V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

ZEMİN KATTA S24 KOLONUNDA DONATI AŞIRI FAZLA

İYİ GÜNLER ZEMİN KATTA S24 KOLONUNDA AŞIRI DONATI VERİYOR,KOLON BOYUTUNU 1.40 YAPTI İSEM DE DONATI ARTTI.

Devamını Oku ⇾

Mantar Döşeme Tasarımı

Merhaba; Ekte gönderdiğim projeyi komple kirişsiz döşeme olarak çözümlemem gerekmektedir. Henüz tek katını modellediğim projemde herhangi bir hata var mıdır? Döşemeleri kolon ve perde düğüm noktalarından bölerek...

Devamını Oku ⇾

S24 ZEMİN KAT Kolonda Donatı Fazla

s24 kolonunda zemin katta aşırı donatı veriyor,mimariden dolayı kolonda koyamıyorum kolonu zemin katta 1.20 yapsam da donatıyı azaltamıyorum

Devamını Oku ⇾

çift donatı

Ekteki projemde çift donatı hatalarını gideremiyorum yardımcı olabilir misiniz ?

Devamını Oku ⇾

Asansör yükü ve kapı-pencere boşlukları

Merhaba, İdecad ile ilk kez statik proje çizmeye çalışıyorum ve 2 sorum var: 1)Asansör kabin ve rayların yüklerini nereye ve nasıl etkitiyoruz ve bu yük değerlerini nereden alıyoruz? 2)Standart konut projesinde kapı...

Devamını Oku ⇾

Radye temel taşıma gücü hatası

Merhabalar. Radye temeldeki taşıma gücü hatasını giderebilmek için ne yapabilirim?

Devamını Oku ⇾

ASANSÖR PERDESİ

Ekte ki projede sadece asansör imalatı için eklenen perdelerinin çerçeve sisteme bağlanmaması durumu bir risk oluşturur mu?

Devamını Oku ⇾

Kiriş minimum açıklık çekme pursantajı değeri nedir?

Minimum açıklık çekme pursantajı idecad sabit değerine göre 0.001 olarak alınmış fakat yönetmelikte 0.003 olarak geçmektedir. bu konuda kafam çok karıştı bu konuda bana acil yardımcı olabilecek açıklayabilecek var...

Devamını Oku ⇾

sehim sınırı aşıldı sorunu

çatıdaki 2 döşemede sehim sınırı aşıldı sorunu yaşadım. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?

Devamını Oku ⇾

kolon donatısı fazlalığı

projemde s01 ve s02 kolonlarında cok fazla filiz donatısı atıyor,proje çiziminde mi hata yapıyorum yoksa olması gereken bu analize göre bumudur? yardımcı olursanız sevinirim

Devamını Oku ⇾

RADYE TEMEL DONATI YETERSİZ HATASINI NASIL GİDEREBİLİRİM.

İYİ GÜNLER RADYE TEMELDE DONATI YETERSİZ HATASI ALIRIM ONU NASIL GİDEREBİLİRİZ. KOLAY GELSİN.

Devamını Oku ⇾

rapor hatası

Selam arkadaşlar projemde raporsal hataları en uygun şekilde nasıl çözebilirim birde rapor alırken çokgeç çıkıyor sebebi ne olabilir. Yardımcı olursanız sevinirim.

Devamını Oku ⇾

Muhtemelen hatalı tipik diş sürekliliği tanımı

Muhtemelen hatalı tipik diş sürekliliği tanımı hatası alıyorum tipik dişleri birden fazla döşeme için nasıl tanımlarım?

Devamını Oku ⇾

Donatı yetersiz hatası

Merhabalar. Bodrum katının tek tarafı perde ile çevrili olduğundan kat genel ayarlarından bodrum katı rijit değil olarak işaretledim fakat bu şekilde yapınca projenin bodrum katındaki perdelerle çevrili kısmında...

Devamını Oku ⇾

Sanayi Yapısı sona ulaştım ancak demir metrajı bana fazla geldi.

Sanayi yapısı projemde tüm hataları giderdim ve sona ulaştım ancak demir metrajı bana fazla geldi. Projemi inceleyip neleri değiştirebilirim tavsiyeler verebilir misiniz? İlk defa bu kadar açıklığı fazla bir yapı...

Devamını Oku ⇾

Döşemede ki ilave donatılar

Arkadaşlar döşeme ve kirişte ilave donatılar çok, neredeyse her döşeme ve kirişe ilave donatı var , ilave donatıları nasıl azaltabilirim.

Devamını Oku ⇾

Perdelerde donatı yetersiz ve kesme güvenliği sağlanmıyor

Projede analiz yaptım bazı perdelerde donatı yetersiz ve kesme güvenliği sağlanmıyor hatası verdi. orta donatı ø14/25 idi ben bunu ø18/15 yapmama rağmen hala aynı hataları veriyor. beton sınıfını c30'dan c35'e...

Devamını Oku ⇾
Geri