V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Kolon kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği sağlanmadı.

kiriş donatılarıyla oynadıktan sonra kolon kesme güvenliği hatası aldım ve hiçbir şekilde düzeltemedim. kiriş boyutlarını ve beton sınıfını daha yükseltemem. Bir de temel kirişinde kesme güvenliği sorunu alıyorum ve...

Devamını Oku ⇾

göreli kat ötelemesi hatası

çelik çatı betonarme taşıyıcı sistemde y doğrultusunda kat ötelemesine çözüm bulamadım yardımcı olabilir misiniz

Devamını Oku ⇾

makina temelinde zemin emniyet olumsuz

Merhaba, idecad 7 versiyonda makine temeli tasarlıyorum yalnız neredeyse tüm temellerde zemin emniyet olumsuz hatası alıyorum. Temelleri ayrı ayrı büyütme şansım pek yok. Kurduğum modelle ilgili yardımlarınızı...

Devamını Oku ⇾

Grup asansör perdesinde hem kesme hem donatı yetersiz hatası

Merhabalar projemde subasman katındaki perde ve döşeme zımbalama hatasını giderememiştim bir türlü döşemeleri kaldırınca geçti. Ama bu asansör perdesindeki grup perdedeki uzun kenar kesme kuvveti karşılanmıyor ve...

Devamını Oku ⇾

Kolon Kesme Güvenliği Hatası Alıyorum

Değerli arkadaşlar üzerinde çalıştığım projede sürekli kolon kesme güvenliği hatası alıyorum ve bir türlü aşamadım. Mimari proje açısından kolon boyutlarını büyültemiyorum, alanımız çok kısıtlı olmasından ötürü. Bir...

Devamını Oku ⇾

Perde kesme güvenliği sağlanmıyor

Merhabalar Projede zemin kat SP11 perdesinde "perde kesme güvenliği sağlanamıyor" ve "donatı yetersiz" hatalarını alıyorum. Olası çözümler için: -Beton ve donatı sınıfını değiştirdim. -SP11 perdesinin enkesitini...

Devamını Oku ⇾

KİRİŞ SEHİM SINIRI AŞILDI SORUNU

MERHABALAR BİR KİRİŞİMDE SEHİM SINIRI SORUNU ALIYORUM YARDIMCI OLABİLİR MİSNİZ VE İLK DEFA ASMOLEN ÇİZİYORUM BAKABİLİR MİSİNİZ EKSİK KALAN YA DA YAPMADIĞIM BİR ŞEY VAR MI? TEŞEKKÜRLER.

Devamını Oku ⇾

Kubbe döşeme içinde boşluk açarak tanımlanabilir mi?

merhaba hiç kubbe yapmadım. bu şekilde basit bir kubbe döşeme içinde boşluk açarak tanımlanabilir mi yoksa etrafını kiriş dönmeli miyim?

Devamını Oku ⇾

bodrum perdesinde kapasite oranı >1 hatası alıyorum

bodrum perdesinde kapasite oranı >1 hatası alıyorum ve sorunu bir türlü çözemedim. Çözümü nedir?

Devamını Oku ⇾

MANTAR DÖŞEME ÇEKME

Mantar döşemede çekme güvenliğni bir türlü sağlayamıyorum yardımlarınızı bekliyorum

Devamını Oku ⇾

Kolon kiriş kesme güvenliği hatası

Altı konferans salonu olan 14 m açıklık geçmek için kiriş boyutunu 60*80 olarak düşündüm yalnız bu bölgede Ve ve Vmax arasında çok büyük fark oluştu. Bu sorunun sebebi nedir nasıl giderebilirim yardımcı olursanız...

Devamını Oku ⇾

İstinat duvarı

Merhaba çizmiş olduğum istinat duvarı için rapor alınca hata görünmüyor fakat statik tasarımdan bakınca gerekli tahkiklerde hata görünüyor bunun sebebi nedir? Hatayı düzeltmeme yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

asansör perdesi,perde kapasite >1, döşeme zımbalama , radye donatı yetersiz

İyi günler .. İlk büyük proje deneyimim diyebilirim. Projemi çizdim fakat fazla hata alıyorum . Forumda yazılanları uyguladım ama geçmedi . Öncelikle analiz ayarlarımda hata var mı kontrol eder misiniz? Subasmanda...

Devamını Oku ⇾

Proje ile ilgili problemler

Merhabalar herkese iyi çalışmalar Bodrum katta farklı kotlarda döşeme perde ve kirişler bulunmakta,S5 ve S6 kolonlarına -0.60 kotundan kiriş bağlayınca kesme hatası veriyor.Bir başka sorun olarak da D3-D4-D8 ve...

Devamını Oku ⇾

Kolonda pursantaj

S5 ve S12 kolonlarında 3.bodrum katta pursantaj çok yüksek çıkıyor. Tüm katlarda devam etmemesine ve rijit kat olmasına rağmen kolonda büyük momentler oluşuyor. bu problemi nasıl aşabiliriz?

Devamını Oku ⇾

TS 500 11.4.2 Döşeme Kalınlığı Şartını Sağlamıyor

Arkadaşlar herkese merhaba, üzerinde çalıştığım bir bina projem var. Döşemelerimi 15 cm tasarladım ama 4.normal kattaki D530-D529 ve 3.normal kattaki D430 döşemelerimde TS500 11.4.2 döşeme kalınlığı şartını...

Devamını Oku ⇾

PERFORMANS ANALİZİ

İDECADDE ÇİZİLMİŞ BİR KONUT PROJESİNİN YERİNDE DÖKÜLEN BETON SONUÇLARI; ALINAN KAROT NETİCESİNDE PERFORMANS ANALİZİNE GİRİLDİĞİNDE RESİMDE EKLEMİŞ OLDUĞUM HATALAR VERİYOR. SINIRLI HASAR OLARAK ÇIKAN BU SONUÇTA...

Devamını Oku ⇾

TBDY 7.4.3.1 kenetlenme boyu

Tasarımını yaptığımız kurs ve lojman projemizde K63 kirişinin S6 kolonuna kenetlenme boyu sağlanamamaktadır. Bununla ilgili çözüm alternatifleri ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Herkese kolay gelsin..

Devamını Oku ⇾
Geri