V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Merhaba,

*Perspektif Penceresindeki radye döşeme sonuçlarının incelenmesi kirişsiz radye döşemeler içindir. Kirişli radye döşemede sistemler için çözüm mantığı gereği 3b çerçevede bu kontrol yapılamaz.
*STRDY.ide7 projesindeki temel sistemi veri girişi açısından kesinlikle hatalıdır. (Bu şekilde temel tasarımında radye döşemeye oturan kolonların etkisi radyede dikkate alınmaz.) Kirişli radye temel dizaynında tüm kolonlar sürekli temel kirişleri ile birbirine bağlanmalı, arada oluşan gözlere radye döşeme yerleştirilmelidir.(STRDY2.ide7 projesinde olduğu gibi)
*Kirişli radye temelde zemin gerilmesi kontrolü, analiz sonrasında radye döşeme gözlerinde oluşan G + Q değerleri toplamının zemin emniyet gerilmesi değeri ile kıyaslanması suretiyle yapılmaktadır. Bu değerler Radye Temel Statik ve Betonarme Hesabı raporunda da basılmaktadır.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• kirişliradye.PNG
    kirişliradye.PNG
    118.6 KB · Görüntüleme: 33,622
İyi günler kolay gelsin... Şekilde görünümün sebebi tam olarak neyden kaynaklanıyor olabilir..:?

Dikkate almıyorum ama bazen oluyor... sebebini merak ettim..:??

Kolay gelsin....

Ekli dosyalar

• ide.png
    ide.png
    82.9 KB · Görüntüleme: 33,614
majesty":3eg5rrsy' Alıntı:
İyi günler kolay gelsin... Şekilde görünümün sebebi tam olarak neyden kaynaklanıyor olabilir..:?

Dikkate almıyorum ama bazen oluyor... sebebini merak ettim..:??

Kolay gelsin....
Merhaba,

Eklediğiniz resimdeki durum kirişler arasındaki çok küçük açı farklarından kaynaklanmış olabilir. Değiştir/Obje Edit/Obje Trim Yöntemi komutu ile ilgili kirişlerin trim algoritmasını değiştirmeyi deneyin. Olmazsa projenizi ekleyin. Durumu inceleyelim.

Levent bey; Cevabınız ,için tşk ederim.. bende aynı sekilde gideriyorum sorunu fakat.. analiz veya atıyorum kalıp planı alıp ana ekrana geri döndüğümde tekrar aynı görünümü elde ediyorum...:?

majesty":1uyhgk51' Alıntı:
Levent bey; Cevabınız ,için tşk ederim.. bende aynı sekilde gideriyorum sorunu fakat.. analiz veya atıyorum kalıp planı alıp ana ekrana geri döndüğümde tekrar aynı görünümü elde ediyorum...:?
Projenizi ekleyin, inceleyelim.

öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum levent bey.

*STRDY.ide7 projesindeki temel sistemi veri girişi açısından kesinlikle hatalıdır. (Bu şekilde temel tasarımında radye döşemeye oturan kolonların etkisi radyede dikkate alınmaz.)
raporlar, 'radye temel kolon ve panel yükleri' kısmına baktığımda altından kiriş geçmeyen kolonlonların kalıcı, hareketli ve yatay yüklerinin hesaplanmış olduğunu görüyorum.

kafamın karıştığı kısım da burası oluyor.

Kirişli radye temelde zemin gerilmesi kontrolü, analiz sonrasında radye döşeme gözlerinde oluşan G + Q değerleri toplamının zemin emniyet gerilmesi değeri ile kıyaslanması suretiyle yapılmaktadır
kirişsiz radye temeli gibi E yükünün de dahil edilmesi gerekmez mi ?

son olarak radye döşeme yaptığımda Q yükü, kullanıcı müdahalesi olmadığı müddetçe sürekli olarak G nin yaklaşık olarak %10 u olarak alınıyor program tarafından. bunun özel bir nedeni var mı acaba ?

Ekli dosyalar

• rpr.png
    rpr.png
    126.4 KB · Görüntüleme: 33,573
kalıp, açılım, aplikasyon planlarında obje etiket ayaralarının değiştirildiği menü var mı? Mesela kat indisi belirtilmeden SB02 , SZ02 gibi yerine S02 olmasını istiyorum

illaga":1cvguhlo' Alıntı:
kalıp, açılım, aplikasyon planlarında obje etiket ayaralarının değiştirildiği menü var mı? Mesela kat indisi belirtilmeden SB02 , SZ02 gibi yerine S02 olmasını istiyorum

Kat parametrelerinde bulunan indis sütununu boş bırakın.

gunner":yoqwfozs' Alıntı:
öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum levent bey.

*STRDY.ide7 projesindeki temel sistemi veri girişi açısından kesinlikle hatalıdır. (Bu şekilde temel tasarımında radye döşemeye oturan kolonların etkisi radyede dikkate alınmaz.)
raporlar, 'radye temel kolon ve panel yükleri' kısmına baktığımda altından kiriş geçmeyen kolonlonların kalıcı, hareketli ve yatay yüklerinin hesaplanmış olduğunu görüyorum.

kafamın karıştığı kısım da burası oluyor.

Kirişli radye temelde zemin gerilmesi kontrolü, analiz sonrasında radye döşeme gözlerinde oluşan G + Q değerleri toplamının zemin emniyet gerilmesi değeri ile kıyaslanması suretiyle yapılmaktadır
kirişsiz radye temeli gibi E yükünün de dahil edilmesi gerekmez mi ?

