V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Projelerinizi yaparken geometri kontrolü yapmanızı ve bu kontrol sonucunda söylenenleri dikkate almanızı öneririm. A - 3 aksı üzerindeki S003 kolonunun olduğu bölgede kiriş parçacığı kalmış. Kiriş detayı alamamanızın esas sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca 1-2 hususu da bu arada yazmak isterim:

1-Projenizi ekte gönderiyorum. Proje boyutunuz 1.5 mb . oysa sizin gönderdiğiniz 50 mb üstündeydi. Bunun sebebi, kapalı olan katmanlarda bu proje ile ilgisi olmayan büyük miktarda 2d objelerin (çizimlerin) olmasıydı. Bunları silip kullanılmayan katmanları da sildim. Projeniz 1.5 mb civarına geldi.

2-Projenizde döşeme kenar ile kiriş çakışıyor. Yani birbirine tam teğet. (k023 kirişi) Bu hatayı düzeltmelisiniz. Bu tür boşlukları "döşeme boşluğu" komutu kullanarak yapınız.

3 - Yine aynı noktada yaptığınız başka bir hata ise bu tür boşluklarla nervürlerin kesilmiş olmasıdır. 4 adet nervürünüz boşta burmaktadır. Mutlaka etrafını kirişle kapatmalısınız.

4- En üst katta yaptığınız konsolun ne anlama geldiğini bilemiyorum. Fakat ne anlama gelirse gelsin kirişten kiriş konsolu dizayn etmeyiniz. Bu yaptığınız yönetmeliklere uygun değil. Çok ihtiyacınız varsa o noktaya konsol plak döşeme yapınız.

5- Mimari gereklilikleri bilmiyorum ama ben olsam imkanım olduğu ölçüde dış kirişleri yatık yapmamaya böylelikle sistemi daha rijit yapmaya özen gösterirdim.

Ümit ederim yazdıklarım işinizi görmüştür.

Ekli dosyalar

sayın nyılmaz cevabınız teşekkür ederim. zaten pek kompleks bir sistem olmadığı için projeyi yeni baştan yaptım. bu şekilde kiriş açılımlarını da alabildim. döşeme boşluğu yerine döşeme çizgisini kullanmamın sebebi nervürlerin boşluk olmasına rağmen devam etmesi idi. dediğiniz gibi etrafını kirişlerle geçmem gerekiyordu. bunu atlamışım. asma kattaki konsolun sebebi hemen bitişiğinde dilatasyonlu yapılacak olan binanın çıkmasıdır. yine dediğiniz gibi bunun konsol plak olması daha uygun olabilir. tavsiyeleriniz için çok teşekkür ettim.
bunların dışında raporlarla ilgili sormak istediğim bir durum var. yapı özet raporunda deprem yükünün belirlenmesi başlığında yapı doğal titreşim periyodunun bulunduğu satırda parantez içinde ux, uy, ya da rz yazılıyor. bu neye göre belirleniyor? neden x yönündeki yer değiştirmeye göre değilde uy'ye göre T belirleniyor ?

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    341.5 KB · Görüntüleme: 31,528
gunner":gp86hk86' Alıntı:
bunların dışında raporlarla ilgili sormak istediğim bir durum var. yapı özet raporunda deprem yükünün belirlenmesi başlığında yapı doğal titreşim periyodunun bulunduğu satırda parantez içinde ux, uy, ya da rz yazılıyor. bu neye göre belirleniyor? neden x yönündeki yer değiştirmeye göre değilde uy'ye göre T belirleniyor ?
Binadaki en büyük periyod (1.mod) Yapının Doğal Titreşim Periyodu olarak belirlenir. Bu moddaki etkin kütle hangi yönde ise o yönün ismi yazılır.
ux: x yönü
uy: y yönü
rz: burulma

Ekli dosyalar

• modal1.PNG
    modal1.PNG
    45.9 KB · Görüntüleme: 31,525
  • modal2.PNG
    modal2.PNG
    37.2 KB · Görüntüleme: 31,524
yeni versiyonu yüklediğimizde kilit sistemi eski diye bir uyarı çıkıyor ve program çalışmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim

baskurtay":1vco1njd' Alıntı:
yeni versiyonu yüklediğimizde kilit sistemi eski diye bir uyarı çıkıyor ve program çalışmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim

1) Windows "Çalıştır" komutunu açın. ideCAD program klasöründen şu komutu yazın.
2) "C:\Program Files\ideCAD\ideCAD Statik 7\Drivers\install\haspdinst.exe" -r -fr -kp -purge -v
3) Bu komut tüm kilit sürücülerini bilgisayardan silecektir.
4) Virüs programını veya varsa güvenlik programını devre dışı bırakın veya "haspdinst.exe" dosyasını güvenilir duruma getirin.
5) Bilgisayarı yeniden başlatın.
6) Aşağıdaki komutu yazarak kilit sürücüsünü tekrar yükleyin.
7) "C:\Program Files\ideCAD\ideCAD Statik 7\Drivers\install\haspdinst.exe" -i -kp -v
8) Virüs programını etkin yapın.
9) Bilgisayarı yeniden başlatın ve programı çalıştırın.

radye temeldeki zemin emniyet olumsuz hatasını nasıl düzeltebilirim arkadaslar...proje aşağıda indirip inceleyebilirmsnz

Ekli dosyalar

tedarmi":1loc4tvq' Alıntı:
radye temeldeki zemin emniyet olumsuz hatasını nasıl düzeltebilirim arkadaslar...proje aşağıda indirip inceleyebilirmsnz
Sanırım veri giriş hatası yapmışsınız. Zemin emniyet gerilmeniz 1.9 değil 19 t/m2 olacak. 1.9 olamaz.

