V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

proisa":1k77z7bp' Alıntı:
Yarı Rijit Diyaframla çözüm yaparken çözümün daha hılzı olması için döşeme sonlu eleman genişliğini 25cm den daha büyük bir değer girsek sakıncası olur mu?

Hayır sakıncası olmaz ... O değer en büyük sonlu eleman genişliğidir. Geniş alanlarda maksimum girilen değer kadar, dar alanlarda ise daha küçük sonlu eleman genişliği kullanılabilir demektir.

HakanŞahin":1i1wof0h' Alıntı:
proisa":1i1wof0h' Alıntı:
Yarı Rijit Diyaframla çözüm yaparken çözümün daha hılzı olması için döşeme sonlu eleman genişliğini 25cm den daha büyük bir değer girsek sakıncası olur mu?

Hayır sakıncası olmaz ... O değer en büyük sonlu eleman genişliğidir. Geniş alanlarda maksimum girilen değer kadar, dar alanlarda ise daha küçük sonlu eleman genişliği kullanılabilir demektir.

Teşekkür ederim...

Merhabalar. Ben idecad'İ yeni kullanmaya başladım. merak ettiğim bir konu var. idecad te temel bütün iken deprem derzi ile yapıyı ayırarak modelleye biliyor muyuz? yoksa bu işi ek akslarla mı yapmamız gerekiyor? ek akslarla çözüm yapıldığında çözüm ne kadar doğru olur? şimdiden teşekkürler

Alper Tolga Döker:bt8j86ni' Alıntı:
Merhabalar. Ben idecad'İ yeni kullanmaya başladım. merak ettiğim bir konu var. idecad te temel bütün iken deprem derzi ile yapıyı ayırarak modelleye biliyor muyuz? yoksa bu işi ek akslarla mı yapmamız gerekiyor? ek akslarla çözüm yapıldığında çözüm ne kadar doğru olur? şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Dilatasyonlu yapıları tek bir proje dosyasında modelleyebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için aşağıda linki verilen Sıkça Sorulan Sorular Bölümünde 11. maddeyi inceleyebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ya ben ufak bir soru soracam....Obje bilgilerini fare üzerinde göster sekmesini bulamıyorum... bunu nasıl ayarlayacam...

Daha önceleri Genel ayarlar sekmesinden yaptığımı hatırlıyorum ama suan bulamadım .. garip..:(

Ekli Resimlerde farklı kotta uzun yöndeki perde ve kirişe bağlanan döşeme kısa yönde ve üstte kalan kirişlere rijit kollarla bağlanıyor.
Döşeme hesap akslarını editleyip düzeltmeme rağmen durumu düzeltemedim.

Ne yapmam gerekiyor?

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı2.JPG
    Ekran Alıntısı2.JPG
    213.1 KB · Görüntüleme: 28,529
  • Ekran Alıntısı1.JPG
    Ekran Alıntısı1.JPG
    84.6 KB · Görüntüleme: 28,529
majesty":fu69gtva' Alıntı:
Ya ben ufak bir soru soracam....Obje bilgilerini fare üzerinde göster sekmesini bulamıyorum... bunu nasıl ayarlayacam...

Daha önceleri Genel ayarlar sekmesinden yaptığımı hatırlıyorum ama suan bulamadım .. garip..:(
Bahsettiğiniz seçenek 5 versiyonunda mevcuttu. 6 versiyonundan itibaren bu seçenek kaldırıldı. Artık her zaman bilgiler fare üzerinde gösteriliyor.

proisa":1uhfv92c' Alıntı:
Ekli Resimlerde farklı kotta uzun yöndeki perde ve kirişe bağlanan döşeme kısa yönde ve üstte kalan kirişlere rijit kollarla bağlanıyor.

Ne yapmam gerekiyor?
Üstteki kirişler alt kottaki döşemenin kenarı olarak girilmiş olabilir. Eğer sorun bu ise ilgili kirişlere paralel birkaç cm içerinden döşeme kenarı çizerek döşemeyi oluşturabilirsiniz. Projenizi eklerseniz daha detaylı inceleyebiliriz.

Levent Özpak":25g9g3h8' Alıntı:
proisa":25g9g3h8' Alıntı:

Ne yapmam gerekiyor?
Üstteki kirişler alt kottaki döşemenin kenarı olarak girilmiş olabilir. Eğer sorun bu ise ilgili kirişlere paralel birkaç cm içerinden döşeme kenarı çizerek döşemeyi oluşturabilirsiniz. Projenizi eklerseniz daha detaylı inceleyebiliriz.

