V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

msami":14s3yzb4' Alıntı:
bu projede zaten sadece birleşim güvenliği hatası var. fakat sehim hatası ile de aynı şekilde karşılaşıyorum. bu hatanın da birleşim güvenliği hatası gibi ilk sayfada görülmemesi konusunda kullanıcıların isteği olabilir mi.
Son kez hata tespit listesinde olmadığı halde raporlarda sehim uyarısı verdiğini söylediğiniz projenizi eklemenizi rica ediyorum. Yoksa bu yazışma bir yere varmayacak.

İyi akşamlar,

Tasarladığın herhangi bir bina için, mesela tekil temel kullanıyorum. Temel üstünden su basman perdelerini çıktıktan sonra, zemin kat döşemesi oluşturmak istiyorum (perde olmayabilirde gerçi, çok önemli değil). Fakat bu noktada girdiğim tüm döşemeleri radye gibi algılıyor program. Acaba bu şekilde bir modelleme için, zemin katın altında, temel derinliği kotuna kadar bir bodrum kat tanımı yapmam mı gerekiyor ?

Yada kısaca, tekil temel üstündeki 12 cm (örneğin) kalınlıkta bir zemin kat yer döşemesini nasıl tanımlayabilirim ?

Teşekkürler,

yagmurcankocak":12nqm8jm' Alıntı:
İyi akşamlar,

Tasarladığın herhangi bir bina için, mesela tekil temel kullanıyorum. Temel üstünden su basman perdelerini çıktıktan sonra, zemin kat döşemesi oluşturmak istiyorum (perde olmayabilirde gerçi, çok önemli değil). Fakat bu noktada girdiğim tüm döşemeleri radye gibi algılıyor program. Acaba bu şekilde bir modelleme için, zemin katın altında, temel derinliği kotuna kadar bir bodrum kat tanımı yapmam mı gerekiyor ?

Yada kısaca, tekil temel üstündeki 12 cm (örneğin) kalınlıkta bir zemin kat yer döşemesini nasıl tanımlayabilirim ?

Teşekkürler,
Merhaba,

Su basman perdelerinin üzerine kat döşemesi oluşturmak için Araçlar menüsünden Mimari Plan/Kalıp planı komutu tıklanarak statik moda geçilmelidir. Tekil temel üzerine kat döşemesi tanımlanamaz.

İyi çalışmalar

Levent Özpak":5m78dx3r' Alıntı:
msami":5m78dx3r' Alıntı:
bu projede zaten sadece birleşim güvenliği hatası var. fakat sehim hatası ile de aynı şekilde karşılaşıyorum. bu hatanın da birleşim güvenliği hatası gibi ilk sayfada görülmemesi konusunda kullanıcıların isteği olabilir mi.

Son eklediğiniz a proje son.ide7 projesinde analiz yapılıp rapor alındığında hata tespit listesinde 6 adet kirişte sehim uyarısı veriyor. Betonarme diyaloğunda boyut vb. değişiklikler yapıldıktan sonra tekrar analiz yapmamış olabilirsiniz.
Bu yüzden eleman donatı ve boyutlarında düzenleme yaptıktan sonra son bir kez analiz yapmanızı öneririz.

Ekli dosyalar

• sehim.PNG
    sehim.PNG
    20.8 KB · Görüntüleme: 30,698

Hocam Projenizi inceledim... Öncelikle DBYBHY-2007 Deprem yönetmeliğini detaylı incelemenizi tavsiye ederim... zira projenizde Hemen hemen tüm düzensizlikler söz konusu...:??????? özellile B3...

Ayrıca kolon kiriş bağlantılarında.. zayıf kolon güçlü kiriş oluşturmuşsunuz..:?? bunuda düzeltmeniz gerekiyor..''

gözükmeyen hataya gelince...

Kesme hatası gözükmez... betonarme>>kolon sekmelerinde... kesitlerin yetersizliğini göreceksinizdir zaten..??

Sehim hatasında ise betoanrme kısmında kirişi düzenleyip raporlaadıgınız için...hatayı görmüyorsunuz... Genel analiz yapıp raporlarsanız...hataları görürsünüz..

tavsiyeniz için teşekkür ederim, ama projede B3 düzensizliği zaten var. 2.kat farklı olduğu için B3 düzensizliği oluşuyor.

selamlar küçük bir yardıma ihtiyacım var idecad yazı fontuna nasıl ulaşabilirim. bu fontu windowsa kopyalayıp world belgesinde felanda kullanmak istiyorum.

ekteki proje de toplam Nd 0.45 toplam Nk dan büyük 1. bodrum hatası alıyorum.. neden kaynakladığı konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

fROZEN":241as4ks' Alıntı:
ekteki proje de toplam Nd 0.45 toplam Nk dan büyük 1. bodrum hatası alıyorum.. neden kaynakladığı konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Merhaba,

