yagmurcankocak":3vvbct5d' Alıntı:İyi çalışmalar,
Modellediğim çok basit bir yapıyı ekledim. Sorum ise, zemin gerilmelerine model içerisinde baktığınızda iki köşede zemin emniyet gerilmesini geçtiğini görüyorsunuz. Fakat rapor aldığınızda bunu göremiyorsunuz. Yardımcı olabilir misiniz ?
Teşekkürler
yagmurcankocak":13xah8ns' Alıntı:İyi çalışmalar,
Modellediğim çok basit bir yapıyı ekledim. Sorum ise, zemin gerilmelerine model içerisinde baktığınızda iki köşede zemin emniyet gerilmesini geçtiğini görüyorsunuz. Fakat rapor aldığınızda bunu göremiyorsunuz. Yardımcı olabilir misiniz ?
Teşekkürler
illaga":11p14mi2' Alıntı:Normal bir kat planında merdivenin kollarını perdeli yaptığımızda, perdenin iki ucuna kolon koymak gerekir mi? koyulmasa da olur mu?
engineer_8707":k6la10oo' Alıntı:Ekteki resimde çatı katındaki çıkmadan dolayı ters kiriş tasarlanmıştır... saplanan kirişin tek kiriş olarak mı yoksa ayrı kiriş olarak mı sisteme girilmesi doğrudur?? Yardım ederseniz sevinirim kolay gelsin...
proisa":126kb1en' Alıntı:Programın yardım kısmında bir yazım hatası farkettim...
Kritik perde yüksekliği boyunca uç bölgesi pursantajı 0.001 , kritik perde yüksekliği dışındaki uç pursantajı 0.002 yazılmış.
Tam tersi olmalı...
Paylaşıyorum
İyi çalışmalar...
senem kıraç":17kt6bg4' Alıntı:idecad statik kullanıcısıyım.elimdeki projenin çatı katında eğik kolonlar mevcut.köşe kısımdaki kolonlar çift yönlü eğik olmalı ama idecad de tanımlayamıyorum.sadece x yada y yönünde tanımlanıyor.aynı anda hem x hem de y yönünde eğik kolon nasıl tanımlanıyor.çözüm olarak ne önerirsiniz.
senem kıraç":3hfcjmb0' Alıntı:idecad statik kullanıcısıyım.elimdeki projenin çatı katında eğik kolonlar mevcut.köşe kısımdaki kolonlar çift yönlü eğik olmalı ama idecad de tanımlayamıyorum.sadece x yada y yönünde tanımlanıyor.aynı anda hem x hem de y yönünde eğik kolon nasıl tanımlanıyor.çözüm olarak ne önerirsiniz.
insmuh_gk":3hfcjmb0' Alıntı:benimde anladığım şu;
kolon düğüm noktalarından birisini, x-x, ve y-y düzlemlerinden farklı bir konuma taşımak istiyorsunuz. Proğram şimdilik kolon uçlarını sadece 2 düzlemde kaydırabiliyor. istediğinizi yapabilmek için, düğüm noktasının düzlemlerden birisinin dışına da taşınması gerekir ki, şu anki versiyonda buna imkan yok, ancak, 8 versiyonda çelik modellemenin katkısı ile bu imkanın geleceğini sanıyorum.G.KÖSE
insmuh_gk":14xz9fh6' Alıntı:Mrb Hakan bey,
Düğüm noktasını düzlemler dışına taşımağı denediğimde; kolon komple ötelenmişti, taşımadan sonra mı eğim vermek gerekiyor? ya da tek düğüm noktası düzlemler dışına nasıl taşınıyor? (Uzayda ki eğiklik) G.KÖSE