V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

fakat sureklı temelde ust yapı etkileşimli çözüm genellıkle hata verır diye bır kanı da var dıye biliyorum ben.Üst yapı etkileşimi yanlızca radye temel için kullanmak daha uygun dıye biliyorum
saygılar

epoxi":210ce7x2' Alıntı:
fakat sureklı temelde ust yapı etkileşimli çözüm genellıkle hata verır diye bır kanı da var dıye biliyorum ben.Üst yapı etkileşimi yanlızca radye temel için kullanmak daha uygun dıye biliyorum
saygılar

ideCAD Statik 7 versiyonuyla kirişli radye döşeme dışında üstyapı etkileşimli çözüm hatasız ve doğru bir şekilde yapılabilmektedir.
Üst yapı etkileşimli çözüm için hem sürekli temel hem de kirişsiz radye sistemleri kullanılabilir.
Hata veren bir proje eklermisiniz.

epoxi":25pqplp0' Alıntı:
yorumlarınız için teşekkürler
bu konuyu kesınlestırmısken ayrıca sunu da ıletmek ıstedım ts500 de sürekli temelde kiriş yukseklığı net acıklıgın 1\10 dan fazla olamaz der. Fakat proğramda geometrı kontrolünde bu ıkaz veriliyor sadece ama raporda hata olarak dikkate alınmıyor peki bu şartı sağlamamak ne kadar uygun olur bir muhendıs açısından
iyi günler
soruma cevap verebilecek meslektaşlarım var mı acaba ?

epoxi":1tn0fi0j' Alıntı:
epoxi":1tn0fi0j' Alıntı:
bu konuyu kesınlestırmısken ayrıca sunu da ıletmek ıstedım ts500 de sürekli temelde kiriş yukseklığı net acıklıgın 1\10 dan fazla olamaz der. Fakat proğramda geometrı kontrolünde bu ıkaz veriliyor sadece ama raporda hata olarak dikkate alınmıyor peki bu şartı sağlamamak ne kadar uygun olur bir muhendıs açısından
iyi günler

Sizin için bir anlam ifade eder mi bilmiyorum ama ben bir cevap vereyim: Program bazı hataları uyarmasına rağmen çıktıda olumsuz uyarısı vermez. Örneğin kolonları da 20/20 yapabilirsiniz. Analiz yapıp bakın, çıktıda hata vermez. Ama geometri kontrolünde sizi uyarır. Bunu "yaptığınızdan emin misin" anlamında düşünebilirsiniz. Örneğin performans analizi yada riskli yapı da yapıyor olabilirsiniz. Veri girişine izin verir fakat girişte sizi uyarır. Yine başka bir örnek konsol kirişin ucuna kolon girebilirsiniz.

merhabalar.

eliptik forma sahip bir projem var. temeli de bu form doğrultusunda girmeyi denedim ama döşeme çizgisini eğrisel olarak kullanamıyorum mimari plan üzerinde iken.

aynı sorun perdelerde de var. direkt olarak eğri perde yapamıyorum. yay çizerek 'panele dönüştür' komutunu kullanarak bu sıkıntıdan kurtulduğumu sandım ama panel detaylarına baktığımda çizimlerin hepsi birbirine girmiş vaziyette.

yurt projesi olduğu için bina önem katsayısını 1.4, hareketli yük katılım katsayısını da 0.6 aldım her katta. kesitler oldukça büyüdü. geometri kontrolündeki uyarıları düzeltmedim henüz.

proje linki bu:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum. (özellikle temel konusunda)

ek olarak, kat planında üst tarafta bulunan büyük nervürlü döşemeleri enine bir diş ile iki parçaya ayırdım. yalnız enine dişe gelen yük çok fazla olduğunudan genişliği 30 cm yapıp donatıyı da 14 lük yaptım. dağıtma dişinin kesitini ve donatısını sınırlayan maksimum değerler var mıdır ? ts 500'de bulamadım.

gunner":3efg48ws' Alıntı:
merhabalar.

eliptik forma sahip bir projem var. temeli de bu form doğrultusunda girmeyi denedim ama döşeme çizgisini eğrisel olarak kullanamıyorum mimari plan üzerinde iken.

aynı sorun perdelerde de var. direkt olarak eğri perde yapamıyorum. yay çizerek 'panele dönüştür' komutunu kullanarak bu sıkıntıdan kurtulduğumu sandım ama panel detaylarına baktığımda çizimlerin hepsi birbirine girmiş vaziyette...

Merhaba,

Programda eğrisel perdeleri tek parça olarak tanımlama olanağı bulunmuyor. Detay çizimleri 2 boyut olanaklarını kullanarak düzenleyebilirsiniz.
Radye döşeme sınırlarını, döşeme kenarı komutu ile parçalı bir şekilde oluşan panellerin düğüm noktalarını kullanarak oluşturabilirsiniz.

