ahmetkale":33iidh4e' Alıntı:6 versiyonunda normal gözüken D01 döşemesi 7 versiyonunda alakasız çift donatı hatası verdi bunun sebebi nedir
ahmetkale":25cb4hph' Alıntı:6 versiyonunda normal gözüken D01 döşemesi 7 versiyonunda alakasız çift donatı hatası verdi bunun sebebi nedir
HakanŞahin":jufc5sye' Alıntı:nahroyo":jufc5sye' Alıntı:ÇİZİM KISMINDAKİ "ANTETLER" AYARLARINDA İDECAD VAR OLAN BELLİ BAŞLI DETAYLAR MEVCUTTUR KENDİMİZİN KULLANDIĞI ÖZEL DETAYLARI BU BÖLÜME EKLEYİP GEREKTİĞİNDE PROJELERİMİZDE KULLANABİLİYOR MUYUZ? BU MÜMKÜNSE NASIL YAPILIYOR... MÜMKÜN DEĞİLSE İDECAD YETKİLİLERİ BU KONUYA Bİ EL ATMALILAR...
Merhaba,
Evet mümkündür...
Program klasörü altında bulunan "Annotations" klasöründe .blk dosyaları bulunmaktadır. Bu dosyalar antetlerde gösterilecek detaylar olup, txt uzantılı dosyalar ise detay grubunu düzenler.
Kendi detaylarınzı blk olarak kayıt ettikten sonra, klasörde bulunan txt dosyalarını örnek alarak kendi düzeninizi oluşturun. (veya mevcut txt dosyalarına ilave edin)
Oluşturulan dosya çizim ayarlaında antet kısmında liste olarak görülecektir. Listeden seçtiğiniz antet grubu ise çizimde çizilecektir.
Örnek txt dosyası içeriği:
blk DOSYASI NASIL KAYDEDİLİYOR ?
HakanŞahin":jufc5sye' Alıntı:ahmetkale":jufc5sye' Alıntı:6 versiyonunda normal gözüken D01 döşemesi 7 versiyonunda alakasız çift donatı hatası verdi bunun sebebi nedir
Merhaba
K01 kirişi ve ona bağlanan döşemeden kaynaklanan bir sorun vardı. Kirişi ve döşemeyi yeniden tanımlayınca sorun giderildi.
Ekteki projeyi kullanabilirsiniz.
Bİr önceki mesajda yazdığım gibi projenin 6 versiyondaki halini de mesaja eklerseniz iyi olur.
İyi çalışmalar
Siyah Arkaplan için Antet_1.txt
.\Siyah 01_PaftaRevÖlçekTarih.blk
.\Siyah 02_TasarımÇizenKontrolDanışman.blk
.\Siyah 03_ProjeAdı.blk
.\Siyah 04_PaftaAdı.blk
.\Siyah 05_ProjeyiYapan.blk
.\Siyah 06_YapıSahibi.blk
.\Siyah 07_YapıŞematikGösterim.blk
.\Siyah 08_YazılımLogo.blk
.\Siyah 09_MalzemeZeminDeprem.blk
.\Siyah Not3_Paspayları.blk
.\Siyah Şekil3_EnineDonatıDüzenlenmesi.blk
.\Siyah Not1_MalzemeGenelNotları.blk
Kenditxtdosyam.txt:
.\İlkblokdosyam.blk
.\İkinciblokdosyam.blk
.\Üçüncüblokdosyam.blk
şekilde hazırlanacak...
HakanŞahin":1tv2m980' Alıntı:K01 KİRİŞİNDE VE ONA BAĞLANAN DÖŞEMEDE HATA VAR DOĞRU.. AMA ONU NASIL FARKETTİNİZ?
HakanŞahin":2vur98t4' Alıntı:nahroyo":2vur98t4' Alıntı:ÇİZİM KISMINDAKİ "ANTETLER" AYARLARINDA İDECAD VAR OLAN BELLİ BAŞLI DETAYLAR MEVCUTTUR KENDİMİZİN KULLANDIĞI ÖZEL DETAYLARI BU BÖLÜME EKLEYİP GEREKTİĞİNDE PROJELERİMİZDE KULLANABİLİYOR MUYUZ? BU MÜMKÜNSE NASIL YAPILIYOR... MÜMKÜN DEĞİLSE İDECAD YETKİLİLERİ BU KONUYA Bİ EL ATMALILAR...
Merhaba,
Evet mümkündür...
Program klasörü altında bulunan "Annotations" klasöründe .blk dosyaları bulunmaktadır. Bu dosyalar antetlerde gösterilecek detaylar olup, txt uzantılı dosyalar ise detay grubunu düzenler.