Merhaba,

Kirişli radye temelde donatı hesaplarında deprem yüklemeleri dikkate alınıyor. Gerilme kontrolü sadece düşey yüklere göre yapılıyor. Program algoritması şu an bu şekilde. Ayrıca TDY 2007 de C ve D grubu zeminlerde üst yapı etkileşimli çözüm istenmekte. Programda üst yapı etkileşimli çözüm şu an kirişsiz radye temeller için öngörülmekte.

son olarak radye döşeme yaptığımda Q yükü, kullanıcı müdahalesi olmadığı müddetçe sürekli olarak G nin yaklaşık olarak %10 u olarak alınıyor program tarafından. bunun özel bir nedeni var mı acaba ?
Böyle bir genelleme yapamayız. Üst yapıdaki döşeme hareketli yük değerleri arttırılıp analiz yapıldığında radye döşemede hesaplanan hareketli yüklerin de arttığı gözlemlenebilir.

İyi çalışmalar

HakanŞahin":2mv28ygz' Alıntı:
illaga":2mv28ygz' Alıntı:

Kat parametrelerinde bulunan indis sütununu boş bırakın.

çok teşekkür ederim....

İyi günler Kolay gelsin... İki küçük sorum olacak...

30/320 lik bir perdeyi....... Panel olarak mı modellesem daha sağlıklı olur, kolon olarak mı girsem...Kolon olarak girdiğimde sistem bunu perde olarak algılıyor fakat hesaplarda Shell olarak değil çubuk olarak çözüyor...
Ve @s değerleri farklı hesaplandığında R katsıyısı değişiyor...???

2.sorum ise dosya boyutu kaydederken çok büyük oluyor... 1Gb civarında falan... bu normalmidir.. hata varsa neyden kaynaklanıyor olabilir..:??

iyi günler dilerim..

majesty":jpohtugc' Alıntı:
İyi günler Kolay gelsin... İki küçük sorum olacak...

30/320 lik bir perdeyi....... Panel olarak mı modellesem daha sağlıklı olur, kolon olarak mı girsem...Kolon olarak girdiğimde sistem bunu perde olarak algılıyor fakat hesaplarda Shell olarak değil çubuk olarak çözüyor...
Ve @s değerleri farklı hesaplandığında R katsıyısı değişiyor...???

Perde elemanlarının kabuk olarak modellemesi önerilir. 1/7 oranını sağlayan kolon objeleri perde olarak çözülür. Bu nedenle de alf S değerinin değişmesi normaldir.

2.sorum ise dosya boyutu kaydederken çok büyük oluyor... 1Gb civarında falan... bu normalmidir.. hata varsa neyden kaynaklanıyor olabilir..:??

iyi günler dilerim..

Yarı rijit diyafram seçeneğine göre analiz yapıyorsanız dosya boyutunun büyümesi normaldir.

Süneklik düzeyi normal yada karma sistemler tasarlarken, süneklik düzeyi normal kolon ve kirişlerin enine donatılarının, normal süneklik düzeyi kurallarına göre uygulanmasını sağlamak için bu elemanların betonarme parametrelerinin değiştirilmesi mi gerekiyor?
Teşekkürler...

proisa":bmxxpwhi' Alıntı:
Süneklik düzeyi normal yada karma sistemler tasarlarken, süneklik düzeyi normal kolon ve kirişlerin enine donatılarının, normal süneklik düzeyi kurallarına göre uygulanmasını sağlamak için bu elemanların betonarme parametrelerinin değiştirilmesi mi gerekiyor?
Teşekkürler...
Merhaba,

Programda kolon ve kiriş minimum etriye koşulları her zaman süneklik düzeyi yüksek duruma göre belirlenmektedir.

İyi çalışmalar

iyi çalışmalar
kot farkı olan perdelerde olduğu gibi döşemelerde de yarı rijit çözümde döşeme uzunluğu değişimlerinin döşeme kenarıyla ayrılması gerekiyor yoksa paylaştığım resimlerdeki durum ortaya çıkıyor ve hesaplarda değişikliklere sebebiyet veriyor
Belki güncellemede düzeltme listenizdeydi ama paylaşayım istedim....

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    427.7 KB · Görüntüleme: 33,245
  • 2.jpg
    2.jpg
    333.6 KB · Görüntüleme: 33,245
siromar":5x44ptg5' Alıntı:
iyi çalışmalar
kot farkı olan perdelerde olduğu gibi döşemelerde de yarı rijit çözümde döşeme uzunluğu değişimlerinin döşeme kenarıyla ayrılması gerekiyor yoksa paylaştığım resimlerdeki durum ortaya çıkıyor ve hesaplarda değişikliklere sebebiyet veriyor
Belki güncellemede düzeltme listenizdeydi ama paylaşayım istedim....
Ömer Bey Merhaba,

Bildiriminiz için teşekkür ederiz. Sorunlu projeyi mesaja ekleyebilir misiniz?

İyi çalışmalar

iyi günler projemde bazı kiriş birleşim noktalarında şu görüntü oluşuyor. yanlış mı atıyorum kirişleri ? perspektif 3b çerçeve ile kontrol ettiğimde kirişler yeşil kollarla birbirine bağlanmış görünüyor. bu durum analiz sonucunu etkiler mi ?

Ekli dosyalar

• asd.png
    asd.png
    139 KB · Görüntüleme: 33,213
gunner":1kj7dh9a' Alıntı:
iyi günler projemde bazı kiriş birleşim noktalarında şu görüntü oluşuyor. yanlış mı atıyorum kirişleri ? perspektif 3b çerçeve ile kontrol ettiğimde kirişler yeşil kollarla birbirine bağlanmış görünüyor. bu durum analiz sonucunu etkiler mi ?

Projeyi de ekler misiniz?

Geri