V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

iyi günler,

çizdiğim projenin hesabında "kiriş yükleri" bölümünde bazı kirişlerin bilgileri birbirine giriyor. bunu nasıl düzeltebilirim.

şimdiden teşekkürler..

Re: Kolon kiriş birleşim güvenliği sorunu

zeki78":jph3uorw' Alıntı:
ekteki dosyada S5 kolonunda K16-17 ve S10 kolonunda K17-18 kirişleri kolon kiriş birleşim güvenliği hesabında As2 değerleri 0 olarak alınıyor
S5 kolonunda K4-5 kirişleri ve S6 kolonunda K5-6 kirişleride açılı olarak bağlanıyor ancak onlarda bir sorun yok
Bu sorun ile ilgili ne yapmalıyız
Şimdiden teşekkürler Kolay gelsin

K18 ve K16 Kirişlerini Değiştir/obje edit/ Kiriş/ Kiriş temel yönü belirle komutu ile kirişlerin sağ ve sol mesnet durumunu değiştirerek kirişleri sürekli hale getiriniz. Hem sizinki gibi hemde hem de söylediğim gibi yapıp çizimleri alınız. zaten sürekli olmadıklarını göreceksiniz.

msami":p0oh8phw' Alıntı:
iyi günler,

çizdiğim projenin hesabında "kiriş yükleri" bölümünde bazı kirişlerin bilgileri birbirine giriyor. bunu nasıl düzeltebilirim.

şimdiden teşekkürler..
Projenizi ekleyip, birbirine giren eleman isimlerini belirtir misiniz?

tüm katlarda devam eden perdelerde, çizim aldığımızda sadece tek yönde kaçıklık mesafelerini yazmakta diğer yönde kaçıklık mesafelerini vermemekte.

NYILMAZ":hyrg795b' Alıntı:
zeki78":hyrg795b' Alıntı:
ekteki dosyada S5 kolonunda K16-17 ve S10 kolonunda K17-18 kirişleri kolon kiriş birleşim güvenliği hesabında As2 değerleri 0 olarak alınıyor
S5 kolonunda K4-5 kirişleri ve S6 kolonunda K5-6 kirişleride açılı olarak bağlanıyor ancak onlarda bir sorun yok

K18 ve K16 Kirişlerini Değiştir/obje edit/ Kiriş/ Kiriş temel yönü belirle komutu ile kirişlerin sağ ve sol mesnet durumunu değiştirerek kirişleri sürekli hale getiriniz. Hem sizinki gibi hemde hem de söylediğim gibi yapıp çizimleri alınız. zaten sürekli olmadıklarını göreceksiniz.

Programsal olarak şöyle bir sorun var
30 dereceden fazla açı farkı olan kirişleri sürekli kabul edemiyoruz ve ben bu açı değerini 5 derece olarak uyguluyorum
Kiriş temel yönü belirle komutunu kullansamda 5 dereceden fazla olan kirişlerde As2 yi 0 alıyor. Benim sorunum kirişin sürekli kiriş olarak çizilmesinden ziyade As2
değerinin 0 alınması, Bu sorundan dolayı Kolon kiriş kesme güvenliği kurtarmayan durumlarda kurtarıyor görünüyor. Ekteki dosyaya bakarsanız
K4-5 K16-17 kirişleri açı farkından dolayı sürekli alınamıyor ve As2 değerleride 0 olarak hesaba katılıyor

2. bir sıkıntı olarak da
Radye temellerde deprem yüklemesinde, zemin emniyet değerini %50 arttır seçeneğini kullandığımızda kurtaran temeller,
depremsiz durumda zemin emniyet değerini %50 arttırmadan kurtarmıyor. Program bu kontrolü yapmıyormu.

