V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: Merdiven detayı

illaga":fu6cxeza' Alıntı:
İdecad'de ayrıntılı merdiven detayını program oluşturmuyor. Bunu kendi mühendislik becerimiz ile mi çözeceğiz. Saygılarımla..

Merhaba,

Program düz kollu merdivenlerin ayrıntılı merdiven detayını oluşturur.

Ekteki videoda, programın merdiven detayını nasıl oluşturduğunu izleyebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Re: Merdiven detayı

HakanŞahin":12esxri7' Alıntı:
illaga":12esxri7' Alıntı:
İdecad'de ayrıntılı merdiven detayını program oluşturmuyor. Bunu kendi mühendislik becerimiz ile mi çözeceğiz. Saygılarımla..

Merhaba,

Program düz kollu merdivenlerin ayrıntılı merdiven detayını oluşturur.

Ekteki videoda, programın merdiven detayını nasıl oluşturduğunu izleyebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Teşekkür ederim hocam.

Programda analiz yaptıktan sonra her hangi bir rapor almak için 10-15sn arası beklemem gerekiyor.
2 katlı küçük binalarda bile bekliyorum, daha büyük binalarda daha çok bekliyorum.
Başkalarının yaptığı projeleri kendi bilgisayarımda açtığımda raporlar anında çıkıyor.
Şablon dosyamda bir sıkıntı olduğunu düşündüm, dosyayı baştan oluşturdum. Yine aynı şey oldu.

Analiz hızı olarak bilgisayarımın performansıyla çözüm paralel fakat arayüzde, raporlarda ve çizimlerde yavaşlık var.
Bunu dün başka mühendis arkadaşımın konfigürasyon olarak kendi bilgisayarımdan daha düşük bilgisayarında ide kullanarak tecrübe ettim.
Yarı rijit diyaframla çözülmüş 5 katlı binanın raporları anında ekrana geliyor. Dosyayı kendi bilgisayarıma kopyaladığımda bende de anında açıldı.
Fakat kendi oluşturduğum projelerde 2 katlı olsa bile bekliyorum.

Şablon projemi de ekliyorum...

Ekli dosyalar

proisa":36tijyax' Alıntı:
Programda analiz yaptıktan sonra her hangi bir rapor almak için 10-15sn arası beklemem gerekiyor.
2 katlı küçük binalarda bile bekliyorum, daha büyük binalarda daha çok bekliyorum.
Başkalarının yaptığı projeleri kendi bilgisayarımda açtığımda raporlar anında çıkıyor.
Şablon dosyamda bir sıkıntı olduğunu düşündüm, dosyayı baştan oluşturdum. Yine aynı şey oldu.

Analiz hızı olarak bilgisayarımın performansıyla çözüm paralel fakat arayüzde, raporlarda ve çizimlerde yavaşlık var.
Bunu dün başka mühendis arkadaşımın konfigürasyon olarak kendi bilgisayarımdan daha düşük bilgisayarında ide kullanarak tecrübe ettim.
Yarı rijit diyaframla çözülmüş 5 katlı binanın raporları anında ekrana geliyor. Dosyayı kendi bilgisayarıma kopyaladığımda bende de anında açıldı.
Fakat kendi oluşturduğum projelerde 2 katlı olsa bile bekliyorum.

Şablon projemi de ekliyorum...

Eklediğiniz şablon projede küçük bir sistem oluşturdum. Raporlarda 10- 15 sn'lik beklemeler oluşmadı. Sorun bizde oluşmadığı sürece belirgin çözümler sunmak zor. Ancak bazı öneriler söylenebilir.

Rapor alma yavaşlığı için;

1) "C:\ProgramData\ideCAD" klasörü altında bulunan dosyaları ve klasörleri silin.
2) Programı ctrl + shift tuşu ile açarak "registry" ayarlarını sıfırlayın. (Dikkat; menü ve toolbar ayarlarınız da sınıflanır. Özelleştirdiyseniz tekrar yapmanız gerekecektir.)

