V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

İyi günler,

Ekte bir çalışmamı paylaşıyorum. Yük hesaplarını ve donatı miktarlarını dışarıda yaptığım bir yapıyı idecad'de modelledim ve donatılarını girdim. Burada da döşeme hesabını ve çizimlerini yaptıracağım. Sorum şu;

+0.00 tavanındaki döşemede (+5.00 kotu) D38 nolu döşeme elemanında "çift donatı" hatası veriyor. Döşeme analizini çalıştırdığımda döşeme sınırlarının yanlış oluşturulduğunu farkettim. Ne kadar düzeltmeye çalıştıysamda olmadı (sildim, tekrar çizdim vs). Acaba bu sorun nerden kaynaklandı (en başında nerede hata yapmış olabilirim) ve nasıl çözebilirim ?

Yardımlarını için şimdiden teşekkürler.

Not: model 4.38 MB olduğu için buraya ekleyemedim, aşağıdaki linkten ücretsiz indirebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

yagmurcankocak":16x476ad' Alıntı:
İyi günler,

Ekte bir çalışmamı paylaşıyorum. Yük hesaplarını ve donatı miktarlarını dışarıda yaptığım bir yapıyı idecad'de modelledim ve donatılarını girdim. Burada da döşeme hesabını ve çizimlerini yaptıracağım. Sorum şu;

+0.00 tavanındaki döşemede (+5.00 kotu) D38 nolu döşeme elemanında "çift donatı" hatası veriyor. Döşeme analizini çalıştırdığımda döşeme sınırlarının yanlış oluşturulduğunu farkettim. Ne kadar düzeltmeye çalıştıysamda olmadı (sildim, tekrar çizdim vs). Acaba bu sorun nerden kaynaklandı (en başında nerede hata yapmış olabilirim) ve nasıl çözebilirim ?

Yardımlarını için şimdiden teşekkürler.

Not: model 4.38 MB olduğu için buraya ekleyemedim, aşağıdaki linkten ücretsiz indirebilirsiniz.

Merhaba,

Döşeme analizindeki sorun D34 döşemesinden kaynaklanıyor. Döşeme tekrar tanımlandığında sorun çözülüyor. Ayrıca D05-D14-D26 döşemelerinin konturları hatalı. D04 döşemesinde üst üste iki adet döşeme boşluğu tanımlanmış.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Her şey iyi güzel de şu metrajları excel formatına çevirebilsek ya da excele atınca bozulmadan kalsa. Sanki dünya daha bi güzel , daha bi yaşanacak yer olur gibime geliyor..

sürekli temel kiriş açılımlarında bi gariplik var.
TKZ14-13-12-11-10-9-8 i içeren açılımlarının boyları yanlış yazılıyor.TKZ12 den sonraki kirişlerin açılımlarında boyları farklı veriliyor. ayrıca aks aralıklarını da yanlış veriyor.

Ekli dosyalar

izmirlimuhendis":s9ln0pj0' Alıntı:
TKZ14-13-12-11-10-9-8 i içeren açılımlarının boyları yanlış yazılıyor.TKZ12 den sonraki kirişlerin açılımlarında boyları farklı veriliyor. ayrıca aks aralıklarını da yanlış veriyor.

Ekli dosyalar

sayın ilkerabbas ne yapmak istediğinizi tam anlayamadım. perde arasına neden kolonlar koyup projeyi geri yolladınız.
ilkerabbas":q44ahimq' Alıntı:
izmirlimuhendis":q44ahimq' Alıntı:

izmirlimuhendis":bwdyzv7a' Alıntı:

2 aksı boyunca cephede panel var ama sadece kirişlerle bölünmüş. Temellerin bölünen noktalarındaki sürekliği temel mesnetleri belirgin değil. Bunu aşmak için mesnet istendiğiniz noktalara mesnet genişliği kadar kolon koyun. Çizim alın ve sonra kolonları silin. Ayrıca bölünen panelerde sürekli temeller her bölünen noktaya tıklanarak girilmelidir.

