V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

iyi günler. projesini çizerken sürekli temelde bir sıkıntı ile karşılaşıyoruz. ekte gönderdiğimiz projede sürekli temellerden TK9 kirişi ne betonarme listesinde ne de analizden sonra kiriş açılımlarında görünmüyor. düğüm noktalarından bağlanmasına rağmen böyle oluyor. bu sıkıntının sebebi ne olabilir ? acil yardımlarınızı talep ediyoruz. (kiriş boyutları afaki girilmiştir)

Ekli dosyalar

Anladığım kadarıyla program süreklilik çizim, hesabında bir karar problemi var. Genel betonarme ayarları diyaloğunda "aralarındaki açı farkı 15 dereceden küçük olan kirişleri sürekli kabul et" seçeneği var. Sanırım TK10 ve TK13 kirişi TK8 kirişine göre aynı açıya sahip. Program burada süreklilik konusunda TK8-TK13-TK14 sürekliliğini seçerken TK8-TK9-TK14 sürekliliğini seçmemiş. Burada "aralarındaki açı farkı sıfır derece" olarak işaretlenince sürekli kirişler parça parça ve TK9 kirişleri de çiziliyor. İdeYAPI dan arkadaşlar daha detaylı değerlendirecektir.

majesty":n77v568e' Alıntı:
Merhaba Hakan Bey;
Projede rapor kısmında Perde oran kontolunu göremiyorum.. sorun neyden kaynaklanıyor olabilir.

Merhaba,

Seçmeli raporlarda", "Deprem Raporları" altında "Perde Oranı Kontrolü" seçeneğini işaretleyiniz.

Perde altına koyduğum sürekli temelin donatı penceresinde "Sağ.Ko." mesajı alıyorum. Bina parsel sınırında ise ve temele konsol yapma seçeneğim yok ise bu sorunu nasıl aşarım? Perdeler 25cm, tek kat yüksekliğinde, U biçiminde üç parça, sürekli temel genişliği 50, derinliği 100, taban genişliği 100 veya 120. Daha önce sorulduysa kusura bakmayın, aradım, bulamadım.

civic":33qk8gcc' Alıntı:
Perde altına koyduğum sürekli temelin donatı penceresinde "Sağ.Ko." mesajı alıyorum. Bina parsel sınırında ise ve temele konsol yapma seçeneğim yok ise bu sorunu nasıl aşarım? Perdeler 25cm, tek kat yüksekliğinde, U biçiminde üç parça, sürekli temel genişliği 50, derinliği 100, taban genişliği 100 veya 120. Daha önce sorulduysa kusura bakmayın, aradım, bulamadım.

Sürekli temellerde konsol ancak eleman bir ucu boşta tanımlanırsa, herhangi kolona veya panele mesnetlenmezse oluşur. Projeyi eklerseniz daha detaylı bakabiliriz.

HakanŞahin":12wtr12f' Alıntı:
civic":12wtr12f' Alıntı:

Sürekli temellerde konsol ancak eleman bir ucu boşta tanımlanırsa, herhangi kolona veya panele mesnetlenmezse oluşur. Projeyi eklerseniz daha detaylı bakabiliriz.
Ekliyorum. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

civic":2mn1jr3r' Alıntı:
HakanŞahin":2mn1jr3r' Alıntı:
civic":2mn1jr3r' Alıntı:

Ekliyorum. Teşekkür ederim.

Sürekli temellerin düğüm noktaları, panellerin düğüm noktalarıyla ekteki projede düzeltildiği şekilde çakışmalıdır. (TK20 ve TK24 sırasıyla üstten ve alttan tanımlanmalıdır.)

Ekli dosyalar

fore kazıklı bi proje ile uğraşmaktayım fore kazık için gerekli olan düşey yay faktörü, adhezyon faktörü, drenajsız kayma direnci gibi değerleri zemin etüt raporunda bulamadım bunları nerden bulabilirim ?

Objeye ayarları ver komutunda da pencere açılarak çoklu seçim yapılabilmeli. Çizim üzerinde yapılan değişiklikleri program kaydetmeli, çizimler bittikten sonra tekrar analiz yapılsa bile döşemede ölçülendirme çizgileri donatılar yazılar hepsi değişen yerde oluşturulmalı.

