V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

aykut_k":36nl048p' Alıntı:
büyük kesitle başlayıp küçük kesitle biten bir kiriş çizebilir miyim? örneğin kiriş kolondan 25/50 olarak çıkacak, uçta 25/32 olacak
çizemessiniz. konsol eskilerde öyle olurdu. sanırım onu yapmak istemişsinizdir. amma moment eğrisine uygun kesit küçültmesini el çözmünü ile yapabilirsiniz. bu durumda proğramın verdiği kiriş çizimini biraz sündürüp düzenleyebilirsiniz. bir de en azından 2 adet kesit gerekir...

1-Asansör perdesinin amacı nedir?
2-Konsol çalışan döşemenin hesap aksı editlenerek "üstte ve altta düz donatı" yapılması uygun mudur?

izmirlimuhendis":31v6onwn' Alıntı:
ekte gönderdiğim projedeki bir sorunum var . yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca mimari projenizi ve zorunluluğunuzu bilmiyorum ama ben sizin yerinizde olsam S13 kolonunu da p3 perdesi gibi yaparım. S14 kolonunu da kaldırırım. Zemin emniyet gerilmeniz çok iyi. Çapraz olan temelleri yapmadan çözemiyor musunuz? Kirişlerinizi çok problem yoksa aynı boyutlarda yapmaya çalışın. Yüklerinizi de kontrol etmenizi öneririm. Bazı kirişlerinizde ve döşemelerinizde 1 tonluk yükler var. Genel olarak kolon ve kiriş kesitleriniz büyük. Döşemelerinizinde gerksiz kalın olması sisteme ağırlık veriyor. Beton kaliteniz de azımsanmayacak kadar iyi (C30) Bir yerlerde hata yapmış olabileceğinizi düşünüyorum.

illaga":3w1h4rj6' Alıntı:
1-Asansör perdesinin amacı nedir?
2-Konsol çalışan döşemenin hesap aksı editlenerek "üstte ve altta düz donatı" yapılması uygun mudur?

1- Genel olarak asansör raylarının düzgün bir şekilde yerleştirilmesi ve asansörü sabitlemesi olarak ifade edebilirim. Eğer projenizde uygun bir noktada ise rijitliği arttırıcı eleman olarak kullanabilirsiniz.

2- Döşeme/ betonarme hesap aksı edit / komutunu kullanarak döşemenin çalışma şeklini ve donatı tipini editleyebilirsiniz

NYILMAZ":kavo4ik5' Alıntı:
izmirlimuhendis":kavo4ik5' Alıntı:
ekte gönderdiğim projedeki bir sorunum var . yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca mimari projenizi ve zorunluluğunuzu bilmiyorum ama ben sizin yerinizde olsam S13 kolonunu da p3 perdesi gibi yaparım. S14 kolonunu da kaldırırım. Zemin emniyet gerilmeniz çok iyi. Çapraz olan temelleri yapmadan çözemiyor musunuz? Kirişlerinizi çok problem yoksa aynı boyutlarda yapmaya çalışın. Yüklerinizi de kontrol etmenizi öneririm. Bazı kirişlerinizde ve döşemelerinizde 1 tonluk yükler var. Genel olarak kolon ve kiriş kesitleriniz büyük. Döşemelerinizinde gerksiz kalın olması sisteme ağırlık veriyor. Beton kaliteniz de azımsanmayacak kadar iyi (C30) Bir yerlerde hata yapmış olabileceğinizi düşünüyorum.

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim . S14 kolonunu mimarla görüşüp kaldırma yoluna gittik. döşemelerde 1 tonluk yükler olması buranın bir fabrika olmasından kaynaklanıyor. 5 katlı bir fabrika. kolon ve kiriş ebatları da o yüzden biraz büyük.

iyi günler. yüklediğim projede zemin emniyet gerilmesinde sıkıntı yaşıyorum. sadece perde olan cephlerden temeli genişletme şansım var. 3 metre konsol çıkmama rağmen bu problemi aşamadım bir türlü. ortalama gerilmeye göre çözdüğümde ise ort. gerilme 21.03tf/m2, zemin 30tf/m2 olmasına rağmen F999/20 gibi tuhaf değerler çıktı. betonarme>radye döşeme sekmesinde. son çare olarak ort. gerilmeye göre tasarlamaya çalışacağım temeli. onun dışında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

gunner":23o3l2dm' Alıntı:
iyi günler. yüklediğim projede zemin emniyet gerilmesinde sıkıntı yaşıyorum. sadece perde olan cephlerden temeli genişletme şansım var. 3 metre konsol çıkmama rağmen bu problemi aşamadım bir türlü. ortalama gerilmeye göre çözdüğümde ise ort. gerilme 21.03tf/m2, zemin 30tf/m2 olmasına rağmen F999/20 gibi tuhaf değerler çıktı. betonarme>radye döşeme sekmesinde. son çare olarak ort. gerilmeye göre tasarlamaya çalışacağım temeli. onun dışında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1.kirişlerde pilyeli dizayn seçmissin ama donatı olarak pilye seçmemsiin
2.betonarme donatı seseçiminden radye döşeme kısmında pilye için bi donatı seçersiniz sorun çözülür