Hakan Bey ukalalık yapmak istemem ama perdeler kirişle bölünemiyor mu programda...İlle de araya kolon koyup silmek mi gerekiyor. Doğru çözüm bu mudur sizce? Eğer doğru çözüm bu ise bu çözüm yolunun program kullanım klavuzlarında bu şekilde tarif edilmesi (perdeleri kirişle bölerken araya kolon koyup sonra silin şeklinde ) gerekmez mi ?

izmirlimuhendis":16cgx0jm' Alıntı:
Hakan Bey ukalalık yapmak istemem ama perdeler kirişle bölünemiyor mu programda...İlle de araya kolon koyup silmek mi gerekiyor. Doğru çözüm bu mudur sizce? Eğer doğru çözüm bu ise bu çözüm yolunun program kullanım klavuzlarında bu şekilde tarif edilmesi (perdeleri kirişle bölerken araya kolon koyup sonra silin şeklinde ) gerekmez mi ?

Merhaba,

Bu durum analizle alakalı değil. Matematiksel problem yok. Sürekli temel çizimini istediğiniz gibi düzenleyebilmekle alakalı. Spesifik bir durum. Proje notlarımıza alındı.

İyi çalışmalar

İyi günler Ekte Eklemiş olduğum resimde'de detaylı şekilde görüldüğü gibi 60/40'lık bir kesite 50fi20 Donatı yerleştirdiğimd e hiç bir şekilde uyarı almıyorum.... İde 7 de kesite sığmayan donatı uyarısı vermediğini biliyoruz lakin 50fi20 için hiç değilse Maksimum pursantaj uyarısı almam gerekmez mi...:??

İyi günler dilerim...

Ekli dosyalar

• ide.JPG
    ide.JPG
    272.9 KB · Görüntüleme: 30,730
majesty":3o3q0rur' Alıntı:
İyi günler Ekte Eklemiş olduğum resimde'de detaylı şekilde görüldüğü gibi 60/40'lık bir kesite 50fi20 Donatı yerleştirdiğimd e hiç bir şekilde uyarı almıyorum.... İde 7 de kesite sığmayan donatı uyarısı vermediğini biliyoruz lakin 50fi20 için hiç değilse Maksimum pursantaj uyarısı almam gerekmez mi...?

Merhaba, analiz sonucunda bu donatı hesaplansaydı program maksimum pursantaj uyarısı verecektir. Donatıları kendiniz değiştirdiğiniz için program uyarı vermiyor.

HakanŞahin":16czdqjc' Alıntı:
majesty":16czdqjc' Alıntı:
İyi günler Ekte Eklemiş olduğum resimde'de detaylı şekilde görüldüğü gibi 60/40'lık bir kesite 50fi20 Donatı yerleştirdiğimd e hiç bir şekilde uyarı almıyorum.... İde 7 de kesite sığmayan donatı uyarısı vermediğini biliyoruz lakin 50fi20 için hiç değilse Maksimum pursantaj uyarısı almam gerekmez mi...?

Merhaba, analiz sonucunda bu donatı hesaplansaydı program maksimum pursantaj uyarısı verecektir. Donatıları kendiniz değiştirdiğiniz için program uyarı vermiyor.
Merhaba Hakan Bey; Klolon için elle donatı düzeltmelerinde Maksimum pursajtaj hatası alıyoruz ama..(program yerleştirmemesine rağmen ) ...... Bence bir sonraki versiyonda kesite sığmayan donatı ile beraber bunuda notlarınıza eklerseniz sağlıklı olacaktır kanaatindeyim.... iyi çalışmalar dilerim..

İyi günler,

Ekli projede bazı döşemelerde donatı sorunu gösteriyor. Fakat döşemelerde donatı ne kadar arttırırsam arttırayım, donatı alanı hesaplarda artmıyor. Acaba birşeyi mi atlıyorum ?

Ekli dosyalar

yagmurcankocak":1lo7ccrl' Alıntı:
İyi günler,

Ekli projede bazı döşemelerde donatı sorunu gösteriyor. Fakat döşemelerde donatı ne kadar arttırırsam arttırayım, donatı alanı hesaplarda artmıyor. Acaba birşeyi mi atlıyorum ?

