V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

illaga":3u7yjuxn' Alıntı:
Dosya ektedir Levent bey. Ayrıca bir sorum daha olacaktı. Döşeme kotu bulunan sistemlerde kolonlarımıza üst kot vermek mi, yoksa üst kattaki kolona bağlamık mı?

*Nedim Bey' in söylediklerine ilave olarak projede S35 kolonunun zemin ve asma girilip, katta bodrum katta girilmediği görülüyor.

*Döşemeye pozitif kot verilmesi durumunda döşemeye bağlanan kolon ve kirişlere de üst kot verilmesi uygun olur. Bir üst katta da ilgili kolonlara kot verilerek düşey süreklilik sağlanmalıdır.

İyi çalışmalar

Levent Özpak":3hi5o11w' Alıntı:
illaga":3hi5o11w' Alıntı:
Dosya ektedir Levent bey. Ayrıca bir sorum daha olacaktı. Döşeme kotu bulunan sistemlerde kolonlarımıza üst kot vermek mi, yoksa üst kattaki kolona bağlamık mı?

*Nedim Bey' in söylediklerine ilave olarak projede S35 kolonunun zemin ve asma girilip, katta bodrum katta girilmediği görülüyor.

*Döşemeye pozitif kot verilmesi durumunda döşemeye bağlanan kolon ve kirişlere de üst kot verilmesi uygun olur. Bir üst katta da ilgili kolonlara kot verilerek düşey süreklilik sağlanmalıdır.

İyi çalışmalar
Teşekkürler Levent bey. Zemin kattaki S35 kolonu bodrumda perde ile düşey sürekliliği sağlıyor. Bunun bir sıkıntı oluşturmayacağı kanaatindeyim. Sizce nasıl?

illaga":3b1xxahw' Alıntı:
Levent Özpak":3b1xxahw' Alıntı:
illaga":3b1xxahw' Alıntı:

İyi çalışmalar
Teşekkürler Levent bey. Zemin kattaki S35 kolonu bodrumda perde ile düşey sürekliliği sağlıyor. Bunun bir sıkıntı oluşturmayacağı kanaatindeyim. Sizce nasıl?

Üst katta girilen kolon objesi alt kattaki panel objesine bağlanmaz. Kolon bodrum katta da girilmelidir. Perspektif penceresinde/3B çerçeve modunda kolonun ve yapının deformasyonu incelenebilir.

O halde bana öğretilen bir yanlışlık mı var? Benim bildiğim alt kattaki kolon üst katta perde olarak devam edemez ama alt kattaki perde üst katta kolon olarak tasarlanabilir diye biliyorum üstadım.

illaga":3tq58jjb' Alıntı:
O halde bana öğretilen bir yanlışlık mı var? Benim bildiğim alt kattaki kolon üst katta perde olarak devam edemez ama alt kattaki perde üst katta kolon olarak tasarlanabilir diye biliyorum üstadım.

Alt kattaki kolon üst katta perde olarak devam edemez ama alt kattaki perde üst katta kolon olarak tasarlanabilir. ideCAD bu yazdığınız şekilde veri girişine müsade eder. Program veri girişi kuralları açısından perde içinde ust kattaki kolon boyutlarında ve perde genişliği kadar kolon girmelisiniz. Bu size duşey donatı sürekliliği sağlayacaktır.

iyi günler. ben 1 yıllık inşaat mühendisiyim. ve mezun olduktan sonra direk ide 7 kullanarak proje çizimine başladım. görselliği, kullanım kolaylığı, rapor kısmı hepsi çok kullanışlı . fakat bir projeyi birden fazla analiz ettiğimde, ilk aldığım raporu alamıyorum. ilk analizde hata vermeyen proje 3. analizde hata veriyor. bunun neden kaynaklandığını merak ediyorum. bunu nasıl önleyebileceğimi bilmiyorum. bu konuda yardımınızı bekliyorum..

iyi günler, iyi çalışmalar.

msami":1z5vykcs' Alıntı:
iyi günler. ben 1 yıllık inşaat mühendisiyim. ve mezun olduktan sonra direk ide 7 kullanarak proje çizimine başladım. görselliği, kullanım kolaylığı, rapor kısmı hepsi çok kullanışlı . fakat bir projeyi birden fazla analiz ettiğimde, ilk aldığım raporu alamıyorum. ilk analizde hata vermeyen proje 3. analizde hata veriyor. bunun neden kaynaklandığını merak ediyorum. bunu nasıl önleyebileceğimi bilmiyorum. bu konuda yardımınızı bekliyorum..

Projenizi ekler misiniz?

Levent Özpak":1xrsc0bv' Alıntı:
msami":1xrsc0bv' Alıntı:

Projenizi ekler misiniz?
sadece bir proje için değil. genelde karşılaştığım bir sorun. bu sıkıntıdan dolayı proje çizdiğim müteahhitler (özellikle inşaat mühendisi olan) tereddüt içinde kalıyorlar. bu konuda ne yapabilirim..

msami":3dw4f7ix' Alıntı:
Levent Özpak":3dw4f7ix' Alıntı:
msami":3dw4f7ix' Alıntı:

Projenizi ekler misiniz?
sadece bir proje için değil. genelde karşılaştığım bir sorun. bu sıkıntıdan dolayı proje çizdiğim müteahhitler (özellikle inşaat mühendisi olan) tereddüt içinde kalıyorlar. bu konuda ne yapabilirim..