Temel sistemim sürekli temel..Analizden sonra Betonarme/Sürekli temel diyalogunda Max. Zemin gerilmesi değerleri birkaç temel haricinde sıfır gözüküyor.Sıfır gözükmesinin sebebi nedir.

illaga":jynkcof6' Alıntı:
Temel sistemim sürekli temel..Analizden sonra Betonarme/Sürekli temel diyalogunda Max. Zemin gerilmesi değerleri birkaç temel haricinde sıfır gözüküyor.Sıfır gözükmesinin sebebi nedir.
Projenizi ekler misiniz?

illaga":2nnya9yx' Alıntı:
Sürekli Temel gerilmelerinin sıfır gözükmesi hatalı veri girişinden kaynaklanır. Sürekli Temel düğüm noktaları kolonların üzerine gelmemiş olabilir, kolon objesi altında temel parçası kalmış olabilir vb...

arkadaşlar bu proje hakkındaki görüşlerinizi alabilirmiyim..birde merdiven fotoğrafı attım bunu nasıl çizebilirim yardımcı olurmusnz

Ekli dosyalar

• mimari.png
    mimari.png
    228.2 KB · Görüntüleme: 31,128
  • statik.rar
    statik.rar
    2 MB · Görüntüleme: 429
örnekte yolladığım projede kiriş açılımlarında iki perde arasını neden sürekli oalrak çizmiyor. ? Kirişleri sürekli çizmek için ne yapmam gerekiyor.?

Ekli dosyalar

TDY 2007 de kiriş boyuna donatılarının perde içine geçiş koşulu 50fi ve Lb olarak belirlenmiş. Perde içine soldan ve sağdan gelen kiriş boyuna donatıları genelde birbirine kavuşmadığı için kiriş açılımları bu şekilde dizayn edildi.

projemde zemin kattan sonraki 1.katı galeri kat olarak tanımladım. galeri kattan çizim alırken mesela kirişlerde poz numaraları yine K101 olarak görünüyor. nasıl KG01 olarak aldırabilirim?

Kat indisini, Analiz / Kat parametreleri /tablodaki indis satırından yapabilirsiniz O kata "G" harfi girmeniz yeterli.

AŞAĞIDAKİ PROJEDE KOLON APLİKASYONUNU ÇİZDİRDİĞİM ENTERESAN BİR ÇİZİM VERİYOR BUNU NASIL DÜZELTEBİLİRİM BAKABİLİRMİSİNZ ARKADAŞLAR

Ekli dosyalar

tedarmi":1a3695k8' Alıntı:
AŞAĞIDAKİ PROJEDE KOLON APLİKASYONUNU ÇİZDİRDİĞİM ENTERESAN BİR ÇİZİM VERİYOR BUNU NASIL DÜZELTEBİLİRİM BAKABİLİRMİSİNZ ARKADAŞLAR
Sanırım, S08 poligon kolonundan bahsediyorsunuz... Aplikasyon planında kolon donatı detayları /120 ölçeğine göre hazırlandığı için burada bir anormallik yok. Etriye ve çiroz detaylarını da Çiz/Donatı/Etriye-Çiroz komutlarını kullanarak düzenleyebilirsiniz.

Eğer kolonun orta bölgesinin perde gibi donatılandırılmasını isterseniz, iki kolon arasında panel objesi girebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• kolon_panel.PNG
    kolon_panel.PNG
    56.9 KB · Görüntüleme: 30,977
HOCAM DEDİĞİNZ GİBİ YAPTIM ŞİMDİDE FARKLI HATALAR VERMEYE BAŞLADI İNCELERMİSİNİZ

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    136 KB · Görüntüleme: 30,968
  • STATİK.rar
    STATİK.rar
    1.6 MB · Görüntüleme: 419
tedarmi":2gsyvt5i' Alıntı:
HOCAM DEDİĞİNZ GİBİ YAPTIM ŞİMDİDE FARKLI HATALAR VERMEYE BAŞLADI İNCELERMİSİNİZ

Bodrum katta K19-k17 kirişlerinin altında döşeme kenarı çizilmiş. Bu yüzden birden fazla rijit diyafram uyarısı veriyor.

Bunun dışında;
*Döşeme içinde kalan döşeme kenarları sebebiyle radye döşeme sınırları hatalı bir şekilde oluşuyor.
Nervür hesap kirişlerinin süreklilikleri doğru tanımlanmamış.

Ekli dosyalar

Geri