Ekli dosyalar

zeki78":2ba4n27f' Alıntı:
NYILMAZ":2ba4n27f' Alıntı:
zeki78":2ba4n27f' Alıntı:

Programsal olarak şöyle bir sorun var
30 dereceden fazla açı farkı olan kirişleri sürekli kabul edemiyoruz ve ben bu açı değerini 5 derece olarak uyguluyorum
Kiriş temel yönü belirle komutunu kullansamda 5 dereceden fazla olan kirişlerde As2 yi 0 alıyor. Benim sorunum kirişin sürekli kiriş olarak çizilmesinden ziyade As2
değerinin 0 alınması, Bu sorundan dolayı Kolon kiriş kesme güvenliği kurtarmayan durumlarda kurtarıyor görünüyor. Ekteki dosyaya bakarsanız
K4-5 K16-17 kirişleri açı farkından dolayı sürekli alınamıyor ve As2 değerleride 0 olarak hesaba katılıyor
Sayın zeki78,

Kirişlerin sürekli olmaması durumunda boyuna donatılar diğer mesnede geçmeyeceği için As2 değerinin sıfır alınması doğru bir yaklaşımdır.
Nedim Beyin söylediği gibi K16 ve K18 kirişlerinin bakış yönü değiştirilirse bu kirişler sürekli kabul edilir ve Birleşim Güvenliği kontrolüne beraber girerler.

2. bir sıkıntı olarak da
Radye temellerde deprem yüklemesinde, zemin emniyet değerini %50 arttır seçeneğini kullandığımızda kurtaran temeller,
depremsiz durumda zemin emniyet değerini %50 arttırmadan kurtarmıyor. Program bu kontrolü yapmıyormu.

Kirişsiz radye temelde deprem yüklemeleri kullanılması durumunda raporlamada düşey yüklere göre gerilme kontrolü otomatik yapılmıyor. (Ancak perspektif penceresinde 3b çerçeve modunda temeldeki gerilmeler tüm yüklemeler için ayrı ayrı incelenebilir.)
Burada önce sadece düşey yüklere göre , daha sonra da deprem yüklemeleri kullanılarak ve zemin grubu uygunsa %50 arttırım seçeneği işaretlerenek düşey+deprem yüklemelerine göre gerilme kontrolü raporlanabilir.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

İyi günler... Projeyi Mod birleştirme yöntemi ile çözmeme rağmen hiç modd bulmaması normalmidir..?? neyden kaynaklanıyor olabilir sorun :??

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    160.8 KB · Görüntüleme: 29,880
majesty":19x24jey' Alıntı:
İyi günler... Projeyi Mod birleştirme yöntemi ile çözmeme rağmen hiç modd bulmaması normalmidir..?? neyden kaynaklanıyor olabilir sorun :??
Merhaba,

Sanıyorum yapınız tek katlı ve katı rijit kabul etmişsiniz.

Levent Özpak":21yhnov2' Alıntı:
majesty":21yhnov2' Alıntı:
Merhaba,

Evet Levent Bey Tek kat ve rijit kabul ettim.. bu durumdan mı kaynaklanıyor..?

majesty":kjjskdc5' Alıntı:
Levent Özpak":kjjskdc5' Alıntı:
majesty":kjjskdc5' Alıntı:
Merhaba,

Evet Levent Bey Tek kat ve rijit kabul ettim.. bu durumdan mı kaynaklanıyor..?
Evet. Yapıda dinamik analiz yapılan kat bulunmuyor. .

Merhaba,
ideCad statik 7 kalıp metrajını yanlış hesaplıyor. Bu kanıya nerden vardığımı soracak olursanız basit bir model oluşturdum. Kalınlığı 20 cm olan bir balkon döşemesi yaptım iki kolon arasındaki kirişe bağlı olan. Döşemenin ölçüleri 10 metreye 2 metre. Kalıp metrajında döşemenin açıktaki 3 kenarına çakılacak olan kalıpları hesaba katmıyor. Başka modeller de denedim sonuç hep aynı. Balkon döşemelerinin sadece taban alanını hesaplıyor kalıp miktarını hesaplarken. idecad 8'de bu durum düzeltilirse iyi olur. Teşekkürler.

Sn nosoupforu

- Dediğiniz doğru.
- Bir ilave daha kolon ile kiriş birleşimindeki kalıp miktarı da düşülmesi lazım.

Bir sonraki versiyonda düzeltilmesi dileğiyle.

Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• BETON METRAJ.png
    BETON METRAJ.png
    15 KB · Görüntüleme: 30,130
Merhaba Ünver Bey,
Kiriş kolon birleşim yerlerinde bir sorun yok. Kolon kalıbının metrajını çıkarırken kirişle ortak olan yüzeyi çıkarıp hesaplamış ki doğru olan da bu zaten. Ama dediğim gibi balkon kalıplarında hesabı eksik yapıyor. İdeCad 8 'de düzeltilmesi dileğiyle, teşekkür ederim ilginiz için.

Geri