saridurmus
Kıdemli Üye
bir tane örnek verirmisin bakalım
saridurmus":16ltkyjt' Alıntı:bir tane örnek verirmisin bakalım
mhanifiata":27axrlpu' Alıntı:cevap vermek istediğim bir konuda bu mesajı aldım forumdan...ne diyor acaba
Genel Hata
SQL ERROR [ mysql4 ]
Incorrect string value: '\xE2\x80\x93 Ma...' for column 'post_text' at row 1 [1366]
Bu sayfa açılırken bir sql hatası oluştu. Bu problem devam ederse lütfen Mesaj Panosu Yöneticisi ile iletişime geçin.
msami":14iq52v1' Alıntı:iyi günler
proje analiz yapmıyor. jakobiyen hatası veriyor. geometri kontrolü yapmama rağmen bu hatayı veriyor. bu konuda bilgi verebilir misiniz.
Merhaba,hllgns:233eycqg' Alıntı:Merhaba. İç mimarlık öğrencisiyim. Bu programı nasıl öğrenebilirim?
Bu ifade bir net bir ifade değil... Sık donatı ile neyi kast ettiğiniz anlaşılmıyor. Örnek eklerseniz inceleriz.gunner":2mir0l0g' Alıntı:analiz sonrası betonarme sonuçlarına göz attığımda tam rijit diyafram ile kiriş olsun, kolun olsun bütün eleman kesitlerinde donatının daha sık olduğunu farkettim.
Böyle olması normal çünkü tam rijit diyafram çözümünde döşemeler rijitlik matrisinde yok, döşemelerin kiriş alanına katkısı tabla ile belirleniyor. Başka bir deyişle kiriş kesitleri tablalı kesitlerdir. Atalet ve alanlar da buna göre belirlenir. Yarı rijit diyafram çözümünde ise, döşemeler kirişlerle birlikte aynı sistemde çözülüyor. Döşemenin kendi kesit özellikleri , kirişlerin kendi kesit özelikleri modele vardır. Dolayısıyla kiriş kesitleri dikdörtgendir. Ancak betonarmede iki analiz modeli için de tablalı kesit dikkate alınır.gunner":2mir0l0g' Alıntı:bir de raporlarda 25*50 lik kirişlerin kesit alanı tam rijit de A=0.16 m2 iken yarı rijit diyaframda A=0.13 m2 alınmış. ve hareketli yükler dahil yapı toplam ağırlığı tam rijit de 270,22 ton iken yarı rijit de 270,50 ton gözükmekte. bu farklılıkların sebebi nedir acaba ?
Belirttiğiniz fark küçük bir fark olmasına karşın, denemelerimizde böyle bir fark göremedik. Örnek eklerseniz inceleriz.gunner":2mir0l0g' Alıntı:hareketli yükler dahil yapı toplam ağırlığı tam rijit de 270,22 ton iken yarı rijit de 270,50 ton gözükmekte.
Hesap akslarının konumundan kaynaklanabilir.gunner":2mir0l0g' Alıntı:bir ikinci sorum da radye temel ile ilgili olacak. ortogonal, 55 cm derinliğinde bir kirişsiz mat temel. 3. deprem bölgesinde bulunan ve zemin sınıfı Z3 olan rijit bodrum, zemin, asma ve 4 normal kattan oluşan bu binanın temel donatılarını kontrol ettiğimde alt donatının üst donatıya oranla daha sık atıldığına rastladım. üst Q16/20, alt Q16/16. hemen hemen aynı parametre ve yapı özelliklerine sahip olan kontrol ettiğim diğer bina temellerinin hiçbirinde bu durum söz konusu değil. ofisimde sadece proje müellifinin çizim paftaları ve hesap çıktıları olduğu için dijital ortamda sizlere de gönderemiyorum. raporlara baktığımda temel hesap akslarının nerden geçtiği de belirtilmiyor. acaba problemin sebebi radye temelde tanımlanan hesap aksları olabilir mi ?
Belirttiğiniz fark küçük bir fark olmasına karşın, denemelerimizde böyle bir fark göremedik. Örnek eklerseniz inceleriz.
gunner yazdı:analiz sonrası betonarme sonuçlarına göz attığımda tam rijit diyafram ile kiriş olsun, kolun olsun bütün eleman kesitlerinde donatının daha sık olduğunu farkettim.
Bu ifade bir net bir ifade değil... Sık donatı ile neyi kast ettiğiniz anlaşılmıyor. Örnek eklerseniz inceleriz.
Hesap akslarının konumundan kaynaklanabilir.[/quote]gunner":qi17ey4m' Alıntı:bir ikinci sorum da radye temel ile ilgili olacak. ortogonal, 55 cm derinliğinde bir kirişsiz mat temel. 3. deprem bölgesinde bulunan ve zemin sınıfı Z3 olan rijit bodrum, zemin, asma ve 4 normal kattan oluşan bu binanın temel donatılarını kontrol ettiğimde alt donatının üst donatıya oranla daha sık atıldığına rastladım. üst Q16/20, alt Q16/16. hemen hemen aynı parametre ve yapı özelliklerine sahip olan kontrol ettiğim diğer bina temellerinin hiçbirinde bu durum söz konusu değil. ofisimde sadece proje müellifinin çizim paftaları ve hesap çıktıları olduğu için dijital ortamda sizlere de gönderemiyorum. raporlara baktığımda temel hesap akslarının nerden geçtiği de belirtilmiyor. acaba problemin sebebi radye temelde tanımlanan hesap aksları olabilir mi ?
Eklediğiniz projede her iki çözüm için yapı ağırlıkları aynı çıkıyor. (270.22 ton çıkıyor)gunner:1emacjcj' Alıntı:
Bu farkın olması normal. Biri tam rijit döşeme, diğeri yarı rijit döşeme...gunner:1emacjcj' Alıntı:sık donatıdan kastım betonarme sekmesinden kirişleri incelediğimde tam rijit çözümün sol alt ve sağ alta da donatı veriyor olmasıdır. üst mesnetlerde aynı durum söz konusu.
Raporda basılmıyor. Plan görüntüsünü isteyiniz. Betonarme hesap akslarının konumu bir problem değildir. Konuma göre ana donatı belirlenir, ilaveler ise, çalışma mesafelerine göre ana donatıdan düşülerek hesaplanır. Hesap aksı başka bir konumda olsaydı, belirtiğiniz konumda ilave çıkabilecekti.gunner:1emacjcj' Alıntı:peki hesap akslarının konumunu raporlarda okuyabilme şansımız var mıdır ?.
illaga":14qttj6j' Alıntı:Ekteki projemde 1.kat tavanında 220 cm olan konsol cıkmada döşeme kalınlığı min. 22 cm olmalı. Fakat bu yüksek bi değer..Ben bu hatayı giderebilmek için Döşeme Hesap aksını editleyerek donatıyı "konsol donatısı" değil de "üstte düz donatı" yapabilirmiyim..