V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

daha evvel baska bir baslıga sormustum sanırım yanlşı yere sordum buraya tekrar projemi ekliyorum.tecrubeli abiler lutfen yorumlarını eksik etmesinler.özellikle kalınlık hatası veren iki balkonumu nervürlü cozdum umarım guzel bi dizayn olmustur

Ekli dosyalar

Çizimlerdeki objelerin çıktı kalınlıkları ctb dosyası ile ayarlanıyor. Aynı zamanda objelerin kendi kalınlıkları da çıktıdaki gibi olsa daha sonradan kendimiz aynı dosyaya birşeyler çizdiğimizde veya başka bir dosyadan bir çizim eklediğimizde hem ideden gelen çizimleri hem de eklediğimiz çizimin kalınlıklarını ayarlamak kolaylaşır. Teşekkürler

Merhaba Kolay Gelsin.
Şöyle bir sorum olacak. yapmıs olduğum sistemde çok fazla yatak yönde çekme kuvveti var. bu çekme kuvvetlerini lokal olarak belirleyip etkittim..(noktasal kuvvet olarak)
fakat sistem bunları devrilme kontrolunde kullanmıyor...

devrilme kontrolunu sadece düşey yok (M koruyan).. ve deprem kuvveti (m deviren) 'e bağlı olarak hesaplıyor. oysa etkittiğim yük konbinasyonunuda kullanması gerekmez mi..?

Kiriş Nmax Sorunu?

Merhabalar,

B+Z+2 kattan oluşan sistemimde bütün katlarda kalıp planları aynıdır.

Bu sistemin sadece son katında +120 cm üst kotuna sahip asansör perdesinde Nmax sorunu çıkıyor. Aşağı katlarda aynı perdeye bağlanan bu kirişte problem çıkmıyor. Bunun sebebi nedir?

Arkadaşlar sürekli temelde mesnet bölgelerinde donatı yığılmasını engellemek için ne yapabiliriz?

Sürekli temel ayarları ile ilgili bi durum varmı?

merhabalar
perdeden çıkan konsol kirişlerim iki ucu mesnetli kiriş gibi davranıyor ve sehim hesabı yapmıyor. sebebi nedir.

Ekli dosyalar

• kalıp.jpg
    kalıp.jpg
    157.2 KB · Görüntüleme: 28,087
muhammetboztoprak":1lb97t4j' Alıntı:
merhabalar
perdeden çıkan konsol kirişlerim iki ucu mesnetli kiriş gibi davranıyor ve sehim hesabı yapmıyor. sebebi nedir.

Aslında eklediğiniz kalıp planına göre 3 boyutlu matematiksel modelde konsol olarak tabir ettiğimiz elemanlar bulunmuyor. K16 ve K9 kirişlerinden bahsediyorsak o kirişlerin iki ucu da mesnetli, kaset birleşim söz konusu... Burada dikkat edilmesi gereken nokta, söz konusu elemanların en olumsuz yükleme durumundan oluşan moment diyagramına göre donatılandırılıp donatılandırılmadığıdır. Bunun için moment diyagramını inceleyerek ve programın yaptığı donatılandırmanın uygun olup olmadığına bakarsınız. Ancak yine de K9 ve K16 elemanların konsol olarak tabir edilmesini istiyorsanız, Değişir/Obje Edit/Kiriş-temel/Konsollar komutunu ile elemanları seçip "sol konsol" olarak tanımlayabilirsiniz.

programda kubbe ve tonoz analizin de 3B cerceveyi actiğimda herhangi bir yükleme gözükmüyor.tüm elemanlar kırmızı(0) görünüyor nasıl çözebilirim

gökhan basut":uzaf6a8t' Alıntı:
programda kubbe ve tonoz analizin de 3B cerceveyi actiğimda herhangi bir yükleme gözükmüyor.tüm elemanlar kırmızı(0) görünüyor nasıl çözebilirim
Merhaba,
Kubbe mesnetleri tanımlanıp, analiz ve kubbe-tonoz analiz yapılması durumunda, kubbe sonlu eleman sonuçları 3B çerçevede görüntülenecektir.

