşturmaz, betonarme hesabı anlamında etkisi olur elbette. Taban alanını büyütüp, moment dağılımını daha geniş alana yayamadan temelde rahatlama sağlamanız zor görüyor.

Merhaba ekteki projeyi çözüp rapor aldıktan sonra pafta düzenlemeye geçip projeyi bitirdim. Tekrar rapor almak istediğimde " X ve yönünde yönünde toplam Nd, 0.45* toplam Nk dan büyük...." hatası alıyorum. Aynı dosyayı d klasöründen masaüstüne getirip rapor aldığımda hata görünmüyor. şuan elimde aynı dosyanın bir hatalı bir hatasız raporu var diyebilirim. Hata aldığım dosya ektedir.

Teşekkürler.

windtalker":2n3o641k' Alıntı:
Merhaba ekteki projeyi çözüp rapor aldıktan sonra pafta düzenlemeye geçip projeyi bitirdim. Tekrar rapor almak istediğimde " X ve yönünde yönünde toplam Nd, 0.45* toplam Nk dan büyük...." hatası alıyorum. Aynı dosyayı d klasöründen masaüstüne getirip rapor aldığımda hata görünmüyor. şuan elimde aynı dosyanın bir hatalı bir hatasız raporu var diyebilirim. Hata aldığım dosya ektedir.

Teşekkürler.

Uzaktan bağlanıp, bilgisayarınızda probleme bakalım.

0 224 220 67 17

windtalker":1ufcj09s' Alıntı:

Teşekkürler.

Merhaba,
Projede analiz yapıldığında " X ve yönünde yönünde toplam Nd, 0.45* toplam Nk dan büyük...." uyarısı vermiyor. Zemin kat için Zayıf kat uyarısı veriyor.

Merdiven detayı

İdecad'de ayrıntılı merdiven detayını program oluşturmuyor. Bunu kendi mühendislik becerimiz ile mi çözeceğiz. Saygılarımla..

Geri