Kendi detaylarınzı blk olarak kayıt ettikten sonra, klasörde bulunan txt dosyalarını örnek alarak kendi düzeninizi oluşturun. (veya mevcut txt dosyalarına ilave edin)
Oluşturulan dosya çizim ayarlaında antet kısmında liste olarak görülecektir. Listeden seçtiğiniz antet grubu ise çizimde çizilecektir.
Örnek txt dosyası içeriği:
Siyah Arkaplan için Antet_1.txt
.\Siyah 01_PaftaRevÖlçekTarih.blk
.\Siyah 02_TasarımÇizenKontrolDanışman.blk
.\Siyah 03_ProjeAdı.blk
.\Siyah 04_PaftaAdı.blk
.\Siyah 05_ProjeyiYapan.blk
.\Siyah 06_YapıSahibi.blk
.\Siyah 07_YapıŞematikGösterim.blk
.\Siyah 08_YazılımLogo.blk
.\Siyah 09_MalzemeZeminDeprem.blk
.\Siyah Not3_Paspayları.blk
.\Siyah Şekil3_EnineDonatıDüzenlenmesi.blk
.\Siyah Not1_MalzemeGenelNotları.blk
Kenditxtdosyam.txt:
.\İlkblokdosyam.blk
.\İkinciblokdosyam.blk
.\Üçüncüblokdosyam.blk
şekilde hazırlanacak...
HakanŞahin":1rlpkgeh' Alıntı:Döşeme analizi sırasında döşeme meshlerini takip edin... K01 tarafında bozulma olduğunu(mesh çizgilerinin o döşeöe komple döşeme sisteminden koptuğunu) fark edeceksiniz...
NYILMAZ":5b8t1gzb' Alıntı:Döşeme analizi esnasında ekranda var olan pencere (kabuk analizi penceresi) ya ekranın köşe bir bölümüne kaysın yada tamamen kaldırılsın ki meshler ekranda daha düzgün görünebilsin. Aynı şey radye temel analizi için de geçerlidir.
HakanŞahin":25mg3uac' Alıntı:NYILMAZ":25mg3uac' Alıntı:Döşeme analizi esnasında ekranda var olan pencere (kabuk analizi penceresi) ya ekranın köşe bir bölümüne kaysın yada tamamen kaldırılsın ki meshler ekranda daha düzgün görünebilsin. Aynı şey radye temel analizi için de geçerlidir.
Merhaba,
Nedim, yazdığın notu anlamadım...
Döşeme analiz diyalogu çıktıktan sonra tamam dendiğinde ekranda açık pencere kalmıyor zaten... Meshler rahatlıkla gözlemlenebiliyor... Aynı konudan bahsetmiyoruz sanırım...
İlk çıkan kabuk diyalogu ise fare ile çekilebiliyor..
SCETCHER":3a8hdfgy' Alıntı:Ismail Hakki Besler":3a8hdfgy' Alıntı:ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşlerinizi sorularınızı ve tespitlerinizi bu başlık altında topladık.
SCETCHER":2vi6fqet' Alıntı:SCETCHER":2vi6fqet' Alıntı:Ismail Hakki Besler":2vi6fqet' Alıntı:ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşlerinizi sorularınızı ve tespitlerinizi bu başlık altında topladık.
Sebep yazabilmem için sıkıntının kaynaklandıgı komutu görmem lazım. ancak herhangi bir komutta bile değilken çizim yaptıgım esnada sadece projeye gözatıyordum. pan, zoom gibi
bir sıkıntı daha var poligon kolon açılımları boş çıkıyor.
SCETCHER":2ykjcxm3' Alıntı:tam bu sıkıntı acaba akslar kolonun ortasından değilde köşesindenmi geçmesi gerekiyor diye aksları taşıdım. daha sonra çizim-kolon aplikasyon planı dedim daha sonra projeye elveda dedim
NYILMAZ":r80lqdce' Alıntı:Merdiven raporlarına seçenek getirelim. "Tüm katlardan/Seçilmiş Kattan/Seçilmiş Merdiven", "Benzer merdivenler" vs gibi. Ayrıca raporda eğer hepsi bir verilecekse bir tanımlama yapmakta fayda olacak. Örneğin: +6.70 otu merdiveni raporları gibi...
Ayrıca nedendir bilmem ben eski yöntemdeki kolon aplikasyon çizim şeklini daha pratik buluyordum. Örneğin plan çizerken aks yazı tipleri vs. ayarlanmışken kolon aplikasyonda tekrar ayar yapmak gerekebiliyor. Unutulursa bu sefer farklılıklar oluşuyor. Artıları eksileri tartışılır.
zeki78":fln01ycf' Alıntı:merhaba
Arkadaşlar ekteki dosyayı 6.54 versiyonunda kaydedip bana gönderebilirmisiniz.
Şimdiden teşekkürler.