Ekli dosyalar

HakanŞahin":319566y8' Alıntı:
muhammetboztoprak":319566y8' Alıntı:
merhabalar

Aslında eklediğiniz kalıp planına göre 3 boyutlu matematiksel modelde konsol olarak tabir ettiğimiz elemanlar bulunmuyor. K16 ve K9 kirişlerinden bahsediyorsak o kirişlerin iki ucu da mesnetli, kaset birleşim söz konusu... Burada dikkat edilmesi gereken nokta, söz konusu elemanların en olumsuz yükleme durumundan oluşan moment diyagramına göre donatılandırılıp donatılandırılmadığıdır. Bunun için moment diyagramını inceleyerek ve programın yaptığı donatılandırmanın uygun olup olmadığına bakarsınız. Ancak yine de K9 ve K16 elemanların konsol olarak tabir edilmesini istiyorsanız, Değişir/Obje Edit/Kiriş-temel/Konsollar komutunu ile elemanları seçip "sol konsol" olarak tanımlayabilirsiniz.
Hakan Bey demek istediğinizi anladım lakin yeni eklediğim resimdeki k2 kirişi konsolken k4 kirişi konsol değil. merak ettiğim perdenin iki ucunda düğüm noktası olduğu için mi k4 böyle davranıyor.

Ekli dosyalar

• konsol.jpg
    konsol.jpg
    36.4 KB · Görüntüleme: 28,241
muhammetboztoprak":3e9u1t03' Alıntı:
HakanŞahin":3e9u1t03' Alıntı:
muhammetboztoprak":3e9u1t03' Alıntı:
merhabalar

Hakan Bey demek istediğinizi anladım lakin yeni eklediğim resimdeki k2 kirişi konsolken k4 kirişi konsol değil. merak ettiğim perdenin iki ucunda düğüm noktası olduğu için mi k4 böyle davranıyor.

Merhaba,

Panelden çıkan elemanlarda donatı donatı komşu açıklığı geçmediği için program onlara "konsol" demiyor ancak moment diyagramını ve donatı yerleşimini incelerseniz, o elemanların da tam belirttiğiniz gibi konsol davranışını gösterdiğini görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    103.2 KB · Görüntüleme: 28,231
Merhabalar ben bir konuda yardım almak istiyorum.Bir güçlendirme projesinde eklenen perdenin kolonlara ve kirişler ankrajlanmasının hesabı nasıldır.?Örneğin eklenen perdenin kolona ankrajında perde yatay donatısı alanını (Örneğin 2X16Q10=25.13) seçilen ankraja dönüştürülerek 8Q20 = 25,13 kullanabilirmiyiz.? Şimdiden teşekkür ederim.

celikus":k838h9sc' Alıntı:
Temel dahil toplam bina ağırlığını programdan öğrenebiliyor muyuz?

Devrilme momenti kontrolü raporunda Kat ağırlıkları G+n*Q olarak (En alt katta temel de dahil edilerek) basılmaktadır.

Kat Genel Bilgileri raporunda her kattaki G ve Q değerleri (en alt katta temel dahil değil) basılmaktadır.

Ekli dosyalar

• devrilme.PNG
    devrilme.PNG
    116.6 KB · Görüntüleme: 28,127
  • katgenel.PNG
    katgenel.PNG
    102.4 KB · Görüntüleme: 28,127
Levent Özpak":1l0vm5rf' Alıntı:
celikus":1l0vm5rf' Alıntı:
Temel dahil toplam bina ağırlığını programdan öğrenebiliyor muyuz?

Devrilme momenti kontrolü raporunda Kat ağırlıkları G+n*Q olarak (en alt katta temel de dahil edilerek) basılmaktadır.

Kat Genel Bilgileri raporunda her kattaki G ve Q değerleri (en alt katta temel dahil değil) basılmaktadır.

Teşekkür ederim Levent Bey.

Merhaba
Sn muhendis38
Bu duruma göre değişir ama;
benim tercihim binanın tamamının MERDİVEN ile birlikte çözülmesi yani YARI RİJİT DİYAFRAM analiz modelinin kullanılması.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

merhaba. idestatik 7.022 versiyonum var. bu versiyon ve öncekilerde bi sorunum vardı ve ahala devam ediyor. aynı katta üst üste iki kiriş yani biri ara sahanlık kirişi biri kat döşemesi kirişi. alt kattan isimlendirme yapıldığında bu kirişler düst katlarda farklı isimler alabiliyor. bu bi hata oluşturuyor ken isimleri manuel olarak düzeltsek bile kiriş açılımlarında yine bu üst üste gelen kirişlerin isim ve kot hatası görülüyor. bunun için bi düzenleme varmı.

Geri