Analiz sonucundan kolon-kiriş kesme güvenliği hatası veriyor. Yardımcı olur musunuz?
Devamını Oku ⇾merhaba kolay gelsin. benim bir projemde dinamik analizde mod sayısı yetersiz hatası veriyor.. burda daha önce yazdığınız tüm yöntemleri kullandım yine çözemedim... projeyi yüklesem bakabilir misiniz acaba
Devamını Oku ⇾donatıyı artırdım, normalde 14 lük 15 cm ara kullanmak istiyordum. sonlu elemanı küçülttüm, 50 cm olan temeli 60 cm yaptım gine aynı hatayı verdi. sizden ricam temelimdeki hatayı bi kontrol edebilirmisiniz...
Devamını Oku ⇾yapı elemanlarına çok fazla demir atılıyor özelikle 2. bodrum kolonlarında yardımcı olabilirmisiniz
Devamını Oku ⇾MERHABA PROJEMDE GÖRELİ KAT ÖTELEME HATASI ALIYORUM. YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ?
Devamını Oku ⇾Merhabalar arkadaşlar; Döşeme de ki ilave donatıları nasıl azaltabilirim ?
Devamını Oku ⇾Merhaba arkadaşlar, Eklemiş olduğum taşıyıcı sistem İstanbul Sultangazi'de yapılacak bodrum dahil 5 katlı bir konut yapısına aittir. Arazi için Pga değeri 0,31 ve zemin tipi ZD'dir. Tüm hesapları kurtarmış olan bu...
Devamını Oku ⇾Düşük döşemenin olduğu yerde nasıl bir statik çözüm izlemek gerekir ? Mesela asmolen döşemeli bir mimari projede banyo alanı içerisinde verilen döşemenin bir kısmı (misal köşede kalan duş alanı kadar bir kısım) düşük...
Devamını Oku ⇾İyi günler, Analizini yaptığım projede 32cm olan kiriş yüksekliklerine rağmen kirişlerime gövde donatısı atıyor. Kiriş parametrelerinde ayarlara baktığımda gövde demiri için H değeri 61 cm olmasına rağmen niye gövde...
Devamını Oku ⇾https://we.tl/t-jIQxE5RcMZ bu projemde neden bu kadar kesme hatası verdi yardımcı olur musunuz modellemem mi yanlış yoksa?
Devamını Oku ⇾İyi günler, Mimar olduğumdan statik proje çizmiyorum ancak tasarım yaparken taşıyıcı sistemin reelde olup olamayacağını anlamak için bazen analiz programları kullanıyorum. Geçenlerde resimde gösterdiğim şekilde bir...
Devamını Oku ⇾X yönünde B1 Düzensizliği Zayıf Kat=Zemin Kat, ni<0.60, Sistem rijitliğini arttırın Y yönünde B1 Düzensizliği Zayıf Kat=Zemin Kat, ni<0.60, Sistem rijitliğini arttırın B1-Komşu Katlar Arası Dayanım...
Devamını Oku ⇾Projemde bir kolonun kısa kolon olarak dizayn edilip çözülmesini istiyorum. Bunu nereden nasıl ayarlayabilirim ? Programda bulamadım.
Devamını Oku ⇾İyi günler, Perdeye bağladığım kısa kirişimde aşırı donatı oluşuyor. Sıkıntıyı bulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Devamını Oku ⇾Merhabalar. Benim üstlendiğim projede analizlerimi yaptım. Radye temel önde olmak üzere bana donatı fazla çıktı gibi geldi projede kontrol edebilir ve tavsiye verebilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar 1-)Mimarı tasarımda merdiven genişliği 295 cm gelirken idecad de kolonlar arasında kiriş attığımda dolayı 275 cm gelmektedir ve merdiven çizgileri kirişlerin üstüne taşmaktadır. (resim iki de...
Devamını Oku ⇾Sünekliilik düzeyi yüksek kolonlar için enine donatı koşulları raporunda aldığım bu hatayı düzeltemiyorum. İlk defa karşılaştım. Gözden birşey kaçırıyorum bellli ki , yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Devamını Oku ⇾