epoxi":210ce7x2' Alıntı:fakat sureklı temelde ust yapı etkileşimli çözüm genellıkle hata verır diye bır kanı da var dıye biliyorum ben.Üst yapı etkileşimi yanlızca radye temel için kullanmak daha uygun dıye biliyorum
saygılar
soruma cevap verebilecek meslektaşlarım var mı acaba ?epoxi":25pqplp0' Alıntı:yorumlarınız için teşekkürler
bu konuyu kesınlestırmısken ayrıca sunu da ıletmek ıstedım ts500 de sürekli temelde kiriş yukseklığı net acıklıgın 1\10 dan fazla olamaz der. Fakat proğramda geometrı kontrolünde bu ıkaz veriliyor sadece ama raporda hata olarak dikkate alınmıyor peki bu şartı sağlamamak ne kadar uygun olur bir muhendıs açısından
iyi günler
epoxi":1tn0fi0j' Alıntı:soruma cevap verebilecek meslektaşlarım var mı acaba ?epoxi":1tn0fi0j' Alıntı:yorumlarınız için teşekkürler
bu konuyu kesınlestırmısken ayrıca sunu da ıletmek ıstedım ts500 de sürekli temelde kiriş yukseklığı net acıklıgın 1\10 dan fazla olamaz der. Fakat proğramda geometrı kontrolünde bu ıkaz veriliyor sadece ama raporda hata olarak dikkate alınmıyor peki bu şartı sağlamamak ne kadar uygun olur bir muhendıs açısından
iyi günler
gunner":3efg48ws' Alıntı:merhabalar.
eliptik forma sahip bir projem var. temeli de bu form doğrultusunda girmeyi denedim ama döşeme çizgisini eğrisel olarak kullanamıyorum mimari plan üzerinde iken.
aynı sorun perdelerde de var. direkt olarak eğri perde yapamıyorum. yay çizerek 'panele dönüştür' komutunu kullanarak bu sıkıntıdan kurtulduğumu sandım ama panel detaylarına baktığımda çizimlerin hepsi birbirine girmiş vaziyette...
MerhabaNYILMAZ":2qf6tmxp' Alıntı:epoxi":2qf6tmxp' Alıntı:soruma cevap verebilecek meslektaşlarım var mı acaba ?epoxi":2qf6tmxp' Alıntı:yorumlarınız için teşekkürler
iyi günler
Sizin için bir anlam ifade eder mi bilmiyorum ama ben bir cevap vereyim: Program bazı hataları uyarmasına rağmen çıktıda olumsuz uyarısı vermez. Örneğin kolonları da 20/20 yapabilirsiniz. Analiz yapıp bakın, çıktıda hata vermez. Ama geometri kontrolünde sizi uyarır. Bunu "yaptığınızdan emin misin" anlamında düşünebilirsiniz. Örneğin performans analizi yada riskli yapı da yapıyor olabilirsiniz. Veri girişine izin verir fakat girişte sizi uyarır. Yine başka bir örnek konsol kirişin ucuna kolon girebilirsiniz.
Merhaba,izmirlimuhendis":1g2q8o5a' Alıntı:dosyayı açarken "dosya bozulmuş CRC Check" uyarısı veriyor . Acaba kurtarmanın bir yolu var mıdır?
dosya linki
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
izmirlimuhendis":w4zgmhnq' Alıntı:Güçlendirme projelerinde örneğin 50 tane kiriş var katta ve bunların 10 tanesinin röntgen ve diğer yöntemlerle donatısı belirlenmiş ise diğer 40 tanesinin donatısını nasıl belirliyoruz.
Sent from my iPhone using Tapatalk
sereze":rwbbk5dv' Alıntı:2.8.5 maddesine göre alına beta 0.8 mi yoksa 0.9 mu alındı nerde görebiliriz? Betayı kendimiz girme şansımız var mı?
civilengineer.v":vhetvn7k' Alıntı:kolon ve kirişlerin düğüm noktalarını kendimiz tanımlayabiliyor muyuz ?
HakanŞahin":3gofom0g' Alıntı:civilengineer.v":3gofom0g' Alıntı:kolon ve kirişlerin düğüm noktalarını kendimiz tanımlayabiliyor muyuz ?
Kiriş ya da kolon tanımladığınızda düğüm noktaları otomatik oluşturulur. Soruyu sormaktadaki amacınızı yazarsanız, yapmak istediğiniz duruma ilişkin daha isabetli yanıt yazabiliriz.