Arayüz yavaşlığı için; ekran kartı güncellemelerini yapın.

Olmazsa uzaktan erişimle bilgisayarınıza bakabiliriz.

İyi çalışmalar

merhabalar,
kiriş raporundaki kiriş yükleri kısmındaki a ve b değerleri nasıl alınyor.bir örnekle yardımcı olabilirmisiniz.benm değerlerde sıkıntı oluyor ve a ile b nin 0 olduğu oluyor.bunların merdiven tanımlanan yerlerde olduğunu düşündüm öncesinde ama.birden fazla oluyor.yardımlarınız iin şimdiden teşekkürler.iyi çalışmalar.

efsane":1h8qehul' Alıntı:
rapor kısmındaki logo kutucuğuna logo yerleştiriyorsanız ondanda olabiliyor....

Sizi tebrik ediyorum. Sorun logodan kaynaklanıyormuş... Daha doğrusu logonun büyük çözünürlüğünden...Onu kaldırınca anında açılıyor...
Teşekkürler

rica ederim.evet çözünürlük sıkıntı yapıyor.sıkıntı derken beklemek gerekiyor.bende kartvizitimi koymuştum.resim olarak.öyle farketmiştim.

güçlendirme projemde analiz yaptıktan sonra güçlendirme raporu almak istediğimde program takılıyor,raporu almaktan vazgeçtiğimde program çalışmayı durdurdu diyip kapanıyor. neden olduğunu anlamadım.

gozde":3dmf1ouj' Alıntı:
güçlendirme projemde analiz yaptıktan sonra güçlendirme raporu almak istediğimde program takılıyor,raporu almaktan vazgeçtiğimde program çalışmayı durdurdu diyip kapanıyor. neden olduğunu anlamadım.

Projeyi ekler misiniz?

efsane":30yvwym3' Alıntı:
merhabalar,
kiriş raporundaki kiriş yükleri kısmındaki a ve b değerleri nasıl alınyor.bir örnekle yardımcı olabilirmisiniz.benm değerlerde sıkıntı oluyor ve a ile b nin 0 olduğu oluyor.bunların merdiven tanımlanan yerlerde olduğunu düşündüm öncesinde ama.birden fazla oluyor.yardımlarınız iin şimdiden teşekkürler.iyi çalışmalar.

Merhaba,

1. ve 2. yük tipleri için;
a, kirişin başlangıç noktasından yükün başladığı noktaya olan mesafe
b, yükün bitiş noktasından kirişin bittiği noktaya olan mesafe

3. yük tipi için
a,b değerleri; döşeme sonlu elemanlardan bulunan yük eğrisine ait tepe noktasının kiriş üzerindeki konumunu verir.

Kirişin başlangıç ve bitiş noktaları ise kolon, perde ve/veya kiriş kenarından başlar. (Kiriş temiz boyu geçerlidir)

1., 2. ve 3. yük tipleri
Kiriş yükleri raporunun tepesinde verilen açıklama geçerlidir:

Hangi kirişte hangi yük tipinin kullanıldığı ise raporda # sütununda verilir:

Sonuç olarak; 1. yük tipi için a ve b değerlerinin sıfır görünmesi çoğu zaman normaldir. Örneğin duvar yükü vb. kiriş temiz açıklığı boyunca var olan yükler gibi...

Ekli dosyalar

• KIRIS_YUKLERI.png
    KIRIS_YUKLERI.png
    16.2 KB · Görüntüleme: 26,505
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    12.8 KB · Görüntüleme: 26,503
Programa autocadden attığım bir blok çizimi 3 boyutta görmek açısından yüksekliği z ekseninde olacak şekilde çevirmek mümkün müdür? Aynı şekilde x-y ekseninde değil de x-z veya y-z ekseninde çizgi çizilebiliyor mu? Evetse nasıl?

nitasltd":1nljr5vd' Alıntı:
Merhaba
Bu dpsyadaki her türlü çizim alabilrken kiriş çizimlerinde program donuyor.
Geometri kontrolüne bakın. Orada hatalar var öncelikle o hatalardan kurtulun. (kısa kirişler vs) Probleminiz kalmayacaktır. Ekteki dosyada ilgili hatalar düzeltilmiş. Kendi dosyanızda gözden geçiriniz. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın nitasltd,

Ayrıca ben diğer unsurları çok incelemedim. İlk gördüğüm, temel sisteminizi tekrar ele alınız. Kirişleri kolonlardan kolonlara bağlayınız.