LİSANS SAHİBİ

idecad rapor çıktılarında lisans sahibinin ismini kaldırılması mümkün mü? Lisans No kalsın ama isim silinemez mi?

mhanifiata":1zcholh6' Alıntı:
illaga":1zcholh6' Alıntı:
saridurmus":1zcholh6' Alıntı:
Neden böyle bir istekte bulunuyorsunuz.
Bildiğiniz üzere Fason çizimler için..
7 VERSİYONU RAPORUNDA SADECE LİSANS NUMARASI YAZIYOR. ŞİRKET İSMİ/BİLGİSİ YOK...

Hanifi Bey merhaba,

Kilitte şirket ismi ve/veya kullanıcı adı yazıyor. Sizin kilidinizle ilgili bir sorun oluşmuş olabilir. Kilidinizi bize ulaştırırsınız problemi giderebiliriz.

Konsol donatıları

1-konsol olan balkon döşemelerine konsol donatısı atılıyor fakat çalışma şekli çift yönlü gözüküyor. Programın hatası var mı bu konuda? Konsol olan sistemler tek yönde çalışır.
2- Daha önce de sordum; Örneğin 2.00 m Konsol olan balkon döşemesinin kalınlığını ln/12 ye göre tahkik yapıldığında yetersiz bulunsun. Ben Kalınlığı arttırmadan donatı tipini altta ve üstte düz donatı yaptığımda kalınlık sağlıyor. Bu bir çözüm olabilir mi?

rapor çıktısı sorunu

arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.statik projeyi çizdikten sonra rapor oluşturuyorum fakat oluşan bu raporu pdf veya word e çeviremiyorum yani usb flash a aktarıp dışarıdan çıktısını almak için ne yapmalıyım.teşekkürler.

Re: rapor çıktısı sorunu

gripin":cuzp39ag' Alıntı:
arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.statik projeyi çizdikten sonra rapor oluşturuyorum fakat oluşan bu raporu pdf veya word e çeviremiyorum yani usb flash a aktarıp dışarıdan çıktısını almak için ne yapmalıyım.teşekkürler.
Raporu, Dosya menüsünden Farklı Kaydet satırını tıklayıp, kayıt türünü pdf dokümanı olarak seçebilirsiniz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• pdf.png
    pdf.png
    63.5 KB · Görüntüleme: 29,537
Re: Konsol donatıları

illaga":knnlgtaa' Alıntı:
1-konsol olan balkon döşemelerine konsol donatısı atılıyor fakat çalışma şekli çift yönlü gözüküyor. Programın hatası var mı bu konuda? Konsol olan sistemler tek yönde çalışır.
Programda donatı akslarının çalışma tipi hesap açıklıklarına ve döşemenin mesnetlenme koşullarına göre belirlenir. Çalışma tipi analiz sonuçlarını etkilemez. Betonarme Hesap Aksı Edit komutu ile döşemenin çalışma tipi değiştirilebilir.

illaga":knnlgtaa' Alıntı:
2- Daha önce de sordum; Örneğin 2.00 m Konsol olan balkon döşemesinin kalınlığını ln/12 ye göre tahkik yapıldığında yetersiz bulunsun. Ben Kalınlığı arttırmadan donatı tipini altta ve üstte düz donatı yaptığımda kalınlık sağlıyor. Bu bir çözüm olabilir mi?
Buna döşemenin mesnet kenarlarının durumuna göre Siz karar vermelisiniz. Programda döşeme kalınlık kontrolü donatı tipine göre yapılıyor. Donatı tipi konsol olduğunda kalınlık kontrolü Ln/12 ye göre yapılırken donatı tipi üstte+altta düz donatı seçildiğinde Ln/25 e göre yapılıyor. Örneğin sadece bir taraftan kirişe mesnetlenen diğer kenarları boş olan bir döşemede kalınlık kontrolünün Ln/12 ye göre yapılması bence doğru olur.

merhabalar, basit bir çerçerve sistemini öncelikle döşeme kenarları ile oluşturduğum bir radye temeli kullanarak çözdüm, sıkıntı olmadı. aynı çerçeveyi kirişli radye kullanarak çözdüğümde ise zemin gerilme kontrolünde bütün değerler ''0'' çıktı. nerede yanlış yapıyor olabilirim acaba ?

bir de kirişli radye uygulaması için neden bütün kolon altlarından kiriş geçmem gerekiyor ? sadece dış kolonları çevreleyen temel kirişlerinin arasına radye döşeme tanımlasam neyi gözardı etmiş olurum ? radye temel raporunda ne gibi farklılıklar olur ? bu farklılıkları temel raporunun hangi kısmında irdeleyebilirim ? vereceğiniz cevaplar için idecad'i yeni kullanmaya başlayan biri olarak şimdiden teşekkür ediyorum sizlere.

Ekli dosyalar

Geri