V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Serbes ölçülendirme

Serbest ölçülendirmede toplam ölçü uzunluğunun üstte olması gerekirken ekte ki gibi altta olmasının çözümü nedir?

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    6 KB · Görüntüleme: 26,819
Re: Serbes ölçülendirme

illaga":2kai85wq' Alıntı:
Serbest ölçülendirmede toplam ölçü uzunluğunun üstte olması gerekirken ekte ki gibi altta olmasının çözümü nedir?

Ölçü tam sıfır derecede(yatay) verilmemiş olabilir. Bir miktar açı kayması oluşmuş olabilir.

HakanŞahin":32q2ccge' Alıntı:
illaga":32q2ccge' Alıntı:

Ölçü tam sıfır derecede(yatay) verilmemiş olabilir. Bir miktar açı kayması oluşmuş olabilir.
Hakan bey, Dik'lik komutu aktif olmasına rağmen bazen böyle hata oluyor..

illaga":1udb58eu' Alıntı:
HakanŞahin":1udb58eu' Alıntı:
illaga":1udb58eu' Alıntı:

Yazdığınızı yapabileceğimiz bir örnek eklerseniz bakabiliriz.

illaga":saczwo3t' Alıntı:
HakanŞahin":saczwo3t' Alıntı:
illaga":saczwo3t' Alıntı:

Merhaba

Ölçülendirilecek noktaları tıkladıktan sonra ölçü çizgisinin çizileceği hattı çizerken noktaların aşağısından veya yukarısından çizmenize göre ölçülendirme yönü ve toplam yazım yönü değişir.

Ekli dosyalar

• olcu.png
    olcu.png
    8.9 KB · Görüntüleme: 26,801
Versiyon 7.022 nin Demo sürümü çıkacak mı?
Kontroller bazen data dosyasını alıp inceliyorlar.
7.018 versiyon olarak kaydedip yolluyorum ama tekrar analizden sonra yeni versiyonda olmayan sorunların (kirişlerde donatı yetersizliği gibi) çıktığı söyleniyor.

proisa":1jeqdqms' Alıntı:
7.018 versiyon olarak kaydedip yolluyorum ama tekrar analizden sonra yeni versiyonda olmayan sorunların (kirişlerde donatı yetersizliği gibi) çıktığı söyleniyor.

HakanŞahin":1jeqdqms' Alıntı:
proisa":1jeqdqms' Alıntı:

Merhaba,

Bu durumu yaşadığınız bir projeyi foruma ekler misiniz? Veya [email protected] adresine de gönderebilirsiniz.
Merhaba tekrar,

Hesap farklılıkları sınır değerlerde olup, beklenen farklardır.

ideCAD Statik 7.022 Demo programı talebiniz üzerine hazırlanmıştır, aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar

HakanŞahin":2bk18b8b' Alıntı:
proisa":2bk18b8b' Alıntı:

HakanŞahin":2bk18b8b' Alıntı:
proisa":2bk18b8b' Alıntı:

Merhaba,

Bu durumu yaşadığınız bir projeyi foruma ekler misiniz? Veya [email protected] adresine de gönderebilirsiniz.
Merhaba tekrar,

Hesap farklılıkları sınır değerlerde olup, beklenen farklardır.

ideCAD Statik 7.022 Demo programı talebiniz üzerine hazırlanmıştır, aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar

İlginiz için teşekkürü bir borç biliyorum...
İyi çalışmalar...

uzun süredir riskli yapı değerlendirmesi yapmıyordum. 7.022 de "en büyük kat ötelenmesi" kontrolleri kaldırıldı mı? (3.5.3. Risk değerlendirmesi kritik kat için yapılacaktır. Ayrıca, yapılan analiz sonucunda hesaplanan en büyük kat ötelenme oranı başka bir katta oluşuyorsa, bu kat için de sadece kat ötelenme sınır değerleri kontrol edilerek değerlendirme yapılacaktır. Herhangi bir katın riskli çıkması durumunda bina Riskli Bina olarak kabul edilecektir.)

mhanifiata":2swc8fr0' Alıntı:
uzun süredir riskli yapı değerlendirmesi yapmıyordum. 7.022 de "en büyük kat ötelenmesi" kontrolleri kaldırıldı mı? (3.5.3. Risk değerlendirmesi kritik kat için yapılacaktır. Ayrıca, yapılan analiz sonucunda hesaplanan en büyük kat ötelenme oranı başka bir katta oluşuyorsa, bu kat için de sadece kat ötelenme sınır değerleri kontrol edilerek değerlendirme yapılacaktır. Herhangi bir katın riskli çıkması durumunda bina Riskli Bina olarak kabul edilecektir.)
Hayır Kaldırılmadı. Riskli Binaların Tespit Edilmesi Yönetmeliğine Göre Yapının Değerlendirilmesi Bölümünde basılıyor.

Ekli dosyalar

• risk_değerlendirme.PNG
    risk_değerlendirme.PNG
    58.8 KB · Görüntüleme: 29,380
Düşeyde ve yatayda dilatasyonlu 6 bloktan oluşan sistemin, her bir çiziminin blok blok alınabilmesinin kolay bir yolu var mı? Aks sisteminin düzenlenmesi yoruyor..Özellikle kalıp ve kolon aplikasyon planı :s

Geri