LEVENT BEY ASANSÖR PERDESİ TEMELİ NORMAL KOTTAN YAK. 120 CM AŞAĞIDA OLDUĞU İÇİN İKİ TARAFI PERDE Lİ BİR ASANSÖR SİSTEMİNDE PERDE DETAYI ÇİZDİRMEK İSTEDİĞİMİZDE GARİP BİRBİRİNDEN KOPUK ÇİZİMLER OLUŞUYOR VE BUNU ELLE DÜZELTMEK ZORUNDA KALIYORUZ BUNUN BİR ÇÖZÜMÜ VARMIDIR?

İyi günler,

Ekli projede anlamadığım bir nokta oldu. yardımcı olabilirseniz sevinirim. 1. Kat kirişlerinden K320 kirişi, anlamadığım bir sebeple aşırı derecede zorlanıyor. Sonucu olarak, hem birleşim noktası güvenliğini sağlayamıyorum hemde kirişte ihtiyaç duyulan donatı, maksimum prusantajı aşıyor. Kontrol ettim;
- Ekstra bir yük yok, sadece duvar yükü mevcut.
- Sağ ve sol açıklıklar (örneğin) K323 kirişine göre daha dar veya aynı.
- Kiriş sürekliliği açısından aynı pozisyondalar.

Buna rağmen, K320 kirişi üzerinde oluşan moment anlamsız derecede yüksek geliyor. Acaba gözden kaçırdığım bir nokta var mı ?

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

yagmurcankocak":3da95ity' Alıntı:
İyi günler,

Ekli projede anlamadığım bir nokta oldu. yardımcı olabilirseniz sevinirim. 1. Kat kirişlerinden K320 kirişi, anlamadığım bir sebeple aşırı derecede zorlanıyor. Sonucu olarak, hem birleşim noktası güvenliğini sağlayamıyorum hemde kirişte ihtiyaç duyulan donatı, maksimum prusantajı aşıyor. Kontrol ettim;
- Ekstra bir yük yok, sadece duvar yükü mevcut.
- Sağ ve sol açıklıklar (örneğin) K323 kirişine göre daha dar veya aynı.
- Kiriş sürekliliği açısından aynı pozisyondalar.

Buna rağmen, K320 kirişi üzerinde oluşan moment anlamsız derecede yüksek geliyor. Acaba gözden kaçırdığım bir nokta var mı ?

İyi çalışmalar.

K320 kirişinin yük analizine baktığımızda, kirişin D309'dan diğer kirişlere oranla oldukça fazla yük aldığı görülüyor. Problemin nedeni tespit edememekle beraber, D309 döşemesini silip tekrar tanımlayınca sorun kalmıyor.

Ekli dosyalar

İyi günler,

Yoladığınız dosyayı aldım ve hiçbir sıkıntı görünmüyor. Fakat ilginçtir ki, kendi modelimde D309'u (hatta sonrasında K320 ve D310'uda) silip tekrar çizmiş olmama rağmen aynı sıkıntı yaşanıyor. Hatta daha ilginci, sizin çizimininde de D309'u silip tekrar çizdim, yine aynı problem yaşandı. Şimdilik sizin gönderdiğiniz çizim ile devam edeceğim, ancak burada sorun nerede olabilir ? Belli ki çizim yapılırken döşeme ayarlarında (yada belki statik ayarlarda mı bilemiyorum) bir saıkıntı var. Nerede olduğu konusunda bir fikir yürütebilir misiniz ?

İyi çalışmalar.

Geri