Merhaba,

Özellikler bazı küçük açıklıklı konsol döşemelerde, döşeme parametrelerinde "Donatı aralıklaırnı 5'in katları yap" seçeneği işaretli olmasından dolayı seçim yapılamıyor. Seçeneği kaldırırsanız eksik as mesajları ortadan kalkacaktır. Döşeme donatıları aralıklarını 5'in katları istiyorsanız döşeme betonarmede kendiniz düzenleme yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar

her ne yaptıysam perdelerı 25 cm kalınlıkla kurtaramadım ama bır arkadasım kurtarmıs acaba perde ayarlarında bı sorun mu var kabuk olarak tasarlamasak olmaz mı

epoxi":2bgw559y' Alıntı:
her ne yaptıysam perdelerı 25 cm kalınlıkla kurtaramadım ama bır arkadasım kurtarmıs acaba perde ayarlarında bı sorun mu var kabuk olarak tasarlamasak olmaz mı

Projeniz nedir, ne tür bir yapıdan söz ediyoruz. Daha önce proje gönderdiniz de bilmiyor muyuz acaba. Perdelerin boyutları kat yüksekliğine bağlı olarak da değişir. Örneğin perde kalınlığı kat yüksekliğine bağlı olarak .... gövde bölgesindeki perde kalınlığı yüksekliğin 1/20 sinden ...... az olamaz (DBYBHY 3.6.1.1) Yine DBYBHY 3.6.2.1 ........ perde uç bölgesindeki perde kalınlığı kat yüksekliğinin 1/15 ...... az olamaz der.

NYILMAZ":yz3k1og4' Alıntı:
epoxi":yz3k1og4' Alıntı:

Projeniz nedir, ne tür bir yapıdan söz ediyoruz. Daha önce proje gönderdiniz de bilmiyor muyuz acaba. Perdelerin boyutları kat yüksekliğine bağlı olarak da değişir. Örneğin perde kalınlığı kat yüksekliğine bağlı olarak .... gövde bölgesindeki perde kalınlığı yüksekliğin 1/20 sinden ...... az olamaz (DBYBHY 3.6.1.1) Yine DBYBHY 3.6.2.1 ........ perde uç bölgesindeki perde kalınlığı kat yüksekliğinin 1/15 ...... az olamaz der.

mesajıma cevap verdığınız ıçın teskkurler
projemde analızden once geometrı kontrolu yaptım ve hıc bır sıkıntı cıkmadı sadece bodrum kat yukseklıgı olarak 3,5 m diger katlar 3 m ve yapı zemın dahıl 5 katlı bir proje .Yapı normal bır apartman projesıdır(ılk olarak perdelerı )kabuk olarak modelledım cok fazla kurtarmayan kesıt cıktı sonradan kabuksuz modelleyınce bır cok perdenın kurtardıgını gordum acaba ıkısı arasında ne gıbı bır fark varrdır.

iyi günler, yapmış olduğum temelde daire içine aldığım değerlerin nerelerden geldiğini nasıl öğrenebilirim ? rapor ya da 3b çerçeveden nereyi kontrol etmem gerekiyor ?

bu da proje linki:

Ekli dosyalar

• capture-20141017-144332.png
    capture-20141017-144332.png
    22.7 KB · Görüntüleme: 30,059
gunner":3vmt5pq6' Alıntı:
iyi günler, yapmış olduğum temelde daire içine aldığım değerlerin nerelerden geldiğini nasıl öğrenebilirim ? rapor ya da 3b çerçeveden nereyi kontrol etmem gerekiyor ?

bu da proje linki:

Radye döşemenin özelliklerini açtığınızda genel ayarlar sekmesinde sabit ve hareketli yük satırları var.
Oradaki G değeri= temel kendi ağırlığı+verilen sabit yük
Q değeri ise girilen hareketli yükü gösteriyor.

Geri