zeki78":jph3uorw' Alıntı:ekteki dosyada S5 kolonunda K16-17 ve S10 kolonunda K17-18 kirişleri kolon kiriş birleşim güvenliği hesabında As2 değerleri 0 olarak alınıyor
S5 kolonunda K4-5 kirişleri ve S6 kolonunda K5-6 kirişleride açılı olarak bağlanıyor ancak onlarda bir sorun yok
Bu sorun ile ilgili ne yapmalıyız
Şimdiden teşekkürler Kolay gelsin
Projenizi ekleyip, birbirine giren eleman isimlerini belirtir misiniz?msami":p0oh8phw' Alıntı:iyi günler,
çizdiğim projenin hesabında "kiriş yükleri" bölümünde bazı kirişlerin bilgileri birbirine giriyor. bunu nasıl düzeltebilirim.
şimdiden teşekkürler..
NYILMAZ":hyrg795b' Alıntı:zeki78":hyrg795b' Alıntı:ekteki dosyada S5 kolonunda K16-17 ve S10 kolonunda K17-18 kirişleri kolon kiriş birleşim güvenliği hesabında As2 değerleri 0 olarak alınıyor
S5 kolonunda K4-5 kirişleri ve S6 kolonunda K5-6 kirişleride açılı olarak bağlanıyor ancak onlarda bir sorun yok
K18 ve K16 Kirişlerini Değiştir/obje edit/ Kiriş/ Kiriş temel yönü belirle komutu ile kirişlerin sağ ve sol mesnet durumunu değiştirerek kirişleri sürekli hale getiriniz. Hem sizinki gibi hemde hem de söylediğim gibi yapıp çizimleri alınız. zaten sürekli olmadıklarını göreceksiniz.
Sayın zeki78,zeki78":2ba4n27f' Alıntı:NYILMAZ":2ba4n27f' Alıntı:zeki78":2ba4n27f' Alıntı:ekteki dosyada S5 kolonunda K16-17 ve S10 kolonunda K17-18 kirişleri kolon kiriş birleşim güvenliği hesabında As2 değerleri 0 olarak alınıyor
K18 ve K16 Kirişlerini Değiştir/obje edit/ Kiriş/ Kiriş temel yönü belirle komutu ile kirişlerin sağ ve sol mesnet durumunu değiştirerek kirişleri sürekli hale getiriniz. Hem sizinki gibi hemde hem de söylediğim gibi yapıp çizimleri alınız. zaten sürekli olmadıklarını göreceksiniz.
Programsal olarak şöyle bir sorun var
30 dereceden fazla açı farkı olan kirişleri sürekli kabul edemiyoruz ve ben bu açı değerini 5 derece olarak uyguluyorum
Kiriş temel yönü belirle komutunu kullansamda 5 dereceden fazla olan kirişlerde As2 yi 0 alıyor. Benim sorunum kirişin sürekli kiriş olarak çizilmesinden ziyade As2
değerinin 0 alınması, Bu sorundan dolayı Kolon kiriş kesme güvenliği kurtarmayan durumlarda kurtarıyor görünüyor. Ekteki dosyaya bakarsanız
K4-5 K16-17 kirişleri açı farkından dolayı sürekli alınamıyor ve As2 değerleride 0 olarak hesaba katılıyor
2. bir sıkıntı olarak da
Radye temellerde deprem yüklemesinde, zemin emniyet değerini %50 arttır seçeneğini kullandığımızda kurtaran temeller,
depremsiz durumda zemin emniyet değerini %50 arttırmadan kurtarmıyor. Program bu kontrolü yapmıyormu.
Merhaba,majesty":19x24jey' Alıntı:İyi günler... Projeyi Mod birleştirme yöntemi ile çözmeme rağmen hiç modd bulmaması normalmidir..?? neyden kaynaklanıyor olabilir sorun :??
Levent Özpak":21yhnov2' Alıntı:Merhaba,majesty":21yhnov2' Alıntı:İyi günler... Projeyi Mod birleştirme yöntemi ile çözmeme rağmen hiç modd bulmaması normalmidir..?? neyden kaynaklanıyor olabilir sorun :??
Sanıyorum yapınız tek katlı ve katı rijit kabul etmişsiniz.
Evet. Yapıda dinamik analiz yapılan kat bulunmuyor. .majesty":kjjskdc5' Alıntı:Levent Özpak":kjjskdc5' Alıntı:Merhaba,majesty":kjjskdc5' Alıntı:İyi günler... Projeyi Mod birleştirme yöntemi ile çözmeme rağmen hiç modd bulmaması normalmidir..?? neyden kaynaklanıyor olabilir sorun :??
Sanıyorum yapınız tek katlı ve katı rijit kabul etmişsiniz.
Evet Levent Bey Tek kat ve rijit kabul ettim.. bu durumdan mı kaynaklanıyor..?
unver":2ke2cit5' Alıntı:Sn nosoupforu
yaptığınız örneği eklermisiniz
Ünver ÖZCAN
Bahsettiğiniz duruma ait genel bir sorun göremedik. Bir örnek ekler misiniz?sereze":25wjtl2h' Alıntı:Temelde de kirişin altına kalıp hesaplıyor