Bodrum katta S13 kolonunda ( D07 döşemesindeki mesh oluşumu nedeniyle) burkulma yükü negatif bir değer oluşmuş. Döşeme silinip tekrar girilince sorun çözülüyor.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

merhabalar. ben, merdiveni yapı ile birlikte çözmeyi denemek için 3 katlı basit bir model oluşturdum. merdivenin mesnet koşullarını da ayarladıktan sonra yapıyı yarı rijit diyafram olarak analiz ettim. fakat program sürekli eksik mod hatası verdi. taa ki mod sayısını 88'den 100'e çıkarıncaya kadar. mod sayısının bu kadar yüksek olması normal midir ?

gunner":3n867lvw' Alıntı:
merhabalar. ben, merdiveni yapı ile birlikte çözmeyi denemek için 3 katlı basit bir model oluşturdum. merdivenin mesnet koşullarını da ayarladıktan sonra yapıyı yarı rijit diyafram olarak analiz ettim. fakat program sürekli eksik mod hatası verdi. taa ki mod sayısını 88'den 100'e çıkarıncaya kadar. mod sayısının bu kadar yüksek olması normal midir ?
Merhaba,

Projenizi ekleyin, inceleyelim.

Levent Özpak":34q9x925' Alıntı:
gunner":34q9x925' Alıntı:
Merhaba,

Projenizi ekleyin, inceleyelim.

projeyi ekledim. yalnız yetersiz mod sayısı ile ilgili bir problemim kalmadı. mod hatasının, merdivenin yapıya mesnetlenmediği kenarlarını da sabit mesnet olarak tanımlamamdan kaynaklandığını tahmin ediyorum. bu sefer de sistemi incelediğimde zemin kattaki merdivenin aşırı derecede bir deplasman yaptığını farkettim. bu farklılığın sebebi nedir acaba ?

bu arada yüklediğim proje demo veriyonudur. kısa bir süre içerisinde lisanslı bir kullanıcınız olacağım. dün bunun ile ilgili bir e-mail atmıştım ideyapı'ya fiyat listesi için ama henüz bir cevap alamadım. bu konuda da bana özel mesaj ile ya da bir e-mail ile ulaşıp yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

gunner":mtshxxkh' Alıntı:
projeyi ekledim. yalnız yetersiz mod sayısı ile ilgili bir problemim kalmadı. mod hatasının, merdivenin yapıya mesnetlenmediği kenarlarını da sabit mesnet olarak tanımlamamdan kaynaklandığını tahmin ediyorum. bu sefer de sistemi incelediğimde zemin kattaki merdivenin aşırı derecede bir deplasman yaptığını farkettim. bu farklılığın sebebi nedir acaba ?bu arada yüklediğim proje demo versiyonudur....

Analiz Ayarları/Temel Zemin Sekmesinde "üst yapı etkileşimli çözüm" seçeneği işaretlenerek analiz yapılırsa merdiven alt kolu temele bağlanacaktır.

...kısa bir süre içerisinde lisanslı bir kullanıcınız olacağım. dün bunun ile ilgili bir e-mail atmıştım ideyapı'ya fiyat listesi için ama henüz bir cevap alamadım. bu konuda da bana özel mesaj ile ya da bir e-mail ile ulaşıp yardımcı olursanız çok sevinirim.
Gönderdiğiniz mail bize ulaşmamış olabilir. İletişim bilgilerinizi [email protected] adresine gönderirseniz, satış bölümümüz Size detaylı bilgi verebilir.

İyi çalışmalar

mantar döşeme çalışması yapacağız. mantar döşeme çalışmasına referans olması açısından örnek bir proje bulabilir miyim?

aykut_k":2csq10c8' Alıntı:
mantar döşeme çalışması yapacağız. mantar döşeme çalışmasına referans olması açısından örnek bir proje bulabilir miyim?

Merhaba,
Kirişsiz döşemede veri girişinde genel olarak aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir;

*Döşeme sınırları döşeme kenarı ile oluşturulmalı.
*Kirişsiz döşemenin donatı aks tipi üstte+altta düz donatı şeklinde düzenlenmeli.
*Analiz ayarlarında Yarı rijit diyafram seçeneğine göre analiz yapılmalı.
*Kenarların bir kısmında veya tamamında kiriş veya panel olması durumunda zımbalama tahkiki yapılması için yükseklik ve tabla yüksekliği değerleri sıfır verilerek kolon başlığı yerleştirilmeli.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Statik proje çiziminde mimari proje baz alınır. Mimari projede çatı katı planına bakılarak statik projede son katın data girişi yapılır. Fakat dikkat ettiğim kadarıyla bir çok statik projede son kat tavanının data girdisi alt kattakiler ile aynı oluyor. Oysa baktığımı mimari projelerde çatı katı planında duvarların olmadığı bölgelere kiriş atılabilmiş. Beni bu konuda da aydınlatabilir misiniz ?

Geri