Programda sizin anlattığınz gibi bir durum yoktur. Siz zaten söylemişsiniz 1 yıllık ,inşaat mühendisiyim diye.

Bu karşılaştığınız durumun sebebi sizin bir yıllık inşaat mühendisi olmanız. Ve program eğitimi almamanız. Eğer bu durumun oluştuğu herhangi bir proje eklerseniz size nerede hata yaptığınızı söyleyebilirim.
Madem genel bir durum diyorsunuz herhangi bir şeyler girin ve ekleyin projeji

msami":2ejkg1w7' Alıntı:
Levent Özpak":2ejkg1w7' Alıntı:
msami":2ejkg1w7' Alıntı:

Projenizi ekler misiniz?

İlk analiz sonrasında rapor aldığınızda hata vermeyen ama 3. analiz sonrasında rapor aldığımızda hata verecek olan bir projeyi eklemeniz size yardım edebilmemiz için önemli...

yangın suyu deposu tasarımın da etrafının tamamen perdeli olma mecburiyeti var mı?

Merhaba sayın meslektaşlarım. Birkaç gündür çözmek için çabaladığım projemle ilgili siz meslektaşlarımdan ve adminlerden yardım bekliyorum. Taşıyıcı sistemi mimari niteliği bozmamaya gayret göstererek oluşturmaya çalıştım ancak K26 ve K27 kirişlerinde aldığım "M" hatalarını, kesitleri yönetmeliğin izin verdiği maksimum seviyeye kadar büyütmeme rağmen kurtaramadım. Sizce taşıyıcı sistemle ilgili mimariyi bozmadan yapılabilecek bir iyileştirme olabilir mi. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.(Birkaç kolonda B hataları mevcut. Bunları bir şekilde kurtarırım ancak M hatası veren kirişlere bir çözüm bulamadım)

Dosya boyutu 6mb olduğu için upload adresi veriyorum

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

antediluvian35":2me3bt5y' Alıntı:
Merhaba sayın meslektaşlarım. Birkaç gündür çözmek için çabaladığım projemle ilgili siz meslektaşlarımdan ve adminlerden yardım bekliyorum. Taşıyıcı sistemi mimari niteliği bozmamaya gayret göstererek oluşturmaya çalıştım ancak K26 ve K27 kirişlerinde aldığım "M" hatalarını, kesitleri yönetmeliğin izin verdiği maksimum seviyeye kadar büyütmeme rağmen kurtaramadım. Sizce taşıyıcı sistemle ilgili mimariyi bozmadan yapılabilecek bir iyileştirme olabilir mi. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.(Birkaç kolonda B hataları mevcut. Bunları bir şekilde kurtarırım ancak M hatası veren kirişlere bir çözüm bulamadım)

Verdiğiniz link açılmıyor...

HakanŞahin":27kw78cz' Alıntı:
antediluvian35":27kw78cz' Alıntı:

Hakan Bey şimdi denedim açılıyor. Google Chrome tarayıcısında da "Zenmate" adlı uzantısı aktif iken sıkıntısız açıp indirdim( youtube a giren dns ayarlarıyla da açılır). Hala açılmıyorsa alternatif bir yükleme şekli önerirseniz, o şekilde upload etmeye çalışayım.

Merhabalar. Programda havuz modellemesi var, havuz analizi sonrası mevcut donatı kısmına istenilen çap ve aralık girilerek, seçtiğim donatının yeterli olup olmadığını da görebiliyorum. Ancak yapmış olduğum ufak bir yüzme havuzu(12x7.5m) projesiyle ilgili belediyede kontrol eden mühendis tarafından 'perde ve temelinde kullandığın donatıyı neye göre seçtin bir hesap göster' şeklinde bir istekte bulunuluyor. Sonuçta 1,5m yüksekliğinde bir havuz, dolu iken ve boş iken farklı kesme kuvvetlerine maruz kalan perde elemanları olacak. Bununla ilgili As donatı miktarını kesme kuvvetine ve temel için normal kuvvete göre bulabileceğimiz bir hesap yöntemine ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

otomatik kayıt aktif olmadan sistemsel hatadan kapanan dosyayı kurtarabilirmiyiz :(

HakanŞahin":gsjmzkb4' Alıntı:
antediluvian35":gsjmzkb4' Alıntı:

mimaride gördüğüm kadarıyla k26 ve 27 nin altında 20 lik duvar var. 25/60 denedinizmi.vaktim olmadığı için analiz yaptımadım.zaten mutfak tarafında olduğu için tesisatta da sorun çıkmaz yatık kirişe göre....

İyi günler resimde görüldüğü üzere kirişlerde tam birleşme sağlanmıyor... bu nedenlede döşeme düzgün olmuyor... kontor seçeneğini kullanarakta sağlıklı bir döşeme atılmıyor... fakat mevcut modeliii aynı alan içerisind e sağda bir yere kaydırınca kirişler düzgün birleşiyor..... anlam veremedim...

İnceleyip dönebilirmisiniz..:??

Ekli dosyalar

Geri