Hasır donatılı çözüm yaparken döşeme çalışma şekli belirlenemedi hatası alıyorum. Bu konuda yardımcı olurmusunuz ?

HakanŞahin":xc901u7c' Alıntı:
nomask":xc901u7c' Alıntı:
Selamlar,
Perde altlarındaki taban kesme kuvveti diyagramına yapı ağacından bakabiliyor muyuz?

Perde, çubuk elemanı olarak tanımlanmış ise ilgili yükleme kombinasyonunda "Çerçeve Sonuçları/Kesme Kuvveti 2-2 ve Kesme Kuvveti 3-3" ile;

Perde kabuk olarak modellendi ise igili yükleme kombinasyonunda "Bileşik kabuk sonuçlarında" sonlu eleman bazında kesme kuvveti diyagramlarını görebilirsiniz

Ayrıca, panel betonarmesinde ilgili katta, V2i ve V3j değerleri ve Deprem yönetmeliği genel raporunda, Perde Kesme Kuvveti kontrolü başlığı altında toplamPT değerleri sayısal olarak da verilmiştir.

İyi çalışmalar

Merhabalar.

Perdenin tesir değerlerine yapı ağacından ulaşamıyorum. Sadece perdenin perspektifte renk diyagramlarını görüyorum. Benim görmek istediğim tıpkı kirişler ve kolonlardaki gibi eleman sonuçlarını görme imkanım var mı?

ingegnere":3q1nxsg1' Alıntı:
Perdenin tesir değerlerine yapı ağacından ulaşamıyorum. Sadece perdenin perspektifte renk diyagramlarını görüyorum. Benim görmek istediğim tıpkı kirişler ve kolonlardaki gibi eleman sonuçlarını görme imkanım var mı?

Perdeleri kabuk olarak modellediğiniz için uç kuvvetlerini her bir sonlu eleman için görmeniz normaldir. Çubuk olarak modellenmiş perdeler istediniz şekilde görülebilir.

İyi günler benim bir sorum olacak konferans salonu için tribün ve engelli rampası tasarlamaya çalışıyorum bunu objelere eğim ver komutu ile döşemeye eğim vererek sağlamaya çalıştım ancak düşey kolon süreklilik hatası veriyor bi çözüm öneriniz varmı ? ( sadece zemin katta eğim olacak )

ycel":34kgy336' Alıntı:
İyi günler benim bir sorum olacak konferans salonu için tribün ve engelli rampası tasarlamaya çalışıyorum bunu objelere eğim ver komutu ile döşemeye eğim vererek sağlamaya çalıştım ancak düşey kolon süreklilik hatası veriyor bi çözüm öneriniz varmı ? ( sadece zemin katta eğim olacak )

Kolonda düşey süreklik hatası kolon kotlarında uyumsuzluk oluştuğunda açığa çıkar. Kolonların her biri yapı boyunca üstten temele kadar arada boşluk bırakılmadan devam etmelidir.

Sevgili meslektaşlarım kafama bir soru takıldı, sizelere danışmak istedim, 40x36 lık bir yatık kirişe 25x50 lik bir kiriş saplamak uygun mudur. Mantıken uygun bulmadığım için sormak istedim. Cevaplarınızı bekliyorum, iyi günler.

antediluvian35":m1drg5h2' Alıntı:
Sevgili meslektaşlarım kafama bir soru takıldı, sizelere danışmak istedim, 40x36 lık bir yatık kirişe 25x50 lik bir kiriş saplamak uygun mudur. Mantıken uygun bulmadığım için sormak istedim. Cevaplarınızı bekliyorum, iyi günler.

KESİNLİKLE HATALI...

Bazı yazılımlarda dwg'ye çevrilinde ölçülendirmeler de cad programlarının ölçülendirme olarak anlayabileceği şekilde çevriliyor. İde'de ise çevirdiğimiz zaman ölçüler çizgi yuvarlak ve yazı şeklinde. İde'de de ölçülendirmelerin ölçülendirme formatında dwg'de kalmasını bekliyoruz, istiyoruz, selamlar

Geri