Döşemeyi silip baştan oluşturdum yine bu şekilde oldu.
İçten döşeme kenarı girmeyi deneyeceğim.
Teşekkürler...

iyi günler.
statik projede rapor alıyorum. raporun ilk sayfasında herhangi bir hata vermemesine rağmen iç sayfaları incelediğimde hata olduğunu görüyorum. bunun sebebi nedir. bilgi verebilir misiniz.
ayrıca bu sorunu önleme şansımız var mı?

iyi günler.

Sadece bir projeye has bir durum değil. genellikle karşılaşıyorum.

hatalar genellikle kiriş sehim hesabında, kolon-kiriş birleşim kesme güvenliği hesabında ve bazen de kiriş kesme güvenliği hesabında ortaya çıkıyor.
belirttiğim gibi rapor aldığımda ilk sayfada hata yok gibi görünüyor fakat raporu tamamen incelediğimde ilgili bölümlerin içinde hataları gösteriyor.

msami":n0htx2j6' Alıntı:
iyi günler.
statik projede rapor alıyorum. raporun ilk sayfasında herhangi bir hata vermemesine rağmen iç sayfaları incelediğimde hata olduğunu görüyorum. bunun sebebi nedir. bilgi verebilir misiniz.
ayrıca bu sorunu önleme şansımız var mı?

iyi günler.

İyi günler; Muhtemel Projenizde Betonarme kısmını incelerseniz kolonlarınızda B hatası yanı Kİriş kolon birleşim bölgesi kesme güvenliği sağlanmıyor... Bu hata İlk sayfada gösterilmez raporun içeriğini incelemen gerekiyor..

Fakat yinede sağlıklı ve deaylı bilgi için Levent bey'inde dediği gibi projenizi ekemenizde fayda var...

Kolay gelsin...

msami":18izlnx8' Alıntı:

hatalar genellikle kiriş sehim hesabında, kolon-kiriş birleşim kesme güvenliği hesabında ve bazen de kiriş kesme güvenliği hesabında ortaya çıkıyor.
belirttiğim gibi rapor aldığımda ilk sayfada hata yok gibi görünüyor fakat raporu tamamen incelediğimde ilgili bölümlerin içinde hataları gösteriyor.

Kolon kiriş birleşim Kesme güvenliği( B) sorunu hata tespit listesinde görünmez. Ancak Kolon betonarme diyaloğunda ve Kolon Kiriş Birleşim Kesme güvenliği raporuda detaylı bir şekilde görülebilir.

Kirişlerdeki sehim, kesme güvenliği sorunu hata tespit listesinde verilmektedir. Bu uyarıları göremediğiniz projelerinizden birini foruma ekleyin,inceleyelim.

Levent Özpak":20r4iupu' Alıntı:
msami":20r4iupu' Alıntı:

Kolon kiriş birleşim Kesme güvenliği( B) sorunu hata tespit listesinde görünmez. Ancak Kolon betonarme diyaloğunda ve Kolon Kiriş Birleşim Kesme güvenliği raporuda detaylı bir şekilde görülebilir.

Kirişlerdeki sehim, kesme güvenliği sorunu hata tespit listesinde verilmektedir. Bu uyarıları göremediğiniz projelerinizden birini foruma ekleyin,inceleyelim.

Ani sehimler hata olarak gözüküyor ilk sayfada fakat toplam sehimler için hataya rastlanmıyor yanlıs hatırlamıyoram Levent bey...

majesty":2ti77joj' Alıntı:
Ani sehimler hata olarak gözüküyor ilk sayfada fakat toplam sehimler için hataya rastlanmıyor yanlıs hatırlamıyoram Levent bey...
Toplam sehim sorunu da hata tespit listesinde belirtilmektedir. Eğer elinizde örnek proje varsa ekleyin, inceleyelim.

bende neden görülmediğini merak ediyorum. bu hataların da diğer hatalar gibi görünmesi gerekmez mi

Ekli dosyalar

msami":30vfhlhb' Alıntı:
bende neden görülmediğini merak ediyorum. bu hataların da diğer hatalar gibi görünmesi gerekmez mi
Eklediğiniz projede analiz yapıldığında raporlarda kiriş sehim ve kesme güvenliğine ait herhangi bir sorun yok. Birleşim Güvenliği(B) sorunu var. B sorunu da kullanıcılarımızın genel isteği üzerine hata tespit listesinde gösterilmiyor.

Not: Projenizde süneklik düzeyi yüksek seçilip R=4 alınmış. Yüksek sünek çerçeveli yapılarda R=8 alınabilir.

bu projede zaten sadece birleşim güvenliği hatası var. fakat sehim hatası ile de aynı şekilde karşılaşıyorum. bu hatanın da birleşim güvenliği hatası gibi ilk sayfada görülmemesi konusunda kullanıcıların isteği olabilir mi.

Geri