İyi çalışmalar

NYILMAZ":2qf6tmxp' Alıntı:
epoxi":2qf6tmxp' Alıntı:
epoxi":2qf6tmxp' Alıntı:
iyi günler

Sizin için bir anlam ifade eder mi bilmiyorum ama ben bir cevap vereyim: Program bazı hataları uyarmasına rağmen çıktıda olumsuz uyarısı vermez. Örneğin kolonları da 20/20 yapabilirsiniz. Analiz yapıp bakın, çıktıda hata vermez. Ama geometri kontrolünde sizi uyarır. Bunu "yaptığınızdan emin misin" anlamında düşünebilirsiniz. Örneğin performans analizi yada riskli yapı da yapıyor olabilirsiniz. Veri girişine izin verir fakat girişte sizi uyarır. Yine başka bir örnek konsol kirişin ucuna kolon girebilirsiniz.
Merhaba
Hanı geometrı kontrolundekı uyarılar dıkkate alınmasa da olur mantıgıyla bazı projeler yapıldığı için sormak istemiştim.Çok uğraştığım bazı projelerde sırf bu maddeden dolayı radye temele dönesim var ama bu da ekonomık olmuyor.Sonuçta ıyi bir tasarımcı standartların yanında ekonomıyı de düşünmeli değil mi ?

Merhabalar ben inşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Şu an yapmaya çalıştığım bir ödev var. Projenin elemanlarını girdim sadece temel ve analiz yapılması kaldı. Ancak bunu tam olarak başaramadım açıkçası. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı acaba ?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Proje linki yukarıdadır. Proje bilgileri : Z3, Zem=2.0 kgf/cm2, K=2470 tf/m3, I=0, Ao=0.20, Rx=5.8 Ry=5.6

Güçlendirme projelerinde örneğin 50 tane kiriş var katta ve bunların 10 tanesinin röntgen ve diğer yöntemlerle donatısı belirlenmiş ise diğer 40 tanesinin donatısını nasıl belirliyoruz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

izmirlimuhendis":w4zgmhnq' Alıntı:
Güçlendirme projelerinde örneğin 50 tane kiriş var katta ve bunların 10 tanesinin röntgen ve diğer yöntemlerle donatısı belirlenmiş ise diğer 40 tanesinin donatısını nasıl belirliyoruz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkında yönetmeliğin 7. bölümü mevcut binaların değerlendirilmesi ve güçlendirilmesi
konusuna ayrılmıştır. Bu bölümün 7.2. maddesi binalardan nasıl bilgi toplanacağını açıklar.

iyi çalışmalar dilerim.

Şükrü Şahin
İnş.müh.

Kirişlerde kabuk beton sıyırması yapılmalı bu şekilde donatı tespitine gidilmelidir. Bu miktar da orta bilgi düzeyinde kirişlerin %10 unundan az olmamalıdır. Sonrasında diğer kirişler donatı gerçekleşme katsayısı ile çarpılacaktır. Eğer elde proje yoksa yapı depremsiz olarak minimum donatılar kirişlere atılacak şekilde analiz edilip tüm kirişlere minimum donatı attırılır. Sonra performans analizinde kiriş donatıları sabitlenerek hesap yapılır. Burada incelenen donatıların minimum donatının da altında olup olmadığına bakmak gerekir.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2014-12-05 13.50.52.png
    Screenshot 2014-12-05 13.50.52.png
    230.5 KB · Görüntüleme: 29,160
Hareketli yük katılım katsayısı analiz ayarları menüsüne alınırsa daha iyi olur. Ayrıca raporda da daha genel özet yapı raporu kısmına alınırsad aha ortalıkta olur hata yapma ihtimali azalır. Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Deprem yönetmeliği 2.7.2.4 (c) maddesi uygulanmakta mıdır? Eğer uygulanıyorsa ilgili sonuçları raporda nasıl bulabiliriz?

2.8.5 maddesine göre alına beta 0.8 mi yoksa 0.9 mu alındı nerde görebiliriz? Betayı kendimiz girme şansımız var mı?

sereze":rwbbk5dv' Alıntı:
2.8.5 maddesine göre alına beta 0.8 mi yoksa 0.9 mu alındı nerde görebiliriz? Betayı kendimiz girme şansımız var mı?

Beta katsayısını, dinamik analiz raporu, "dinamik analiz giriş bilgileri" raporunda bulunan ""deprem parametreleri" tablosunda görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• untitled.png
    untitled.png
    28.2 KB · Görüntüleme: 28,759
civilengineer.v":vhetvn7k' Alıntı:
kolon ve kirişlerin düğüm noktalarını kendimiz tanımlayabiliyor muyuz ?

Kiriş ya da kolon tanımladığınızda düğüm noktaları otomatik oluşturulur. Soruyu sormaktadaki amacınızı yazarsanız, yapmak istediğiniz duruma ilişkin daha isabetli yanıt yazabiliriz.

HakanŞahin":3gofom0g' Alıntı:
civilengineer.v":3gofom0g' Alıntı:
kolon ve kirişlerin düğüm noktalarını kendimiz tanımlayabiliyor muyuz ?

Kiriş ya da kolon tanımladığınızda düğüm noktaları otomatik oluşturulur. Soruyu sormaktadaki amacınızı yazarsanız, yapmak istediğiniz duruma ilişkin daha isabetli yanıt yazabiliriz.

İlk önce demo kullanıcıyım onu belirteyim.

f81a25682f.png

diyelim ki resimdeki gibi iki kolonumuz var bunlara kiriş tanımladığımda kaçıklığı değiştirsem dahi istediğim görüntüyü elde edemiyorum

df01d92614.png

aks kesişiminden yakaladığımda sorun ortadan kalkıyor.

ffeef35f17.png

yapının statik modelinde sorun olmaması için bu birleşim doğrumudur sonuçta statik objelerin düğüm noktalarından bağlantı yapmadım.(3b cerceveden baktığımda sorun gözükmüyor.)

Geri