V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Normal bir kat planında merdivenin kollarını perdeli yaptığımızda, perdenin iki ucuna kolon koymak gerekir mi? koyulmasa da olur mu?

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    29.3 KB · Görüntüleme: 29,612
İyi çalışmalar,

Modellediğim çok basit bir yapıyı ekledim. Sorum ise, zemin gerilmelerine model içerisinde baktığınızda iki köşede zemin emniyet gerilmesini geçtiğini görüyorsunuz. Fakat rapor aldığınızda bunu göremiyorsunuz. Yardımcı olabilir misiniz ?

Teşekkürler

Ekli dosyalar

yagmurcankocak":3vvbct5d' Alıntı:
İyi çalışmalar,

Modellediğim çok basit bir yapıyı ekledim. Sorum ise, zemin gerilmelerine model içerisinde baktığınızda iki köşede zemin emniyet gerilmesini geçtiğini görüyorsunuz. Fakat rapor aldığınızda bunu göremiyorsunuz. Yardımcı olabilir misiniz ?

Teşekkürler

Merhaba

Projenizi açtığımda aktif olan 1.4G +1.6Q dan bahsediyorsanız, bu kombinasyonda temellerde zemin gerilmesi kontrolü yapılmaz
Kontrol yapılan kombinasyonların listesini radye temel raporunda görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• rd.jpg
    rd.jpg
    104.8 KB · Görüntüleme: 29,585
yagmurcankocak":13xah8ns' Alıntı:
İyi çalışmalar,

Teşekkürler

Merhaba,

3B'de arttırılmış düşey yüklere göre (1.4G+1.6Q) zemin gerilmelerine bakıyorsunuz... Halbuki, zemin emniyet gerilmesi kontrolü arttırılmamış düşey yük ve deprem yükleri kombinasyonları için yapılır. Bu yüzden raporda hata verilmiyor...

illaga":11p14mi2' Alıntı:
Normal bir kat planında merdivenin kollarını perdeli yaptığımızda, perdenin iki ucuna kolon koymak gerekir mi? koyulmasa da olur mu?

Perde uçlarındaki başlık bölgeleri yönetmelik koşullarına göre otomatik olarak düzenlenecektir. Perde uçlarına kolon koymak zorunda değilsiniz.

Fakat perde üst katlarda iptal oluyor ve sadece kolonlar olarak devam ediyorsa ,kolonu en alt kattan itibaren tanımlamanız gerekir.

Ekteki resimde çatı katındaki çıkmadan dolayı ters kiriş tasarlanmıştır... saplanan kirişin tek kiriş olarak mı yoksa ayrı kiriş olarak mı sisteme girilmesi doğrudur?? Yardım ederseniz sevinirim kolay gelsin...

engineer_8707":k6la10oo' Alıntı:
Ekteki resimde çatı katındaki çıkmadan dolayı ters kiriş tasarlanmıştır... saplanan kirişin tek kiriş olarak mı yoksa ayrı kiriş olarak mı sisteme girilmesi doğrudur?? Yardım ederseniz sevinirim kolay gelsin...

Ek yüklenmemiş , tekrar gönderirmisin.

Programın yardım kısmında bir yazım hatası farkettim...
Kritik perde yüksekliği boyunca uç bölgesi pursantajı 0.001 , kritik perde yüksekliği dışındaki uç pursantajı 0.002 yazılmış.
Tam tersi olmalı...
Paylaşıyorum

İyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    240.9 KB · Görüntüleme: 30,789
proisa":126kb1en' Alıntı:
Programın yardım kısmında bir yazım hatası farkettim...
Kritik perde yüksekliği boyunca uç bölgesi pursantajı 0.001 , kritik perde yüksekliği dışındaki uç pursantajı 0.002 yazılmış.
Tam tersi olmalı...
Paylaşıyorum

İyi çalışmalar...

Merhaba,

Bildiriminiz için teşekkürler...

Düzeltilmiş metnin bulunduğu yardım dosyasının linki aşağıdadır. "RAR" dosyasının içeriğini programın olduğu klasöre, eski dosyanın yerine kopyalayın.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar

idecad statik kullanıcısıyım.elimdeki projenin çatı katında eğik kolonlar mevcut.köşe kısımdaki kolonlar çift yönlü eğik olmalı ama idecad de tanımlayamıyorum.sadece x yada y yönünde tanımlanıyor.aynı anda hem x hem de y yönünde eğik kolon nasıl tanımlanıyor.çözüm olarak ne önerirsiniz.

senem kıraç":17kt6bg4' Alıntı:
idecad statik kullanıcısıyım.elimdeki projenin çatı katında eğik kolonlar mevcut.köşe kısımdaki kolonlar çift yönlü eğik olmalı ama idecad de tanımlayamıyorum.sadece x yada y yönünde tanımlanıyor.aynı anda hem x hem de y yönünde eğik kolon nasıl tanımlanıyor.çözüm olarak ne önerirsiniz.

Merhaba,

Sorunuzu doğru anladıysam,bahsettiğiniz şekilde kolon poligon kolon olarak tanımlanabilir.

Bunun için;
-Çizgi komutu ile uygun boyutlarda kapalı bir alan oluşturun.
-Poligon kolona dönüştür komutu ile poligonu kolona dönüştürün.
-Döndür komutu ile uygun açıda döndürerek yerleştirin.
Konuya ilişkin ekteki örnek incelenebilir.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

benimde anladığım şu;
kolon düğüm noktalarından birisini, x-x, ve y-y düzlemlerinden farklı bir konuma taşımak istiyorsunuz. Proğram şimdilik kolon uçlarını sadece 2 düzlemde kaydırabiliyor. istediğinizi yapabilmek için, düğüm noktasının düzlemlerden birisinin dışına da taşınması gerekir ki, şu anki versiyonda buna imkan yok, ancak, 8 versiyonda çelik modellemenin katkısı ile bu imkanın geleceğini sanıyorum.G.KÖSE

senem kıraç":3hfcjmb0' Alıntı:

insmuh_gk":3hfcjmb0' Alıntı:
benimde anladığım şu;
kolon düğüm noktalarından birisini, x-x, ve y-y düzlemlerinden farklı bir konuma taşımak istiyorsunuz. Proğram şimdilik kolon uçlarını sadece 2 düzlemde kaydırabiliyor. istediğinizi yapabilmek için, düğüm noktasının düzlemlerden birisinin dışına da taşınması gerekir ki, şu anki versiyonda buna imkan yok, ancak, 8 versiyonda çelik modellemenin katkısı ile bu imkanın geleceğini sanıyorum.G.KÖSE

Merhaba,

x-y düzleminde üst ve alt düğüm noktası kaydırma, taşıma ile yapılıyor. Bu işlem kolon üst ve alt düğüm noktalarının ikisi için geçerli... Aynı anda oluyor.

z-y veya z-x düzlemlerinde kaydırma, kolon ayarlarında eğiklik değeri ile üst - alt kot değerleri verilerek ve döndürme komutu ile yapılıyor. Bu işlem kolon düğüm noktalarının ayrı ayrı kaydırılmasını sağlıyor.

Levent Bey'in yanıtı ise kolon üst düğüm noktasının z-x ve z-y düzleminde aynı anda kaydırılmasını sağlıyor.

Dolayısıyla x-x, y-y ve z-z eksenlerinde düğüm noktası kaydırılamaz diye bir sonuç yok ortada...

Bazı örnekler:

Nihayetinde, örnek bir çizim eklenirse konu daha net anlaşılır ve yanıt ona göre verilir.

Ekli dosyalar

• örnek3.PNG
    örnek3.PNG
    153.7 KB · Görüntüleme: 30,607
  • örnek2.PNG
    örnek2.PNG
    149.7 KB · Görüntüleme: 30,607
  • örnek6.PNG
    örnek6.PNG
    167 KB · Görüntüleme: 30,605
  • örnek8.PNG
    örnek8.PNG
    135.7 KB · Görüntüleme: 30,600
Mrb Hakan bey,

Düğüm noktasını düzlemler dışına taşımağı denediğimde; kolon komple ötelenmişti, taşımadan sonra mı eğim vermek gerekiyor? ya da tek düğüm noktası düzlemler dışına nasıl taşınıyor? (Uzayda ki eğiklik) G.KÖSE

insmuh_gk":14xz9fh6' Alıntı:
Mrb Hakan bey,

Düğüm noktasını düzlemler dışına taşımağı denediğimde; kolon komple ötelenmişti, taşımadan sonra mı eğim vermek gerekiyor? ya da tek düğüm noktası düzlemler dışına nasıl taşınıyor? (Uzayda ki eğiklik) G.KÖSE

Güray Bey merhaba,

Ekteki örnek projeyi inceleyebilirsiniz.

S01 kolonu eğiklik ve üst kot verilip döndürüldü.

S02 kolonu poligon kolondan üretildi. Eğiklik ve üst kot verilip döndürüldü. Kolonların yerleri zaten belli. Kendi konumlarına taşındı.

Sonra araya kiriş girildi.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Yarı Rijit Diyaframla çözüm yaparken çözümün daha hılzı olması için döşeme sonlu eleman genişliğini 25cm den daha büyük bir değer girsek sakıncası olur mu?

Geri